EkonomiHaberler

Borajet’i, ABD’deki SBK Holding satın aldı

Borajet’in yeni sahibi 260 milyon Dolar ödeyen SBK Holding oldu. Satın alma görüşmelerinin son 10 günde hız kazandığı öğrenildi. Tarafların bugün hisse devrine ilişkin el sıkıştıkları öğrenildi.

Borajet’in satın alınması fikri, Eylül ayı sonunda New York’ta yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı BM Genel Kurulu toplantıları sürecinde gündeme geldi. Anılan süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda dünya devi şirket yöneticileriyle buluştu. Karara bağlanan Borajet’in satın alınması işlemi anılan toplantının sonuçlarından biri olarak değerlendirildi.

Bünyesinde 12 yolcu uçağı ve 1 tane de iş jeti bulunan Borajet’te 500 kişi çalışıyor. İş adamı Yalçın Ayaslı’nın sahibi olduğu yüzde 100 hisse SBK Holdinge geçti. Hürriyet’in haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, “ABD’lilerin bu satın almayı yapmasındaki en temel neden, 3. havalimanı projesi. ABD’liler bu satın alma ile havacılık alanında önemli bir pozisyon elde etmek istiyor” dedi.

Aynı kaynak son dönemlerde Türkiye’ye yabancı yatırımcı girişinin azaldığına dikkat çekerek söz konusu satın almanın önemine işaret etti.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü