Dünya

Brüksel’de patlama: 34 ölü 136 yaralı

Belçika devlet televizyonu bugün Brüksel’de düzenlenen terör eylemlerinde ölenlerin sayısının 34’e yükseldiğini duyurdu. Habere göre, havaalanındaki saldırıda 14, metroda ise 20 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 136.

Brüksel önce Zaventem Havalimanı’nda iki patlamayla sarsıldı. Patlamalardan biri apronda, diğeri ise terminal binasında meydana geldi. Brüksel Valisi, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirtti. Belçika Televizyonu VRT ise havalanındaki patlamalar intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti.

Brüksel önce Zaventem Havalimanı’nda iki patlamayla sarsıldı. Patlamalardan biri apronda, diğeri ise terminal binasında meydana geldi. Brüksel Valisi, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirtti. Belçika Televizyonu VRT ise havalanındaki patlamalar intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Hastane yetkilileri, “Olayda 11 kişi hayatını kaybetti, en az 35 yaralı var.” bilgisine yer verdi.

Avrupa’nın başkenti, havalimanındaki çifte patlamanın şokunu atlatamadan ikinci bir patlamayla sarsıldı. Avrupa Birliği’ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın Maelbeek metro istasyonunda patlama meydana geldi. Brüksel ulaşım birimi sözcüsü Guy Sablon, Maelbeek metro istasyonundaki saldırıda en az 15 kişinin öldüğünü ve 55 kişinin de yaralandığını belirtti. Kentteki bütün metro istasyonları kapatıldı.

Havalimanındaki patlamanın biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Bir görgü tanığı patlamalardan birinin American Airways’in bürosunun bulunduğu yerin yakınında olduğunu iddia etti.

Havaalanı karşısındaki otel sahra hastanesine çevrildi. Yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı. Belçika medyası, patlamalardan önce havalimanında silah sesleri ve Arapça bağırışmalar duyulduğunu açıkladı. Belçika’da terör tehdidi alarmı en yüksek seviye olan dörde çıkarıldı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı patlama sonrası boşaltıldı. Havaalanındaki tüm uçuşlar durdurulurken, havalimanına giden tüm yollar kapatıldı ve metro ve tren seferleri de durduruldu. Yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı.

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

PWA Kurulum Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Uygulamayı ana ekranınıza ekleyin, internet bağlantısı olmadan da haberlere ulaşın!

iPhone / iPad için:
1. Alttaki Paylaş butonuna ( ⬆️ ) dokunun
2. "Ana Ekrana Ekle" seçeneğini seçin
3. Sağ üstten "Ekle" butonuna basın
Modern GDPR Çerez Popup
Davut Güleç