Okulda Ralli Keyfi
Kayseri’nin en modern okullarından Aliye Boydak Koleji üçüncü sınıf öğrencilerinin fen bilgisi dersinde oyuncak arabaları ile yaptıkları deney dikkat çekti.
Minik öğrenciler, sınıf öğretmenleri Mustafa Akbuğa eşliğinde hareket ve kuvvet konulu mini bir ralli şampiyonası yaptılar. Bu şampiyona ile kuvvetin hareket üzerindeki etkilerini yaparak ve yaşayarak öğrenen öğrenciler oldukça keyifliydi. Her gün zevkle oynadıkları oyuncaklarının fen dersinin konusu olarak karşılarına çıkarılması, çocukların gerçek hayatla bilim arasında ilişki kurma gücünü artırmayı hedefliyor.
“Çocuklarımızın hayatında öğrenmenin soyut kalmaması için bilime dokunmalıyız.” diyen Akbuğa, okul olarak, öğrenilen konuları gerçek hayatla ilişkilendirmeyi ilke edindiklerini; bunun da çocukları eğlendirirken eğiten çok başarılı bir yaklaşım olduğunu belirtti.