19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, mesajlar ve etkinlikler..

KAYSERİ’DE 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı

09:30 Çelenk Sunma – Cumhuriyet Meydanı
10:30   Kutlama Programı -Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sahası
Vali Gökmen Çiçek’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
Aziz Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılını kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş mücadelesi; tarihin tozlu sayfalarında bırakılmak istenen bir milletin şahlanarak, küllerinden yeniden doğuşuna giden yoldaki ilk adımdır.
19 Mayıs’ı gençlerimize bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözüyle gençlerimize duyduğu güveni ve onlara olan inancını vurgulamıştır.
Gençler, bir milletin geleceğidir. Gençlere inanan, onlara değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.
Sevgili gençler;
Vatanımızı canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışmalısınız. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.

BÜYÜKKILIÇ’TAN 19 MAYIS’TA “DONANIMLI GENÇLİK” VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 104 yıl önceki aynı şuurla, aynı kararlılıkla birliğin, beraberliğin, dayanışmanın sürdüğünü ifade ederek, Kayseri’de donanımlı ve eğitimli bir gençlik yetişmesine özen gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 19 Mayıs’ın 104. yıl dönümüne vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, “19 Mayıs, 104 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs, milli iradenin, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun, güçlü bir inancın uyandığı gündür” dedi.

104 yıl önceki aynı şuurla, aynı kararlılıkla birliğin, beraberliğin sürdüğünü ifade ederek, Kayseri’de donanımlı ve eğitimli bir gençlik yetişmesine özen gösterdiklerini belirten Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Kayseri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde çalışmalarını yürüten Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) ve Spor A.Ş.’miz marifetiyle gençlerimiz için çok kıymetli etkinlik ve faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Yine KAYMEK’imiz bünyesinde hayata geçirdiğimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldığımız Değer Gençlik Projesi ile değerlerimiz ışığında bir nesil yetiştirmeye özen gösteriyoruz.  Kütüphanelerimiz, müzelerimiz, millet bahçelerimizle, ilçelerimiz de dâhil olmak üzere gençlik merkezlerimizle, sosyal ve spor tesislerimiz ile gençlerimiz ve öğrencilerimize sağladığımız desteklerimizle Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma yönünde özverili bir gayretin içerisindeyiz. Ülkemizin üreten gücü olacak dinamik, nitelikli, donanımlı gençlerimizi göz bebeğimiz olarak görüyor, onlara söz hakkı veriyoruz. Kurmuş olduğumuz Gençlik Meclisimizle de bunu gerçekleştirmeye, gençlerimizi yönetime dâhil etmeye özen gösteriyoruz. ”

Başkan Büyükkılıç, ülkenin geleceği olan gençlerin için eğitimin, sağlığın, sporun olmazsa olmaz nitelikte olduğunu ve bu konuda emeklerini hiçbir zaman esirgemediklerini ifade ederek, “Sürekli ifade ettiğimiz gibi gençlerimizin de, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, inancımıza, devletimize, vatanımıza, milletimize bağlı ve bu değerleri her zaman el üstünde tutacak bir gençlik olacağına yürekten inanıyoruz. Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” diye hitap ettiği gençliğimiz, geçmişte bunu gerçekleştirmiş, gelecekte de gerçekleştirmeye adaydır” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE YÖNELİK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Mesajında, gençleri en büyük güçleri olarak gördüğüne işaret eden Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi artık sadece elindekilere sahip çıkmakla yetinmeyen, yeni küresel siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yeri alma kararlığını 2023 hedefleriyle, 2053 vizyonuyla, 2071 idealiyle gösteren bir Türkiye’miz var. Bu anlamda gençlerimiz bizim en büyük gücümüz olurken, makarr-ı ulema, makarr-ı evliya olarak bilinen veliler ve âlimler şehri Kayseri’mizde gençlerimize ve şehrin eğitim seviyesini yükseltmeye yönelik projelerimiz de devam edecek” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, mesajını şu sözlerle sonlandırdı:

“Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye’mizin geleceğini, gençlerimiz başta olmak üzere, hep birlikte inşa etmeye yönelik niyetimizi ve gayretimizi buradan yineliyor, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve rahmetle anarken, başta gençlerimiz olmak üzere aziz Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Rektör Karamustafa’dan “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Rektör Karamustafa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile beraberindekilerin 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 104. yıl dönümünü kutluyoruz.
19 Mayıs 1919; milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin önemli bir kilometre taşıdır. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, milli mücadelemizin önemli bir kilometre noktası olmakla beraber, geleceğimiz olan gençlerimizin de hem övünç hem de özgüven kaynağıdır.
Bugün gençlerimize düşen en büyük görev; ülkemizi birçok açıdan daha da ileriye taşımak, bu çerçevede her daim güçlü ve lider ülke konumunda kalmasını sağlama yönünde olmalıdır. Bunun için de her açıdan çok çalışacağız, çalışırken de bize ait ve özgü ahlak, şefkat, merhamet, iyi niyet, paylaşma ve gerektiğinde de geri çekilme (had hudut bilme) gibi hasletlerimizi koruyup, insanlığın huzur ve güvencesinin teminatı olacağız. Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada sahip olduğu konum ve izlediği politikalar ile saygın bir yere sahip önemli bir ülkedir. Gençlerimiz de gelecekte bu bayrağı daha da ileriye taşımalı ve ebediyete kadar da sürdürülebilir kılmalıdır.
Genç kuşaklar geleceğimizin teminatıdır; bu sebeple, özgüven sahibi, öz eleştiri kabiliyetine sahip, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, aynı zamanda da evrensel ufka ve bilgi birikimine sahip olan, çalışkan, verimli, üretken ve donanımlı gençleri yetiştirmek de aileden, mahalleden, ilk ve ortaöğretimde tutun da yükseköğretim dahil hayatın her evresinde bizlerin asli görevidir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye’si bu donanımlara sahip genç kardeşlerimizin omuzlarında yükselecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Türk Büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş olan gazilerimizi rahmet, dua, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.”
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞABAN ÇOPUROĞLU’NUN MESAJI
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı;
19 Mayıs tam bağımsızlığın, milli duruşun ve kutlu bir uyanışın miladıdır. Türk gençliğinin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.
Bugün, milletimizin kurtuluş mücadelesinin en önemli adımlarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz. Aradan geçen yıllara rağmen bu bayramın anlamı, büyüklüğü ve önemi hiçbir zaman azalmadı ve asla da azalmayacaktır. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve milletimizin kendi geleceğini tayin etme iradesini ortaya koyduğu bir gün olarak tarihimize geçmiştir. Bu anlamlı günde, milletimiz gençlik ve spor alanlarında daha başarılı sonuçlar elde etmek için yine bir araya gelecek, Türk bayrağı altında birlik ve beraberlik içinde kutlama törenleri gerçekleştirecektir. Bugün, büyük zaferlerin ve kahramanlıkların anısını yaşatırken, aynı zamanda gençlerimizi ve sporcularımızı cesaretlendirmeli ve onların geleceğe daha umutlu ve güçlü bir şekilde bakmalarını sağlamalıyız. Gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirecek önemli bir güçtür ve bizler, onlara en iyi şekilde destek vermeli ve onları eğiterek, yetiştirerek geleceğe hazırlamalıyız.
Bu vesileyle Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum. Ülkemiz için var gücümüzle çalışarak, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

CHP İL BAŞKANI ADİL DEMİR’İN MESAJI

Düşman gemilerini boğazda gördüğünde, “Geldikleri gibi giderler” diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan ayrılarak Samsun’a doğru yola çıktığında; heybesinde halkına olan ve hiçbir koşulda yitirmediği umutlarını taşıyordu.

Ve 19 Mayıs 1919 tarihinde yüreğinde büyüttüğü umudu tüm Anadolu’ya ekti. O umutla her şeyini kaybetmiş bir halk “Ya istiklal Ya Ölüm” diyerek; dünyanın en büyük ordularını dize getirdi. O umutla kendi ikbali için milletin evlatlarına idam fermanı yazanlar değil, kelle koltukta halkına koşanlar kazandı. O umutla bir halk küllerinden doğarak Büyük Türk Milleti oldu.İşte o umut hiç bitmedi bitmeyecek…

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği her yaştan gencimiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, egemenliğini tek adama devretmeyecektir. Gençlerimiz 19 Mayıs 1919’daki azim ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da temel taşı olacaktır. Herkes bilsin ki; Aziz Milletimiz nasıl ki 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’e inandı ve onunla yol yürüdü ise 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde yine bir Kemal’le aydınlık yarınlara yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol’un  mesajı

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımı atmasıyla başlayan kurtuluş mücadelesi,  bir milletin kendi bağımsızlık destanını canıyla kanıyla yeniden yazdığının en güzel örneğidir.
19 Mayıs; milletimizin yeniden dirilişinin, güçlü bir inancın, milli iradenin, birlik ve beraberlik simgesidir. İstiklal ve istikbal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve kutlanması, milletimizin gençlere olan güveninin en büyük göstergesidir.
Atatürk’ün şu sözleri hepimiz için bir rehber olmalıdır: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir” demiştir. Atatürk’ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde bulundurarak, Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkmalıyız. Milli birlik ve bütünlüğümüzün güçlenmesi gerektiğini inanan, milli duyguların kazandırıldığı bir gelecek yetiştirmeliyiz.
Bu duygu ve düşünceler ile Cumhuriyet’e sahip çıkan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY“19 MAYIS TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN MÜJDESİDİR”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy, “19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelemizin başlangıcı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan sürecin ilk adımıdır.” dedi.

Başkan Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 104. yıldönümünün haklı gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, dünyadaki ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin simgesidir. 19 Mayıs bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliği, tekliği ve asla vazgeçilmezliğidir. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesidir. Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyet’e, Atatürk ilkelerine ve 19 Mayıs’ın ruhuna sahip çıkacağına inancım tamdır. Gençlerimiz, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük teminatıdır. Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir. Kendi tarihini, kültürünü bilen, milli benliğine sahip çıkan ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler, ilelebet yaşarlar. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919’un 104. yıldönümünde; milletimizin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet, saygı ve rahmetle anıyorum.”

ÇYDD : 19 MAYIS DİRENİŞİN VE MÜDAFAA-İ HUKUKUN GÜNÜDÜR!
 
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kayseri Şube Başkanı Seval Genç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Genç’in mesajı şöyle ;
 
“ Yirminci yüzyılın ilk bağımsızlık savaşı olan Türk Kurtuluş Savaşı’nın örgütlenmesinin başlangıç noktası Samsun, başlangıç tarihi de 19 Mayıs 1919’dur.
19 Mayıs 1919 günü itibariyle, Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olan İstanbul fiilen işgal edilmiş, Osmanlı orduları dağıtılmış, Anadolu illerine işgalci devletler parça parça asker çıkarmaya başlamıştır. Anadolu’da yaşayan Türk Halkı, gerek işgal devletlerinin ve gerekse yerel çetelerin saldırısıyla can ve mal güvenliğini yitirmiştir. Anadolu’nun değişik il ve ilçelerinde işgale karşı “müdafaa-i hukuk” talebiyle Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri örgütlenmiş ve yerel kongreler toplanmıştır. Osmanlı Hükümeti ise işgalcilerin değil, işgale karşı olan halkın karşısında konum almıştır.
Bu ağır koşullar altında az sayıda arkadaşı ile Samsun’a çıkan Mustafa Kemal, 13 Kasım 1918 günü İstanbul Boğazı’ndan geçerken işgalci devletlerin donanmasını gördüğünde söylediği “geldikleri gibi giderler!” sözünün gereğini yapmış ve işgalden kurtuluşa giden yolun öncüsü olmuştur.
Mustafa Kemal öncülüğünde Samsun’da başlayan istiklal hareketi, 28 Mayıs 1919’da Havza Genelgesi’ni yayınlayarak işgale karşı direniş mesajı vermiştir.
22 Haziran 1919’da Amasya Genelgesi yayınlanarak vatanın bütünlüğünün ve ulusun bağımsızlığının tehlikede olduğu ve kurtuluşun da ulusun kararıyla olacağı vurgulanarak doğu illeri için Erzurum’da bölgesel ve tüm yurttan Müdafaa-i Hukuk delegelerinin katılımıyla Sivas’ta ulusal kongrelerin toplanacağı duyurulmuştur. Osmanlı Hükümeti’nin türlü engelleme girişimlerine ve her türlü imkânsızlığa rağmen kongreler gerçekleşmiş ve Mustafa Kemal, 27 Aralık 1919’da Anadolu’nun kalbi Ankara’ya hareket etmiştir. Cemiyetlerin birleşmesi ile kurumsallaşmaya evrilen Müdafaa-i Hukuk hareketi, 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla artık ulusal ve meşru bir kimlik kazanmıştır. Meclisin açılmasından sonra çok kısa süre içinde işgal karşıtı yerel kuvayı milliye birlikleri, düzenli ordu komutası altında kurumsal hiyerarşi içinde birleştirilmiş ve bu düzenli ordu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlanmıştır.
TBMM başkanı seçilen Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı gibi çok ağır ve kritik bir mücadeleyi TBMM adına yönetmiş ve TBMM tarafından verilen başkomutanlık özel yetkileri ile Kurtuluş Savaşı’nı mutlak zaferle sonuçlandırmıştır. Türk Kurtuluş Savaşı, TBMM kararları doğrultusunda hukukla yönetilmiş, Mustafa Kemal’in dehası, ulusun fedakârlığı ve askerimizin kahramanlığıyla kazanılmış çok büyük bir zaferdir. Kurtuluş Savaşı asla bir maceranın ve rastlantının sonucu değildir, büyük bir aklın ve sistematik çalışmanın eseridir. Ağır savaş koşullarında bile ulusal meşruiyeti, hukuku ve meclis egemenliğini önde tutan büyük lider Mustafa Kemal, aşama aşama kurduğu TürkiyeCumhuriyeti’nin kurumsal devlet yapısını ve yönetim şeklini 29 Ekim 1923’te dünyaya ilan etmiştir.
Başta Büyük Atatürk olmak üzere, 19 Mayıs’ta başlayan istiklal hareketini 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandıran, 25 Temmuz 1923’te Lozan Barış Antlaşması ile dünyaya kabul ettiren ve 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuzlaştıran iradeye sonuna kadar bağlıyız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Minnet ve saygıyla…”

Başkan Yalçın’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir heyecan ve coşku ile kutladıklarını belirten Başkan Yalçın’ın mesajı şu şekilde:

“Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla verilen mücadele sonucunda büyük zafere ulaşılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

Bugün gösterdiğimiz çabalar, yapılan çalışmalar geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir.

Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği  mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz ve devletimiz gençlerimize emanettir. Bu büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışılmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret edilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

KAYSO Başkan Büyüksimitci’den 19 Mayıs Mesajı

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile açıklama yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 104 yıl önce yakılan ve hiçbir zaman sönmeyecek olan kurtuluş meşalesinin, Türk tarihinin en önemli sayfalarından birisi olduğunu söyledi.

Başkan Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919 tarihi, zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayılan ve tarihte görülmemiş bir zaferle sonuçlanan bağımsızlık mücadelemizin de başlangıcıdır.

Mustafa Kemal Atatürk, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet ederek, onlara duyduğu güveni göstermiştir. Bu kutsal emaneti ancak araştıran, değişen dünyayı, yenilenen teknolojiyi ve dijitalleşen endüstriyi iyi takip eden gençlerimiz daha ileriye taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”

19 MAYIS, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN VE ATATÜRK’ÜN DOĞUM GÜNÜDÜR.
Ulusal kurtuluş savaşımız, yalnızca Türk tarihinin değil, aynı zamanda dünya tarihinin de çok önemli bir kilometre taşı ve dönüm noktasıdır. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a ayak basmasıyla birlikte başlayan bu savaş, uzun süren zorlu ve kanlı bir mücadelenin ardından, 9 Eylül 1922 günü İzmir’i teslim almalarıyla son bulmuştur. Bu tarihten sonraki süreç, Cumhuriyet yönetiminin kurulması ve Atatürk Devrimlerinin gerçekleştirilmesi savaşımlarıyla geçen süreçtir.
Ulusal kurtuluş savaşıyla elde edilen zafer sonucunda, Osmanlı Devleti’nin küllerinden yepyeni ve bağımsız bir “Ulus Devlet” yaratılmış, çağdaş bir Cumhuriyet yönetimi kurulmuştur. Bu özelliği nedeniyle, dünyadaki bütün mazlum uluslara örnek, umut ve ışık olmuştur.
Atatürk, 19 Mayıs’ın Türk ve dünya tarihindeki yerini ve önemini ve ülkenin o günlerde içerisinde bulunduğu çaresizliği Büyük Nutkunun girişinde açıklamaktadır. Ulusal mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihini önemi nedeniyle de Türk gençliğine armağan etmiştir. “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” derken Türk gençliğine olan güvenini de anlatmıştır. Atatürk’ün şu sözleri ise hepimiz için bir rehber olmalıdır: “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir” demiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları daima anımsamalı, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine sahip çıkarak kutlamalıyız. Ancak, ülkemiz bugün, Atatürkçü Düşünce temelinde kurulan cumhuriyet ve devlet anlayışından uzaklaşmıştır. Karşı devrimciler ve toplumumuzdaki kayıtsız, duyarsız kesimlerin desteğiyle, güçlü temel üzerine kurulmuş bu yapı büyük yaralar almıştır. 14 Mayıs seçimleri bu anlamda çok önemliydi. Demokrasiyi mi, otokrasiyi mi istiyoruz tercihinde maalesef istenilen sonuç alınamamış ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçim ortamına itilmiştir. Bu nedenle, Derneğimiz, süratli ve etkin bir görev bilinci içerisinde Atatürkçü düşünce sistemini, toplumun her kesiminde yaygınlaştıracak, 19 Mayıs’ın önem ve değerini her koşulda vurgulamaya devam edecektir. Dolayısıyla ikinci tur seçimini, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk Cumhuriyeti yolunda DEMOKRASİ VE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM seçimi olarak görmektedir. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacaksak eğer, Atatürk Cumhuriyeti yolunda ilerlemek zorundayız.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Büyük Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin anıları önünde saygı ve şükran duyguları ile eğiliyoruz.

Rektör Altun’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kutlayan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, mesajında şunları kaydetti:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu millet olarak hep birlikte yaşamaktayız.

19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tarihi boyunca hiçbir sömürgeye boyun eğmeyen Aziz Türk Milleti’nin bağımsızlık inancından aldığı güç ile Millî Mücadele’yi başlattığı önemli dönüm noktasıdır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bandırma Vapuru ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, Türk Milleti’ni Cumhuriyet’e ulaştıran önemli adımlardan olmuştur.

‘Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum’ sözleri ile Türk Gençliğine olan güvenini her zaman dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı ilan ederek, gençlerimize armağan etmiştir.

Atatürk’ün emanetine her zaman sahip çıkacak olan sevgili gençler; geleceğimizin teminatı olan ve her zaman güvendiğimiz sizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak sizler, her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda ülkemizi daha da ileriye götürecek bilince ve sorumluluklara sahipsiniz.

Sizlerin kendinizi geliştiren bireyler olarak, ortaya koyduğu projeler ve çalışmalar bizleri umutlandırmakta ve heyecanlandırmaktadır.

Mühendislikten, sağlığa, TEKNOFEST’ten, TÜBİTAK’a kadar hemen hemen her alanda gençlerimizin yer almaları, çeşitli başarılara imza atmaları biz eğitimcileri de hayli mutlu etmektedir.

Ülkemizin geleceği için proje üreterek, var güçleri çalışan siz gençlerimizin, ülkemize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne her zaman sahip çıkacağınıza inancımız tamdır.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyor, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Rektör Karamustafa’dan “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Rektör Karamustafa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile beraberindekilerin 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak milli mücadeleyi başlattıkları tarihi günün 104. yıl dönümünü kutluyoruz.
19 Mayıs 1919; milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşini yaktığı zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin önemli bir kilometre taşıdır. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, milli mücadelemizin önemli bir kilometre noktası olmakla beraber, geleceğimiz olan gençlerimizin de hem övünç hem de özgüven kaynağıdır.
Bugün gençlerimize düşen en büyük görev; ülkemizi birçok açıdan daha da ileriye taşımak, bu çerçevede her daim güçlü ve lider ülke konumunda kalmasını sağlama yönünde olmalıdır. Bunun için de her açıdan çok çalışacağız, çalışırken de bize ait ve özgü ahlak, şefkat, merhamet, iyi niyet, paylaşma ve gerektiğinde de geri çekilme (had hudut bilme) gibi hasletlerimizi koruyup, insanlığın huzur ve güvencesinin teminatı olacağız. Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada sahip olduğu konum ve izlediği politikalar ile saygın bir yere sahip önemli bir ülkedir. Gençlerimiz de gelecekte bu bayrağı daha da ileriye taşımalı ve ebediyete kadar da sürdürülebilir kılmalıdır.
Genç kuşaklar geleceğimizin teminatıdır; bu sebeple, özgüven sahibi, öz eleştiri kabiliyetine sahip, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, aynı zamanda da evrensel ufka ve bilgi birikimine sahip olan, çalışkan, verimli, üretken ve donanımlı gençleri yetiştirmek de aileden, mahalleden, ilk ve ortaöğretimde tutun da yükseköğretim dahil hayatın her evresinde bizlerin asli görevidir. İçinde bulunduğumuz yüzyılın güçlü ve itibarlı Türkiye’si bu donanımlara sahip genç kardeşlerimizin omuzlarında yükselecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm Türk Büyüklerini, bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş olan gazilerimizi rahmet, dua, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz.”

TALAS’TA 19 MAYIS HEYECANI

Talas Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için yine birbirinden özel programlar hazırladı. Yamaç Paraşütü İniş Alanında gündüz sahne gösterileriyle konserler gerçekleştirilecek, akşam fener ateşi ile Vosvos araçların ilçe turu etkinliklere renk katacak.

Her yıl 19 Mayıs’ı düzenlediği etkinliklerle farkı kılan Talas Belediyesi, bu sene de birbirinden özel gösterilerle bayramı doyasıya yaşatacak.

Etkinlikler kapsamında 19 Mayıs Cuma günü Yamaç Paraşütü İniş Alanı gün boyu birbirinden farklı gösterilere sahne olacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayacak program, Atatürk’ü Samsun’a götüren Bandırma Vapurunun Kayseri Zincidereli Kaptanı İsmail Hakkı Durusu için hazırlanan belgesel gösterimiyle devam edecek. Birbirinden özel sahne gösterilerinin yer alacağı programda ayrıca Ahsen-Aksel ikilisi ile Ozi Sanat Okulu muhteşem bir konser verecek. Bunların yanı sıra Talas Belediyesi Sporcu Okulu ile Talas İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün badminton, okçuluk, cimnastik, masa tenisi, basketbol oyunları da programı renklendirecek.

Kutlamaların akşam bölümünde ise Talas Belediyesi önünde fener ateşi yakılacak. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, üstü açık gezi otobüsüyle ilçe turuna çıkarak marşlar ve şarkılar eşliğinde vatandaşların bayramını kutlayacak. Bu konvoya Vosvos araçlar da eşlik ederek kutlamalara renk katacak.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “19 MAYIS, MİLLİ UYANIŞIN SEMBOLÜDÜR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar mesajında; “19 Mayıs, Milli uyanışın sembolüdür” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı: “19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte İstiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919 günü, Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. O gün yanan İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi’nin alevleri bu gün çok daha güçlü şekilde milleti aydınlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir ve bu bayramı onlara hediye etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle muasır medeniyetin tüm imkanlarından yararlanmamızı sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm hemşerilerimin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum”

19 MAYIS, BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICIDIR
TARİHİMİZDEKİ DİRENİŞ RUHUNU GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ZORUNDAYIZ
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Bağımsızlığa atılan ilk adımın 104 yıl önceki gibi taptaze ve diri bir şekilde durduğunu belirten Karaoğlu, “19 Mayıs, bağımsızlık mücadelemizin ve Türk milletinin tüm dünyaya karşı duruşunun başlangıcıdır.” dedi.
ATATÜRK’ÜN MÜCADELESİ BİZLERİN UMUT IŞIĞIDIR
Yazılı bir açıklama yapan KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, sözlerine Kurtuluş Mücadelesini başlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı. Karaoğlu, ” 19 Mayıs 1919’un 104. yıl dönümünde Samsun’a çıkan büyük önderimiz ve devrimcimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesi bizlerin umut ışığıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve halkımızın bu tarihi mücadelesi bugün hala bizlerin yolunu aydınlatmakta; her türlü karanlığa karşı aydınlık yarınları umut etmemizi sağlamaktadır.” dedi.
Karaoğlu, “19 Mayıs, bağımsızlık mücadelemizin ve Türk milletinin tam 104 yıl önce tüm dünyaya karşı duruşunun başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla birlikte, Türk halkı işgalcilere ve emperyalist güçlere karşı kendi kaderini tayin etme iradesini ortaya koymuştur. Bu tarihten itibaren Türk milleti, bağımsızlık mücadelesi için bir araya gelmiş ve tüm zorluklara rağmen vatanı için mücadele etmiştir.” ifadelerini kullandı.
DİRENİŞ RUHUNU GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ZORUNDAYIZ
Karaoğlu, “Milli egemenlik ilkesiyle hareket eden gençler, ülkelerine ve geleceklerine sahip çıkmışlardır. Bu mücadele, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, her türlü zorluğu aşabilecek bir güce sahip olduğunu göstermiştir. 19 Mayıs’ın anlamı, Türkiye’nin dış güçlere boyun eğmeyen, kendi kararlarını ve geleceğini belirleme iradesini ortaya koymasıdır.Bu tarihten sonra, Anadolu’da büyük bir milli direniş başlamış ve sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu gerçekleşmiştir. Bugün, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin temellerinin atıldığı bu önemli günü kutlayarak ve bağımsızlığımızı Türk Milletine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak, tarihimizdeki kahramanlık ve direniş ruhunu hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız.” şeklinde konuştu.
MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ
Karaoğlu, “Bağımsızlık, milletlerin en temel hakkı ve değeridir. Türk milleti, 19 Mayıs’ta gösterdiği cesaret ve kararlılıkla, bağımsızlığını korumak için gereken tüm mücadeleyi vermiştir. Bugün, bu mücadeleyi unutmayarak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, ülkemizi daha da ileriye taşımak için ortak bir iradeyle çalışmalıyız.” dedi.
TÜRK MİLLETİNİ HİÇBİR KUVVET YILDIRAMAZ
Karaoğlu, ” Biliyoruz ki, hukuk ve adalet için, emek için, özgürlük için çalışan her bir Türk ferdini hiçbir kuvvet yıldıramaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kurucu irademizin bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet değerlerini  azim ve kararlılık içinde korumakta kararlıyız. Yine Türk Milletinin milli egemenliğini, laiklik ilkesini  ve demokrasiyi hem korumakta hem de taçlandırmakta kararlıyız. Kim ne yaparsa yapsın, hangi kirli ve karanlık hesabın içinde olursa olsun, Türkiye’yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. 19 Mayıs şuuru geçmişte olduğu gibi diri, Samsun’a çıkan irade hala damarlarımızdadır. Muhtaç olduğumuz kudret ise bu damarlardaki asil kanda gizlidir. Bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bağımsızlık mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun saygı ve minnetle anıyorum. Bu vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene! diyerek sözlerini tamamladı.
KESOB Başkanı Odakır: “Geleceğimiz gençlere emanet”
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “Şehrimizin, ülkemizin geleceği gençlerimize emanet. Gelecek onlarla inşa edilecek, onlarla gelecek yüzyıllara taşınacaktır. Gençlerimize güveniyor, inanıyor ve bu özel günlerini içtenlikle kutluyorum” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıldönümü dolasıyla bir açıklama yaptı.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda 19 Mayıs’ın tarihsel bir dönüm noktası ve Türk milletinin kurtuluşunun en önemli tarihi günlerinden birisi olduğunu söyledi. Odakır, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini ateşlediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “1919 yılının koşullarında Türk milleti zorluklar içerisindeydi. Memleket işgal altında, varlık ve yokluk savaşı veriyordu. Osmanlı son dönemlerinde bir çıkış yolu arıyor, vatan toprağında ay yıldızlığı bayrağın ilelebet dalgalanması için can siperane bir mücadele içerisindeydi. İşte bu zorlu koşullar içerisinde Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak basarak memleket sathında tam olarak kurtuluş meşalesini ateşledi. Bu mücadelenin neticesinde de Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi, geleceği gençlere emanet etti. Gençlerimizin omuzlarındaki sorumluluk ağırdır ve gençlerimiz bunun farkındadır. Bizler de gençlerimizden ümitliyiz, onlara inanıyor ve güveniyoruz. Şehrimizin, ülkemizin geleceği gençlerimize emanet. Gelecek onlarla inşa edilecek, onlarla gelecek yüzyıllara taşınacaktır. Her bir gencimizin bayramını kutluyor, gözlerinden öpüyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi, hayatını kaybeden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı’nda sorumluluklarımız fazladır. Bu bilinçle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları görmeyi Allah’tan niyaz ediyorum.”

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Yahyalı ve Yeşilhisar’da seçime itirazlar kabul edilmedi, Pınarbaşı’nda 2 Haziran’da seçim tekrarı olacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son yaptığı toplantıda, Yahyalı ve Yeşilhisar için yapılan  itirazları kabul etmedi. …