Eğitim

Eczacı, girişimci Özbay NNYÜ’de tiyatro Topluluğu, öğrencilerle buluştu, Altun, Rekreasyon, EVEA, IEEE öğrenci Kulübü üyeleri ile buluştu, Gümüşhane Turizm Master Planı ve “Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı”, Yeryüzü Pazarı

ECZACI, GİRİŞİMCİ ATAMAN ÖZBAY NNYÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU 

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığı tarafından eczacı, girişimci ve ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay’ın katılımıyla “Girişimcilik” konulu bir söyleşi düzenlendi.  

NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Ataman Özbay, yaşam öyküsünü, girişimcilik deneyimlerini paylaştı.Yokluktan vergi rekortmenliğine uzanan başarı hikayesini aktaran Özbay sıfırdan zirveye çıkan bir girişimci olarak edindiği tecrübelerini ve başarılarla dolu hayat hikayesini çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli gurubuyla paylaştı. Uluslararası 8 ayrı patent sahibi olduğunu, 120 ülkeye ihracat yaptığını ve fabrikasında 500 insan istihdam ettiğini belirten Özbay, sadece ıslak mendilin patentini 32 milyon dolara satan bir kişi olarak üniversite öğrencilerine faydalı olmak gayesiyle etkinliğe katıldığını vurguladı.  

7 yaşında annesiyle birlikte bindiği kamyonun frenin patlaması sonucu yaşanan kazadan nasıl kurtulduğunu ve kazadan sonra kekeme kaldığını anlatan Özbay, “Kekeme olduğum için çekingendim. Hiç konuşmuyor, sürekli gülüyordum. Belki de çocuk aklım, o gün güler yüzlü olmanın hayatta karşılığı olduğunu öğrenmiştir. Neticede, günümüzde güler yüzlüyseniz gönlünüzü karşınızdakine açmış olursunuz” dedi.  

Öğrencilere önemli tavsiyelerde ve önerilerde bulunan Özbay, konuşmasın şu ifadelere yer verdi: “İnsanlar eşit doğmazlar ama eşit ölürler. Yokluğun ve çaresizliğin kol gezdiği bir ortamda ben ağzımda altın kaşıkla değil tahta kaşıkla doğdum. Tecrübe yol aldırır, vizyon yön verir. Bir insanın en süper gücü bakış açısını ve kendisini değiştirebilme yeteneğidir. Bunun için düşünmek, öngörü ve feraset lazım. Düşünenler düşünmeyenlerin paralarını yerler. Biz insanlar işimize gelmediğinde bahane üretiriz. Bahane kıl gibidir herkeste bulunur. Çare ise akıl işidir, az kişide vardır. Kendi değerinizi biliniz. Zaman en değerli en yenilenemez bir kaynaktır. Sosyal medyadan uzak durun zamanınızı boşa harcamayın. Başarının bedelini başlangıçta ödemeyenler başaramamanın bedelini ömür boyu öderler”  

Özbay programda ayrıca “7 Yaşında Bindiğim Kamyonun Freni Patladı” ve “Hayata Atıldım” adlı kitaplarını hediye etti.  Söyleşi sonunda Ataman Özbay’a, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya tarafından çiçek ve plaket verildi. 

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’dan Rekreasyon Kulübü’ne Ziyaret

Göreve geldiği günden bu yana öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine önem veren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, kendisinden randevu talebinde bulunan Rekreasyon Kulübü üyesi öğrenciler ile fakültelerinde bir araya geldi.

Spor Bilimleri Fakültesi’nde Rekreasyon Kulübü üyelerini ziyaret eden ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kaya ile birlikte Rekreasyon Kulübü Danışman Hocası Prof. Dr. Ziya Bahadır ve Kulüp Başkanı Ceren Kılınç ve kulüp üyeleri ile sohbet etti.

Ziyaretinde kulüp çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, öğrenci kulüplerinin faaliyetlerine her zaman destek verdiklerini belirterek, öğrencilerden gelen talep ve istekleri dinledi.

Rektör Prof. Dr. Altun, EVEA Öğrenci Kulübü Üyeleri ile Buluştu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’un kulüp ziyaretleri kapsamında Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından oluşan Erciyes Veteriner Atçılık Topluluğu (EVEA) oldu.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kanbur ile birlikte EVEA Kulübü öğrencileri ile fakültelerinde bir araya geldi.

Ziyaretinde Kulüp Başkan Harun Emre Gezgin ve kulüp üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin her türlü projelerine destek olmaya özen gösterdiklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Altun, IEEE Kulübü Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Kendisinden randevu talebinde bulunan öğrenci kulüplerini fakültelerinde ziyaret etmeye devam eden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, IEEE Kulübü öğrencilerini kulüplerinde ziyaret etti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alper Öner ile birlikte Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan IEEE Kulübü’nü fakülte binasında ziyaret etti.

Ziyaretinde Kulüp Denetim Kurulu Başkanı Yusuf Berat Çöplü ve kulüp üyeleri ile sohbet eden Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, kulüp çalışmaları hakkında bilgi alarak, öğrenciler ile sohbet etti.

Her öğrencinin bir kulüp üyesi olarak sosyal faaliyetlere katılmasının önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, önümüzdeki günlerde IEEE Kulübü tarafından düzenlenecek olan “Zirve IEEE” etkinliği hakkında da  bilgi aldı.

Kapadokya Üniversitesinin Hazırladığı Gümüşhane Turizm Master Planı Çalıştay Süreci Tamamlandı
Kapadokya Üniversitesi tarafından hazırlanan Gümüşhane Turizm Master Planı kapsamında ilk aşama olan çalıştay süreci tamamlandı.
Gümüşhane’de turizmin geleceğine yön vermek amacıyla düzenlenen Turizm Master Planı Çalıştayı, kamu temsilcileri ve akademik paydaşları bir araya getirdi. Gümüşhane Valisi Cevdet Atay’ın katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, Valilik koordinasyonunda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kapadokya Üniversitesi iş birliğinde düzenlendi.
Programda konuşan Vali Cevdet Atay, Gümüşhane’nin sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çekerek, çalıştaydan çıkacak sonuçların kentin turizm yol haritasını şekillendireceğini ifade etti. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise sürdürülebilir bir turizm master planının önemine vurgu yaparak, planın sahaya yansıtılmasının ve tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesinin gerekliliğini dile getirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Nihal Sürmeli de değişen turist beklentilerine işaret ederek, Gümüşhane’nin sahip olduğu değerlerle bu beklentilere karşılık verebilecek nitelikte olduğunu belirtti.
Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri; Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Halil Burak Sakal, Doç. Dr. Mehmet Bahar ve Arş. Gör. Fatıma Tüzzehra Albayrak’ın, çalıştaya bilimsel içerikleriyle katkı sunduğu program kapsamında turizmde güncel eğilimler ve gelecek planlamasına ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı.
Çalıştayda somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması, konaklama ve seyahat altyapısının geliştirilmesi, kırsal ve ekoturizm olanaklarının güçlendirilmesi, gastronomi turizminin çeşitlendirilmesi ile kış, macera ve spor rekreasyonu gibi temalar ele alındı. Bu başlıklar doğrultusunda Gümüşhane’nin turizmde rekabet gücünü artıracak stratejik adımlar üzerinde duruldu.
Üniversitemiz tarafından yürütülen Gümüşhane Turizm Master Planı’nın ilk aşamasını oluşturan çalıştay sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, elde edilen çıktılar doğrultusunda planın sonraki aşamalarına geçilmesi hedefleniyor. Kapadokya Üniversitesinin akademik birikimiyle şekillenen süreç, Gümüşhane’nin turizmde sürdürülebilir ve bütüncül bir gelişim modeli kazanmasına katkı sunuyor.
İç Anadolu Bölge Finalinde Kayseri’yi Temsil Edecekler
NNYÜ TİYATRO TOPLULUĞU İL BİRİNCİSİ OLDU 
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Tiyatro Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 11. Kültür ve Sanat Yarışmalarının Tiyatro Kategorisi Kayseri İl Finali’nde birincilik elde etti. NNYÜ Tiyatro Topluluğu bu başarıyla Nevşehir’de gerçekleştirilecek İç Anadolu Bölge Finali’nde Kayseri’yi temsil etmeye hak kazandı.
Kayseri Talas Gevher Nesibe Spor Salonunda düzenlenen ve altı tiyatro topluluğunun katıldığı il finalinde NNYÜ Tiyatro Topluluğu “Akış Baçısı” adlı oyunu sahneledi. Berk Barış Gür, Ece Ceylin Arıcı, Ezgi Su Temel, Berra Sude Bayram, Mert Öksüzoğlu, Yaren Neva Çeliker, Ayça Karaman, Yusuf Eren Güllü, Serdar Mert Ak ve Göktuğ Samed Yıldırım’ın rol aldığı oyunda, kız yurdunda yaşanan bir olay dört farklı bakış açısıyla izleyiciye sunuldu. Komedi unsurlarıyla izleyiciyi güldüren oyun aynı zamanda düşündüren yapısıyla da dikkat çekti. Farklı perspektiflerden gelişen olay örgüsü, sahne performansı ve anlatım diliyle jüriden tam not aldı.
NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, İç Anadolu Bölge Finali’nde Kayseri’yi temsil edecek olan NNYÜ Tiyatro Topluluğu’nu makamında ağırladı. Kayseri birincisi olan öğrencileri tek tek tebrik eden Rektör Özsoylu, bölge finali öncesinde başarı dileklerini iletti.
NNYÜ Tiyatro Topluluğu Danışmanı ve NNYÜ İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Gözbaşı ise öğrencilerin ortaya koyduğu performansın emek, uyum ve disiplinli çalışmanın bir sonucu olduğunu belirterek ekibi tebrik etti. NNYÜ Tiyatro Topluluğu üyeleri de Nevşehir’de düzenlenecek bölge finalinde aynı başarıyı sürdürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

“Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı” Kayseri’de ERÜ Ev Sahipliğinde Düzenlendi

“Yerelden Ulusala İsraf ve Atık” temasıyla hayata geçirilen “Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı” Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Sıfır Atık Vakfı paydaşlığında gerçekleştirilen çalıştaya; Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Ay, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Rifat Genç, Kayseri Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet İştahlı,  ERÜ Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Afşın Alper Cerit, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, sıfır atık projesinin önemine dikkat çekerek, Sıfır Atık Vakfı’nın ülke genelinde önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan da konuşmasında çalıştaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmasında çalıştayın ana hedefleri hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özkan, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Düzenlenen çalıştayın Kayseri için bir fırsat olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özkan, şunları kaydetti; “Çalıştayda şehrimize ait çevresel problemler, çözüm önerileri ve iyi uygulama örnekleri 15 tematik masada tartışılacaktır. Bu çalıştayı şehrimizin geleceği için bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Şehrimizin tüm çevre yönlerinin kapsamlıca tartışıldığı ve şehrin çevre vizyonunun ortaya konulduğu bir çalışma olacaktır. Kayseri; nüfusu, sanayisi, tarımsal faaliyetleri ve birçok sektörde yapmış olduğu faaliyetler nedeni ile lokomotif bir şehirdir. Bu da doğal olarak çevresel problemlerin oluşmasına neden olmaktadır. Ama çevresel problemler asla büyümeye engel değildir. Önemli olan problemlerin tespiti ve iyi yönetilmesinin sağlanmasıdır. Kayseri de bu konuda tüm paydaşları ile başarılı çalışmalar yürütmektedir.”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen de yaptığı konuşmada düzenlenen çalıştayın önemine dikkat çekti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sıfır atık çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi veren Türkmen, “Çalıştayda çıkacak fikirler ile şehrin yeni vizyonu oluşmuş olacak” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, sıfır atık konusunu bir proje olarak değil bir yaşam biçimi olarak gördüklerine dikkat çekerek, “Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, toprağımızı, suyumuzu, havamızı koruyarak, gelecek nesillerimize sağlıklı gelecek bırakmak en büyük amaçlarımızdan biri” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, çalıştaya ev sahipliğinden dolayı ERÜ’ye teşekkür ederek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma vizyonu doğrultusunda hazırlanacak bu çalışma yerelde yaşanan deneyimleri mikro ölçekten makro ölçeğe geçme konusunda büyük bir başlangıç olacaktır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından israfla mücadelede yerel aktörlerin etkin rol üstlendiği, ortak aklın ve işbirliğinin güçlendiği bir platform olarak, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunmayı hedefleyen COP31 Sürecinde Kayseri Sıfır Atık Çalıştayı;  İklim, Afet ve Doğa Yönetimi, Su Yönetimi ve Sulama Verimliliği, Sıfır Atık Mavi – Sucul Ekosistemler, Denizler ve Kıyılar, Gıda ve Organik Döngü, Ambalaj, Plastik ve Tek Kullanımlık Ürünler, Tekstil, Mobilya ve Tüketim Malları, Enerji ve Ulaşım Dönüşümü, Sanayi, Ticaret ve Dönüşüm Ekonomisi, Kamusal Alanlar, Parklar ve Meydanlar, Turizm, Otelcilik ve Etkinlik Yönetimi, Kültürel, Eğitsel ve Toplumsal Dönüşüm, Yönetişim ve Kurumsal Sistemler, Finansman, Teşvik ve Dönüşüm Ekonomisi, Veri Yönetimi ve İstatistik ve Sürdürülebilir Çevre Politikaları konularında tematik masalar aracılığıyla; israfın önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, geri dönüşüm ve geri kazanım uygulamaları, döngüsel ekonomi, yerel yönetimlerin rolü, sıfır atık eğitim ve farkındalık çalışmaları, yenilikçi uygulamalar ve iyi örnekler gibi başlıklar çok paydaşlı bir perspektifle değerlendirildi.

Çalıştay sonucunda tematik masa çalışmalarında elde edilecek çıktıların; Kayseri’ye özgü çözüm önerileri sunmasının yanı sıra, ulusal düzeyde politika geliştirme süreçlerine de katkı sağlaması hedeflenmekte.

Yeni Yerinde, Yeniden Sizlerle: Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar Yarın Kuruluyor
Kapadokya’da bir süredir özlenen o buluşma yeniden gerçekleşiyor. Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar, sezon açılışıyla birlikte 18 Nisan Cumartesi günü yeni yerinde yeniden ziyaretçileriyle buluşuyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenerek, Kapadokya Üniversitesi tarafından hayata geçirilen “Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar”, Nevşehir Valiliği başta olmak üzere yerel paydaşların katkılarıyla sezon arası sonrasında yeni yerinde yeniden kuruluyor.
Yerel üretimin emeğiyle, mevsimin ritmiyle ve Kapadokya’nın kendine özgü hafızasıyla kurulan Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar; yalnızca bir alışveriş alanı değil, aynı zamanda birlikte olmanın, paylaşmanın ve üretimin değerini hatırlatan bir buluşma noktası olarak yeniden hayat buluyor. Kısa bir aranın ardından yeniden kurulacak pazar hem üreticiler hem de ziyaretçiler için tanıdık bir duyguyu geri getiriyor.
Kapadokya Üniversitesinin akademik ve kurumsal katkılarıyla gelişen pazar; üretici ile tüketici arasındaki bağı güçlendiren, doğaya saygılı üretimi destekleyen ve Slow Food hareketinin “iyi, temiz ve adil gıda” anlayışını merkezine alan yapısıyla dikkat çekiyor. Yerel gıdanın, geleneksel üretim yöntemlerinin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını savunan küresel bir hareket olan Slow Food’un bir parçası olan Yeryüzü Pazarları ise dünyada farklı ülkelerde kurulan, yerel üreticilerin ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturduğu, aracısız ve sürdürülebilir bir pazar modelini temsil eden uluslararası bir ağın parçası olarak faaliyet gösteriyor.
Yeni yerinde, yeniden kurulacak pazarda; doğrudan üreticiden gelen doğal ürünler, geleneksel yöntemlerle hazırlanmış lezzetler, mevsimine uygun taze sebze ve meyveler ile yerel üreticilerin emeğiyle ortaya çıkan ürünler ziyaretçilerle buluşuyor. Aracısız satış modeli sayesinde üretici ile tüketici arasındaki bağ güçlenirken, yerel ekonomiye ve sürdürülebilir kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor.
Pazar; atölyeler, tadımlar ve sohbetlerle yalnızca alışveriş yapılan bir alan değil; birlikte vakit geçirilen, öğrenilen ve yeniden bağ kurulan bir deneyim sunuyor.
Sezon açılışına özel sürpriz ikramların da yapılacağı Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar, özlenen lezzetler, tanıdık yüzler ve aynı samimi atmosferde buluşmak üzere 18 Nisan Cumartesi günü kapılarını açacak ve her cumartesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar Konum bilgisi için tıklayınız.
Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar Instagram hesabı için tıklayınız.
Slow Food Yeryüzü Pazarı Kapadokya-Uçhisar Web Sitesi için tıklayınız.

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup