KÜN’de; Seyirlik dersler, Deprem Sonrası Sağlık Müdahaleleri, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Kariyer Günü, Radyolojide Yeni Ufuklar ve Alev “Alatlı’yı Anlamak Sempozyumu”

Kapadokya Üniversitesi Yüksek Lisans Adaylarına Seyirlik Dersler Başlıyor!

Kariyerini geliştirmek ve yön vermek, merak ettiklerini deneyimli ve alanında uzman akademik kadromuza sormak isteyenlere yönelik hazırlanan Uzaktan Seyirlik Dersler, farklı alanlarda ilgilileri ile buluşacak.

Haziran ayı itibarıyla başlayacak olan dersler, uzaktan öğretim sistemimiz (LMS) üzerinden yapılacaktır. Katılım için kontenjan sınırlı olduğundan ilgililerin kayıt yaptırması gerekmektedir. Dersler ücretsizdir.

Ders Programı

Öğrenim TürüProgram AdıSeyirlik Ders AdıTarihSaatÖğretim Üyesi
Yüksek LisansDil ve Konuşma Terapisi (Tezli/Tezsiz)Dil ve Konuşma Terapisinde Özel Konular13 Haziran 2024 Perşembe19:00Dr. Öğr. Üyesi Gamze Yeşilli Puzella
Yüksek LisansGastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli/Tezsiz)Gastronomi ve Dijitalleşme12 Haziran 2024 Çarşamba19:00Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Demir Özer
Yüksek Lisansİngiliz Dili ve Edebiyatı (Tezli/Tezsiz)Kültür ve Edebiyat Kuramları13 Haziran 2024 Perşembe19:00Dr. Öğr. Üyesi Ömer Fatih Parlak
Yüksek LisansKent, Çevre ve Yerel Yönetimler (Tezli/Tezsiz)Kent ve Çevre Hukukuna Giriş8 Haziran 2024 Cumartesi19:00Prof. Dr. Ruşen Keleş
Yüksek LisansKültürel Çalışmalar (Tezli/Tezsiz)Eski Türklerde Dünya Görüşü10 Haziran 2024 Pazartesi20:00Dr. Öğr. Üyesi Nükhet Okutan Davletov
Yüksek LisansOdyoloji (Tezli/Tezsiz)Temel Odyoloji Ölçüm Yöntemleri10 Haziran 2024 Pazartesi19:00Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Celalettin Cihan
Yüksek LisansPsikoloji (Tezli)Psikoloji Yüksek Lisans Programı İçeriği ve Çalışma Alanları14 Haziran 2024 Cuma20:00Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Temircan
Yüksek LisansSiyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Tezli/Tezsiz)Dünden Bugüne ve Yarına Devlet12 Haziran 2024 Çarşamba19:00Dr. Öğr. Üyesi Suat Taşkesen
Yüksek LisansSürdürülebilir Turizm Yönetimi (Tezli/Tezsiz)Küresel Sürdürülebilir Turizm Kriterleri11 Haziran 2024 Salı20:00Doç. Dr. Mehmet Bahar
Yüksek LisansUluslararası İlişkiler (Tezli/Tezsiz)Erken Cumhuriyet Döneminde Türk Dış Politkası10 Haziran 2024 Pazartesi19:00Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Sümer

Afet Yönetiminde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumunda Deprem Sonrası Sağlık Müdahaleleri Ele Alındı

Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Ortopedi Fizyoterapistleri Derneği ve Göreme Ortopedi Protez Ortez Uygulama Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumu” büyük ilgi gördü. Uçhisar Sanat Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma konuşmacılar, uzmanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda farklı alanlarda çalışan fizyoterapistler ve afet konusunda uzman akademisyenler bir araya geldi. Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap’ın açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumda toplam dört oturumda afet yönetimiyle ilgili çeşitli konular ele alındı.

Ortopedi Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Can ve Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap’ın yönettiği ilk oturumda, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Zafer Erden’in “Afetlerde Fizyoterapistlerin Rol ve Görevleri”, Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger’in “Afet Yönetiminde Türkiye Fizyoterapistler Derneği” ve afetzedelerin deneyimlerini paylaşan Fizyoterapist Zeynep Büyükardıç’ın sunumları yer aldı.

Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selda Başar ve Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zafer Erden’in yönettiği ikinci oturumda Kayseri Devlet Hastanesinden Op. Dr. Mehmet Ekici “Depremde Hastalardaki Sekellere Cerrahi Yaklaşım”, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Filiz Can “Travmatik Yaralanmalarda Ortopedik Fizyoterapi Bakış Açısı”, Kayseri Şehir Hastanesi’nden Doç. Dr. Ali Eray Günay “Travmatik Sinir Yaralanmaları ve Cerrahi Uygulamalar” ve Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Deran Oskay “Üst Ekstremite Sinir Yaralanmalarında Rehabilitasyon” başlıklı sunumlarını yaptı.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Düger ve Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Deran Oskay’ın yönettiği üçüncü oturumda Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Melda Sağlam “Yoğun Bakım ve Kardiyopulmoner Rehabilitasyon”, Fizyoterapist Tayfun Efe “Afet Deneyim Paylaşımı” ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer “Afetlerde Psikolojik İlk Yardım” başlıklı sunumlarını yaptı.

Kayseri Şehir Hastanesinden Doç. Dr. Ali Eray Günay ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Özsoy’un yönettiği dördüncü oturumda KTO Karatay Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akkoyun Sert “Yara Tedavisinde Fizyoterapi Yaklaşımları”, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kezban Bayramlar “Ampute Rehabilitasyonu” ve Göreme Ortopedi Protez Ortez Uygulama Merkezi’nden Fizyoterapist Müslüm Taşdemir “Afet Durumunda Kullanılabilecek Ortezleme Uygulamaları” başlıklı sunumlarını yaptı.

200’ü aşkın katılımcının yer aldığı Afet Yönetiminde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sempozyumunda, afet durumunda fizyoterapistlerin rol ve görevleri, deprem sonrası yaralanmalar ve tedavi yöntemleri gibi konularda önemli bilgiler paylaşıldı. Katılımcılar aynı zamanda deprem esnasında kullanılabilecek ortez uygulamalarını da pratiğe dökme fırsatı buldular. Sempozyum kapanış konuşmalarının ardından sona erdi.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Kariyer Günü Yapıldı

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin öğrencilerle bir araya geldiği Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Kariyer Günü Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde yapıldı.

Kayseri HÜMA Hastanesi, Nevşehir Versa Hastanesi, Tarçın Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi ve Özel Kayseri Dilgem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin temsilcilerinin stantlar kurduğu kariyer gününde öğrenciler kariyer fırsatları hakkında bilgi aldı. Beslenme ve Diyetetik Bölümü konukları Kübra Yaba, Sevil Koçak, Buse İrem Saraç, Ayşegül Ülger, Bahar Karadavut, Hilal Koçyiğit ve Tuğba Kılıç; Çocuk Gelişimi Bölümü konukları Beyza Özgül, Fatma Filizer ve Ceren Şahbaz; Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü konukları Hatice Feyza Konca, Ömer Erdoğan ve Deniz Coşkun; Odyoloji Bölümü konukları Adalet Bolca, Melis Sezer ve Aleyna Göncü Özver; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü konukları Yener Göksel, Fatma Almila Güzel, Sümeyye Nur Göksel, Furkan Savatyapan ve Aynur Merve Zümre, kariyer deneyimlerini paylaştılar.

Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu Tamamlandı

Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Radyoterapi ve Anestezi Programlarının ortaklaşa düzenlemiş olduğu geleneksel 6. Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumu, “Pediatrik Radyoloji, Radyoterapi ve Oral Diagnoz” ana temasıyla 11-12 Mayıs 2024 tarihler arasında Mustafapaşa Yerleşkesi, Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda konuşmacılar, öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Craniocatch, AeroRAD Medikal Sistemleri, Dünya Tıp Kitapevi, Mutlu ve Zimmer Dental firmalarının destekleriyle düzenlenen sempozyumun başkanlığını Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Buket Köremezli yaptı.  Bilimsel program Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici başkanlığında saygın bilim insanlarının katıldığı bilim kurulu tarafından hazırlandı. Düzenleme Kurulunda Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Sütçü, Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oral, Öğr. Gör.  Gürdoğan Aydın, Öğr.  Gör. Ercan Türerer, Öğr. Gör. Elif Zeynep Metin Gemici, Öğr. Gör.  Mustafa Taştan, Öğr. Gör. Zehra Açıkgöz yer aldı.

Sempozyumun açılış töreninde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz, Şaban Akpolat ve yakın zamanda yitirdiğimiz üniversitemizin kurucusu Alev Alatlı için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını Acıbadem Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli “Hayata Dair: Aşure” adlı sunumu ile birlik ve bütünlüğümüze vurgu yaparak başladı.

Sempozyumunun ilk oturumu Pediatrik Radyolojiydi. Prof. Dr. Tamer Kaya ve Prof. Dr. Oğuz Dicle’nin oturum başkanlığında, Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici ‘Hırpalanmış Çocuk Sendromu Radyolojik Bulgular’, Doç. Dr. Zehra Filiz Karaman ‘Çocuk Radyolojisinde Floroskopi’ ve Prof. Dr. Kâmil Karaali ‘Pediatrik MR Uygulamaları’ sunumlarını ve Prof. Dr. Tamer Kaya ‘İş birliği ve fedakârlık’ başlıklı konferansını sundular. Pediatrik Radyolojide Korunma başlıklı ikinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli ve Prof. Dr. C. Çınar Başekim yaparken Doç. Dr. Gökçe Kaan Ataç ‘Çocuk BT Çekimlerinin Optimizasyonu’, Dr. Öğr. Üyesi Derya Bako ‘Çocuklarda Gonad Koruyucu Kullanımı Gerekli mi?’ ve Öğr. Gör. Dr. Emre Sahillioğlu ‘Pediatrik Radyolojide Anestezi’ başlıklı sunumlarını katılımcılara aktardılar.

Üçüncü oturum olan Pediatrik Radyoterapinin başkanlığını Prof. Dr. Bora Uysal ve Öğr. Gör. Zehra Açıkgöz yaparken Prof. Dr. Hasan Aydın ‘Pediatrik Onkoloji Hastalarında Radyolojik Yaklaşımlar’, Prof. Dr. Bora Uysal ‘Pediatrik Onkolojide Güncel Radyoterapi’ ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Maranci Yıldırım ‘Güncel Dozimetrik Yaklaşımlar’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyumun son oturumu Pediatrik Oral Diagnozdu. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oral yaparken oturum Prof. Dr. Mehmet Hakan Kurt’un ‘Çocuk Diş Hekimliğinde Tomografi Kullanımı ve Radyasyon Güvenliği’, Prof. Dr. Aydan Açıkgöz’ün ‘Diş Hekimliginde Pediatrik Radyoloji’, Doç. Dr. İbrahim Şevki Bayrakdar’ın ‘Diş Hekimliğinde ve Dental Radyografi Analizinde Yapay Zekâ Çözümleri’ adlı sunumları ile kapandı.

Şaban Akpolat Radyolojide Yeni Ufuklar Sempozyumunun ikinci günü sözlü bildiri sunumları ile başladı ve öğrenciler arası poster bildiri yarışmasının ödül töreni ile sona erdi. Ödül alan öğrencilere Prof. Dr. C. Çınar Başekim tarafından düzenleme kuruluna iletilen kitaplar takdim edildi.

Ülkemizin Önemli Mütefekkir ve Yazarlarından Alev Alatlı Anısına Düzenlenen Alev “Alatlı’yı Anlamak Sempozyumu” Tamamlandı

2 Şubat 2024 tarihinde ebediyete irtihal eden Kapadokya Üniversitesinin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı, ülkemizin önemli mütefekkir ve yazarlarından Alev Alatlı anısına Üniversitemiz tarafından 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde sempozyum düzenlendi.

“Alev Alatlı ve Eğitim”, “Alev Alatlı ve Düşünce Dünyası”, “Alev Alatlı ve Edebiyat”, “Alev Alatlı ve Bilim” temel başlıkları çerçevesinde davetli katılımcıların sunumlarının yer aldığı sempozyuma, akademik çalışmaları ile kendi alanlarında isim yapmış, aynı zamanda rahmetli Alev Alatlı ve eserleri ile ilgili çalışmalar üretmiş, kendisiyle muhtelif zamanlarda fikir teatisinde bulunmuş yetkin bilim insanları katıldı.

Üniversitemiz Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda yapılan sempozyumun açılışına Eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Mütevelli Heyet Başkanımız Funda Aktan, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Bahattin Murat Yakın, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil İbrahim Ünser, Üniversitemiz Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Tezcan, Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız,  Prof. Dr. İskender Öksüz, Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Prof. Dr. Sadık Türker, Prof. Dr. Ömür Ceylan, Prof. Dr. Serpil Oppermann, Prof. Dr. Şevket Volkan Ediger, Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Sanatçı Günseli Kato, sempozyum düzenleme kurulu üyeleri, öğrenciler ve  davetliler katıldı.

“Parmağıma değil, işaret ettiğim yere bakın.” düsturunun gereğini yerine getireceğimize inanıyorum

Aktan: “Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Funda Aktan konuşmalarında “Alev Hocamız, Annem hep “İşleyebileceğimiz en büyük günah birbirimize kayıtsız kalmamız.” derdi. Hep konuşalım, ortak bir noktaya gelelim, çözümleri getirelim diye çalıştı, çabaladı ömründe son nefesine kadar. Kendisi artık aramızda değil ama ne mutlu ki sizler buradasınız. Hep bahsettiği, benden sonra dünya nöbetini kim tutacak diye sorduğu dünya nöbetini devretmeyi istediği, aklına, kalbine, Türkiye’ye, sevdasına, bu topraklarda yaşayan insanlarına güvendiğini, onları sevdiğini bildiği kişiler burada bugün. Hep birlikteyiz. Kendisinin hep dediği gibi biraz ağır olabilir ama “Elimizden geleni değil, yapılması gerekeni yapacağız.” Yapamıyorsak da yapmaya çalışacağız. Bu sempozyumun düzenlenmesi çok yoğun bir çabayla gerçekleşti. Ben bu sempozyumu düzenlemekte emeği geçen sayın hocalarıma, tüm mesai arkadaşlarıma, katılan değerli hocalarımıza hem üniversitemiz hem Alev Alatlı Vakfı hem de ailem adına şükranlarımı sunuyorum. Alev Alatlı’nın fikrî mirasını yaşatmak için Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan Alev Alatlı Araştırma Merkezi tarafından yıllık olarak düzenlenmesi planlanan sempozyumlar ile Alev Hocamızın “Parmağıma değil, işaret ettiğim yere bakın.” düsturunun gereğini yerine getireceğimize inanıyorum. Tüm hazîrunu saygıyla selamlıyorum, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Alev Hocamız

Karasar: “Alev Hocamız tam bir Rönesans figürüydü. Yani çok fazla konuda uzmanlığa sahipti. Bir elinde kitap bir elinde kalem bir elinde fırça bir elinde kepçe bir elinde büyüteç vardı. Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Gastronomi, Ekonomi, İstihdam, Eğitim Bilimleri, Mimarlık, Biyoloji diye listeyi uzatmak mümkün. Bir eğitim felsefesi vardı. Bunu Kapadokya Üniversitesinde hayata geçirdi. Dünyaya yön veren metinler ve bize yön veren metinler çalışmaları ile tarih ve siyaset bilimi çalışmaları için yeni sayfalar açtı. Metotoloji insanıydı. Edebiyat insanıydı. Her türlü despotizme karşıydı. Özellikle de Aydın sınıfının tahakkümcü despotizmine. Her yönüyle çok donanımlı bir entelektüeldi. Liyakat esaslı elitizme karşı değildi. Vasatlığa ve sıradanlaşmaya karşıydı. Ülkesine ve milletine olan sevgisi onu insanlığa ve gezegenimize yabancı kılmamıştı. Aksine bilgiye ve insanlığa duyduğu aşk onu hakikatin peşinde bir hayat sürmeye teşvik etti. Ne mutlu bizler de onun yol arkadaşları olduk.” dedi.

Alev Hocamızın amel defteri kapanmayacaktır

Vali Fidan: “Alev Hocamız, Kapadokya Meslek Yüksek Okulundan Kapadokya Üniversitesine evrilen bu güzide eğitim kurumunun da kuruluşuna öncülük eden bir büyük münevver bilim insanıdır. Kapadokya Üniversitemiz bugün geldiği noktada yetiştirdiği binlerce öğrencinin yanında gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla, sosyal sorumluluk projeleriyle başta ilimiz olmak üzere Kapadokya bölgesine, ülkemize çok önemli katkılar sunuyor, ilimizin, ülkemizin ekonomik hayatına, sosyal hayatına, bilimsel hayatına çok önemli katkılar sağlamakta. Ben bu yönüyle düşünüyorum ki bu eserler var oldukça burada bu hizmetler üretildikçe hocamızın da amel defteri kapanmayacaktır. O bu eserlerden her daim haberdar olacaktır.”

Alev Alatlı ve Düşünce Dünyası oturumunda konuşan Prof. Dr. Ömür Ceylan: “Alev Hanım’ın bu sempozyumda bulunmasını, yapılan tüm konuşmaları dinlemesini, kendisi hakkında varılan yargıları her zaman yaptığı gibi şaşırtıcı argümanlarla paramparça etmesini ve ikinci günün sonunda başladığımız yere dönmeyi çok isterdim. İkinci gün sonunda eğer o burada olsaydı buradan kâinata, varlığa, insana ve hassaten de bize dair bam başka ufuklarla ayrılmış olacaktık.” dedi.

Alev Alatlı ve Bilim oturumunda konuşan Prof. Dr. İskender Öksüz: “Alev Alatlı’nın düşüncesiyle yaşayışı arasında bir duvar yoktu. Düşünürken yaşardı yaşarken düşünürdü. Bir problemi çözmeden rahat edemezdi. Çözülmemiş problemlere buna da bir bakmak lazım derdi. Hissederdiniz ki mutlaka bir probleme bakıp ne olduğunu anlamak isterdi. Pasif bir gözlemci değildi, gördüklerinden kendine vazife çıkarırdı.”

 

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Sanayicilerden Meslek Lisesi’ne Kayıt Yaptıran Öğrencilere Burs İmkanı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Kayseri Valiliği ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427