
KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Hong Kong’da APAIE Uluslararası Etkinliğine Katıldı.
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Ulusal Ajansı’nın katkıları ile Hong Kong’da düzenlenen Asia- Pasific Association for International Education (APAIE) uluslararası etkinliğine katıldı.
KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, etkinlik alanında Kayseri Üniversitesi standında uluslararası işbirliklerini güçlendirmeye yönelik görüşmelerde de bulundu.
Etkinlik alanındaki Kayseri Üniversitesi standını Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, Türkiye’nin Hong Kong Özel İdari Bölgesi Başkonsolusu Kerim Sercan Evcin, Ticaret Ateşesi Dinçer Tatlıoğlu ile çok sayıda katılımcı ziyaret ederken; KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa etkinliğin oldukça faydalı geçtiğini belirterek, mesleki ve teknik yükseköğretimde ön plana çıkan uygulamaları ile Türkiye’nin örnek ve öncü yükseköğretim kurumlarından biri olma yolunda hızla ilerleyen Kayseri Üniversitesini uluslararası düzeyde tanıtım imkanı bulduklarını kaydetti. Üniversitenin odaklanmış olduğu mesleki ve teknik yükseköğretimde de uluslararasılaşma politikalarını nitelikli bir şekilde hayata geçirerek Kayseri Üniversitesi’nin uluslararası platformda da görünürlüğünü ile tanınırlığını artırma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.
Asia-Pasific Association for International Education (APAIE) Uluslararası Etkinliğinin kapanış oturumuna da katılan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, etkinlik üzerine yapılan değerlendirmeleri de takip etti.
Kapadokya Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları Başladı
Kapadokya Üniversitesi (KÜN), lisansüstü başvuruları kapsamında 10 yüksek lisans ve 2 doktora programı için öğrenci kabulüne başladı.
Üniversite; havacılık, sağlık, yapay zekâ ve bilişim, gastronomi ile turizm alanlarında uzmanlaşmış ve sektörle doğrudan temas hâlinde çalışan akademik kadrosu ve 20 yıllık eğitim tecrübesiyle lisansüstü öğrenci kabulüne başladı. Öğrencilerinin araştırma süreçlerine aktif katılımını esas alan KÜN, yüksek lisans ve doktora programlarıyla geleceğini şekillendirmek isteyen adaylara kariyerinde bir adım öne çıkma fırsatı sunuyor.
Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde yürütülen programlar, teorik bilgi ile uygulamayı birlikte geliştiren bir yapıda ilerliyor. Kamu, özel sektör ve akademi hedefi olan adaylar için planlanan yüksek lisans ve doktora programları; sınıf içi eğitim, saha uygulamaları ve akademik çalışmalarla destekleniyor. Bu bütüncül yaklaşım, öğrencilerin uzmanlık alanlarında sistemli ve somut bir gelişim süreci yürütmesine imkân tanıyor.
Kapadokya Üniversitesi, lisansüstü öğrenci adaylarını ‘Seçimlerinle Fark Yarat’ anlayışı doğrultusunda akademik yolculuklarını şekillendirmeye davet ediyor. 27 Şubat’ta başlayan ve 6 Mart 2026 tarihinde sona erecek lisansüstü başvuru şartlarına https://lisansustu.kapadokya.edu.tr/ adresinden ulaşılabiliyor; sorular ise cozummerkezi@kapadokya.edu.tr adresine iletilebiliyor.
Öğrenci Kabulüne Başlayan Lisansüstü Programlar
Yüksek Lisans
- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Tezli)
- Uluslararası İlişkiler (Tezli)
- Dil ve Konuşma Terapisi (Tezsiz)
- Kültürel Çalışmalar (Tezli)
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli / Tezsiz)
- Turist Rehberliği (Tezli / Tezsiz)
- Sürdürülebilir Turizm Yönetimi (Tezli / Tezsiz)
- Psikoloji (Tezli)
- Havacılık Teknolojileri ve Yönetimi (Tezli / Tezsiz)
- Aile Danışmanlığı (Tezli / Tezsiz)
Doktora
- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Doktora)
Türkiyat Araştırmaları (Doktora)
Okuma Farklılıkları Zirvesi 7 Mart’ta İzmir’de Gerçekleşiyor!
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ile Tudem Yayın Grubu, okuma güçlüğü ve farklı okuma alışkanlıklarına dikkat çekmek; bu alanda farkındalık ve bilgi paylaşımını güçlendirmek amacıyla Okuma Farklılıkları Zirvesini düzenliyor. Zirve, 7 Mart 2026 Cumartesi günü, İzmir Özel Ekin Koleji Ataşehir Kampüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Akademisyenleri, yazarları ve alanında uzman isimleri bir araya getirecek zirvede; okumanın beyindeki yolculuğundan sınıf içi uygulamalara uzanan çok yönlü bir perspektif sunulacak. Okuma güçlüğü yaşayan çocukların ihtiyaçlarına odaklanan yaklaşımlar ele alınırken, sahada geliştirilen somut çözüm örnekleri katılımcılarla paylaşılacak.
Zirvenin konuşmacıları arasında Ankara Üniversitesi ÇOGEM Kurucu Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever, Türkiye DİSLEV Başkan Yardımcısı Açelya Sivrikaya Giray, Tudem Yayın Grubu Okul Kanalı Yöneticisi Tuğçe Şanal, Uzman Psikolog Şebnem Türkdalı Temizocak ile değerli yazarlar Mehmet Atilla ve Mavisel Yener yer alıyor.
Zirve kapsamında, Tudem Yayın Grubu tarafından okuma güçlüğü yaşayan çocuklar için özel olarak geliştirilen Sen de Oku Koleksiyonu, öğretmenler ve ebeveynler için okuma süreçlerinde yararlanılabilecek önemli bir kaynak olarak ele alınacak.
Okuma Farklılıkları Zirvesi’ne katılım, EÇEV Burs Fonu’na katkı sağlayarak çocukların nitelikli eğitime erişimine destek olmayı da amaçlıyor. Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak isteyen tüm eğitimcileri, ebeveynleri ve ilgilileri bu anlamlı buluşmaya davet ediyoruz.
Kadınlar Yazdı, Dünya Okudu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, yalnızca bir kutlama değil; bir hatırlatma. Tarih boyunca yazan, yaratan, düşünen, ilham olan ve ilham veren kadınların sesi sayfalara, tuvallere ve sahnelere işlendi. D&R, bu güne özel raflardaki en güçlü kadın seslerini bir araya getirdi: Çok satanlardan yeni çıkanlara, zamansız klasiklerden biyografilere, kadınların tercihleri…
Çok satan kadın yazarlar
Okurların kalbini fetheden, listelerin zirvesinden inmeyen kadın kalemler… Maud Ankaoua, Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü’nde hayata ikinci bir şans vermenin ve insanın kendi iç yolculuğuna cesaretle çıkmasının gücünü anlatıyor. R. F. Kuang, Sarı Yüz’de kimlik, temsil ve yayıncılık dünyasındaki güç ilişkilerine keskin bir ayna tutuyor. Kişisel gelişim alanında milyonlara ulaşan Mel Robbins, bireysel sınırlar ve zihinsel özgürleşme üzerine yaklaşımıyla ilham vermeyi sürdürüyor. Kore edebiyatının dikkat çeken seslerinden Hwang Bo-reum, Hyunam-Dong Kitabevi ile yavaş yaşamın ve kitapların iyileştirici atmosferini kutluyor. Modern ilişkileri cesur ve sade bir dille ele alan Sally Rooney ise romanlarında çağımızın duygusal karmaşasını ustalıkla çözümlemeye devam ediyor.
Kadın yazarlardan en yeni kitaplar
Virginie Grimaldi’nin Payımıza Düşen Hayat’ı, dayanışmanın ve yeniden başlamanın sıcak bir hikâyesini anlatıyor. Helen Lewis, Deha Denen Mit’te “üstün zekâ” kavramının ardındaki toplumsal kabulleri sorguluyor. Ia Genberg Detaylar’da hafızanın izini sürerek hayatın küçük ama belirleyici kırılma anlarını incelikle aktarıyor. Vanessa Chan’ın Kopardığımız Fırtına’sı ise tarihin gölgesinde kalmış kadın hikâyelerini güçlü bir anlatıyla gün yüzüne çıkarıyor.
Çok satan kadın yazarların unutulmaz eserleri
Yıllara meydan okuyan, her kuşakta yeniden keşfedilen klasikler… Laetitia Colombani’nin Saç Örgüsü, üç kıtadan üç kadının kaderini tek bir iplikte buluşturuyor. Sylvia Plath, Sırça Fanus’ta ruhun en kırılgan katmanlarına cesurca iniyor. Charlotte Brontë’nin Jane Eyre’i bağımsızlık ve onurun zamansız simgesi olmaya devam ediyor. Virginia Woolf ise Kendine Ait Bir Oda’da kadının yaratıcı üretim hakkını güçlü bir manifesto niteliğinde savunuyor.
Edebiyatın en güçlü kadın karakterleri
Edebiyat tarihine adını yazdıran, sayfalardan fırlayıp zihinlerde yaşayan kadınlar…
Madam Defarge: İki Şehrin Hikayesi, Charles Dickens | Öfkesini ören, devrimi örgüleyen kadın.
Maria Puder: Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali | Aşkın ve özgürlüğün simgesi.
Pelageya: Ana, Maksim Gorki | Bir annenin devrimci uyanışı.
Scout Finch: Bülbülü Öldürmek, Harper Lee | Adaleti çocuk gözleriyle arayan meraklı yürek.
Zehra: Acımak, Reşat Nuri Güntekin | Kaderine rağmen var olan, acıyı içinde taşıyan kadın.
Emma Bovary: Madam Bovary, Gustave Flaubert | Hayallerine sığmayan, sınırları zorlayan ruh
Güçlü kadınları anlatan biyografi kitapları
Frida Kahlo: Rauda Jamis | Acıyı sanata, hayatı tabloya dönüştüren eşsiz deha.
Latife Hanım: İpek Çalışlar | Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk first lady’sinin gizli kalan yüzü.
Doğu’nun Kızı: Benazir Bhutto | İslam dünyasının ilk kadın başbakanının anı defteri.
Afet: Özlem Özdemir | Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın iz bırakan yaşamı.
Bir Dinozorun Anıları: Mina Urgan | Türk akademi dünyasının efsane ismi.
Ben Malala: Malala Yusufzay | Eğitim için savaşan, dünyayı değiştiren kız çocuğunun destanı.
D&R’dan bir ilk: Kadınlar Kulübü
D&R, kadınlar gününe özel, güçlü ve ilham veren kadınları aynı çatı altında buluşturacağı Kadınlar Kulübü’nü hayata geçiriyor. 5-6-7-8 Mart tarihlerinde gerçekleşecek buluşmalar kapsamında ilk olarak, New York Times ve USA Today listelerinde yer almış ödüllü kadın yazar Abigail Owen D&R’ın konuğu olacak. Oyuncu ve yazar Başak Sayan Gece Yarısı Kütüphanesi’nde edebiyat severlerle buluşurken; Bütünsel Güzellik Koçu Selda Özkök de düzenleyeceği atölye ve söyleşi ile D&R’lı kadınlara misafir olacak. 8 Mart Pazar günü öğleden sonra düzenlenecek Güçlü Kadınlar Paneli’nde farklı alanlarda başarılarını ispatlamış kadınlar D&R sahnesinde yerlerini alırken akşam sahnesi kadın müzisyenlerin olacak. D&R Candlelight & Music ile mum ışığında klasik müzik dinletileriyle kadınlar günü kutlanacak.
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.



