Erciyes Üniversitesi’nde Yapımı Devam Eden Projeler, ‘Konutlarda Bütünleşik Enerji Kontrolü’ Projesi, Kampüsün simgesi ‘Gelengiler’

Erciyes Üniversitesi’nde Yapımı Devam Eden Projeler Birer Birer Hayata Geçiriliyor

 Erciyes Üniversitesi sağlıkta, eğitimde ve araştırma süreçlerinde şehrine ve bölgesine hizmet veren, destek olan bir üniversite olma misyonuyla sürdürdüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, kampüs içerisinde yapımı devam eden çalışmaların geldiği son durumu tespit etmek amacıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri ile birlikte; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri’ndeki çamaşırhane tesisini, Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji – Onkoloji Hastanesi’ni, acil binasını ve Erciyes Teknopark Geliştirme Bölgesi 2’yi ziyaret ederek, inşaat ve tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

En iyisi için Kampüs içerisindeki çalışmaları büyük bir titizlikle takip eden Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, çağın getirdiği yenilik ve gerekliliklere uygun şekilde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hizmet etmenin üniversitelerin görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Üniversitemizde devam eden bakım, onarım ve inşaat süreçlerimiz var. Onları yerinde takip etmek ve eksiklerin giderilerek bir an önce tamamlanmasını sağlamak amacıyla incelemelerde bulunuyoruz. Üniversitemizde hayırlara vesile olacak, güzel hizmetler verecek birimlerimizi kısa süre içerisinde hayata geçirmiş olacağız” dedi.

TGB 2 İnşaatının Yüzde 30’u Tamam! 

Teknopark Geliştirme Bölgesi 2’nin 1. etabı olarak ihale sürecinin tamamlandığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, inşaatın şu anda yüzde 30’unun tamamlandığını ifade etti.

Teknopark Geliştirme Bölgesi 1’de 300’e yakın firma bulunduğunu belirten Prof. Dr. Fatih Altun, alanın artık yetersiz kaldığına ve ilave ofis alanlarının bulunamadığına dikkati çekerek, bu nedenle burada özellikle hangar olarak projelendirmeler ve villa olarak ofislerin yapılmasının söz konusu olduğunu söyledi, “Biz bu projeleri bir an önce toparlamak ve hizmete sunmak için gayret içerisindeyiz” dedi. 

Hematoloji – Onkoloji Hastanesi’nin Yenileme Çalışmalarında Sona Gelindi

Yenileme çalışmalarında sona yaklaşılan Hematoloji – Onkoloji Hastanesi’nin bayramdan sonra açılması planlanıyor.

20 yılı aşkın süredir hizmet veren Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji – Onkoloji Hastanesi’nin yenilenmesinin söz konusu olduğunu belirten Prof. Dr. Fatih Altun, yenilenme sürecinin yüzde 90’ların üzerinde olduğunun ve büyük ihtimalle bayramdan sonra hizmete açılacağının müjdesini vererek, hastanenin yenileme çalışmalarını üstlenen Turkuaz Seramik ailesine ve Hayırsever İş İnsanı Abidin Özkaya’ya teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Acil Servis Ek Binası’nın Yapımı Tamamlanıyor  

Tıp Fakültesi Acil Servis Ek Binasını da gezerek, çalışmaları yerinde inceleyen Prof. Dr. Altun,  “Kayseri’nin hastane hizmeti noktasında ciddi bir şekilde acil servise ihtiyacı vardı. Şu anda acil ek binamızın inşaat süreci tamamlandı. Son olarak giriş kısmının düzenlemesi yapılıyor. Gerçekten modern imkânlara sahip güzel bir acil oluşturuldu. Acil servisimizin de kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor” şeklinde konuştu.

Hastane Poliklinik Bölgesi’nde Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Hastane Poliklinik Bölgesi’nde de incelemelerde bulunan Prof. Dr. Altun, yapım sürecinde desteğini esirgemeyen ve kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan hayırseverlere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Bu bölgede hem sağlık turizmini kapsayan hem de kendi hastalarımızın hizmet alabileceği bir yenilenme alanımız söz konusu. Yenilenme süreçleri ve yeni hastane projesi oluşturulması safhasına kadar hizmet kalitesinin aksamaması için çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kampüste Yeni Kavşak Çalışması

Son olarak Erciyes İlköğretim Okulu’nun çevresinde yapılması planlanan kavşakta incelemede bulunan Rektör Altun, burada oluşan trafiği rahatlatmak amacıyla çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kampüsün simgesi ‘Gelengiler’ için Uyanma Zamanı

Erciyes Üniversitesi ekosisteminin simgesi haline gelen gelengiler için kış uykusundan uyanma vakti geldi.

Üniversitemiz akademisyen, personel ve öğrencileri; geleni, gelengi, Anadolu sincabı veya tarla sincabı olarak da bilinen bu minik ve sevimli canlıların çıkacağı günü iple çekiyor.

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren “Hayvanları Yaşatma ve Koruma Kulübü” öğrenci topluluğu, son yıllarda sayıları giderek azalan gelengiler için besleme etkinliği düzenledi.

Öğrenciler, baharın gelmesiyle kış uykusundan uyanarak yeryüzüne çıkmaya başlayan gelengilerin yuvadan çıkacağı ilk günlerde açlık sıkıntısı yaşamaması amacıyla Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler koordinasyonunda, Üniversitemiz Gelengi İzleme Komitesi tarafından kampüs içerisinde daha önce tespit edilmiş yaşam alanları ile gelengi yaşama potansiyeli yüksek olan yuva çevrelerine, Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından temin edilen buğdayları bıraktı.

Öğrenci topluluğu, önümüzdeki dönemlerde daha geniş kapsamlı besleme programları ile kampüsün şirin ev sahiplerinin doğal yaşamlarına katkı sağlamaya devam etmeyi planlıyor.

‘Konutlarda Bütünleşik Enerji Kontrolü’ Projesi Sunumu Gerçekleştirildi.

Kayseri Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Gezer, yürütücüsü olduğu “Konutlarda Bütünleşik Enerji Kontrolü” adlı TÜBİTAK 1512 projesinin projenin ayrıntılarını ve hedeflerini anlatan sunumunu Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya gerçekleştirdi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, projenin sunumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemiz, bu tür yenilikçi projelerle bilim ve teknoloji alanında öncü bir rol üstlenmekte ve toplumun ihtiyaçlarına çözümler sunmaktadır. ‘Konutlarda Bütünleşik Enerji Kontrolü’ projesi, enerji yönetiminde yeni bir dönemi başlatma potansiyeline sahip. Bu proje, bireylerin daha konforlu ve enerji tasarruflu bir yaşam sürmelerini sağlayarak, çevresel sürdürülebilirliğe de katkıda bulunacaktır. Bu projenin, enerji verimliliği ve teknolojik yeniliklerin birleştiği bir alan olan enerji yönetiminde önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

Projenin yürütücüsü Kayseri Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Gezer ve ekibine yaptıkları çalışmadan dolayı tebrik eden Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Üniversitemizde bu ve buna benzer bilimsel çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Proje kapsamında geliştirilen mobil uygulama sayesinde, ev sahipleri dünyanın herhangi bir yerinden konutlarının enerji kontrolünü kolaylıkla sağlayabileceklerdir. Bu projeyle birlikte; bireylerin hayatına konfor, güvenlik ve enerji tasarrufu sağlanması hedeflenmektedir.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Sanayicilerden Meslek Lisesi’ne Kayıt Yaptıran Öğrencilere Burs İmkanı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Kayseri Valiliği ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427