Politika

Kayseri Cemevi: Alevileri topluca “barış istemeyenler” şeklinde nitelemek doğru değildir, hakarettir

Kayseri Cemevi Başkanı Abbas Tan’ın açıklaması şöyle.

Son günlerde siyasetçi Altan Tan tarafından dile getirilen “Aleviler barışı istemiyor” şeklindeki değerlendirmeyi kaygı verici ve Alevi toplumunu bütünüyle tanımlamaktan uzak bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz.
Öncelikle açıkça ifade etmek isteriz: Aleviler barışın karşısında değildir. Aksine Alevi inanç ve kültürünün temelinde doğayı ve insanı merkeze alan, eşitliği, adaleti, dayanışmayı ve birlikte yaşamı esas alan güçlü bir barış anlayışı vardır.
Alevi toplumunun tarihsel hafızasında ayrımcılığın, baskının ve haksızlığın acı deneyimleri bulunmaktadır. Bu nedenle Aleviler için barış, yalnızca çatışmaların sona ermesi değildir. Barış; adaletin, eşitliğin, özgürlüğün ve herkesin kendi kimliği ve inancıyla onurlu biçimde yaşayabilmesinin güvence altına alınmasıdır.
Bu nedenle herhangi bir siyasi tartışmada Alevileri topluca “barış istemeyenler” şeklinde nitelemek doğru değildir. Hakarettir. Alevilerin tamamını aynı siyasi düşünceye, aynı tutuma veya aynı beklentiye sahipmiş gibi değerlendirmek de Alevi toplumunun kendi içindeki çeşitliliği yok saymaktır.

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

PWA Kurulum Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Uygulamayı ana ekranınıza ekleyin, internet bağlantısı olmadan da haberlere ulaşın!

iPhone / iPad için:
1. Alttaki Paylaş butonuna ( ⬆️ ) dokunun
2. "Ana Ekrana Ekle" seçeneğini seçin
3. Sağ üstten "Ekle" butonuna basın
Modern GDPR Çerez Popup
Davut Güleç