
Talas’ta babalar günü konseri, Kayıp bir koyun sürüsü ve kuzuları teslim edildi, Melikgazi’de 340 dairenin teslimi ve kura töreni,
TALAS’TA BABALAR GÜNÜ COŞKUSU “HOŞ SEDA” İLE YAŞANACAK
Talas Belediyesi, Babalar Günü’ne özel anlamlı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Talas Belediyesi Musiki Cemiyeti bünyesinde faaliyet gösteren “Hoş Seda Musiki Topluluğu”, Babalar Günü dolayısıyla özel bir konser verecek. Musiki dolu bu özel gece, tüm müzikseverleri ve özellikle babaları bir araya getirecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın destekleriyle gerçekleşecek olan konser, 13 Haziran 2025 Perşembe günü saat 20:30’da, Mevlana Mahalle Meydanı Amfi Tiyatro’da müzikseverlerle buluşacak. Hoş Seda Musiki Topluluğu’nun icra edeceği Türk Sanat Müziği eserleri ile katılımcılara unutulmaz bir yaz akşamı yaşatılacak. Her yaştan müzikseverin katılımına açık olan konser, Babalar Günü’nün ruhuna uygun, coşku ve duygu dolu anlara sahne olacak. Açık havada, Amfi Tiyatro’nun ferah ortamında gerçekleşecek olması, katılımcılar için keyifli bir atmosfer sunacak.
BAŞKAN YALÇIN’DAN KONSERE DAVET
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Babalarımız, hayatımızın temel direkleri, sevgi ve fedakarlığın en güzel timsalleridir. Onlara ne yapsak azdır. Bu özel günde, Hoş Seda Musiki Topluluğumuzun gönüllere dokunacak eşsiz performansı ile babalarımızı onurlandırmak ve onlara hoş bir akşam yaşatmak istedik. Tüm hemşehrilerimizi, bu anlamlı günde babalarıyla birlikte müziğin büyülü dünyasına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Talas Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini ekleyerek, sanata ve toplumsal değerlere verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Babalar Günü’nün coşkusunu müzikle taçlandırmak isteyenler için “Hoş Seda Musiki Topluluğu” konseri kaçırılmaması gereken bir fırsat olarak öne çıkıyor.
KAÇAK KOYUN VE KUZULAR İÇİN EVE DÖNÜŞ VAKTİ
Kurban Bayramı’nın dördüncü gününde, Talas ilçesinde Halef Hoca Mezarlığı civarında kaybolan bir koyun sürüsü ve kuzuları, Talas Belediyesi’nin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde besicilik yapan sahipleri Kaan Özkan’a teslim edildi. Bayramda yaşanan bu sevindirici olay, hayvanseverlerin ve ilçe sakinlerinin yüzünü güldürdü.
Kurban Bayramı’nın yoğunluğu içinde Halef Hoca Mezarlığı yakınlarında başıboş gezen bir grup koyun ve kuzunun fark edilmesi üzerine Talas Belediyesi ekipleri harekete geçti. Güvenli bir şekilde toplanan hayvanlar, geçici olarak Talas Belediyesi Pati Evi’nde özel bir alanda muhafaza altına alındı. Burada veteriner hekimlerin kontrolünden geçirilen ve bakımları yapılan koyun ve kuzular, sahipleri bulunana kadar güvende tutuldu.
BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Hayvanların sahipleri Kaan Özkan’a ulaşılmasıyla birlikte, Pati Evi’nde duygusal anlar yaşandı. Özkan, hayvanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Talas Belediyesi ekiplerine ve Pati Evi çalışanlarına titiz çalışmaları ve duyarlılıkları için teşekkür etti. Özellikle bir kuzunun Kaan Özkan tarafından kucaklanması ve sevgi gösterileri, hayvan sevgisinin en güzel örneklerinden biri oldu.
Talas Belediyesi, sadece sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla değil, kırsal alanda yaşanan bu tür olaylara karşı gösterdiği hızlı ve sorumluluk bilinciyle de takdir topladı. Bu olay, belediyenin her canlıya gösterdiği özenin ve vatandaş odaklı hizmet anlayışının önemli bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.
MELİKGAZİ BELEDİYESİ 340 DAİRENİN TESLİMİ VE KURA TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK
“Melikgazi Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarında rekora imza atıyor!”
6 farklı bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile binlerce vatandaşı konut yapan sahibi yapan Melikgazi Belediyesi, Küçükali-Battalgazi Mahallesi’nde 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirdiği 340 dairenin teslimi ve kura törenini 12 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te yapacak.
Kentsel dönüşüm çalışmalarına verdiği önemle Melikgazi’ye bambaşka bir görünüm kazandıran Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, anahtar teslim töreni için vatandaşların heyecanını paylaştıklarını belirterek şunları söyledi:
“Melikgazi’miz her gün biraz daha gelişmeye, büyümeye, modernleşmeye devam ediyor. Melikgazi Belediyemizin istikrarlı çalışmalarıyla daha dayanıklı, daha sağlıklı, daha yeşil, daha modern bir ilçeye sahip oluyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız ilçemizin dokusunu değiştiren öncelikli çalışmalarımızın başında yer alıyor. Kentsel dönüşümle hem ilçemizi hem de hayatları dönüştürüyoruz. İlçemizde 6 farklı bölgede nitelikli kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız depreme dayanıklı, sağlıklı, modern konutlara kavuşurken ilçemizin de çehresi değişiyor. Bu kapsamda Küçükali- Battalgazi Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projemiz kapsamında 340 dairenin anahtar teslim törenini gerçekleştireceğiz. Çok şükür dairelerimiz tamamlandı, yeni sahipleriyle kavuşacak. Vatandaşlarımızla aynı heyecanı yaşıyoruz, diyebilirim. 12 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te Battalgazi Mah. Doğuş Cad. Sebil Sokakta gerçekleştireceğimiz anahtar teslim törenine tüm hemşehrilerimiz davetlidir. Melikgazi’mize hayırlı, uğurlu olsun.”