İçişleri-Adalet

Yargıtay’ın bozduğu davada eski Garnizon komutanı yeniden hakim karşısında

Kayseri’de darbecilerin hazırladığı sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ listesinde adı sıkıyönetim Kayseri komutanı, vali ve belediye başkanı olarak geçen Garnizon eski komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın’a, verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının Yargıtay’ın bozmasının ardından  eski Garnizon komutanı Yalçın’ın,  yargılanmasına başlandı.

Dönemin Kayseri Garnizon Komutanı eski Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Darbecilerin hazırladığı sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ listesinde adı sıkıyönetim Kayseri valisi, komutanı ve belediye başkanı olarak geçen Yalçın, Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Yalçın, tutuklu yargılandığı davanın geçen yıl 11 Temmuz’daki karar duruşmasında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yalçın, avukatı aracılığıyla kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16’ıncı Ceza Dairesi, soruşturmanın eksik yürütüldüğü gerekçesiyle Yalçın’a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası kararını bozdu ve yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Yargıtay, soruşturmanın eksik bölümlerinin tamamlanmasını istedi.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce yeniden yargılaması yapılan tutuklu sanık İsmail Yalçın, duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile  katıldı. Mahkeme başkanının talimatıyla duruşma salonuna  hiçbir basın mensubunun alınmasına izin verilmezken, sanık Yalçın’ın yakınları duruşmayı takip etti.

Tanık olarak dinlenen Tümgeneral H.Ş., “Akıncı Üssü’nde ellerim ve gözlerim bağlı olarak derdest edilmiştim. 0.30’da askerler tarafından derdest edildim. Daha sonra benimde içinde yer aldığım 8 general bir odada bekletildik. Telefonlarımız yanlarımızda değildi. Bu yüzden telefonla görüşme yapma imkanımız yok. İsmail Yalçın ve bir grup 03.00 civarında Fenerbahçe Orduevi’ne götürülmüş. Eşim merak ettiği için İsmail Yalçın’ı aramış olabilir” diye konuştu.

Ankara’da ki Akıncı Üssü davası sanıklarından Albay A.D.’de tanık olarak dinlendi. A.D., Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda çalıştığını belirterek, “Görüşme yaptığımı hatırlamıyorum. Yanlışlıkla aramış olabilirim” dedi.

Sanık İsmail Yalçın ise,  “Tanıklarla bir görüşme yaptığımı hatırlamıyorum. Bin 342 gündür tutukluyum. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği ara kararla eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyerek, İsmail Yalçın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü