Deprem bölgelerine 1.6 milyar ek ödenek, çadır ve dağıtımı, Jandarma arama-kurtarma timi

Gaziantep’in İslahiye İlçesinde Depremzedeler İçin Çadır Kuruldu

AFAD tarafından ilçeye bağlı Altınözü Mahallesi’nde bulunan futbol sahasına çadırlar getirildi. AFAD, Jandarma ekiplerinin yardımıyla 52 çadırı depremzedeler için kurdu. Söz konusu mahallede bulunan depremzedeler buralara yerleştirildi. Çadırların içerisine battaniye ve ısıtıcılar konuldu. Ekipler, çadırlarda kalan depremzedelere yiyecek ve içecek ikramında bulunuyor. Depremzedelerden Ayşe Macit, depremde çok korktuğunu ve hala şokta olduklarını ifade etti. Devletin bütün imkanları kendileri için seferber edildiğini belirten Macit, “Çok şükür devlet yardım elini uzattı. Çadırlarımızı kurdular, yemeklerimizi dağıttılar. Daha ne yapsınlar. Her şekilde yardım ediyorlar. Ailecek buradayız. Evlerimiz yerle bir oldu. Devletimize güveniyoruz. Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

Ramazan Macit Mali ise devleti yanlarında hissettiklerini ifade ederek, “Arkadaş gibiler. Ellerinden gelen yardımı yaptılar. Sabaha kadar bize yardım ettiler. Allah razı olsun güvenlik güçlerimizden.” dedi.

Jandarma tarafından korunan alana ve ilçenin muhtelif yerlerine gün içerisinde çok sayıda çadırın kurulacağı öğrenildi.

Jandarma Arama Kurtarma Timleri Deprem Bölgesine Uğurlandı

Trabzon İl Jandarma Komutanlığına bağlı 300 kişilik arama kurtarma timleri, depremin yaşandığı Kahramanmaraş’a dualarla uğurlandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, 300 kişilik arama kurtarma ve insani yardım ekipleri, deprem bölgesinde zarar gören vatandaşlara yardım etmek ve enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarında görev almak için yola çıktı.

Arama kurtarma timleri, Trabzon Havalimanı’nda düzenlenen törenle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adel Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi tarafından dualar eşliğinde Kahramanmaraş’a uğurlandı.

Ekipler ayrıca, Trabzon Valiliği koordinesinde yürütülen kampanya kapsamındaki insani yardımların da bir kısmını bölge halkına ulaştıracak.

AFAD ekipleri, Malatya’daki depremzedelere çadır dağıtımını tüm hızıyla sürdürüyor.

AFAD Deprem Bölgesinde Çadır Dağıtımına Hızla Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya’daki vatandaşlara AFAD ekiplerince çadır dağıtımı yapılıyor.

Yeşilyurt ilçesindeki Yakınca Mahallesi Havaalanı Bulvarı 2. OSB girişindeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasında oluşturulan merkezde tüm yardım, arama ve kurtarma faaliyetlerinin koordinasyonu yapılırken, bireysel olarak talepte bulunan depremzedelere, depolardaki çadırlar dağıtılıyor.

Bireysel dağıtımın yanı sıra deprem bölgelerinde de dağıtım yapan ekipler, devletin şefkat elinin depremzedelerin üzerinde olduğunu hissettiriyor.

Ekiplerce, depremin ardından yaklaşık 8 bin çadırın kurulumu ve dağıtımı gerçekleştirildi.

Depremzede Abdullah Gül, AA muhabirine, depremde evlerinin zarar gördüğünü belirterek, birçok akrabasının evinin yıkıldığını söyledi.

Büyük acı yaşadıklarını anlatan Gül, “Oturduğumuz yerde şu an herkes dışarıda, biz de oraya çadır götürmeye çalışıyoruz. Allah devletimizden AFAD’dan razı olsun. Çadırımızı aldık, gidip hemen kuracağız.” dedi.

Depremzede Özkan Dertli ise çadır almak için AFAD merkezine geldiğini anlatarak, “Depremde korku ve panik yaşadık, Allah’a şükürler olsun canımız kurtuldu. Evlerimiz yıkıldı ama canımız sağ çok şükür. Çadırımızı aldık, Allah devlerimizi zeval vermesin.” diye konuştu.

Deprem Bölgesine 1 Milyar 639 Milyon 774 Bin 16 Lira Acil Durum Ödeneği Gönderildi

Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AFAD ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneğinin gönderildiğini bildirdi.
Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023’te, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, 648 artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.
Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da toplam 6 bin 957 vatandaşın hayatını kaybettiği, 38 bin 224 kişinin de yaralandığı bildirilen açıklamada, depremzedelerin barınması için bölgede, 50 bin 818 AFAD aile yaşam çadırının kurulumunun tamamlandığı belirtildi.
Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DAK, Milli Savunma Bakanlığı, emniyet, jandarma, UMKE, itfaiye, Milli Eğitim Bakanlığı, STK ve gönüllüler, yerel destek ekiplerinde görevlendirilen personel ile uluslararası arama kurtarma ekiplerinden oluşan 96 bin 670 personelin alanda görev yaptığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, diğer ülkelerden yardım için gelen 5 bin 309 personel afet bölgesine sevk edilmiştir. Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör ve benzeri iş makineleri olmak üzere toplam 5 bin 434 araç sevk edilmiştir.
Afet bölgelerine 31 vali, 70’in üzerinde kaymakam ile 68 il müdürü görevlendirilmiştir. Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı toplam 121 hava aracı ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den bölgeye personel ve malzeme sevkiyatı için hava köprüsü kurulmuştur. Bölgeye personel, malzeme sevkiyatı ve tahliye amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 9, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 olmak üzere toplam 10 gemi görevlendirilmiştir.
Afet bölgesine AFAD’dan 1 milyar 389 milyon 774 bin 16 lira ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 250 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 639 milyon 774 bin 16 lira acil durum ödeneği gönderilmiştir.”
92 Bin 738 AFAD Aile Yaşam Çadırı Sevk Edildi
Depremden yoğun şekilde etkilenen 10 şehre 92 bin 738 AFAD aile yaşam çadırının sevk edildiği, 50 bin 818 AFAD aile yaşam çadırının kurulumunun ise tamamlandığına yer verilen açıklamada, bölgeye ayrıca 300 bin battaniye, 123 bin 395 yatak gönderildiği kaydedildi.
Açıklamada, Türk Kızılaydan 79 ikram aracı, 16 mobil mutfak, 1 mobil aşevi, 5 sahra mutfak, 2 mobil fırın, 86 hizmet aracı görevlendirildiği, jandarmadan 2 mobil mutfak, 1 mobil fırın, İHH, Hayrat, Beşir, İnisiyatif derneklerinden 1’er mobil mutfağın da bölgeye sevk edildiği ifade edildi.
1488 Personel Psikososyal Destek İçin Bölgede
Afet psikososyal destek grubu kapsamında, 4 Mobil Sosyal Hizmet Merkezinin, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Malatya’da görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, bölgeye 1488 personel ve 132 aracın sevk edildiği kaydedildi.(Kaynak: https://www.icisleri.gov.tr/)

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Yahyalı ve Yeşilhisar’da seçime itirazlar kabul edilmedi, Pınarbaşı’nda 2 Haziran’da seçim tekrarı olacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son yaptığı toplantıda, Yahyalı ve Yeşilhisar için yapılan  itirazları kabul etmedi. …