Mondi Melikşah Üniversitesi:109- Final spor: 104
Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde mücadele eden Mondi Melikşah Üniversitesi ligin 15. haftasında sahasında Final Spor’u konuk etti. Recep Mamur Spor Salonu’nda oynanan maçı Mondi Melikşah Üniversitesi iki uzatma sonunda 109-104’lük skorla kazandı.
Mondi Melikşah Üniversitesi’nde Leemire Goldwire 47 dakika, Salih Uğraşan 42, Final Spor’da Serkan Özver 45, Reginald Holmes 47, Damien Kinloch 47 dakika süre aldı. Final Spor ilk periyotta bir kez geri düştü, farkı 8 sayıya çıkardı ve ikinci periyoda 22-16 önde başladı. Reginald Holmes ile Damien Kinloch ile üstünlüğünü sürdüren ve skor bulmakta zorlanmayan Final Spor ilk yarıyı da 49-37 galip tamamladı. Üçüncü periyodun 3. dakikasında Leemire Goldwire’nin etkili oyunuyla farkı eriten Mondi Melikşah Üniversitesi son periyoda 64-62 geride girerken ümitlerini artırdı. Son periyot büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı sayılarla geçilen son periyot 84-84’lük skorla tamamlandı ve maç uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda her iki takımda sayı bulmakta zorlanmadı ve Mondi Melikşah Üniversitesi son 25 saniyeye 92-90 önde girdi. Final Spor’da Reginald uzatma periyodunun bitimine 21 saniye kala maçtaki 37. sayısını atarak skor’u 92-92’ye getirdi. 20 saniye kala Leemre Goldwire serbest atışlarla Mondi Melikşah Üniversitesi’ni 94-92 öne geçirse de 7 saniye kala Damien Kinloch’un iki sayılık basketiyle maç ikinci kez uzatmaya gitti. Mondi Melikşah Üniversitesi ikinci uzatma periyodunda skor üstünlüğünü ele geçirdi ve maçtan 109-104’lük skorla ayrıldı.
7.galibiyetini alan Mondi Melikşah Üniversitesi’nde Leemire Goldwire 28 sayı, 6 ribaund, 9 asist ile oynarken, Laron Dendy 20 sayı, 9 ribaund, 2 asist ve Sertay Gürsu da 20 sayı, 3 ribaund, 2 asistle maçı tamamladı. Final Spor’da ise Reginald Holmes 43 sayı- 8 ribaund- 3 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Damien Kinloch da 22 sayı- 21 ribaund ile double double yaptı.
Mondi Melikşah Üniversitesi Baş Antrenörü Doğan Deniz maç sonunda yaptığı açıklamada:
“Seyir açısından güzel bir mücadele oldu. Bu galibiyet üst sıralar için oldukça önemli. Kazandığımız için mutluyuz ama oynanan basketboldan mutlu değiliz. Maç toplarını maç savunmasını yapamıyoruz. Geçen hafta Giresun’da da bunu yaşadık. Bunu da çözdüğümüz takdirde bizim için sıkıntı bitmiş olacak” diye konuştu.