Politika

Ataş’tan AKP’ye YHT tepkisi: Kayserililer size inanmıyor, güvenmiyor

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’TAN HIZLI TREN TEPKİSİ! KAYSERİLİLER SİZE İNANMIYOR, GÜVENMİYOR

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de bir kez daha söz verilen hızlı trenle ilgili Meclis’te konuştu. “Yılan hikâyesine dönen hızlı trene söz vermeyen kalmadı” diyen Ataş, “2010’dan beri müjdelenen, 2014’ten beri de her yıl, her seçim ‘Hızlı tren ihalesi bu yıl yapıldı, yapılacak’ dediniz ama artık yeter. Kayserililer size inanmıyor, güvenmiyor” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’de (TBMM) konuşan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yıllardır verilen, ancak tutulmayan hızlı tren sözüne bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

KAYSERİ’YE HIZLI TRENLE İLGİLİ SÖZ VERMEYEN KALMADI!

Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Kayseri’nin bir hızlı tren hikâyesi var ki bitmek bilmiyor. 2010’dan beri müjdelenen, sözü verilen Kayseri Yerköy Hızlı Tren Projesi Ulaştırma Bakanı tarafından yine, yeniden müjdelendi. Yılan hikâyesine dönen hızlı trene söz vermeyen kalmadı. Kayseri’ye her gelen bürokrat, bakan, milletvekili, başbakan söz verdi, gitti; Cumhurbaşkanı söz verdi verdi, gitti. Anlayacağınız hızlı tren bir türlü Kayseri’ye gelmedi, gelemedi. 2014’ten beri her yıl, her seçim ‘Hızlı tren ihalesi bu yıl yapıldı, yapılacak’ dediniz ama artık yeter! Kayserililer size inanmıyor, güvenmiyor” şeklinde konuştu.

HEMŞEHRİLERİM, MÜSTERİH OLUN; BU İKTİDAR BİR DAHA MÜJDE VEREMEYECEK ÇÜNKÜ GİDİYOR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin bundan sonra vatandaşı kandıramayacağını belirterek, “Buradan bir müjde de ben vermek istiyorum: Kayserili hemşehrilerim, müsterih olun; bu iktidar bir daha müjde veremeyecek çünkü gidiyorlar. Biz geliyoruz, hızlı treni biz getireceğiz Kayseri’ye” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: “GEÇİNEMİYORUM” DİYEN VATANDAŞI TERÖRİST İLAN EDİYORLAR!

İYİ Parti  Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmeye devam ediyor. “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen ucube hükûmet sistemini getirirken ‘Ekonomi şahlanacak’ diye milleti ağlatanlar şimdi ‘Geçinemiyorum’ diyen vatandaşı terörist ilan ediyor” diyen Ataş, “Ülkede iktidar ve ortağını desteklemeyen herkes terörist damgası yemektedir” sözleriyle dikkat çekti. AKP’nin iktidarı boyunca bahane üstüne bahane ürettiğini belirten Ataş, “Bu kaçıncı ekonomi modeli, bu kaçıncı bahane. Bahane üstüne bahane üretiyorlar. AKP’nin modeli Çin değil, bu bir cin modelidir. AKP’ye göre itibardan tasarruf olmaz, tasarruf emekçiden, vatandaştan, yoksuldan, garibandan olur” şeklinde konuştu.

Meclis’te çarpıcı ifadeler kullanan Milletvekili Dursun Ataş, bazı AKP’li isimlerin yaptığı konuşmalara atıfta bulunarak, “AKP’nin tek vatan, tek millet,  tek devlet, tek bayrak hamasetinin bugün geldiği nokta tek domates olmuştur. Bu yoksulluğun bütçesini savunmak üzere buraya çıkıp ‘Tek domates alsınlar’ diye vatandaşa seslenenlerin bütçesinde vicdan yoktur” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin 2’nci maddesi üzerine parti grubu adına söz aldı.

“EKONOMİ ŞAHLANACAK” DİYE MİLLETİ AĞLATANLAR ŞİMDİ “GEÇİNEMİYORUM” DİYEN VATANDAŞI TERÖRİST İLAN EDİYOR

Konuşmasında, AKP iktidarına tepki gösteren Ataş, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen ucube hükûmet sistemini getirirken ‘Ekonomi şahlanacak’ diye milleti ağlatanlar şimdi ‘Geçinemiyorum’ diyen vatandaşı terörist ilan ediyor” dedi. Ataş, “2022 yılı yokluk ve yolsuzluk bütçesi, AKP iktidarının hazırladığı 20’nci bütçe, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 4’üncü bütçesidir. Bu ucube tek adam rejiminin hazırladığı her bütçe ülkede ekonomik krizi daha da derinleştirmiş, bütçe açıklarını yıldan yıla artırmış, vatandaşın yoksulluğunu günden güne büyütmüş ancak saray ahalisinin de zenginliğine zenginlik katmıştır. Bu ucube hükûmet sistemini getirirken ‘Ekonomi şahlanacak’ diye milleti ağlatanlar şimdi ‘Geçinemiyorum’ diyen vatandaşı terörist ilan ediyor. Ekmek kuyruğunda ucuz ekmek almak için saatlerce bekleyen, pazar artığı toplamak zorunda kalan vatandaş, sarayın israf ve şatafatını eleştirdiğinde millî güvenliğin önündeki en büyük tehdit sayılıyor. Geleceğe dair umudu kalmadığı için, hayalleri çalındığı için her 10 gençten 7’si başka bir ülkede yaşamak istiyor; ülkeden gitmek isteyen gençler de AKP tarafından vatan haini ilan ediliyor. Bu ülkede ‘Dolar 10 lira olacak’ dedikleri için bile insanlar yargılanıyor, bugün dolar 15 lirayı geçti; yargılayan hâkim utancından duruşmaya çıkamıyor ama ‘Dolar 10 lira olacak’ diyenler, çoktan dış güçlerin maşası ilan edildi” diye konuştu.

ÜLKEDE İKTİDAR VE ORTAĞINI DESTEKLEMEYEN HERKES TERÖRİST DAMGASI YEMEKTEDİR

“AKP iktidarında gıda fiyatları arttı, akaryakıt fiyatları arttı, elektrik, doğal gaz fiyatları arttı, ekmek ile suyun fiyatı bile arttı yani A’dan Z’ye her şeyin fiyatı arttı ama en çok da terörist sayısı arttı” ifadelerini kullanan Milletvekili Dursun Ataş, “Ülkede iktidar ve ortağını desteklemeyen herkes terörist damgası yemektedir; esnaf terörist, manavlar terörist, halci terörist, kebapçılar terörist, zincir marketler terörist, dolara yatırım yapanlar terörist, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri terörist, parklarda yatan öğrenciler terörist, yurt arayan öğrenciler terörist, ‘Burs yetmiyor’ diyen öğrenciler terörist, ‘128 milyar dolar nerede?’ diye soranlar terörist, ‘hayat pahalılığı var’ diyenler terörist, hapisteki gazeteciler terörist, protesto hakkını kullananlar terörist, ‘Hudut namustur’ diyen terörist, barolar terörist, doktorlar terörist, çiftçiler terörist; Millet İttifakı’nı destekleyenler zaten terörist, Cumhur İttifakı’na oy vermeyenler terörist, çay atan ilkokul öğrencisi bile terörist, say say bitmez. Kısaca güzel memleketimizde yandaşlar hariç herkes terörist” dedi.

AKP’YE GÖRE İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ; TASARRUF EMEKÇİDEN, VATANDAŞTAN, YOKSULDAN, GARİBANDAN OLUR

Hak aradığı için terörist ilan edilenlerin ülkesinde en çok artan şeylerden birinin de “sözde itibar” olduğunu dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Tabii, öyle bir itibar ki kişi başına düşen millî geliri 41 bin euro yani Türk lirasıyla 676.500 lira olan Almanya’nın kişi başına düşen millî geliri sadece 77 bin lira olan ülkemizi kıskanmasını sağlayacak bir itibar, enflasyonu yüzde 0,3 olan İsrail’in enflasyonu yüzde 50’leri geçen ülkemizi kıskandığı bir itibar, gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 16,7’sini pandemide vatandaşlarına yardım olarak dağıtan ABD’nin gayrisafi yurt içi hasılasının sadece yüzde 1’ini yardım olarak dağıtabilen ülkemizi kıskandığı bir itibar. Nasıl kıskanmasınlar ki? Hangisinin 1.150 odalı sarayı, 3-5 maaşlı danışmanları, altın varaklı odaları, yazlık kışlık sarayları, dünyanın en çok devlet ihalesi alan müteahhitleri, 3 milyar bütçeli sarayları, onlarca uçakları, New York caddelerinde caka satacak yüzlerce koruma aracı var? AKP’ye göre itibardan tasarruf olmaz; tasarruf emekçiden, vatandaştan, yoksuldan, garibandan olur. Mesela, vatandaşın porsiyon küçülterek tasarruf etmesi gerekir ama sarayda itibar için mango kurutulur, ejder meyveli içecekler içilir. Mesela, gençler yurt bulamasa da itibar için 291 milyon dolara yani 4,3 milyar liraya New York Türkevi yapmak gerekir. Böyle itibar yerin dibine batsın” diye konuştu.

AKP’nin milletle bağını tamamen kopardığını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Bir yanda geçim sıkıntısı, işsizlik, açlık, sefalet içinde kendi devletinde terörist ilan edilen milyonlar, diğer yanda ‘İtibar, itibar’ diye sayıklayıp israf ve lüks içinde yaşayan saray şürekâsı” sözleriyle de dikkat çekti.

BAHANE ÜSTÜNE BAHANE ÜRETİYORLAR! AKP’NİN MODELİ ÇİN DEĞİL, BU BİR CİN MODELİDİR

“Ekonominin kitabını yazdık” diyenlerin vatandaşı yoksulluğa hapsettiğini anlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: AKP’li Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan yirmi yılın sonunda geçtiğimiz günlerde Bakara suresinin 155’inci ayetini okuyarak “Rabb’imiz Kur’an-ı Kerim’de ‘Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele.’ buyurmaktadır.” dedi. Ne güzel değil mi? AKP iktidarı gerçekten şaka gibi ama milleti güldürmeyip ağlatan bir şaka. Ey, AKP sen yirmi yıl tek başına iktidarda kal; beceriksizliğinle, yolsuzluklarınla, yandaşlarına dağıttığın rantlarla ekonomiyi batır; sonra da bir ayet bul; açlığın, yoksulluğun, Allah’ın imtihanı olduğunu söyle. Milletle dalga mı geçiyorsunuz yoksa aklıyla alay mı ediyorsunuz? Neden malından, canından, ürünlerinden eksilen yoksul vatandaş imtihan oluyor da size, saraylarda yaşayanlara, ülkeye çöktürülen müteahhitlerinize, akrabalarınıza, yandaşlarınıza imtihan hiç uğramıyor? Önce çıkıp “Ekonominin kitabını yazdık.” diyeceksiniz, baktınız olmuyor, işler kötüye gidiyor “Dış güçler.” diyeceksiniz, sonra “İmtihan oluyoruz, bu yüzden yoksulsunuz.” diyeceksiniz, en son o da olmuyor “Çin modeli.” diyeceksiniz. Bu Çin modeli değil, bu bir cin modelidir. Gerçi dün de adını “Türk modeli” olarak değiştirdiler. Eğer bu da Türk tipi başkanlık modeli gibiyse vay hâlimize. Bu ülke sizin deney tahtanız mı? Bu kaçıncı ekonomi modeli, bu kaçıncı bahane? Yirmi yıllık iktidarınızın sonunda ülkeyi her fırsatta kötüleyip milat kabul ettiğiniz 2002 yılının bile gerisine götürdünüz. Ama merak etmeyin, siz gideceksiniz, biz geleceğiz; o zaman, yokluğu da yoksulluğu da kökünden kazıyacağız. Sizi de tarih yazacak; bu zamanın gençleri çocuklarına anlatacak “Biz eskiden her sabah kur şoklarıyla uyanıyorduk.” diyecek. AKP zamanında gençliğini geçirmiş vatandaş, çocuğuna “Çıkar telefonunu.” diyecek, “Bak, eskiden biz bu telefona fiyatı kadar da vergi ödüyorduk. Hükûmet gider, milyonlarca dolarlık yandaş şirketlerin vergi borcunu silerdi.” diyecek. AKP döneminde yaşamış biri ileride torununa anlatacak “Zamanında dünyada çok büyük bir salgın oldu; çalışamadık, iş yerlerimiz kapandı. Dünyada tüm devletler vatandaşına karşılıksız yardım dağıttı, milyonlarca dolarlık bütçeler ayırdı; bizim Hükûmetimiz de üç beş kişiye kredi verdi, onu da faiziyle geri aldı.” diyecek. Tarih sizi yazacak ey AKP! AKP döneminde asgari ücretle çalışmış biri yıllar sonra bir gence anlatırken diyecek ki: “Bir paket tuvalet kâğıdına ben tam bir buçuk gün çalışırdım. Halk ekmek bayilerinin önünde kilometrelerce uzunlukta ekmek kuyrukları olurdu.” diyecek. Okullarda okutulacak “Eskiden kendi kendine yeten ülkelerden biriyken…” diyecek öğretmenler “2000’li yılların başında ülkemizde derin bir ekonomik kriz yaşandı, hiçbir şey üretemiyorduk. Şimdi, Anadolu’nun tahıl ambarı olduğuna bakmayın; o zaman buğdayı, samanı, bakliyatı bile ithal ediyorduk.” diyecekler “Üstelik ambargo da yoktu, savaş da yoktu.” diyecekler “Yoksula, garibana, vatandaşa kıtlık vardı ama yönetenler 1.150 odalı saraylarda yaşıyorlardı.” diyecekler, diyecekler de diyecekler. Köy kahvelerinde, evlerde, iş yerlerinde “Türk tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız Hükûmetiydi.” diye konuşulacak. AKP’ye oy veren kişiler oy verdiklerini inkâr edecek ne bir rahmet çıkacak ağızlarından ne iyi bir söz. “Bıraktıkları borçları hâlâ ödüyoruz.” diyecek torunlarımız.

AKP’NİN TEK VATAN, TEK MİLLET,  TEK DEVLET, TEK BAYRAK HAMASETİNİN BUGÜN GELDİĞİ NOKTA TEK DOMATES OLMUŞTUR

Meclis’te yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullanan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bazı AKP’li isimlerin yaptığı açıklamalara da atıfta bulunarak, “AKP’nin tek vatan, tek millet,  tek devlet, tek bayrak hamasetinin bugün geldiği nokta tek domates olmuştur. Bu yoksulluğun bütçesini savunmak üzere buraya çıkıp ‘Tek domates alsınlar’ diye vatandaşa seslenenlerin bütçesinde vicdan yoktur. Bu yolsuzluğun bütçesini savunmak için burada şaşaalı cümleler kuranların bütçesinde vatandaş için bir şey yoktur. Bu, yokluk ve yolsuzluk bütçesi, diğer bir deyişle tek domates bütçesi AKP’nin son bütçesi olacaktır” dedi.

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’TAN, MECLİS’TE KALDIRILAN KÜRSÜ TEPKİSİ!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kaldırılan konuşma kürsüsüne tepki gösterdi. Ataş, konuyu Meclis’e taşıyarak, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisinde otuz üç yıldır bulunan Meclis kürsüsünü sırf Millet İttifakı Meclis üyeleri konuşmasın diye kaldırdı. AKP Belediye Başkanı, Meclisinde kürsü olmayan ilk ve tek şehir olarak tarihe Kayseri’yi geçirmiştir. Belediye Başkanına tavsiyem, milletin kürsüsünü kaldıracağınıza seçim döneminde verdiğiniz sözleri tutun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada yaşanan olaya tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisinde otuz üç yıldır bulunan Meclis kürsüsünü sırf Millet İttifakı Meclis üyeleri konuşmasın diye kaldırdı. Bu mu sizin ileri demokrasi anlayışınız, bu mu sizin gönül belediyeciliği anlayışınız? Milletin oylarıyla seçilmiş, gücünü milletten alan Meclis üyelerimizi kimse susturamaz. Kayseri’de vatandaşın takdirini kazanmış İYİ Parti Meclis üyeleri kürsü olmadan da vatandaşın sorunlarını dile getirir, o sorunlarının sonuna kadar takipçisi olur. Sayın Belediye Başkanına tavsiyem, milletin kürsüsünü kaldıracağınıza seçim döneminde verdiğiniz sözleri tutun, çarşıya pazara çıkın vatandaşı dinleyin, vatandaşın sorunlarına çözüm üretin, hizmet üretin. AKP Belediye Başkanı, Meclisinde kürsü olmayan ilk ve tek şehir olarak tarihe Kayseri’yi geçirmiştir.

BU BÜTÇE AKP’NİN GİDERAYAK MİLLETİMİZE ATTIĞI SON KAZIĞIN BÜTÇESİDİR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP tarafından Meclis’e getirilen 2022 bütçesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. “Bu bütçe ile vatandaştan alınıp, yine saraylara, yandaşlara para aktarılacak” diyen Ataş, “2022 yılı yoksulluk ve yolsuzluk bütçesinde de gelirlerin kimden toplanacağı, toplanan gelirlerin kimlere aktarılacağı gayet açıktır. Bu yokluğun ve yoksulluğun bütçesinde para, geçim derdi altında ezilen vatandaştan alınıp ülkemizi yağmalayan Katar’a verilecektir” dedi. 2022 yılı bütçesinde faize ödenecek paranın bir önceki yıla göre 60 milyar daha artarak 240,4 milyar liraya yükseldiğini dile getiren Ataş, “Şimdi soruyorum: ey AKP, siz mi faize karşısınız? Siz faize değil, bu millete karşısınız” diye konuştu.  “Bütçede istihdam yok, bu bütçede adalet yok, eşitlik yok. Sonuç olarak bu bütçede yandaş var, vatandaş yok” ifadeleri ile de Meclis’te yaptığı konuşmada dikkat çeken Ataş, “Bu bütçe AKP’nin giderayak milletimize attığı son kazığın bütçesidir” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine parti grubu adına konuştu. Ataş, “2022 yılı yoksulluk ve yolsuzluk bütçesinde gelirlerin kimden toplanacağı, toplanan gelirlerin kimlere aktarılacağı gayet açıktır. Bu yokluğun ve yoksulluğun bütçesinde para, geçim derdi altında ezilen vatandaştan alınıp Saraylarına, yandaşlara ve ülkemizi yağmalayan Katar’a verilecektir” diye konuştu.

BU BÜTÇE İLE VATANDAŞTAN ALINIP, YİNE SARAYLARA, YANDAŞLARA PARA AKTARILACAK!

Ülkemizin en az yirmi beş yılı garanti ödemeleriyle ipotek altına alınacak

Meclis’te vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Milletvekili Ataş, “Dünyanın her yerinde merkezî yönetim bütçeleri yıl içinde gelirlerin kimlerden ne kadar ve nasıl toplanacağı, toplanan bu gelirlerin nerelere ve nasıl harcanacağını gösterir. 2022 yılı yoksulluk ve yolsuzluk bütçesinde de gelirlerin kimden toplanacağı, toplanan gelirlerin kimlere aktarılacağı gayet açıktır. Bu yokluğun ve yoksulluğun bütçesinde para, geçim derdi altında ezilen vatandaştan alınıp ülkemizi yağmalayan Katar’a verilecektir. Ay sonunu getiremeyen memurdan, işçiden alınıp eski düşman -yeni dost- Birleşik Arap Emirlikleri’ne verilecektir. Pazara dahi gidemeyen emekliden alınıp devlet ihaleleriyle zengin edilen yandaşlara verilecektir. Siftah yapamayan esnaftan alınıp vakıflar üzerinden akrabalara aktarılacaktır. 32’li bir paket tuvalet kâğıdı alabilmek için tam bir buçuk gün çalışan asgari ücretliden alınıp 3-5 maaşlı danışmanlara, yoldaşlara, saray soytarılarına verilecektir. Üniversite mezunu işsiz gençten toplanacak para saraylara harcanacaktır. Torununa bir şeker dahi alamayan yaşlıdan alınıp koruma ordularına, sarayın lüks uçaklarına, israf ve şatafata harcanacaktır. Tarlasını ekemez hâle gelen, traktörü haczedilen çiftçiden alınacak para, geçilmeyen köprülerin, uçak inmeyen havaalanlarının, kullanılmayan otoyolların, fiyatından dolayı vatandaşın kullanamadığı tünellerin, hasta garantili şehir hastanelerinin müteahhitlerine aktarılacaktır yani devletin kendisi yapmayıp yandaş müteahhitlerine yaptırdığı işlere Ulaştırma Bakanlığı bütçesinden 21 milyar lira, Sağlık Bakanlığı bütçesinden ise 22 milyar lira aktarılacaktır. Sonuç olarak, ödenecek bu 43 milyar lira 17 Bakanlığın 9’unun bütçesinden daha fazladır, Sağlık Bakanlığı bütçesinin yüzde 37’si, Tarım Bakanlığı bütçesinin yüzde 66’sı kadardır. Ülkemizin en az yirmi beş yılı garanti ödemeleriyle ipotek altına alınmıştır. Üstelik, garanti ödemelerine ayrılan 43 milyar lira dövize endeksli olduğu için dolar kurunun 9 lira civarında olduğu zaman hesaplanmıştır, bugün bu miktar en az yüzde 50 daha fazladır” şeklinde konuştu.

BU BÜTÇE VATANDAŞIN DEĞİL, BETON BİNALAR YAPARAK ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ BİLE İPOTEK ALTINA ALAN YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİN BÜTÇESİDİR

“Bu bütçe üreticinin, emekçinin, çiftçinin bütçesi değil, devletin kaynaklarını sömüren, milletin parasıyla zenginliğine zenginlik katan ihaleci yandaşların bütçesidir” ifadeleri ile de dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Bir taraftan en az 43 milyar lira yandaş müteahhitlere aktarılırken diğer yandan Tarım Kanunu’ndaki  “Tarımsal desteklerin gayrisafi yurt içi hasılada yüzde 1’den az olamaz.” hükmü ihlal edilmeye devam ediliyor. Yıllarca yüzde 0,5 düzeyinde tutulan destek, son yıllarda yüzde 0,4’e, 2022’de ise yüzde 0,3’e düşürülmüştür. Bütçede tarımsal desteklere ayrılan pay 25,8 milyar liradır, hâlbuki çiftçiye verilmesi gereken destek asgari 78,8 milyar lira olmalıydı. Diğer taraftan, sağlık çalışanlarına hakkaniyetli bir ödeme yapmayan Sağlık Bakanlığının 114 milyar liralık bütçesinin 22 milyar lira tutarındaki yüzde 19’u şehir hastaneleri yapanlara aktarılacaktır. Yani bu bütçe üreticinin, emekçinin, çiftçinin bütçesi değil, devletin kaynaklarını sömüren, milletin parasıyla zenginliğine zenginlik katan ihaleci yandaşların bütçesidir. Yani bu bütçe hayat kurtaran sağlık çalışanlarının değil, beton binalar yaparak çocuklarımızın geleceğini bile ipotek altına alan yandaş müteahhitlerin bütçesidir.

2022 YILI BÜTÇESİNDE FAİZE ÖDENECEK PARA BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE 60 MİLYAR DAHA ARTARAK 240,4 MİLYAR LİRAYA YÜKSELMİŞTİR! ŞİMDİ SORUYORUM: EY AKP, SİZ Mİ FAİZE KARŞISINIZ! SİZ FAİZE DEĞİL, BU MİLLETE KARŞISINIZ

2022 yılı bütçesinde vatandaşın parasının aktarılacağı bir başka yerin de  Cumhurbaşkanının her konuşmasında düşman ilan ettiği faiz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ataş, “2021 yılı bütçesinde faiz giderleri 2020 yılına göre yüzde 30’dan fazla artarak 180 milyar TL’ye ulaşmıştı, 2022 yılı bütçesinde ise faize ödenecek para bir önceki yıla göre 60 milyar daha artarak 240,4 milyar liraya yükselmiştir. Üstelik ekonomistlerce yapılan hesaplamalarda yeni kur artışıyla birlikte faize ödenecek paranın en az 350 milyar Türk lirası olması bekleniyor. 2002 krizinde dahi faize harcanan para 50 milyar lirayken bugün ‘Faize karşıyım’  diyen AKP, faize 2002’de ödenen paranın 6-7 katını faiz lobilerine aktarmaktadır. Yani bu bütçede her bir Türk vatandaşı en az 3 bin lira faiz ödeyecektir. Bu faiz ödemesine karşın, üretimi artırıp ülkemize döviz girdisi sağlayacak organize sanayi ve küçük sanayi sitelerine bütçeden ayrılan kaynak sadece 1,2 milyar liradır yani faize ödenecek paranın sadece binde 2’sidir. Yine, tarımsal desteklere ayrılan 25,8 milyar lira, faize ödenecek paranın sadece yüzde 10,7’sidir; diğer bir ifadeyle, faizcilere ödenecek en az 240,4 milyar lira çiftçiye verilen desteğin en az 10 katıdır. Daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum: 2022 bütçesinde Millî Eğitim Bakanlığına 189 milyar lira, 129 üniversiteye ise 57 milyar lira ayrılmıştır yani bu bütçeden 27 milyon öğrenciye, 1 milyondan fazla öğretmene, 270 bin öğretim görevlisine, kısaca, bütün eğitim öğretime ve araştırmaya ayrılan toplam 246 milyar liradan çok daha fazla para faize ödenecektir. Şimdi soruyorum: Ey AKP, siz mi faize karşısınız! Siz faize değil, bu millete karşısınız” şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ İLK SEÇİMDE AKP’NİN GÖREVDEN ‘AFFINI’ KABUL EDECEKTİR

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde  yaptığı “Faizi savunanla yol yürümem” açıklamasını da hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  “Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanı, bu bütçeyi hazırlayan kim varsa hepsinin bir an önce görevden affını kabul etmelidir. Yoksa milletimiz ilk seçimde AKP’nin görevden affını kabul edecektir” dedi.

BU BÜTÇEDE İSTİHDAM YOK, BU BÜTÇEDE ADALET YOK, EŞİTLİK YOK! SONUÇ OLARAK BU BÜTÇEDE YANDAŞ VAR, VATANDAŞ YOK

Saray tarafından hazırlanan  bütçenin vatandaşın beklentisinden çok uzak olduğunu kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın çözülmeyi bekleyen sorunlarının AKP’nin hazırladığı bütçece yer almadığını söyledi. İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şöyle konuştu: Bu bütçede insan onuruna yakışır bir yaşam yoktur. Bu bütçe, yokların ardı ardına sıralandığı bir bütçedir. Yandaşlarınızın, yoldaşlarınızın, saray bürokratlarınızın, müteahhitlerinizin, Türkiye’deki krizi fırsata çevirmek için bekleyen Katar’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ağzının sulandıran bu bütçede açlığa mahkûm edilen asgari ücretli işçimiz yok; siftah yapamayan, hükûmetten destek göremeyen esnafımız yok; faturalarını ödeyemeyen, ayın sonunu getiremeyen çalışanımız yok; aldığı 3 kuruş maaşla zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan emeklilerimiz yok; ailesini ve kendisini geçindiremediği için intihar eden işsizimiz yok; Tarım Kredi Kooperatifi ve bankalara borcunu ödeyemeyen, traktörü, ürünü, hayvanı haczedilen çiftçimiz yok; “Erken emekli olacak, gidecek bir başka işte çalışıp çift dikiş yapacak.” dediğiniz EYT’liler yok; hayatta kalma mücadelesi veren sanayicilerimiz ve KOBİ’lerimiz yok; yaşama güvencesi olmayan “Bizden önce ismi dahi yoktu.” dediğiniz kadınlarımız yok; pandemi sürecinin kahramanları sağlık çalışanlarımız yok; her seçim söz verip tutmadığınız 3600 ek gösterge bekleyen öğretmenlerimiz, polislerimiz yok; üniversiteyi binbir zorlukla bitiren, kredi borcunu ödeyemediği için evine, hesabına haciz gelen işsiz gencimiz yok; diplomasını bir kenara bırakıp kasiyerlik yapan, inşaatta çalışan gençlerimiz yok; yaşıtları parkta oynarken ailesine bakmak zorunda olan, küçük yaşta çalışan çocuklarımız yok; sokakta yaşamak zorunda kalan evsizimiz, kimsesizimiz yok; sayıları 600 binleri bulan atama bekleyen sağlıkçılarımız yok; sayılarını bile bildiğimiz atanamayan öğretmenlerimiz yok; yine, atama bekleyen mühendislerimiz, veterinerlerimiz yok; kısaca, bu bütçede istihdam yok, bu bütçede adalet yok, bu bütçede eşitlik yok. Sonuç olarak bu bütçede yandaş var, vatandaş yok. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi AKP’nin 2022 yılı bütçesinde yoksulluğa, enflasyona, işsizliğe, gelir dağılımındaki adaletsizliğe çözüm yok’ Bu bütçe AKP’nin giderayak milletimize attığı son kazığın bütçesidir”

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davutgulec.com - Sosyal Medya Butonları
Sosyal Medya Hesapları
Telefon Et
Instagram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Çerez Politikası Şeridi