
Haberi Dinleyin
Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haberi Dinleyin
Dinle
Duraklat
Devam Et
Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haber seslendiriliyor
Okuma duraklatıldı
Kalan
dk
sn
Varsayılan Ses
Okuma tamamlandı
Bu dil icin ses bulunamadi. Tarayiciniz veya cihaziniz bu dili desteklemiyor olabilir.
Dinle
Duraklat
Durdur
Hızı sağdaki menüden ayarlayın (0.75x - 2x)
Tarayıcınız destekliyorsa Ses menüsünden farklı bir ses seçebilirsiniz, tercihiniz hatırlanır
Okuma başladıktan sonra boşluk tuşu ile oynat/duraklat
Sayfadan çıksanız da Durdur a basmadığınız sürece kaldığınız yerden devam eder
5 sn geri
5 sn ileri
İlerleme çubuğuna tıklayarak veya sürükleyerek istediğiniz yere atlayın; ⏪ / ⏩ ya da ← / → tuşlarıyla 5 sn geri/ileri sarın
Sayfa çevrildiğinde yeni dil otomatik algılanır ve okuma yeniden başlar
🎧 Haberi Dinleyin
Haberi Dinleyin
Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay, ve dernek üyesi avukatlar Milli Eğitim Bakanlığınca “Türkiye Yüzyılı Eğitim Modeli” olarak duyurulan yeni müfredat nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘Anayasa’yı ihlal’ maddelerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. ‘Yeni eğitim modeli açıkça Anayasa’ya aykırılık teşkil etmektedir’ diyen Bilgesay ‘Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtılan ve “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlığını taşıyan yeni müfredatla getirilen yeni kavramlar ile eğitimde birlik ve eşitlik ilkesinden ayrılınılmış, bilimsel, laik ve demokratik eğitim anlayışından vazgeçilmiş olup, bilim, kültür, sanat ve felsefe derslerinin yerine din ağırlıklı içerikler düzenlenmiş, dolayısıyla bilimsellikten uzak ve dogmatik nitelikler ağırlık kazanmıştır’ dedi.
Kayseri Adalet sarayı önünde bir grup ADD üyeleri ve avukatlarında bulunduğu ortamda açıklama yapan Haluk Bilgesay şunları söyledi.
“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtılan ve 27 Mayıs 2024 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlığını taşıyan yeni müfredat; Eğitimde birlik ve eşitlik ilkesini yok eden, bilimsel, laik ve demokratik eğitim anlayışından uzaklaştıran, bilim, kültür, sanat ve felsefe derslerinin yerine din ağırlıklı içerikler düzenleyen, dolayısıyla bilimsellikten uzak ve dogmatik niteliklere ağırlık veren bir anlayışın ürünüdür. Oysa, Bakanın görevi demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan, laik bireyler yetiştirecek düzenlemeleri yapmakken, hayata geçirilen yeni model, dini ve milli ögelere vurgu yaparken Atatürk, laiklik ve cumhuriyet gibi milli değerlere hiç yer vermemiştir. Bakan Tekin, Meclis bütçe görüşmeleri sırasında “ Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolü var. Bunların içerisinde sizin “tarikat, cemaat dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” diyerek, yeni eğitim sisteminin hangi bakış açısından hazırlandığını açıkça ortaya koymuş, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. Maddesinde düzenlenen ve devletin temel niteliklerinden olan Laiklik ilkesi hiçe saymıştır. Oysa Anayasa’nın “Eğitim ve Öğrenim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. Maddesinin 30 fıkrasında; “Eğitim ve Öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.” Denmektedir. Bu nedenle, yeni eğitim modeli açıkça Anayasa’ya aykırıdır. Bu programı yürürlüğe koyan Milli Eğitim Bakanı hakkında Derneğimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Genel Merkezimizce de aynı konuda 24 Haziran 2024 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuş ayrıca, Danıştay’a yürütmenin durdurulması ve iptali yönünde dava açılmıştır.”
💬 WhatsApp açılıyor...
📢 Haberle İlgili Bildirim & Paylaşım
Haberi WhatsApp'ta paylaşabilir, düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni haber paylaşabilirsiniz.






