Kayseri’de kadın itfaiyecilere eğitim, ulu çınarlara emniyetten uyarı, yeşil alan uygulaması

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN GELECEĞİN KADIN İTFAİYECİLERİNE ZORLU EĞİTİM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda kadın itfaiye adayı olan 6 öğrenci, usta itfaiyeciler tarafından birbirinden zorlu eğitimin yanı sıra, yangın ve afet kurtarma tatbikatı ile mesleğe hazırlanıyor.

Afet, yangın ve kazalara karşı şehirdeki mal ve can güvenliğinin teminatı olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bir taraftan şehirdeki olaylara müdahale ederken, diğer taraftan da geleceğin itfaiyecilerinin eğitimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda Kayseri’deki teknik okullarda öğrenim gören itfaiyeci adayı kadın stajyer öğrenciler için eğitim içerikli tatbikat gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, gerçeğini aratmayan tatbikat eğitiminde nefes kesen görüntülere sahne oldu.

İtfaiyeci yemini ve dualarla başlayan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan’ın da yer aldığı İtfaiye Daire Başkanlığı’nda yapılan eğitim içerikli tatbikata, 3’ü Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ve 3’ü de Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden toplam 6 kadın stajyer öğrenci katılırken, usta itfaiye erleri de tatbikata destek verdi.

“ÖĞRENCİLERİN BİLGİ, BİRİKİM VE TECRÜBELERİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tatbikat eğitimleri esnasında açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, öğrencilerin bilgi, birikim ve tecrübelerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu kendi alanımızdaki öğrencilere eğitim vermek suretiyle bu alanda bilgi, birikim ve tecrübelerini artırmayı hedefledik” dedi.

İtfaiyeci adaylarına eğitimin yanı sıra, bilgi, birikim ve tecrübelerini aktardıklarını ifade eden Kızılkan, “Bu anlamda toplam 37 personel alımını gerçekleştirirken, bunun yanı sıra Ahi Evran İtfaiye Lisesi ve Kayseri Üniversitesi İtfaiye Meslek Yüksek Okulu’ndan gelen öğrencilere de staj işlemlerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilere bilgi, birikim ve tecrübelerini artırmak suretiyle, hem itfaiye alanında hem de hayatta karşılaşacakları diğer problemler konusunda bütün personel olarak tecrübelerimizi aktarmayı hedefledik. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilere trafik kazalarına müdahale yöntemleri, yangınlara müdahale yöntemleri, herhangi bir gaz kaçağında neler yapması gerektikleri, kapalı ortama girişteki hal, hareket ve davranışları neler olması gerektiği konusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“CİNSİYET DEĞİL, CESARET ÖN PLANDA”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, acil durum ekiplerinin yapmış olduğu görevlerde cinsiyet değil, cesaretin ön plana çıktığını vurgulayarak, “Bu anlamda herhangi bir ayrım yapmadan, gereken bütün bilgileri, eğitimleri ve çalışma yöntemlerini arkadaşlara kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR

Eğitim tatbikatına katılan Kayseri Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Çiğdem Oruç ise “Kayseri Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda staj yapıyorum. Bana bu imkânı sunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Eğitim tatbikatında stajyer öğrencilere, trafik kazalarına müdahale yöntemleri, yangınlara müdahale yöntemleri, herhangi bir gaz kaçağında neler yapması gerektikleri, kapalı ortama girişteki hal, hareket ve davranışlarının neler olması gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN ULU ÇINARLARINA EMNİYET’TEN “DOLANDIRICILIK” UYARISI

Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi misafirleri, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, dolandırıcılık çeşitlerine karşı uyarılarak, bilgilendirildi.

Mustafa Kumlu Ulu Çınarlar Yaşlı Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde dolandırıcılığa karşı bilgilendirme toplantısında, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılığa karşı dikkatli olunması gereken konuları içeren el broşürleri dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu.

Yaşlıların dolandırıcılar için hedef kitle haline geldiğinin altını çizen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların günden güne değişen ve günün şartlarına göre ayarladıkları farklı dolandırıcılık taktikleri olduğunu belirtti.

Özellikle telefon dolandırıcılarının,’ terör örgütü soruşturmasına isminiz karıştı’, ‘banka hesabınızı terör örgütleri ele geçirdi’ gibi taktikler kullandıklarına dikkat çeken polis ekipleri, emniyetin altın, banka hesabı ve kişisel verileri istemeyeceğini vurguladı.

DEVLETE KARŞI SAYGI SUİSTİMAL EDİLİYOR

Türk toplumunun devletine karşı saygısının dolandırıcılar tarafından suistimal edildiğini aktaran polis ekipleri yaşlılara, bankadan aradığını söyleyen, herhangi kurum veya kuruluş yetkililerinin isimlerini kullanan kişilere ve kişisel bilgileri talep eden çağrılara itibar edilmemesi ve farklı taktiklerle eve girerek dolandırıcılık yapanlara karşı tedbirli olunması önerisinde bulundu.

Ayrıca ekipler, yaşlı vatandaşların üzerlerinde çok fazla değerli eşyalar taşımamasını ve başka bir dolandırıcılık yöntemi olan evlilik vaadiyle dolandırıcılığa karşı dikkatli olmasını istedi. Ulu çınarlar da bu önemli konuda kendilerini bilgilendirip, uyaran emniyet ekiplerine teşekkür ettiler.

BÜYÜKKILIÇ’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK “YEŞİL ALAN” UYGULAMASI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha önce Erciyes Dağı eteklerindeki bitki dokusunun zenginleştirilmesi için uygulanan ve yüzde 40 su tasarrufu sağlayan biyotekstil keçe çim halı uygulamasının şehir merkezindeki peyzaj çalışmalarında kullanılmaya başlandığını söyledi.

Doğa ve çevre dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  çevre konusuna ayrı bir önem vererek bu kapsamda daha yeşil bir Kayseri için önemli çalışmalara imza atıyor.

Başkan Büyükkılıç’ın çevre hassasiyeti doğrultusunda sadece 2021 yılında 100 bin fidan diken ve 2 milyon 268 bin 48 adet çiçek fidesi eken Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, daha önce Erciyes Dağı eteklerinde yapılan AR-GE çalışmaları sonucu şehir merkezindeki alanların yeşillendirilmesi için biyotekstil keçe içinde bulunan çim tohumları kullanmaya başladı.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığımız, Âşık Veysel Bulvarı peyzaj çalışmalarında, bulvar üzerindeki yol, katlı kavşak ve alt geçit kenarlarına toprakla yapılan şev ismi verilen eğimli yerlere çim tohumu içeren biyotekstil keçe halısı seriyor” dedi.

4 BİN 500 METREKARELİK ALANA SERİLİYOR

Yenilikçi bir proje olan biyotekstil keçe içine iğneleme yöntemi ile yerleştirilen çim tohumu halılarının, doğal çözülebilme özelliğiyle dikkat çektiğini ifade eden Büyükkılıç, “Bu projemizi ilk olarak Erciyes Dağı eteklerinde uyguladık. Orada yapılan AR-GE çalışmalarının başarılı sonuçlar vermesinin ardından bu çalışmamızı şehir merkezinde hayata geçirdik. Âşık Veysel Bulvarı’na 4 bin 500 metrekare doğal tohum halısı olarak bilinen biyotekstil keçe halısı seriliyor. Yağış ve güneşe bağlı olarak, 4 ile 10 hafta arasında çimlenme oluşacağını ön görüyoruz. Daha yeşil Kayseri için başlattığımız bu uygulama, Türkiye’ye de örnek olacak” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, bu uygulama sayesinde yüzde 40 su tasarrufu da sağlandığını sözlerine ekledi.

ERCİYES ETEKLERİNDE BAŞARILI OLUNDU, ŞEHİR MERKEZİNDE HAYATA GEÇİRİLDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, daha önce Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’e 3 bin metrekare alana biyotekstil halı sermişti. Erciyes Dağı’nda bitki çeşitliliği ve dokusunun zenginleştirilmesi için çalışma yapan Büyükşehir’in çevre dostu projesi ile Erciyes’te erozyonun önlenmesi, karın yerde tutunma süresinin uzatılması ve yeşil dokunun artırılması hedeflendi. Böylelikle Erciyes Dağı eteklerinde yapılan AR-GE çalışmalarının başarılı sonuçlar vermesinin ardından, bu uygulama şehir merkezinde de hayata geçirildi.

Türkiye’de doğal tohum halısı uygulamasını kullanan ilk belediyeler arasında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, birçok konuda olduğu gibi bu alanda da örnek bir belediye oldu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

TALAS ALTYAPIDA ULUSLARARASI MAÇ, KOCASİNAN’DA 3 GÜN SÜRECEK OLAN ÇOCUK ŞENLİKLERİ BAŞLADI, SOKAK HAYVANLARI KÖYÜ 

KOCASİNAN’DA 3 GÜN SÜRECEK OLAN ÇOCUK ŞENLİKLERİ BAŞLADI -BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “VATANDAŞLARIMIZIN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİN …