Eğitim

Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi, 15 Temmuz Kahramanı ağabeyini anlattı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir, öğrencilere, 15 Temmuz kahramanı ağabeyi Ömer Halisdemir’i anlattı. Soner Halisdemir, “Eğer 15 Temmuz gecesi darbe girişimi başarılı olsaydı, biz bugün, ya İŞİD’in elindeydik, ya PYD’nin elindeydik, ya da NATO’un emrindeydik” dedi.

ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Dekan Prof. Dr. Şaban Uzay, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Dumrul ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dumrul’un açılış konuşmasından sonra, 15 Temmuz’u konu alan sinevizyon gösterisi izlendi.

Daha sonra kürsüye gelen Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir, 15 Temmuz kahramanı olan ağabeyi Ömer Halisdemir’i anlattı.

Şehit ağabeyi Ömer Halisdemir’in çocukluk, gençlik ve askerlik yaşantısından bahseden Soner Halisdemir, Ömer Halisdemir’in mesleğini çok seven, vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir kahraman olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde kahraman ağabeyinin üstlendiği büyük sorumluluktan bahseden Soner Halisdemir, o gece darbecilere geçit vermeyen ağabeyinin vatan için canını seve seve feda ettiğini belirtti.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Soner Halisdemir, tek vatan, tek millet ve tek bayrak vurgusu yaptı.

Soner Halisdemir, “Babam bize her zaman, ‘Oğlum benim şapkamı öne eğmeyin’,  Annem ise ‘Yavrularım nereye giderseniz gidin, gittiğiniz ve geldiğiniz yeri bilin’ derdi. Ben, o gün, şehidimizi Ankara’dan getirirken acıdan çok içimde farklı bir duygu vardı. Akşam milletimize bomba atıp ağalık taslayan, efelik yapanlar var ya; sabah onlar, yarı çıplak, el paça dışarı çıktı. Ama Ömer Halisdemir, ay yıldızlı bayrağımıza sarılı halde, omuzlarda çıktı. Selam durularak uğurlandı. Ben bunu gördükçe, bu duyguyu yaşadıkça, kendimi tutamadım. Ömer Halisdemir, ailesinin, vatanının ve milletinin birliğini, namusunu, şerefini yere düşürmedi. Babamın şapkasını yere eğdirmedi. Eğer, o gece, darbe girişimi başarılı olsaydı, biz bugün, ya İŞİD’in elindeydik, ya PYD’in elindeydik, ya da NATO’nun emrindeydik” dedi.

Konuşmanın ardından Soner Halisdemir’e, Dekan Uzay tarafından çini vazo, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası