ERÜ’de Resim Şöleni, Kayseri Üniversitesi’nde çalıştay, KÜN’de tartışma, Kayseri MEM’de bilgilendirme, Bezmialem’de Acil Tıp Sempozyumu

ERÜ Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü’nden Resim Şöleni!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü tarafından Güzel Sanatlar Fakültesi Zafer Bayburtluoğlu Sergi Salonu’nda karma sergi açıldı. 80’in üzerinde öğrencinin resimlerinin görücüye çıktığı serginin açılışına ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, serginin hayırlı olmasını dileyerek, bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan bu emek dolu serginin ayrı bir öneminin daha olduğunu, sergilenen resimler arasında depremde hayatını kaybeden Mislina Ağgürbüz isimli öğrencinin çizmiş olduğunu resmin de olmasının kendisini duygulandırdığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Altun, hem öğrenciye hem de depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; Rektör Yardımcısı Oktay Özkan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Levendoğlu, Rektörlük Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Şengün ve Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ile kurdeleyi keserek, serginin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından beraberindekilerle birlikte sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, öğrenciler tarafından bin bir emekle hazırlanan resimleri ilgiyle inceledi.

Kayseri Üniversitesi’nde “Güçlü Birey, Sağlıklı Aile ve Gelişen Toplum” Konulu Çalıştay Düzenlendi

Kayseri Üniversitesi ve Kayseri Valiliği işbirliği ile “Güçlü Birey, Sağlıklı Aile ve Gelişen Toplum” konulu çalıştay düzenlendi.

Üniversitenin 15 Temmuz Merkez Yerleşkesindeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Sarıoğlan Kaymakamı Mehmet Fatih Uçar, Sarız Kaymakamı Kerem Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Eğitimci – Yazar Tahir Fatih Andı, senato üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan sempozyumun açılış konuşmalarında Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, toplumda aile yapısının, sağlam aile yapısının önemine dikkat çekti.

Rektör Karamustafa, “Biz Üniversitemizde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezini yaklaşık iki buçuk yıl önce kurmuştuk. Kadın ve aile; sağlıklı, nitelikli bir toplum için önemlidir. Toplumun eğitimi nereden başlıyor? Toplumun eğitimi ana kucağında, baba ocağında başlıyor. Sonra mahallede, okulda, evde, mezara gidinceye kadar hayatın her evresinde devam ediyor. Tabi ki nasıl güçlü birey olunur? Bilgi ile donatılmış, kişiliği kuvvetli, özgüvene sahip, aynı zamana kendisine eleştirel bakabilen bireylerle güçlü olunur. Güçlü bireyler nerede yetişir? Aile içerisinde yetişir. Ana kucağında baba ocağında yetişir. O yüzden aslında bu üçlü arasında; güçlü birey, aile ve gelişen sağlıklı toplum arasında döngüsel bir ilişki vardır. Güçlü toplumlar güçlü aileyi ve neticede güçlü bireyleri oluşturur. Güçlü aileler, güçlü bireyler ise güçlü toplumları oluşturur. Bu döngüde güçlü bireylerin, güçlü ailenin ve güçlü toplumun çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Biz, kadın ve aileyi çok önemsiyoruz. Kadın ve aileyi önemseyen bir inanç sisteminin, milli değerlerin ve kadim kültürün evlatlarıyız. Dolayısıyla bugün kendi kadim kültürümüzün güçlü bağları ve sağlam toplum yapımımızla kadına, aileye, bireye her zamankinden daha çok önem vermeli ve bunlar arasındaki bağların güçlü tutulması için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Bu açıdan bugün düzenlenen bu sempozyumu önemsediğimizi belirtir, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kayseri Valisi adına konuşma yapan Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan ise, “Sürekli güçlü birey, sağlıklı aile, gelişen toplum diyoruz. Ben olaya farklı açıdan bakmak istiyorum. Olayı güçlü kadın, sağlam çocuk ve değişen toplum alanından değerlendirmek gerekiyor. Toplumda kadın güçlü olacak, kadın eğitimli olacak, kadın ayakları üzerinde duracak. Kadın ailenin temelini oluşturandır. Kadın ayakları üzerinde duramıyor ise eksik bir şey vardır. Kadın ekonomik özgürlüğe sahip olduğu müddetçe toplumun gelişimine olan katkısı daha fazla olacaktır. Bir de kadına yönelik şiddet konusu var. Kadına yönelik şiddeti sadece fiziksel şiddet olarak görüyoruz. Ekonomik ve psikolojik şiddet gözümüzden kaçıyor. Eğer bir ailede kadına yönelik şiddet mevcutsa, bundan çocuğun gelişimi olumsuz etkilenir. Çocuk problemli hale gelir. O yüzden hem kadınlarımız, kızlarımız okuyacak, diplomalı olacak. Bir meslekleri ve sanatları olacak. Kendi ayaklarının üzerinde durmasını bilecekler. Eğer bunu sağlayamadığınız zaman, istediğiniz kadar sağlıklı aile deyin, olmaz. Yani kadınlarımızın, çocuklarımızın eğitimine çok önem vermeliyiz. Bu konuda yapıcı eleştiride bulunarak, eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri iyi görmeliyiz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Aile ve toplum konusunun geniş boyutuyla ele alındığı oturumlar sonrası konuşmacılara plaket takdim edildi.

Türkiye Yüzyılı,Maarif modeli bilgilendirme toplantısı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İlimizde görev yapan şube müdürlerine yönelik “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli “bilgilendirme toplantısına katıldı.

İl Müdürü Bahameddin Karaköse konuşmasında, “Bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı yaklaşımla öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkân sağlayacak yeni müfredatta; öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören “bütüncül eğitim yaklaşımı” modeli benimsendi, dedi.

Ortak Akıl Çalıştayı ve Panelinde “Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” Tartışıldı

Kapadokya Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (MTGSF) tarafından Kapadokya Üniversitesi Ürgüp Fabrika Yerleşkesinde “Sanat ve Tasarım Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Ortak Akıl Çalıştayı ve Paneli” gerçekleştirildi.

Çeşitli disiplinlerinden öğretim üyeleri, sanat ve tasarım profesyonelleri ile fakülteden öğretim elemanları ve öğrencilerini bir araya geldiği etkinlikte, farklı bakış açılarından yararlanılarak, bu alanda ortak bir vizyon oluşturulması hedeflendi.

Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin düşünme ve iş birliği becerilerini geliştirmesi, yeni ve yenilikçi fikirlerin ortaya çıkması, bu süreçte oluşturulan ortak vizyonun; fakültenin gelecekteki yönünü şekillendirmesi, stratejik planlama sürecinin geliştirilmesi ve yeni açılacak olan bölümlerin bu doğrultuda oluşturulması bakımından daha geniş sanat ve tasarım toplulukları ile bağlarını güçlendirme fırsatı sunması amaçlandı. Aynı zamanda toplumun ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilecek nitelikli sanatçılar ve tasarımcılar yetiştirmek için eğitim programlarını yeniden düzenleme noktasında yönlendirici olması da toplantının hedefleri arasındaydı.

MTGSF’nin tüm bölümleri için tasarım odaklı yeni paradigmalar konusunun tartışıldığı çalıştay kapsamında “Fikir Tepsisi” yöntemi kullanılarak farklı rol, sorumluluk    ve pozisyondaki paydaşların katılımıyla, serbest düşünme yöntemi uygulandı. Fakülte çatısı altında öğrenim gören öğrencilerin uzmanlar ve akademisyenlerle bir araya gelerek özgürce fikir geliştirmelerine olanak sağladığı çalışmada keyifli bir öğrenme deneyim süreci yaşadıkları gözlemlendi.

KÜN MTGSF Dekanı Prof. Dr. Müge Artar başkanlığında başlayan panelde, Artar tarafından çalışmanın amacı ve önemine ilişkin bilgiler verildikten sonra Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Funda Aktan konuşma yaptı. Prof. Dr. Ayşe İlhan Çakır moderatörlüğünde fakülte öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katılımıyla devam eden çalıştayda aynı zamanda Prof. Dr.  Adnan Tepecik, Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Zeki Kâmil Ülkenli gibi alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra; CerModern Yöneticisi Zihni Tümer, Salt Genel Müdürü Deniz Ova, Günseli Kato ve Hasibe Turan gibi sanatçı ve yöneticiler de katılımlarıyla katkı sağladılar.

Bezmialem’de Acil Tıp Sempozyumu Düzenleniyor

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, hastane öncesi, afet, deprem, salgın, nükleer saldırılar gibi can ve mal kabının olduğu dönemlerde aktif rol oynayan acil tıp alanına dikkat çekmek için sempozyum düzenleniyor. Acil tıbbın öneminin farkında olmak, insan eliyle medya gelen afetlerde ve doğal afetlerde can ve mal kaybının azalmasını sağlıyor.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 2 asırlık sağlık tecrübesiyle acil tıbba gereken önemi gösteriyor. Bu yıl 2’incisini düzenleyeceğimiz 2. Hastane Öncesi Acil Tıp Sempozyumunda, YTÜ Dekanı Prof. Dr. Şükrü ERSOY, BVU Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER, İstanbul İl Ambulans Servisi Başhekimi Prof. Dr. Prm. Tayfun BAĞCI’nın katılımıyla deprem, afet, arama kurtarma, KBRN gibi birçok konuda farkındalık oluşturuyoruz.

İnsan yaşamı için son derece önemli olan acil tıp alanında düzenlenen bu sempozyumda, siz değerli basın mensubu dostlarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ERÜ’ye Engelsiz Üniversite Ödülü, ölen Prof. Dr. Tamer Güneş İçin Tören, JGK Çetin ve öğrencilerden Kapadokya Üniversitesini Ziyaret, SUNUM’a proje desteği

ERÜ’de Vefat Eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Güneş İçin Tören Düzenledi Geçirdiği rahatsızlık sonucu …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420