Magazin-Yaşam

Türk Kızılayı aşçılarına Gastronometro’da eğitim

Metro Türkiye, gastronomi profesyonellerine ilham vermek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açtığı gastronomi platformu Gastronometro’da Türk Kızılayı iş birliğiyle, Kızılay’ın Afet Yönetim Merkezlerinin aşçılarına 5 günlük bir eğitim düzenledi.

Türkiye’de mutfak kültürünü korumak ve geliştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Metro Türkiye gastronomi dünyasının buluşma noktası olarak tasarladığı Gastronometro’da, Türk Kızılayı iş birliğiyle şeflerin afet anında kullanacakları kapsamlı bir mutfak bilgisine sahip olmalarını sağlayacak eğitim düzenledi. 22 Mayıs’ta başlayan ve 5 gün süren eğitime Kızılay’ın Genel Müdürlük Lojistik Direktörlüğü ve Kuzey Marmara, Batı Karadeniz, Akdeniz, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezlerinden 14 aşçı katıldı. Dört ayrı fazda devam edecek iş birliğiyle birlikte toplam 70 aşçının eğitimini tamamlaması hedefleniyor.

Gastronometro’daki eğitimlerini Gastronometro şefleri ve hijyen uzmanlarının liderliğinde 14 kişilik beş grup halinde tamamlayan aşçıların, bu eğitimle yeni menüler geliştirme becerisi edinmeleri, besin değeri yüksek öğünler tasarlayabilmeleri ve yetkinlikleri artırmaları hedeflendi.

Eğitimler süresince aşçılar kesim tekniklerinden etlerin hazırlanmasına; kuru bakliyat türevleri ve pişirme tekniklerinden ekmek yapımına yönelik katıldıkları birçok mutfak atölyesinin yanı sıra maliyet hesaplama, menü planlama, gıda güvenliği gibi teorik bilgiler de edindi.

Türk Kızılayı ve Metro Türkiye/Gastronometro iş birliğiyle verilen kapsamlı eğitim sonrasında aşçılar, afet anlarında verecekleri hizmete bütünüyle hazırlıklı olabilecek. Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre beslenme ana çözüm ortağı olan Türk Kızılayı, bu eğitim sayesinde kapasite gelişimine de katkı sağlayacak. (ETÜDER)

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

PWA Kurulum Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Uygulamayı ana ekranınıza ekleyin, internet bağlantısı olmadan da haberlere ulaşın!

iPhone / iPad için:
1. Alttaki Paylaş butonuna ( ⬆️ ) dokunun
2. "Ana Ekrana Ekle" seçeneğini seçin
3. Sağ üstten "Ekle" butonuna basın
Modern GDPR Çerez Popup
Davut Güleç