Haberler

Gizli dijital alışkanlıklar da mobile kaydı!..

Haberi Dinleyin Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haberi Dinleyin Dinle Duraklat Devam Et Dinlemek için oynat tuşuna basın Haber seslendiriliyor Okuma duraklatıldı Kalan dk sn Varsayılan Ses Okuma tamamlandı Bu dil icin ses bulunamadi. Tarayiciniz veya cihaziniz bu dili desteklemiyor olabilir. Dinle Duraklat Durdur Hızı sağdaki menüden ayarlayın (0.75x - 2x) Tarayıcınız destekliyorsa Ses menüsünden farklı bir ses seçebilirsiniz, tercihiniz hatırlanır Okuma başladıktan sonra boşluk tuşu ile oynat/duraklat Sayfadan çıksanız da Durdur a basmadığınız sürece kaldığınız yerden devam eder Sayfa çevrildiğinde yeni dil otomatik algılanır ve okuma yeniden başlar
Haberi Dinleyin

zŞunu kabul etmek gerek. Sansürler, yasaklar ve türlü türlü engeller; pornoya olan talebi yıldıramıyor. Cinsel dürtülere dokunan her ürün gibi porno da sosyal ve hukuki baskılara karşı güçlü bir bağışıklık sistemi geliştirmiş durumda. Özellikle de dijital dünyada. İlgili sitelere erişim ülkemizde neredeyse tamamen yasaklı durumda. Sansürler konusunda olduğu kadar onları by-pass etme mevzusunda yalnız olmayan bir ülkeyiz. Erişim yasağı olduğu yıllarda dahi Youtube’un Türkiye internet trafik listelerinde üst sıralarda olduğunu bir not olarak düşmenin sanırım tam zamanı. İnternet sansürünün boyutu ile geliştirilen çözümlerin yaratıcılığı arasında pozitif bir ilişkinin hep olacağını kabul etmek gerekiyor.
İstatistikler ilginç… Globaldeki büyük oyuncuların trafik rakamları ise gerçekten görmezden gelinecek gibi değil. Adını vermeyeceğim büyük bir porno sitesi 2013 yılında 14.7 milyar kez ziyaret edildi. (Saatte 1.7 milyona denk geliyor) Aynı yılda (sadece söz konusu sitede) tam 63.2 milyar porno videosu izlendi. Oldukça iyi bir örneklem sayabileceğimiz bu kalabalıktan tabii ki pek ilginç istatistikler de çıkmış. En çarpıcı global veriye göre ise porno trafikleri ciddi oranda mobile kaymış durumda. 2013’te tüm porno içeriklerin yüzde 40’ı artık akıllı telefonlardan, yüzde 10’u ise tabletlerden izlenmekte. Pornonun kendine has dinamikleri de mobil büyüme rüzgarına direnememiş gibi görünüyor. Bunun altında yatan olası nedenlerle ilgili teorilerimi de kendime saklamamda fayda var. Ancak şu kadarını söyleyeyim, porno veya değil mobile kayışın 2014’te hızlanarak devam etmesini bekleyebiliriz.

Keşke bilmeseydim’ diyeceğiniz ilginç rakamlar –  Porno sitelerini hep bu güzel havalar mahvediyor. Sayfaların en çok ziyaretçi aldığı dönem kış ayları, özellikle ocak. En az trafik getiren ay ise ağustos. –  Pazartesi sendromu iş başında… Pazartesi günleri ziyaretçi sayıları tavan yaparken, cumartesi ve pazar günleri porno siteleri inişe geçiyor. –  Porno sektörünün bile yenildiği alanlar mevcut. ABD’de Walking Dead 3. sezon finalinin canlı yayınlandığı gece porno trafiği yüzde 6, American Idol finalinde ise yüzde 5 geriledi. –  Tüm internet trafiğinin yüzde 30’u porno içerikten gelmekte. –  Ülkemizde porno sitesi arama motorlarında en çok aratılan kelime ise “Turkish”. Evet, bizim bizden başka dostumuz yok.

💬 WhatsApp açılıyor...

📢 Haberle İlgili Bildirim & Paylaşım

Haberi WhatsApp'ta paylaşabilir, düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Seçenekleri

Haber metnini kopyalayabilir veya kapak görselini indirebilirsiniz.

Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Uygulamayı ana ekranınıza ekleyin, internet bağlantısı olmadan da haberlere ulaşın!

iPhone / iPad için:
1. Alttaki Paylaş butonuna ( ⬆️ ) dokunun
2. "Ana Ekrana Ekle" seçeneğini seçin
3. Sağ üstten "Ekle" butonuna basın