EğitimHaberler

YÖK: Okulları kapatılan öğrencileri diplomaları yeni okuldan alacak

Darbe girişiminin ardından kapatılan 15 üniversitenin 65 bini aşkın öğrencisi puan ve başarı sırasına göre aynı ilde başka okullara yerleştirildi. İstanbul, Ege, Dokuz Eylül gibi köklü kurumlara da geçen öğrencilerin diplomaları bu okullardan olacak.

OHAL’in ilk kararnamesiyle paralel Yapı’yla bağlantılı olduğu iddiasıyla 15 üniversitenin kapısına kilit vurulmuştu. Önceki gün toplanan YÖK Genel Kurulu kapatılan üniversitelerde eğitim gören 65 bin 216 öğrencinin üniversite geçişlerine ilişkin kararını verdi.

Öğrenciler, YÖK tarafından yapılan yerleştirmelerin dışında isterlerse diğer devlet ya da vakıf üniversitelerine de yatay geçiş yapabilecek. Bu öğrencilerin diplomaları, yerleştirildikleri üniversiteler tarafından verilecek. Öte yandan kapatılan 15 üniversite için toplamda 13 bin 311 kontenjan ayrılmıştı. Söz konusu üniversitelerin kapanmasıyla ayrılan kontenjanlar da iptal edilmiş oldu.

Bursa Orhangazi Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler Bursa Teknik Üniversitesi’nde, Canik Başarı Üniversitesi’ndeki 19 Mayıs’ta, Gediz’dekiler İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde, hukuk fakültesi öğrencileri ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, İpek Üniversitesi öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde, İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül’de, Melikşah’taki öğrenciler Erciyes’te, Mevlana’dakiler Selçuk Üniversitesi’nde, eğitim fakültesi öğrencileri ise Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde, Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesi’nde, Selahaddin Eyyubi öğrencileri Dicle Üniversitesi’nde, Şifa öğrencileri Ege’de, Süleyman Şah öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde, Turgut Özal öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde, Zirve öğrencileri Gaziantep Üniversitesi’nde başlayacak. Kanuni Üniversitesi ise eğitim-öğretim hayatına henüz başlamadığı için kapsam dışında bırakıldı.

Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin üniversite sınavlarında elde ettikleri başarı sırasının, gidecekleri devlet üniversitesindeki öğrencilerden oldukça düşük olduğu ortaya çıktı. Örneğin Dicle Üniversitesi’nin 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nün başarı sırası 849 bin, Selahattin Eyyübi Üniversitesi’nin başarı sırası ise 1 milyon 558 bin. Aradaki başarı sırası farkı 709 bin. Bu durum eşitsizlik yaratabilir. (Hürriyet)

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü