KÜN’de, THY Teknik A.Ş. Yetkilileri ile Buluşma, Gastro Tur Rehberi Yetiştirme Eğitimi, İŞKUR İletişim Atölyesi, 3. Uluslararası Çevreci Beşeri Bilimler Konferansı, Sağlık Bilimleri YO’da önlük giyme

Kapadokya Üniversitesi Öğrencileri THY Teknik A.Ş. Yetkilileri ile Buluştu

Kapadokya Üniversitesi Havacılık Bölümleri tarafından düzenlenen ve sektörün önde gelen firmalarından THY Teknik A.Ş.’nin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “THY Teknik A.Ş. Sektör Buluşması” yapıldı.

Kapadokya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ı ziyaret eden THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Aydın, Eğitim Başkanı Mahmut Demirkan, İnsan Kaynakları Başkanı Kenan Şahan ve Temel Eğitim Müdürü Mustafa Cıdık Mustafapaşa Yerleşkesi, Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen buluşmaya katıldı.

Uçak Gövde ve Motor Bakımı, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Uçak Teknolojisi ve Havacılık Yönetimi öğrencilerinin katıldığı buluşmada THY Teknik A.Ş.’nin insan kaynaklarından sorumlu üst düzey yöneticileri, personel istihdam süreçleri ve gelecekteki personel ihtiyaçları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Abdullah Aydın ve Kenan Şahan, şirketin işe alım stratejilerini ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Mahmut Demirkan ve Mustafa Cıdık, gelecekteki personel ihtiyacını karşılamak için uyguladıkları eğitim ve gelişim stratejilerinin detayları hakkında bilgi verdi.

KÜN ve AHİKA İş Birliğinde Gastro Tur Rehberi Yetiştirme Eğitimi Tamamlandı

Kapadokya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Turist Rehberliği Bölümü öğrencileri ve Turist Rehberlerinin Gastronomi alanında bilgilendirilmesi ve bu alanda çeşitli uygulamalar yaparak bölgenin ürünlerini ve yiyeceklerini mutfağından öğrenmelerini sağlamayı amaçlayan Gastro Tur Rehberi Yetiştirme Eğitimi tamamlandı.

Turist Rehberliği Bölümü öğrencisi ve Turist Rehberi otuzu aşkın kişinin katıldığı eğitim hakkında konuşan Öğr. Gör. Şef Cem Aydoğdu “Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) iş birliğiyle düzenlediğimiz bu projede bölge rehberleri ile beraber yine Türkiye ve Kapadokya Gastronomisini daha iyi tanımayı ve özellikle turistlere daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz. Bu proje kapsamında bir haftalık bir eğitim verilen bölge rehberleri ve rehber adayları Türkiye Modern Gastronomisi, Türkiye Gastronomisinin Gelişimi konularında teorik bilgi edinmenin yanı sıra Anadolu ve Kapadokya bölgesine ait olan yemeklerin mutfak uygulama çalışmalarını da deneyimleme fırsatı yakaladı. 2018’den bu yana AHİKA ve diğer kurumlarla yaptığımız iş birlikleriyle Kapadokya ve Türkiye Gastronomisini ileriye taşımak için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa ve Uçhisar Sanat Yerleşkelerinde gerçekleştirilen eğitimler vadi yürüyüşünün ardından son buldu.

KÜN’de, İŞKUR İletişim Atölyesi “Öz Geçmiş Hazırlama ve Mülakat Simülasyonları”na Katılan Öğrencilere  Sertifikaları Verildi

Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofisi tarafından planlanan ve İŞKUR İş Kulübü projesi kapsamında gerçekleştirilen İletişim Atölyesi “Öz Geçmiş Hazırlama ve Mülakat Simülasyonları” eğitimlerine katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

Nevşehir İŞKUR İl Müdürü Şinasi İnanıcı, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Gonca Uğuroğlu ve Kapadokya Üniversitesi Öğrenci Destek Hizmetleri Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Gökkaplan’ın katılımıyla Ürgüp Sağlık Yerleşkesinde sertifika teslim töreni düzenlendi.

Kapadokya Üniversitesinin farklı bölüm ve programlarından çok sayıda öğrenci mezuniyet sonrası iş arama süreçlerinde ihtiyaç duyacakları temel becerileri kazanmalarına yönelik verilen eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazandı.

3.Uluslararası Çevreci Beşeri Bilimler Konferansı, KÜN Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi ev sahipliğinde ve Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “3rd International Environmental Humanities Conference” (3. Uluslararası Çevreci Beşeri Bilimler Konferansı), çoğunluğu uluslararası olmak üzere geniş bir coğrafyadan gelen katılımcı kitlesinin yoğun ilgisiyle Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bu yılki teması “Ecocriticisms in the 21st Century” (21. Yüzyılda Ekoeleştiriler) olarak belirlenen konferans, ekoeleştiri şemsiyesi altındaki en güncel teorik yaklaşımlara ve yenilikçi araştırmalara odaklanarak, ekoeleştirinin farklı yönlerini tartışmaya açmayı amaçladı. Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serpil Oppermann ile Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Akıllı’nın açılış konuşmalarıyla başlayan üç günlük konferans, katılımcılarına hem zengin içerik hem de geniş akademik kapsam sunan programıyla dikkat çekti.

Konferans için, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bildirili ve bildirisiz olarak konferansa katılan yirmi bir araştırmacı ve akademisyenin yanı sıra ABD, Güney Afrika, İtalya, Birleşik Krallık, İspanya, Portekiz, Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Macaristan, Slovenya, Güney Kore, Hindistan, Uruguay ve Şili gibi ülkelerden uluslararası katılımcılarla birlikte, toplamda on altı farklı ülkeden altmış dört kişilik bir katılımcı kitlesi Kapadokya Üniversitesinde buluştu. Konferansın bu yılki davetli konuşmacıları, University of North Carolina’dan Prof. Dr. Serenella Iovino ve University of Klagenfurt’tan Doç. Dr. Alexa Weik von Mossner oldu. Konferansta bildiri olarak sunulan özgün araştırma ve çalışmalara ek olarak ekoloji odaklı bir dijital sanat enstalasyonu da yer aldı. Konferansın son gününde yönetmen ve senarist Deniz Tortum’un Ekoloji temalı iki kısa filminin (Floodplain ve Our Ark) gösterimi ve yönetmenle yapılan bir söyleşi de gerçekleştirildi.

Türkiye’de Çevreci Beşeri Bilimler alanında geleneksel olarak düzenlenen tek tematik konferans olması özelliğiyle öne çıkan ve bu bağlamda artık Kapadokya Üniversitesi ile özdeşleşen Uluslararası Çevreci Beşeri Bilimler Konferansları serisinin dördüncüsünün 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 4. Sınıf Öğrencilerimiz Önlüklerini Giydiler

Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Dil ve Konuşma Terapisi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz mesleğe atılmadan önce geleneksel hale gelen önlük giyme töreniyle önlüklerini teslim aldılar. Uçhisar Sanat Yerleşkesinde yapılan törende öğrencilerimize önlükleri giydirildi.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Yalap konuşmasında “Sevgili öğrenciler, bugün mesleğe adım atmanızı temsilen giyeceğiniz beyaz önlükler sizlere önemli sorumlulukları da yüklüyor. Eğitim hayatınız boyunca mesleğinizle ilgili edindiğiniz bilgi ve becerilerinin yanında etik değerler ve ahlaki sorumluluk bilinciniz sizi her zaman başarıya ulaştıracaktır. Sağlık çalışanları olarak meslek hayatımız boyunca göz önünde bulundurmamız gereken en önemli ilke “önce zarar verme” ilkesidir. Bu ilkeyi benimseyerek meslek etiğine uygun hizmet sunmalıyız.  Bugün beyaz önlüklerini giyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, meslek hayatları boyunca başarılar diliyorum.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ERÜ’ye Engelsiz Üniversite Ödülü, ölen Prof. Dr. Tamer Güneş İçin Tören, JGK Çetin ve öğrencilerden Kapadokya Üniversitesini Ziyaret, SUNUM’a proje desteği

ERÜ’de Vefat Eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Güneş İçin Tören Düzenledi Geçirdiği rahatsızlık sonucu …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420