Sağlık

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı, Talas’ta farklı Tıp bayramı, , SES’ten talepler, sağlık yatırımları

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin’in mesajı
14 Mart, hekimlik mesleğinin tarihi ve toplumsal anlamını bir kez daha idrak etmek, aramızdaki dayanışmayı artırmak, şanlı geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkmamız için çok anlamlı bir gündür. Bugün sadece bir “doktorlar günü” değil, bir “Tıp Bayramı”dır. Bu bayram, yalnızca hekimlerin değil, tıp biliminin, tıp eğitiminin ve halk sağlığının bayramıdır. Bu anlamlı gün, Türk milletine özgü bir değer taşıyor; çünkü Tıp Bayramı, bizim tarihimizden, vatanımıza bağlılığımızdan, bağımsızlık ruhumuzdan ve hekimlerimizin karakterinden doğmuş bir gelenektir.
Tıp Bayramı, 14 Mart 1827’de Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’nin kurulmasının anısına kutlanmakta olup, 1919’a, işgal altındaki İstanbul’da Tıbbiye öğrencilerinin bağımsızlık ateşini yaktığı o onurlu direnişe dayanır. Türk hekimleri, yalnızca hastaları tedavi etmekle yetinmemiş; ülke meselelerine duyarlı, vatan sevgisiyle dolu bir duruş sergilemiştir. İşte bu nedenle Tıp Bayramı, dünyada başka bir örneği olmayan, bize has bir hekim günüdür. Bu tarihçe, hekimlerimizin yalnızca birer tedavi edici değil, aynı zamanda koruyucu sağlık bekçileri olduğunu da hatırlatır. Ancak ne yazık ki, günümüzde hekimlik giderek tedavi odaklı bir yaklaşıma kaymaktadır. Bu vesileyle hatırlamalıyız ki, toplum sağlığını korumak, halkımızı bilinçlendirmek ve sağlığın ticarileşmesine karşı durmak hekimlerin de sorumluluğundadır.
Bu bayramın temelinde “Tıbbiye” yani Tıp Fakültesi yatıyor. Bu nedenle, tıp fakültelerinin ve tıp eğitiminin niteliği üzerinde hassasiyetle durmamız gerekmektedir.  Bir milletin kendi hekimini yetiştirmesi, bağımsızlığının en önemli göstergelerinden biridir. İmparatorluğumuzun yıkıldığı ve Cumhuriyetimizin kurulduğu tarihlerde, ecnebi hekimlere muhtaç olan bir millet haline gelmişken, bugün çok sayıda nitelikli tıp fakültemiz ve dünyaca tanınmış doktorlarımız bulunmaktadır. Bu, hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Ancak, bu noktada bir gerçeği de göz ardı edemeyiz; tıp fakültesi sayısının ve öğrenci kontenjanlarının kontrolsüz artışı nitelik kaybına neden olmaktadır. Bugün ülkemizde 128 tıp fakültesi bulunmaktadır. Ancak bunların bir kısmı teknik ve insan altyapısı bakımından kaliteli eğitim verme imkânlarından yoksundur. Kayseri özelinde ise, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinin dışında ikinci bir Tıp Fakültesi açılması şehrimizde sevinç kaynağı olmuştu. Ancak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi halen ilk 3 yıllık tıp eğitimini Erciyes Üniversitesi’nin desteğiyle sağlamaktadır, her ne kadar Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi güçlü bir klinik altyapıya sahip olsa da temel bilimlerin olmaması yüzünden, tabiri caizse “yarım bir tıp fakültesi” olarak eğitime devam etmektedir. Bu durumun sürdürülmesi kabul edilemez. Kayseri Tıp Fakültesi derhal kendi temel bilim hocalarını istihdam etmeli ve müstakil eğitim olanaklarına kavuşturulmalıdır.
Ülkemizdeki tıp fakültelerimizde ve uzmanlık eğitiminde yaşanan sorunlar çok ciddidir. Tıp fakültelerimizin durumu, sadece bina ya da sayı meselesi değildir; akademisyenlerin özlük hakları gibi temel sorunlar da eğitimin niteliğini doğrudan etkilemektedir. Kamu Üniversitelerinin tıp fakültelerinde, akademisyenlerimizin yaşadığı sorunlar, akademisyen kadrosunda hem nicelik hem de nitelik kaybına yol açmaktadır. Bir yandan hoca kadrosunun zayıflaması, öte yandan öğrenci ve asistan doktor sayısının artması, hoca-asistan ve hoca-öğrenci oranlarını bozmakta, tıp ve uzmanlık eğitiminin kalitesini düşürmektedir. Bugünden önlem alınmazsa verilen niteliksiz tıp eğitimin bedeli sağlık ordumuzun zayıflaması olacaktır ki bunun bedelini milletçe ödemek durumunda kalırız. Nasıl ki silahlı kuvvetlerimizin zayıflamasına gönlümüz razı olmazsa sağlık ordumuzun zayıflamasına da duyarsız kalmamalıyız.
Bugün vurgulamak istediğim bir başka önemli mesele ise sağlığın ticarileştirilmesidir. Sağlık hizmetlerinin ve hekimliğin vicdani, etik ve insani boyutları göz ardı edilerek, sadece ekonomik getirisi üzerinden değerlendirilmesi kabul edilemez. Yakın zamanda ortaya çıkan ve kamuoyunda “yenidoğan çetesi” olarak adlandırılan vakalar, bu yozlaşmanın ne kadar vahim boyutlara ulaştığını göstermektedir. Bunun yanında, sosyal medyada hekimlik ilkelerinin ve vakarının ayaklar altına alınması, meslek etiğimize zarar vermektedir. Hekimlik, standart bir profesyonel meslek değildir; sevgi, şefkat, merhamet, diğerkâmlık gibi insani duyguları taşıyan, özel bir meslektir. Bizler, hastalarımızın sadece bedenini değil, özel hayatına ilişkin her türlü mahrem bilgiyi ve mahrem duygularını da emanet ettiği bir mesleğe sahibiz. Bu nedenle, hekimliğin özüne sahip çıkmalı, mesleğimizi yalnızca bir kazanç kapısı olarak gören yaklaşımlara karşı durmalıyız. Hekimliğimizin değerlerini korumak, ona hak ettiği saygıyı yeniden kazandırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ve bizler, hastalarımızın sadece bedenini değil, ruhunu da iyileştirmekle yükümlüyüz. Bu nedenle, hekimliğin özüne sahip çıkmalı, mesleğimizi yalnızca bir kazanç kapısı olarak gören yaklaşımlara karşı durmalıyız.

ERÜ” DE TIP BAYRAMI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ)  Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik, Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak, ERÜ Tıp Fakültesi hekimleri için hazırlanan video sunumu izlendi.

Videonun ardından törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, yaptığı konuşmasında tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Hekimlik mesleğinin asil bir meslek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Altun, “İnsanı yaratandan dolayı seviyoruz. Bir kere insana tebessüm ile yaklaşmamız, insanın gönlünde yer kurabilmemiz son derece önemli detaylardır” dedi.

ERÜ Tıp Fakültesi’nin eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte Ülkeye katkı sağlayan faaliyetler içerisinde olduğuna dikkat çeken Rektör Altun, şunları kaydetti:  “Tıp Fakültemizde sadece hastaların muayene edildiği ve tıp öğrencilerinin yetiştirildiği bir fakülte olarak değil, bilim camiasına araştırma merkezlerimizin katkısı ile güzel sonuçlar ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu manada da Tıp Fakültemiz gerçekten, akademik kadrosu ile her daim bilimsel çalışmalarda Üniversitemize çok önemli katkılar sağlıyor. Bu kapsamda da ben Tıp Fakültemiz Akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum.”

 ERÜ Tıp Fakültesi Hastanelerine yeni kazandırılacak olan 800 yataklı ek hizmet binası hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, “Proje yapım ihalesinin sonuçlanması ile muhtemel 2026 yılı içerisinde yapım sürecine geçecek olmamızda ciddi bir altyapıya sahip olan Tıp Fakültemizi bundan sonra da daha emin ve daha güçlü adımlarla ilerleyeceğini ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun, “14 Mart sadece biz hekimlerin kutladığı bir bayram değil. Bir bağımsızlık mücadelesinin, bir direnişin ve idealin simgesidir. Modern tıbbın gerekliliklerini yerine getirirken insan hayatına verdiğimiz değerle etik ilkelerimizle mesleğimizin kutsallığına olan inancımızla bu mesleği sürdürmeye devam etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik ise 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin de konuşmasında şunları söyledi: “Çok sayıda nitelikli hekim yetiştiren dünyaca ünlü hekimlere sahip olan bir ülkeyiz. Bu Cumhuriyetimizin tarihinde nereden nereye geldiğini gösteren çok önemli bir gösterge. Tıp Fakültesinin gelişmiş olması bizim ülkemizin en önemli gelişmişlik göstergelerinden olduğunu düşünüyorum.”

Öğrenci Temsilcisi Akın Can Aydın ve Asistan Temsilcisi Dr. Recep Tayyip Yıldırım da birer konuşma yaparak, 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

Konuşmaların ardından Asım Mücteba Tekin tarafından piyano resitali gerçekleştirildi.

Resitalin ardından kaliteli akademik çalışmalar yapan hekimlere teşekkür belgeleri takdim edilmesi ve yeni akademik kadrolara atanan öğretim üyeleri için düzenlenen cübbe giyme töreni ile devam etti.

Tören, öğrencilere başarı belgesi takdiminin ardından sona erdi.

TALAS’TA FARKLI TIP BAYRAMI

Talas Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı’nda tıp şehitleri ve vefat etmiş sağlık çalışanları adına mevlit okutup, mevlit şekeri ikram etti. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, Talas İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç’ı ziyaret ederek günlerini kutladı.

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri ilk olarak, tıp şehitleri ve vefat etmiş doktor, hemşire ve diğer tüm sağlık çalışanları adına Dedeoğlu Camii’nde okutulan mevlit ile başladı. Mevlit ve duaların ardından namaz çıkışı vatandaşlara mevlit şekeri ikram edildi.

Tıp Bayramı kapsamındaki etkinliklerin diğer ayağında ise Talas İlçe Sağlık Müdürlüğü ziyareti vardı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kiraz ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Nezihat Aktürk ile birlikte İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret ederek, Dr. İsmail Kılıç ve sağlık çalışanlarıyla görüştü.

“SAĞLIK ÇALIŞANI OLMAK AYRICALIKTIR”

Burada konuşan Başkan Yalçın, sağlık çalışanlarının gece gündüz insanların yararı için mesai yaptıklarını belirterek, “Bütün meslekler kutsaldır ancak sağlık çalışanı olmanın önemi ayrıdır. Her koşulda fedakarca görev yapan, gece gündüz insanlığın hizmetinde olan sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Ayrıca hayırlı Ramazanlar diliyorum. Cenabı Allah hepimizi hayırla Ramazan Bayramı’na ulaştırsın. Şimdiden Ramazan Bayramı’nızı da tebrik ediyorum.” dedi.

“MUSTAFA BAŞKAN HER ZAMAN YANIMIZDA”

İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç da, ziyaretten dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür ederek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mustafa Başkanımız bizleri yalnız bırakmadı. Bu sene cuma gününe denk gelmesiyle daha da anlam kazandı. Başkanımız mevlidi şerif okuttular. Allah razı olsun. Bugün benim için de oldukça anlamlı. Başkanımız her zaman yanımızda. Varlığından güç alıyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Yalçın, İsmail Kılıç ve sağlık çalışanlarına saksıda minik çiçek hediye etti.

SES:14 MART SAĞLIK HAFTASINI MÜCADELE İLE BAYRAMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi, Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi Poliklinikler önünde14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle  taleplerini içeren şu açıklamayı yaptı.

Tıp Bayramının 106. Yıldönümünde de 14 Mart Haftasında mücadeleye devam ediyoruz.14 Mart’lar Bayrama dönüşsün diye Sağlık Mücadele Haftası diyoruz.

Bizlerde bugün çoşkulu kutlamalar yapmak isterdik.  Bu özel günü eylemler ile karşılamak istemezdik.  Fakat sorunlarımız gün geçtikçe katmerleşiyor. Bu sistem hizmeti üreten biz sağlık emekçilerinden ve hizmeti alan parçası olduğumuz halkın yararına değil.

Sağlık hizmetinin metalaştırılarak alınıp satılan bir mala dönüştürülmesine, hastaya müşteri denilmesine ve sağlık bütçesinin özel sermayeye aktarılmasına,Sağlık kurumlarının şirketleşmesine, halkın sağlığının paraya tahvil edilmesine,
Performans -güvencesizlik- şiddet kıskacı ile faturanın sağlık emekçilerine kesilmesine;

14 Mart’ta hizmet üretmeyerek bir kez daha iş yerleri önlerinden, alanlardan, meydanlardan SES’leniyoruz.

Bugünü bayram olarak kutlayabilmemiz için çok sayıda sorunumuz içinden ,acil taleplerimizin karşılanmasını bekliyoruz.

Taleplerimiz;

Sağlık emekçilerine ek ödeme, teşvik vb. adlarla yapılan, ekip anlayışını bozan, rekabet oluşturan ve çalışma barışını bozan ödeme yöntemi yerine yoksulluk sınırının üzerinde, tek kalemde, tamamı emekliliğe yansıyacak şekilde temel ücret ödenmesine başlanmalıdır. Tavan ücret katsayıları yükseltilmelidir.

Sağlık emekçileri uygulanan döner sermaye uygulamaları nedeniyle kamuda çalışan emsallerine göre daha erken vergi dilimine girmektedir. Yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret rejimine gidilinceye kadar emekliliğe yansımayan döner sermaye, teşvik vb. isimler adı altında ödenen tüm ücretler vergi dilimi dışında bırakılmalıdır. Vergi dilimleri yüzde 10’da sabitlenmelidir.

ASM’lerde uygulanan eziyet yönetmeliği geri çekilmeli, alanda örgütlü emek ve meslek örgütleri ile halk ve emekçiler yararına olacak yasal düzenleme için çalışma başlatılmalıdır. Sağlıklı bir toplum için tedavi edici hizmetler yeterli değildir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin yeniden ele alınması ve güçlendirilmesi gerekmektedir.

İlave ek zam altında 7. Dönem toplu sözleşmede verilen ve emekliliğe yansımayan çalışırken ve emeklilikte alınan maaş farkını her gün açan “ilave ek zam” emekliliğe yansıyacak şekilde ve emekli maaşlarına da yansıyacak şekilde derhal düzeltilmelidir.

İş kolunda çalışan emekçilerin mesleklerine yönelik tanımlar net olarak yapılmalı, angarya çalıştırma yasaklanmalı, üniversite hastaneleri başta olmak üzere çalışanların tayin hakları, özlük ve sosyal hakları garanti altına alınmalıdır.

Fiili hizmet süresi zammının emeklilikte 8 yıl olarak uygulanması sağlanmalıdır.

Yapılan ek gösterge düzenlenmesi yetersiz kalmıştır. Talebimiz olan 3600’den 7200 kadar kademeli ek gösterge uygulansın.

OECD ortalamasında kadrolu güvenceli personel istihdamı yapılsın. Her türlü güvencesiz ve sözleşmeli çalışma kaldırılsın.

Angarya çalışmanın biçimleri olan esnek çalışma, mesai dışı çalışma, fazla çalışma kaldırılsın. Angarya çalıştırmanın her türü yasaklansın.

Çalıştırma zorunluluğu doğduğunda nöbet ücretleri saat ücretinin en az iki katı olmalıdır. Gece vardiyasında çalıştırılanların ücretleri %100 arttırılarak ödenmelidir.

Şiddetsiz ve güvenli bir çalışma ortamı için yeni ve etkili “Sağlıkta Şiddet Yasası” çıkarılsın, mobbing ve baskılar son bulsun.

Katkı katılım payları ve ilave ücretler kaldırılsın.

Özel hastanelere verilen her türlü teşvik kaldırılmalıdır. Özel hastaneler ile SGK anlaşma yapmamalıdır. Özel hastanelere aktarılan teşvik ve bütçe kamu sağlık kurumlarına aktarılmalıdır.

Her iş yerine kreş açılsın, sağlık emekçileri çocukları ile işleri arasında tercih yapmak zorunda kalmasın.

Vardiya çıkışlarında ve gece vardiyalarına gelirken emekçileri güvenli şekilde işlerine ve evlerine bırakacak yeteri sayıda servis konulsun.

Kamu sağlık kurumları daha demokratik bir yapıya kavuşturulmalıdır. Kamu sağlık kurumlarında idareci belirlenmesi kriterlere uyanlar arasında o kurumlarda çalışan emekçilerin oyu ile gerçekleşsin.

Bu talepler sağlık emekçileri kadar halkın sağlık hakkına yönelik taleplerdir. Sağlık hakkımız için mücadeleyi, sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik hakları için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz.

Çünkü biz biliyoruz ki başka bir sağlık sistemi mümkün.

DOKTOR BAŞKAN, MESLEKTAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte, Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen iftar programında doktor ve sağlık personelleriyle bir araya geldi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Tabip Odası, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Tıp Bayramı İftarı’na eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte katıldı.

Bir otelde düzenlenen programda, tek tek masaları dolaşarak, davetlilerle yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç, 14 Mart Tıp Bayramı’nda, fedakârca emek veren tüm sağlık kahramanlarının bu özel gününü de kutladı.

Dualarla başlayan programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bu güzel şehri sağlık alanında hizmetleriyle buluşturan ve onurumuz olan çok değerli meslektaşlarımın, müsaadenizle başta eşim olmak üzere her birinizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı ayrı ayrı tebrik ediyorum. İyi ki varsınız, sizlere minnettarız” dedi.

Ramazan dolayısıyla 14 Mart Tıp Bayramı’nda ayrıca bir manevi iklim oluşturduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, huzur içerisinde bayramlara erişilmesini temenni etti.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İlhan Şahin de Tıp Bayramı’nda böyle bir manevi havayı hep birlikte yaşamak istediklerini belirterek, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

“Eşi Hekim, Oğlu Hekim, Tam Bir Hekim Ailesi”

Program sonunda, bu anlamlı günde plaket takdimleri gerçekleştirilirken, Başkan Büyükkılıç, meslektaşlarıyla yaşadığı anıları da paylaştı. Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin de sahneye çıkarak, “Başkanımız tabip odamızın onursal başkanlarındandır, siyasette halka hizmet ettiği için odamızda görev almadı ama kendisini odamızın onursal başkanlarından birisi sayıyoruz. Ne zaman, ne istesek Büyükşehir Belediyemizin imkânlarını bize sundu, eşi hekim, oğlu hekim, tam bir hekim ailesi ve hekimliğin çok kıymetini bilen ve buna değer veren bir insan” diyerek, Başkan Büyükkılıç’a emeklerinden dolayı hediye takdim etti.

Teravih Sonrası Esnaf Ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, iftar programının ardından esnaf ve vatandaşlarla teravih namazı sonrası buluşmaya devam etti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan ile birlikte esnafları ziyaret ederek, bereketli işler temenni eden Başkan Büyükkılıç, “Erciyesevler Camii’nde kıldığımız teravih namazının ardından kadirşinas esnaflarımızı ziyaret ederek, mübarek Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ettik” dedi.

DOKTOR BAŞKANDAN TIP BAYRAMI’NDA “SAĞLIK YATIRIMLARI” VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık yatırımlarına dikkat çekerek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı ve emeklerine teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlık çalışanlarının fedakârca görevlerini yerine getirirken, sağlık alanında yapılan yatırımların, şehri geleceğe taşıyan önemli adımlar olduğuna vurgu yaptı. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, sağlık altyapısı ve sağlık turizmi açısından önemli bir konumda. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile şehrimizin sağlık alanındaki gelişimini hızlandırarak, hemşehrilerimize daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kayseri’nin tarihi dokusuyla sağlık alanındaki önemli projelere ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Dünyada ilk Tıp Fakültesi konumunda olan ve şu an Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet veren şifahaneye sahip bir kadim şehirde, sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık sektörüne yaptığımız yatırımlar, şehrimizin sağlık turizmi potansiyelini arttırarak, Kayseri’yi bu alanda da önemli bir merkez haline getirecek” diye konuştu.

“Kayseri’nin Sağlık Altyapısını Güçlendiriyoruz”

Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yeni Acil Binası çevre düzenlemeleri ve yol bağlantıları, Gevher Nesibe Hastanesi poliklinik yenilemeleri, Tıbbi Simülasyon Merkezi desteği gibi sağlık altyapı projelerine de değindi. Ayrıca, Kayseri’de yapılan sağlık yatırımlarıyla birlikte şehrin spor ve sağlıklı yaşam altyapısının da güçlendirildiğini belirten Doktor Başkan Büyükkılıç, “Sağlık alanındaki projelerimizle Kayseri’yi daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir şehir yapıyoruz. Naciye-Ramazan Büyükkılıç Kızları Alzheimer Gündüz Bakım Evi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki Sağlıklı Yaşam Merkezi, çeşitli hastane ve sağlık merkezlerindeki yenileme çalışmaları gibi projelerimizle Kayseri’nin sağlık altyapısını güçlendiriyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç ayrıca, Kayseri’deki sağlık için spor altyapı yatırımlarını, sosyal hizmetlerini, aile sağlığı merkezleri, gezici ağız ve diş sağlığı klinikleri ve glütensiz kafe gibi projeleri de hatırlatarak, Kayseri’nin sağlıklı yaşam konusunda örnek bir şehir olmaya devam edeceğini vurguladı.

Sağlık Alanında Etkinlikler Devam Edecek

KAYMEK ile sağlık bilgilendirme seminerleri ve sağlık sektöründe istihdama katkı sağlayan kurslarla vatandaşlara eğitim verildiğini, Spor A.Ş. ve Kayseri Tabip Odası iş birliğinde düzenlenen ‘2’nci Doktorlar Bisiklet Turu’ etkinliğinde sağlık çalışanlarını bir araya getirdiklerini de hatırlatan Büyükkılıç, sağlık alanında etkinliklerin de devam edeceğini belirtti.

Sağlık çalışanları hakları ile emeklerinin ödenmez nitelikte önemli olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “Onlar, hayatlarını insan sağlığına adamış, özveriyle çalışan kahramanlarımızdır. Bu vesileyle değerli eşim ve oğlum başta olmak üzere gece gündüz demeden, fedakârlıkla hayat kurtarmaya çalışan kıymetli doktor meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesinde bulunarak mesajını sonlandırdı.

Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanlarına Karanfil Dağıtıldı

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının gününü kutladı. Sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına vurgu yapan Başkan Arı, halkın sağlığı için gece gündüz demeden büyük bir özveri ve emekle çalışan tüm sağlık çalışanlarının, Tıp Bayramı kutlu olsun diye konuştu.
14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Nevşehir’de bulunan sağlık kuruluşlarının çalışanlarına karanfil dağıtıldı. Sağlık emekçilerinin fedakarlıklarına dikkat çeken Başkan Arı, onların toplum için vazgeçilmez bir değer taşıdığını belirtti.
Sağlık çalışanlarının özverili mücadelesine teşekkür etmek amacıyla Nevşehir Devlet Hastanesi, Kapadokya Hastanesi ve Versa Hastanesi’ni ziyaret eden Nevşehir Belediyesi görevlileri doktorlardan hemşirelere, teknik ekiplerden hastane personeline kadar tüm sağlık çalışanlarına karanfil vererek günlerini kutladı.
Kahramanca mücadele eden ve her koşulda toplumun sağlığını korumak için büyük bir özveriyle çalışan Sağlık emekçilerinin, insan hayatına dokunan çabalarının hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini belirten Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu kutsal mesleği icra eden herkesin daha iyi çalışma koşullarına sahip olması gerektiğini ifade etti.
Nevşehir Belediyesi olarak sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını kaydeden Başkan Arı, tüm sağlık emekçilerine huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diledi.

14 Mart Tıp Bayramı’nda İstanbul’da Düzenlenen Programda Yılın Hekimi ve Hemşiresi Belli Oldu

Sağlık hizmetlerinde özveriyle çalışan sağlık personelinin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programı, 14 Mart 2025 tarihinde İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesin de düzenlendi. Bu anlamlı programda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen hekim ve sağlık çalışanları onurlandırıldı.

Nevşehir ilini temsilen İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, Op. Dr. Ahmet Gürbüz ve Hemşire Emine Genç törende yer aldı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Gürbüz, 6 Şubat 2023 tarihinde “Asrın Felaketi” olarak anılan depremlerde fedakârca gösterdiği hizmetler, uzmanlık alanındaki özverili başarılı çalışmalarından ötürü “Yılın Doktoru” seçildi. Nevşehir Devlet Hastanesi’nden Hemşire Emine Genç ise sağlık alanındaki özverili çalışmaları dolayısıyla “Yılın Hemşiresi” seçildi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, katıldığı törenin sonunda yılın hekimi ve hemşiresi seçilen personellerini tebrik etti ve tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Başkan Rasim Arı, Tıp Bayramı’nı Kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bütün Sağlık çalışanlarının gününü kutladı.
Başkan Arı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ “İnsan hayatını her koşulda her şeyin üstünde tutan, fedakârlık ve özveriyle görev yapan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.
Sağlık alanında çalışan kahramanlarımız, zor şartlar altında, büyük bir özveriyle toplum sağlığı için mücadele ediyor. Halkımızın sağlığı için çalışan doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık teknikerlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız, kocaman teşekkürü hak ediyor.
Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözündeki gibi ülkemizin değerli ve kıymetli sağlık çalışanlarına olan güvenimizi ve minnettarlığımızı tekrar vurgulamak isterim.
Sağlığımız için emek veren tüm sağlık çalışanlarına en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyor, ahirete göç eden sağlık emekçilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.”

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında, “İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu”belirtti.

“Önce insan” anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi gerektiğine vurgu yapan Tartar, “Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bugün bir kez daha hatırlayıp minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Tartar mesajında, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren başta ilimizde olmak üzere yurdumuzun dört bir köşesinde, köyünde, kasabasında büyük özveriyle insan sağlığına hizmet eden sağlık hizmet sunumunda gözlenen kalite artışındaki katkıları için hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyorum.”dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası