
Rektör Prof. Dr. Altun, KAYSO Yönetimine ERÜ’nün Projelerini Anlattı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun tarafından Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Üyelerine ERÜ’de tamamlanan ve devam eden projeleri anlatan “Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Altun, 800 yataklı yeni ERÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin projesinin tamamlandığını söyledi.
Düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, ERÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Afşın Alper Cerit ve Dr. Oktay Musa Kayırga ile KAYSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ’de tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Proje ihalesi tamamlanan 800 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, yapılacak olan hastane binasının 190 bin 269 metrekare alanda 390 adet sismik izolatörlü 12 katlı bir bina olacağını söyledi.
Konuşmasında projenin dört mevsim yeşil ve sulama gerektirmeyen çatı örtüsü ve güneş panelleri ile kendi tükettiği elektriği de üreteceğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Altun, 816 araçlık kapalı 340 araçlık da açık otoparka sahip bir bina olacağını sözlerine ekledi.
ERÜ’de tamamlanan projeler hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesi’nin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleştirerek, 399 diş ünit sayısı ile Türkiye’nin en büyük diş hastanesi olacağını belirtti.
Üniversite kampüsünde yenilenebilir enerji projelerine de önem verdiklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, açık otoparkların üzerine kurulan güneş panelleri ile 2 MW’lık üretim yatırımını tamamlayarak, üniversiteye büyük bir kazanım sağladıklarını söyledi.
Kaba inşaatı tamamlanan Aşı Araştırmaları ve Geliştirme Binası hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, binanın vizyon projelerden birisi olduğunu ve bina tamamlandığında klinik faz çalışmaları için aşı antijeninin üretilebileceği büyük bir merkez olacağına dikkat çekti.
Erciyes Teknopark bünyesindeki Erciyes Teknopark ikinci geliştirme bölgesinin inşaat çalışmalarında da sona geldiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Altun, 68 bin metrekare alanda prototipleme yapılacak hangar ofis şeklinde bir proje olduğunu söyledi.
ERÜ’de devam eden projeleri de anlatan Rektör Prof. Dr. Altun, 28 yıldır kullanılan merkez kütüphanede onarım ve tadilat çalışmalarının devam ettiğini ve 150 Milyon TL’lik bir onarım ve yenileme bütçesinin ayrıldığını vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “Çağdaş dijital ağırlıklı, dönüşüm olan ve mimari dezavantajları ortadan kaldırıp kullanım kapasitesini yüzde 50’ye kadar artırarak, bireysel çalışma alanlarına kadar oluşturduğumuz bir proje olarak inşallah Nisan veya Mayıs ayında kütüphanemizi kullanıma tekrar açmış olacağız”
Konuşmasında önümüzdeki günlerde planlanan projeler hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, Öğrenci Proje Merkezi, Milli Teknoloji Atölyesi kuracaklarına dikkat çekti.
Öğrenci Proje Merkezi, Milli Teknoloji Atölyesi’nin “Üniversitemiz için gençlerimizin sanayiye entegresi noktasında çok ciddi öneme sahip bir proje” diyen Rektör Prof. Dr. Altun, “ Öğrencilerimiz proje süreçlerinde özellikle proje yarışmalarına çok dahil oluyorlar. Buralarda kendilerini desteklememiz gerekiyor. An itibariyle öğrenci bu proje hazırlığı yapan takım sayısı 63-64’e ulaşmış durumda. Son TEKNOFEST’te biz 51 branşın 49’unda vardık. 27 branşta finallere kaldık. 12 branşta ödüller aldık. Aslında bu öğrencilerimize, gençlerimize önem verdiğimizde olayın nereye gittiğini bize göstermiş oluyor” diye konuştu.
Öğrencilerin gün boyu kampüste kaliteli zaman geçirmeleri için de Öğrenci Yaşam Merkezi kuracaklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Altun, “ Öğrenci yaşam merkezi özellikle içerisinde tiyatro gösterilerinin yapıldığı, küçük marketlerin olduğu, orada kütüphane olarak da öğrencinin oturup kitap okuyabileceği imkanları sunan bir butik bir proje” şeklinde konuştu.
KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci de konuşmasında Erciyes Üniversitesi ile her zaman gurur duyduklarını belirterek, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve yönetimine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
KÜN’ün Ulusal Yapay Zekâ Öncülüğü, İSO İş Birliğiyle İstanbul’da
“Yapay Zekanın İşgücü Piyasasına Etkileri ve İnsan Kaynağında Yeni Yeterlilikler İhtiyacı” Semineri, Kapadokya Üniversitesi ve İstanbul Sanayi Odası iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirildi.
İSO Odakule Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; yapay zekânın iş gücü piyasasını nasıl dönüştürdüğü, bu dönüşümün insan kaynağına etkileri ve eğitim sistemlerinin yeni dönemde üstlenmesi gereken roller ele alındı. Seminere Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Funda F. Aktan üniversiteyi temsilen katılırken, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar açılış konuşmacıları arasında yer aldı.
Hayat Boyu Öğrenme ve Nitelikli İş Gücü Vurgusu
Millî Eğitim Eski Bakanı ve TÜRKPA Eğitim, Kültür, Sosyal ve İnsani Meseleler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Özer, yapay zekânın iş gücü piyasasında yarattığı dönüşümün doğru okunmasının stratejik bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı. Yapay zekâ okuryazarlığının yalnızca öğrenciler için değil, çalışanlar ve işverenler için de temel bir ihtiyaç olduğunu belirten Özer, eğitim sisteminin bu dönüşüme eş zamanlı ve bütüncül biçimde uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Hayat boyu öğrenmenin artık bir tercih değil, bireyler ve kurumlar için kaçınılmaz bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.
KÜN’ün Yapay Zekâ Yaklaşımı: İnsan Odaklı Dönüşüm
Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Üniversitesinin yapay zekâ alanında yalnızca izleyen değil; üreten, yön veren ve ulusal ölçekte gündem belirleyen bir konumda olduğunu vurguladı. Üniversitenin 2024 ve 2025 yıllarında Ürgüp’te düzenlediği Ulusal Yapay Zekâ Buluşmalarıyla akademi, kamu, özel sektör ve girişimcilik ekosistemini aynı zeminde buluşturarak Türkiye’de yapay zekânın teknik olduğu kadar etik, toplumsal ve ekonomik boyutlarıyla ele alınmasına öncülük ettiğini ifade etti. Karasar, KÜN’ün müfredattan idari süreçlere kadar yapay zekâyı entegre eden yapısıyla, insanı dışlayan değil insanı güçlendiren bir dönüşüm anlayışını esas aldığını belirtti.
Sanayi Perspektifinden Yapay Zekâ ve Eğitim
İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise konuşmasında nitelikli iş gücünün sanayinin sürdürülebilirliği açısından en kritik unsur olduğunu vurguladı. Bu ihtiyacın ancak dinamik, sanayiyle entegre ve hayat boyu öğrenmeyi merkeze alan bir eğitim sistemiyle karşılanabileceğini belirten Bahçıvan, İSO olarak mesleki eğitimden üniversite–sanayi iş birliklerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Yapay zekânın yalnızca bir verimlilik aracı değil, iş yapma kültürünü kökten dönüştüren bir unsur olduğunu belirterek bu dönüşüme hazırlığın ertelenemez olduğunu dile getirdi.
Seminer boyunca gerçekleştirilen panellerde; yapay zekânın iş gücü piyasasında yarattığı fırsatlar ve riskler ile yeni beceri ve yetkinlik alanları çok boyutlu bir bakış açısıyla değerlendirildi. Oturumlarda Yapay Zekâ Stratejisti ve Aionire Kurucusu Barış Karakullukçu ile İstanbul Teknik Üniversitesi Veri Bilimi ve Analitiği Bölümü öğretim üyesi, AITR Eş Başkanı Prof. Dr. Altan Çakır moderatörlük yaptı.
Panellere; Ziraat Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bayram Tuzcu, Cisco Türkiye, Romanya ve BDT Bölgesi Genel Müdürü Didem Duru, Eczacıbaşı Holding Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı (CIO) Hilmi Koçak, SabancıDX Genel Müdürü (CEO) Mehmet Fırat, Beko Veri ve Yapay Zekâ Direktörü Sevgi Çakmak, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Aşkın Tören, Kariyer.net Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Barış Karadenizli, Borusan Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Deniz Emre Dağ, MEF Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Özlük ile İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Bozkurt katkı sundu.
Kapadokya Üniversitesinin ulusal ölçekte yürüttüğü yapay zekâ çalışmalarıyla oluşan kurumsal deneyim ve liderlik, İstanbul Sanayi Odası ile gerçekleştirilen bu iş birliğiyle sanayi odağında bir kez daha güçlü biçimde karşılık buldu.
TÜBİTAK BİLİM OLİMPİYATLARI’NDA ANABİLİM RÜZGARI: ANABİLİM REKORA DOYMUYOR!
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 33. Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınav sonuçları açıklandı. Ortaokul Bilgisayar kategorisinde elde ettiği derecelerle zirveye yerleşen Anabilim Eğitim Kurumları, 4 madalya birden kazanarak kendi rekorlarına yenilerini ekledi. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları’nda, bu yıl 9 dalda 18.463 adayın katılımıyla büyük bir rekabet yaşandı. Ortaokul Bilgisayar kategorisinde ise Anabilim Eğitim Kurumları öğrencileri, kazandıkları 4 madalya ile organizasyonun en dikkat çeken grubu oldu.
Genç Yetenekler Kendi Rekorlarını Aştı
Kurumdan verilen bilgiye göre Anabilim, 2021 yılından bu yana İstanbul Bilim Olimpiyatları’nda da biri Matematik kategorisi olmak üzere toplamda 4 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya, Tübitak Bilim Olimpiyatları’nda ise 2 bronz 1 gümüş madalya kazanmıştı. Bu yılki sonuçlar, Anabilim öğrencilerinin sadece zirvede yer almadığını, aynı zamanda kendileriyle yarıştıklarını da kanıtladı. Mahmut Efe Micozkadıoğlu altın madalya, Zehra Didar Menteşoğlu ve Toprak Şen gümüş madalya alırken, Gürbüz Selim Boyraz ise bronz madalyanın sahibi oldu.
Seda Zeynep Aytaçlı: “Anabilim Bilimin Zirvesinde Kalmaya Devam Edecek”
Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Üyesi Seda Zeynep Aytaçlı, elde edilen tarihi başarıyı şu sözlerle değerlendir-di:
“Binlerce başvuru arasından sıyrılıp 4 madalya ile dönmek, sadece bir başarı değil; disiplinli bir eğitim vizyonunun sonucudur. Öğrencilerimizin her yıl kendi rekorlarını kırmaları, azmin ve disiplinli çalışmanın en somut göstergesidir. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek öğrencilerimizi ve onları büyük bir titizlikle yetiştiren Olimpiyat Takımı öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Anabilim, bilimin zirvesinde kalmaya devam edecek.”
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.


