Sanatçılar sokağı ve yeni üç eser

SANATÇILAR SOKAĞI, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen, tarihi Kayseri Kalesi içerisinde bulunan Sanatçılar Sokağı’nın yeni dönemde açıldığını ve ziyaretçilerini beklediğini söylerken, Sanatçılar Sokağı’nda yaptıkları birçok el emeği, göz nuru eserleri halkın beğenisine sunan sanatçılar da, Kayserilileri buraya davet etti.

Büyükşehir Belediyesi, kültür sanatın merkezi olan Kayseri’de, tarihi mirasını koruyan ve kültürel değerlerine önem veren çalışmalar yapmayı ve şehrin eşsiz hizmetlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen, tarihi Kayseri Kalesi’nde vatandaşlar arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, Sanatçılar Sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanlarından faydalanabiliyor.

Pek çok el sanatı ve sanatçısı ile kaleyi canlandıran Sanatçılar Sokağı’nın yeni sezonda açıldığını ve ziyaretçilerini beklediğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin her zaman kültürel açıdan da daha da zengin olması için özveriyle çalıştıklarını ifade etti.

“KAYSERİ, ANADOLU’NUN SANAT VE KÜLTÜR MERKEZİ”

Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi olarak belediyecilik hizmetlerimizi en üst düzeyde yapıyoruz. Kayseri’ye yönelik yatırım ve hizmetlerimizi yaparken, şehrimizin ‘kültür şehri’ yapma anlamında da birçok etkinlik ve çalışmalar yapıyoruz. Kayseri, aslında Anadolu’nun sanat ve kültür merkezidir. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel varlıklarımızı şehre kazandırmak bizim en önemli görevlerimizden. Tarihi Kayseri Kalesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde de vatandaşlarımız Sanatçılar Sokağı’ndan, açık oturma alanlarından, kafeler ve seyir alanlarından faydalanabiliyorlar.”

Başkan Büyükkılıç, birçok el sanatı ve sanatçısı olduğunu ve vatandaşların ilgi odağı olan Sanatçılar Sokağı’nı tüm Kayserililerin görmesi gerektiğini ifade etti.

SANATÇILAR SOKAĞI’NIN SANATÇILARINDAN KAYSERLİLERE DAVET

Sanatçılar Sokağı’nda sanatını icra eden Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Mesut Coşkun da, 20 senedir sektörde olduğunu ve sanatsal ürünler üretmeye çalıştığını belirterek, “Yaklaşık 20 senedir bu sektördeyim. Özellikle deri, ahşap, aksesuar ve sanatsal malzemelerle uğraşıyorum, sanatsal ürünleri üretmeye çalışıyorum. Burada deri ile ilgili ürünler yapıyorum. Haritalar, kam davulları, geleneksel anlamda şuanda somut olmayan kültürel miras dediğimiz zırhlar gibi Kaşkarlı Mahmut’un haritası gibi masklar gibi yani deri ile ilgili birçok şey yapıyorum” dedi.

Toplumun sanat ve kültürle besleneceğini vurgulayan Coşkun, “Siz bir toplumu ayakta tutmak istiyorsanız kültür ve sanatı ayakta tutmak zorundasınız. Dolayısıyla bunu beslemek zorundasınız. İlgiyle, alakayla ve destekle motive edersiniz, büyütürsünüz. Bugün için yaşa, yarın için hayal kur ama dünden öğren. Dün sanattır, kültürdür ve tarihtir. Bu bizimdir, bize ait olandır. Bunu desteklemek lazım” diye konuştu.

Sokağın açılışından bu yana Sanatçılar Sokağı’nda olduklarını ifade eden ve taş oymacılığı dalında sanatını icra eden Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Ali Akaryol ise, “Burada yaptığımız taş oymacılığı ve Kültepe tabletleri replikası işidir. Aynı zamanda Kayseri’nin yöresel taşlarıyla Kayseri’nin tarihi dokuya sahip yapılarının maketlerini yapıyoruz. Mimar Sinan, Göbeklitepe, Kültepe’den çıkan tabletlerin replikası aynı zamanda dünya müzelerindeki ön plana çıkmış tabletleri burada yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kayserililerin özellikle Sanatçılar Sokağı’na rağbet göstermesini istediklerini dile getiren Akaryol, “Burada envai çeşit sanatçı arkadaşlarımız var. Hepsinin el emekleri var. Sanatçının kendini geliştirebilmesi için ve vatandaşında kendi kültür alt yapısını oluşturabilmesi için buralara buralara uğraması lazım. Sanatçı ve halk beraberdir, birbirinden ayrılmaz. Ayrılmaz ikilidir. Tek isteğimiz Kayseri halkının burada bizimle buluşması” ifadelerini kullandı.

Deri İşleme Sanatçısı Oğuzhan Özen ise ilk insandan beri derinin kullanılan bir sanat olduğunu ve farklı ürünlerle sanatını insanlara sunmaya çalıştığını söyledi. Özen, “Sanatla ilgilenenler, ilgilenmeyenler, merak edenler herkesi bekleriz. Çok farklı ürünler var sokağımızda görmelerini isterim” diyerek Kayserilileri Sanatçılar Sokağı’na davet etti.

Ahşap ve rölyef resim çalışması yapan Adnan Büyükbaş, “Şehrimizin yöneticilerine saygılar sunarım” diyerek sanat yönelik gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Takı tasarımcısı Yağmur Kılıç ise “Çıkıp çıkıp gelsinler, pişman olmayacaklarının düşünüyorum” diye konuşarak vatandaşları sanatçılar Sokağı’na davet etti.

Kağıt rölyef ve keçe sanatçısı Nilgüm Biçer de “Belediyemiz burayı bize tahsis etti. Burada, sanatçılar sokağında bunları satıyoruz, yapılışını gelen misafirlerimize, müşterilerimize gösteriyoruz. Bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN ŞEHRİN KÜLTÜR VE EDEBİYAT KOLEKSİYONUNA ÜÇ ESER DAHA

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tanıtımı ve kültürel değerlerin aktarılması adına gerçekleştirdiği faaliyetleri sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükkılıç, başkanlığı sürecinde şehre kazandırdığı 36 eserine ek üç eseri daha Büyükşehir Belediyesi envanterine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde basımı yapılan ve şehrin değerlerinin kaleme alındığı kültür eserleri içerisinde tarihten kültüre, edebiyattan sanata kadar hemen her konuda şehre özgü bilgiler bulunan kitaplar arasına ‘Sebzecilik ve Doğal Üretim El Kitabı’ ile ‘Muhsin İlyas Subaşı Bütün Şiirleri’ ve kaynak kitap niteliğindeki iki ciltlik ‘Kayseri Araştırmaları Tarihi’ adlı eserleri de kattı.

KİTAP SAYISI 39’A ULAŞTI

Başkanlık dönemi içerisinde şehre kazandırdığı 36 eserine ek üç eseri daha ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplam 39 kitabı Kayserili ve Kayseri’yi merak eden okurlarının hizmetine sundu. Tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan ve adeta açık hava müzesi durumunda olan Kayseri’nin maddi değerleri yanında manevi değerlerinin de gün yüzüne çıkarılarak tanıtılması için gayret gösteren Başkan Büyükkılıç önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, şehrin hazinesi niteliğindeki tarihi ve kültürel unsurları, tek tek inceleyerek elde edilen bilgileri yayın hayatına kazandırmayı sürdürüyor.

KAYSERİ TARİHİNİ AYDINLATAN İKİ CİLTLİK TARİH HAZİNESİ

Kayserili Araştırmacı Yazar Mehmet Çayırdağ’ın kaleme aldığı ve Kayseri tarihine ışık tutan iki ciltlik kaynak kitap niteliğindeki ‘Kayseri Araştırmaları Tarihi’ adlı kitabı da envanterine katan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan kadim kent Kayseri’nin tarihini anlatırken, diğer taraftan da gerek Kayserili vatandaşları, gerekse de Kayseri’yi merak eden diğer vatandaşları bilgilendiriyor.

TARIMSAL ÜRETİME REHBER OLACAK EL KİTABI VE ŞİİR DÜNYASINA YENİ BİR SOLUK

Büyükşehir Belediyesi, birbirinden farklı pek çok konuda eseri gerek basılı kitap gerekse e-kitap olarak okurlarının beğenisine sunarken, koleksiyona son eklenen iki kitap ile bu kulvardaki hizmetini ortaya koydu. Tarımsal üretim alanındaki sebze yetiştiriciliği ve doğal üretim konularında rehber niteliğinde olan ve çarpıcı görsel tasarımı ile büyüleyen Sebzecilik ve Doğal Üretim El Kitabı Büyükşehir Belediyesi yayınları arasında yerini alırken, Kayseri’nin önemli edebiyat değerlerinden Muhsin İlyas Subaşı’nın da şiir dünyasına yeni bir soluk getirecek ‘Muhsin İlyas Subaşı Bütün Şiirleri’ adlı eseri envanterde yerini aldı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri’de somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti toplantısı yapıldı

SOKÜM Kayseri İl Tespit Kurulu, Kayseri yöresine ait somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti çalışmaları …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427