Yerel Haberler

Nevşehir’den haberler (08.11.2025)

Oruç Bilen/Nevşehir

Nevşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı “CANKART” Hayata Geçiyor

Nevşehir Belediyesi ekonomik zorluk yaşayan hemşehrilerimizin yanında olmak amacıyla Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında CANKART nakdi yardım projesini hayata geçiriyor. Cankart, Nevşehir’de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını gizli, adil ve onurlu bir şekilde karşılamalarına katkı sağlamak adına önemli ve uygulanabilir bir proje olarak yerini alacak.

Sosyal Yardım Kartı CANKART kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere nakdî destek sağlanacak. Belediye mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ve yaşamını sürdürebilmek için ekonomik zorluk yaşayan, kendisinin veya bakmakla yükümlü olduğu kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamayan dar gelirli, kimsesiz, engelli, kadın, çocuk, yaşlı, öğrenci, şehit ve gazi ailelerine Nevşehir Belediyesi bütçesinin imkanları dahilinde aile bütçelerine bir nebze de olsa katkıda bulunmak ve bu katkıyı gizli ve adil bir şekilde gerçekleştirmek amacı ile CANKART nakdi yardım projesini hayata geçirecek. Başvurular şahsen Turkuaz Masa aracılığıyla alınacak.

Kimler Başvurabilir?

-Dar gelirli, muhtaç veya kimsesiz kişiler,

-Engelli vatandaşlar,

-Kadın, çocuk, yaşlı ve öğrenciler,

-Şehit ve Gazi Aileleri

Başvuru Nasıl Yapılır?

-Başvurular Turkuaz Masa aracılığıyla şahsen yapılacak. Her Aileden yalnız BİR başvuru kabul edilecek.

Gerekli Belgeler;

-Fakirlik İlmühaberi (muhtardan)

-Tapu kaydı

-Öğrenci belgesi (bakmakla yükümlü olduğu çocukları için)

-Araç tescil belgesi

-Kira kontratı veya kira ödediğini gösteren evrak

-Nüfus Kayıt Örneği

-Dilekçe ve taahhütname

Bu evrakları getiren vatandaşlar Turkuaz Masa ya başvuru yapıp Turkuaz Masadaki personellerde dilekçe ve taahhütname ile başvurularını tamamlayacaklar. Bir ay süresince alınan başvurulardan sonra vatandaşların evlerine gidilip başvuruya uygun olup olmadığı tespit edilecek. Uygun başvuru sahipleri değerlendirme komisyonunun da onayından geçtikten sonra CANKART nakdi yardımdan faydalanma hakkını alacak.

TGF GENEL BAŞKANI YILMAZ KARACA, KAZAKİSTAN’DAN SESLENDİ: TÜRK DÜNYASININ ORTAK SESİ DAHA GÜR ÇIKACAKTIR

TÜRK DÜNYASI’NDA GAZETECİLİKTE YENİ DÖNEM:
TÜRKİYE VE KAZAKİSTAN ARASINDA TARİHİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) ile Kazakistan Gazeteciler Birliği arasında imzalanan önemli iş birliği protokolü, Türk dünyasında medya alanında yeni bir dönemin kapılarını araladı. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, TİMDER Genel Başkanı Süleyman Basa ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık da bu tarihi törende yer aldı.

ORTAK MEDYA GELECEĞİ İÇİN TARİHİ ADIM
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) ile Kazakistan Gazeteciler Birliği arasında imzalanan protokol, Türk dünyasında medya alanındaki iş birliği ve dayanışmayı pekiştirmeyi hedefliyor.
Protokol kapsamında; bilgi ve deneyim paylaşımı, ortak yayın projeleri, medya eğitimi programları ve basın mensuplarının karşılıklı değişimi gibi konularda yeni bir döneme girildi. Bu anlaşma, Türk dünyasının iletişim ağını daha güçlü ve entegre hale getirmeyi amaçlıyor.

TÜRK DÜNYASININ ORTAK SESİ DAHA GÜR ÇIKACAKTIR
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, imzalanan protokolün Türk dünyası gazetecileri arasında güçlü bir köprü kuracağına dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:
“Bu anlaşma, yalnızca medya alanında değil, kültürel ve toplumsal bağların güçlenmesi açısından da tarihi bir adım. Türk dünyasının ortak sesi daha gür çıkacaktır., 11 yıldan bu yana devam eden Türk dünyası gazeteciler şurası ve Türk dünyası film yarışmaları çalışmalarımız bundan böylede devam edecektir.” dedi.

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLERİ ALMAYT’DE BULUŞTU
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TDGF Menderes Demir, TİMDER Genel Başkanı Süleyman Basa, gazeteciler ve bilim insanlarının Kazakistan’ın Almayt kentinde Turan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası sempozyuma da katıldı.
Sempozyumda Türk dünyasındaki gazeteciler, medya etiği, dijital dönüşüm, dezenformasyonla mücadele ve yeni medya teknolojileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Karaca, ve Demir, burada yaptığı temaslarda Anadolu basınının deneyimlerini paylaşarak bölgesel medya ilişkilerinin güçlendirilmesine katkı sundu.

TÜRK DÜNYASINDA ORTAK SESİN YÜKSELİŞİ
TDGF ile Kazakistan Gazeteciler Birliği arasında imzalanan bu protokol, Türk dünyasının farklı coğrafyalarındaki medya kurumlarını ortak bir hedefte buluşturdu.
Amaç; Türk dünyasının iletişim gücünü artırmak, doğru ve tarafsız habercilik ilkelerini birlikte geliştirmek ve ortak medya üretimini teşvik etmek.
Ülkemizden pek çok temsilcinin yer aldığı süreçte TGF ve TDGF aktif başrol alması, ülkemiz gazeteci örgütleri olarak, basın tarihine de önemli bir uluslararası başarı olarak geçti

Filistinli Öğrencilerden Başkan Arı’ya Özel Teşekkür

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenim gören 2 üniversite öğrencisi Filistin’e verdiği destek konuşmasından dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Üyesi olduğu Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Konseyi 49. Genel Kurul toplantısında katılarak Fransa’nın Strasburg şehrinde Filistinlilerle ilgili yaptığı konuşmayla yerli ve yabancı milyonlarca insanın düşüncelerine tercüman olan Belediye Başkanı Rasim Arı’nın konukları Filistin Gazzeli üniversite öğrencileri oldu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi TÖMER Türkçe Öğretim Merkezi hazırlık sınıfı öğrencileri Rahaf Abu Hassira ve Farhan Abu Hassira, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Özden Taşğın mihmandarlığında Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyesi ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Yerel Meclis Asil Üyesi olan Belediye Başkanı Rasim Arı, farkındalık oluşturmaya ve Dünya gündemini ilgilendiren konularla ilgili otorite olmaya devam ederken Nevşehir’de yaşayan 2 Filistinli öğrenci Başkan Arı’nın Fransa’da yaptığı konuşmanın duygularına tercüman olduğunu ve milyonlarca Filistinli’nin sesi olduklarını ifade ederek Başkan Arı’ya Filistin bayraklı rozet ve keffiyeh Filistin atkısı armağan etti.

Filistinli iki öğrencinin Türkçe Öğretim Merkezi TÖMER’de hazırlık sınıfı sonrası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü okumaya devam edeceklerini belirten Doç. Dr. Özden Taşğın, Fransa’da yaptığı konuşmadan ve Filistinlilere verdiği yürekli destekten dolayı Başkan Arı’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Arı ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada her zaman mazlum milletlerin yanlarında olacağını ve yaşanan haksızlıkları bütün dünya kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğini ifade ederek ziyaretçilerine teşekkür etti.

Okullarda ‘Gazze İçin El Ele’ Kermesleri Düzenledi

Nevşehir genelindeki okullarda, Gazze’ye destek olmak amacıyla büyük bir dayanışma ve kardeşlik örneği göstererek kermesler düzenlediler. Bu ürünlerden elde edilen gelirler, Gazze halkına umut ve destek olmak üzere bağışlandı.

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DERİNKUYU” ALBÜMÜ ÇIKTI!

Gazeteci yazar Osman Aytekin  ve Gazeteci yazar Oğuz Özdem’in birlikte hazırladıkları “Geçmişten Günümüze Derinkuyu” isimli fotoğraf albümü çıktı.

Derinkuyu Belediye Başkanlarından iş insanı Bülent Aksoy’un sponsor olduğu albümde, Derinkuyu ve çevresinin eski fotoğrafları yer aldı.

Bülent Aksoy yaptığı açıklamada, “Her karış toprağında ecdadımızın ayak izleri vardır. Hamurunda alnının teri, dokuduğu halısında gözünün nuru vardır.
İşte bu sevda üzerine doğdu bu albüm. Geçmişten günümüze bugün hayatta olmayan yakınlarımızı, ayakta olmayan binalarımızı, yerinde olmayan evlerimizi gelecek nesillere aktaranın en güzel yolunun böyle bir album olduğu düşüncesinden hareketle yola çıktık.” Dedi.
Gazeteci yazar Oğuz Özdem ve Osman Aytekin’de,” Geçmişten günümüze Derinkuyu Fotoğrafları şüphesiz yeni kuşaklara bazı farkındalıklar sunmasıyla birlikte, yaşlı kimselere de bir ömrün geçtiği şehrin birer anatomisine ışık tutacaktır. Bu albümü bir kültür hizmeti olarak önemsiyoruz.”, dediler
Albumde 300’e yakın eski zamanlara dair fotoğraflar yer aldı. Fotoğflarlardan bazılarının ilk kez yayınlandığı belirtildi.

“NevBilTekFest’ten Bir Fotoğraf Bırak”

Proje etkinlik dönemi tamamlanan Nevşehir Bilim ve Teknoloji Festivali (NevBilTekFest) kapsamında “Nevşehir Bilim ve Teknoloji Festivali’nden Bir Fotoğraf Bırak” adlı etkinlik yarışması düzenlenecektir. Kazanan ilk 3 katılımcıya motivasyon ödülü takdim edilecektir. Nevşehir Bilim ve Teknoloji Festivali (NevBilTekFest)’ne katılmış olup yarışmaya katılmak isteyen katılımcıların, proje etkinlikleri sırasında çektikleri fotoğrafları, 27 Ekim-28 Kasım 2025 tarihleri arasında nevsehirbilimsenligi@gmail.com mail adresine göndermeleri beklenmektedir. Gönderilen tüm fotoğraflar e-albüm olarak yayınlanacaktır. Yarışma sonuçları 1 Aralık 2025 tarihinde açıklanacaktır.

“Nevşehir Okuyor” Projesi Başlıyor

İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan resmi-özel tüm okullarda öğrenim gören 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrenciler için projede belirlenen takvim çerçevesinde; “Nevşehir Okuyor” projesi kapsamında “Kitap Okuma Yarışması” düzenlenecektir. Her sınıf kademesi için 5 kitap belirlenmiş olup ilgili tarihlerde sınavlar online yapılacaktır. Sınav sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

Başvuru ve kayıt: www.onlinesinavsistemi.com

Kılavuz için: https://nevsehir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_11/07095256_20252026nevsehirokuyorprojesisartname.docx

Emniyet Müdürüne ziyaret

BİR SÜRE ÖNCE NEVŞEHİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE ATANAN Serkan KARAMAN Hoş geldin ve makam ziyaretleri devam ediyor. Nevşehir il emniyet müdürlüğüne atananSerkan KARAMAN ın makam ziyaretleri devam ediyor. İş bankası nevşehir şube müd. Ĥüseyin KAYA. Tüik bölge müdürü İsa KAYMAK. İş insanı Faruk, veEsat ÖŹALTIN. Kapadokya turizm mesleki ve teknik anadolu lisesi müd. Yusuf NARİN. Bener sevinç ve ailesi. Nevşehir rehberler odası baş.Özay ONUR. Nesiat yönetim kurulu baş.Mustafa ERTAŞ ve yönetim kurulu üyeleri. Nevşehir il emniyet müdürü sayın Serkan KARAMANI Hoş geldin diyerek makamında ziyaret ettiler.

Muş Hasköy Belediye Başkanı Sayın Muhlis Cemal ORBAY, Konurbekler Belediye Başkanı Sayın Bahri FIRAT, Yeşilova Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk YENİLMEZ ve Murat KARAYEL, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Serkan KARAMAN’ ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Şafak Ertan ÇOMAKLI, İl Başkanı Sayın Hüseyin GÖLGESİZ ve beraberindeki heyet, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Serkan KARAMAN’ ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Nevşehir İl Müftüsü Sayın Kazım GÜZEL ve Müftü Yardımcısı Sayın Ali YILDIZ, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Serkan KARAMAN’ ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Derinkuyu Kaymakamı Sayın Esra BOZAN, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Serkan KARAMAN’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İş insanı Salih ÇATLI ve Zeki ÇATLI, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Serkan KARAMAN’ ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Tartar’dan Gece Yarısı Sağlık Ziyaretleri

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, gece saatlerinde sahaya inerek sağlık hizmetlerini yerinde inceledi. Tartar, ilk olarak Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi, Çocuk Acil Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesini ziyaret etti.

Ziyarette nöbetçi sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen İl Sağlık Müdürü, hastaların durumu ve servislerin işleyişi hakkında bilgi aldı. Servislerde tedavi gören hastaları da ziyaret eden Tartar, geçmiş olsun dileklerini iletti, hasta yakınlarının taleplerini dinledi.

Gece mesaisine hız kesmeden devam eden Tartar, ardından Nevşehir merkezdeki 8 No’lu Mevlüt-Mustafa Şenel Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna geçti. Burada görevli 112 acil personeliyle görüşen Tartar, istasyonun çalışma koşulları ve acil vakalara müdahale süreçleri hakkında bilgi aldı.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden gösterdiği özveriye dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, “Vatandaşlarımıza kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için sahadayız. Her bir sağlık çalışanımızın gayreti bizim için çok kıymetli, teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı gece ziyareti, hem sağlık personeline moral verdi hem de sağlık hizmetlerinin sahadaki durumunun yerinde değerlendirilmesine olanak sağladı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idame ettirmelerini temin etmek maksadıyla zehir tacirlerine yönelik mücadelemize aralıksız olarak devam edilmektedir.

V. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI İLETİŞİM VE SANAT SEMPOZYUMU BASIN BİLDİRİSİ

Kazakistan Turan Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu işbirliğinde, “V. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu” adıyla, iletişim ve sanatın tüm alanlarında bilimsel çalışma yapan sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarının katılabileceği uluslararası bir bilgi şöleni düzenlenecek.
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından doğrudan desteklenen “V. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve “Sanat Sempozyumu” ve Türk Dünyası 10.Belgesel Film Festivali Ödüllü Film Gösterimi” 05-08 Kasım 2025 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı ,Kırgızistan Bişkek ,Özbekistan Taşkent şehrinde gerçekleştirilecek.
Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde, Kazakistan Turan Üniversitesi ev sahipliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi koordinatörlüğünde ve Kazakistan Gazeteciler Birliği’nin desteğiyle düzenlenecek olan sempozyumun, iletişim ve sanatın tüm alanlarında bilimsel çalışma yapan sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarını bir araya getirecek.
“V. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu” kapsamında Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 10.su gerçekleştirilecek olan Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Kazakistan belgesel film gösterimleri ile Kazakistan Gazeteciler Birliği ev sahipliğinde Kazakistan Türk Dünyası çalıştayı da yapılacak.
Sempozyum’un uzun yıllardır gerçekleştirilmesini sağlayan en önemli kuruluş olan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun Genel Başkanı Menderes Demir, sempozyumun bu yıl Kazakistan’da yapılmasının büyük önem arz ettiğini ifade ederek “Büyük emek ve fedakârlıklarla gerçekleştirdiğimiz V. Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’nun bu yılki ev sahipliğini Kazakistan’daki kardeşlerimiz üstlendiler. Kazakistan’ın önemli üniversitelerinden Turan Üniversitesi ve Kazakistanlı meslektaşlarımızın oluşturduğu Kazakistan Gazeteciler Birliği, Türkiye’den ve Türk Dünyasının farklı bölgelerinden gelecek akademisyen ve sanatçılarımızı misafir ederek kardeş Kazakistan halkının konukseverliğini gösterecekler. Başta ev sahibi Turan Üniversitesi ve Kazakistan Gazeteciler Birliği olmak üzere tüm Kazakistan halkına teşekkür ediyorum” dedi.
“V. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu”na Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden başvuran 150’ye yakın bilim insanı ve sanatçının hazırladığı çalışmalardan 98 tanesi bilim kurulu tarafından çevrimiçi ve yüz yüze sunulmak üzere kabul edildi. Almatı’da düzenlenecek olan sempozyuma yüz yüze sunum yapmak üzere Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan ve KKTC’den 56 bilim insanı katılacak.
Sempozyum aracılığıyla; iletişim ve sanat alanında akademik konuların tartışılması, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, ortak araştırma metotlarının oluşturulması, güncel meselelerin ortaya konulması, bilimsel araştırmaların gelecekteki perspektiflerinin belirlenmesi ve gelecekte Türk Dünyasında ortak projelere zemin hazırlanması amaçlanıyor.
Nevşehir İl Sağlık Müdürü Tartar’dan Gece Yarısı Sağlık Ziyaretleri

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, gece saatlerinde sahaya inerek sağlık hizmetlerini yerinde inceledi. Tartar, ilk olarak Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi, Çocuk Acil Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesini ziyaret etti.

Ziyarette nöbetçi sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen İl Sağlık Müdürü, hastaların durumu ve servislerin işleyişi hakkında bilgi aldı. Servislerde tedavi gören hastaları da ziyaret eden Tartar, geçmiş olsun dileklerini iletti, hasta yakınlarının taleplerini dinledi.

Gece mesaisine hız kesmeden devam eden Tartar, ardından Nevşehir merkezdeki 8 No’lu Mevlüt-Mustafa Şenel Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna geçti. Burada görevli 112 acil personeliyle görüşen Tartar, istasyonun çalışma koşulları ve acil vakalara müdahale süreçleri hakkında bilgi aldı.

Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden gösterdiği özveriye dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, “Vatandaşlarımıza kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için sahadayız. Her bir sağlık çalışanımızın gayreti bizim için çok kıymetli, teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu anlamlı gece ziyareti, hem sağlık personeline moral verdi hem de sağlık hizmetlerinin sahadaki durumunun yerinde değerlendirilmesine olanak sağladı.
Nevşehir ve Yozgat Öğretmenlerinden Şiir Söyleşisi

Yozgat’ta görev yapan okuma kulübü üyesi öğretmenler, Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Nevşehir’de bir araya geldiler. Nevşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde düzenlenen programda; kulüp üyeleri, Nevşehirli Öğretmen-Şair ve Nevşehir Mustafa Çalışkan İlkokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Yolalan’ın ‘Teslim’ adlı şiir kitabı ve şiirleri üzerine değerlendirmelerde bulundular. Şair Yolalan, yazın hayatına ve eserlerine dair paylaşımlarda bulunarak öğretmenlerle verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim hedeflerine dikkat çekerek “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bilgiyle birlikte kül…
İsmail Ördü Şoförler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerinden İsmail Ördü, 2026 yılında yapılacak Oda Başkanlığı Seçimleri için adaylığını açıkladı.
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici’yi ziyaret eden İsmail Ördü, ziyarette Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.
Ziyarette bir süre sohbet edilirken Ördü, NGC Başkanı Ekici’ye çalışma ve projelerinden bahsetti.
Uzun yıllar Esnaf Sanatkarlar Teşkilatı’nda çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatan İsmail Ördü yaptığı açıklamada, “Şuanda Şoförler ve Otomobilciler Odasının aktif bir üyesi olarak çalışma hayatımı devam ettirmekteyim.
Bilgi, beceri ve tecrübelerime güvenerek, şoför ve nakliyeci esnafımızın sorunlarının çözümü ve yeni projelerle camiamıza faydalı olacağımız inancıyla, genç ve dinamik bir ekipler yola çıkmış bulunuyorum. Bu kapsamda üye ziyaretlerimize ve seçim çalışmalarımıza önceden başlamıştık. Sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyurmak amacıyla Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın Bayram Ekici’ye ziyaret gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. .” ifadelerine yer verdi.
Seçim süreci boyunca iyi niyetli bir yaklaşım sergileyeceklerini belirten Ördü, “Bizler bu süreçte hiç kimseyi karalamadan, incitmeden, başkalarının eksiklerini değil, kendi artılarımızı anlatarak Nevşehir’e ve Nevşehir esnafına yakışır bir seçim süreci yürütmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda aday olan diğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” dedi.
Ekici de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İsmail Ördü’ye başarılar diledi.
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Önemli Duyuru!
Kanser Tarama Tırı Nevşehir Merkez Kasabalar’da Hizmet Veriyor!
Erken teşhis hayat kurtarır! Kanser tarama tırımız,
03 Kasım 2025 Pazartesi Göreme ASM
04 Kasım 2025 Salı Göre ASM
05 Kasım 2025 Çarşamba Göre ASM
06 Kasım 2025 Perşembe Uçhisar ASM
07 Kasım 2025 Cuma Çat ASM de hizmet verecektir.
Ücretsiz kanser taramalarınızı yaptırmak için siz de gelin, sağlığınızı koruyun!
Unutmayın: Bugün gel, sakın geç kalma; erken gel!
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü
Web’de ara

Uyuşturucu operasyonu

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde; Ürgüp ilçesi Ayvalı köyünde (A.K., İ.K., Ö.A., H.A., İ.A., M.B., G.A. N.A., Ş.K., ve C.A.) isimli şahısların uyuşturucu madde kullandıkları ve piyasaya satış yaptığı bilgisi elde edilmiştir. Elde edilen bilgiler kapsamında şüpheli şahısların adreslerinde yapılan arama faaliyetinde;

TCK (191),TCK (188 ),6136 S.K.M. 2521 S.K.M, ⁠5729 S.K.M. ve 2863 Kültür ve Tabiat Kanuna Muhalefet suçları kapsamında olduğu değerlendirilen;

  • (292.6) g. kubar esrar maddesi,
  • (1) Adet hassas terazi,
  • (7.24) g. metamfetamin maddesi,
  • (6) Adet uyuşturucu içme aparatı,
  • (1) Adet astra marka tabanca,
  • (1) Adet sıgsauer marka tabanca,
  • (1) Adet el yapımı tetik tertibatı olmayan tabanca gövdesi,
  • (1) Adet kuru sıkı tabanca,
  • (1) Adet ruhsatsız av Tüfeği,
  • (45) Adet 65 mm. Fişek,
  • (48) Adet kuru sıkı tabanca fişeği,
  • (3) Adet şarjör,
  • (400) g. barut,
  • (5) Adet bıçak,
  • (13) Adet av tüfeği fişeği,
  • (4) Adet tabanca kabzası,
  • (6) Adet tarihi eser sikke,
  • (1) Adet tarihi eser yüzük ele geçirilmiştir.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay şüphelisi (10) şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Nevşehir ve Yozgat Öğretmenlerinden Şiir Söyleşisi

Yozgat’ta görev yapan okuma kulübü üyesi öğretmenler, Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Nevşehir’de bir araya geldiler. Nevşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde düzenlenen programda; kulüp üyeleri, Nevşehirli Öğretmen-Şair ve Nevşehir Mustafa Çalışkan İlkokulu Müdür Yardımcısı İbrahim Yolalan’ın ‘Teslim’ adlı şiir kitabı ve şiirleri üzerine değerlendirmelerde bulundular. Şair Yolalan, yazın hayatına ve eserlerine dair paylaşımlarda bulunarak öğretmenlerle verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim hedeflerine dikkat çekerek “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bilgiyle birlikte kültürü, sanatı ve değerleri merkeze alan bir eğitim vizyonu sunuyor. Bugün burada iki İlimizde görev yapan öğretmenlerimizin edebiyat ve sanat aracılığıyla bir araya gelmesi, bu modelin ruhunu yansıtan güzel bir örnektir.” ifadelerini kullandı.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ise Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğüne ev sahipliği için teşekkür ederek “Öğretmenlerimizin kitap ve sanat etrafında buluşması bizler için önemli bir kazanım. Bu tür etkinlikler, öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine yeni bir soluk katıyor.” dedi.

Etkinliğin sonunda Yolalan, kitaplarını öğretmenler için imzalayarak hediye etti. Program karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

İsmail Ördü Şoförler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı
Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerinden İsmail Ördü, 2026 yılında yapılacak Oda Başkanlığı Seçimleri için adaylığını açıkladı.
Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici’yi ziyaret eden İsmail Ördü, ziyarette Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.
Ziyarette bir süre sohbet edilirken Ördü, NGC Başkanı Ekici’ye çalışma ve projelerinden bahsetti.
Uzun yıllar Esnaf Sanatkarlar Teşkilatı’nda çeşitli görevlerde bulunduğunu anlatan İsmail Ördü yaptığı açıklamada, “Şuanda Şoförler ve Otomobilciler Odasının aktif bir üyesi olarak çalışma hayatımı devam ettirmekteyim.
Bilgi, beceri ve tecrübelerime güvenerek, şoför ve nakliyeci esnafımızın sorunlarının çözümü ve yeni projelerle camiamıza faydalı olacağımız inancıyla, genç ve dinamik bir ekipler yola çıkmış bulunuyorum. Bu kapsamda üye ziyaretlerimize ve seçim çalışmalarımıza önceden başlamıştık. Sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyurmak amacıyla Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sayın Bayram Ekici’ye ziyaret gerçekleştirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. .” ifadelerine yer verdi.
Seçim süreci boyunca iyi niyetli bir yaklaşım sergileyeceklerini belirten Ördü, “Bizler bu süreçte hiç kimseyi karalamadan, incitmeden, başkalarının eksiklerini değil, kendi artılarımızı anlatarak Nevşehir’e ve Nevşehir esnafına yakışır bir seçim süreci yürütmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda aday olan diğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” dedi.
Ekici de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İsmail Ördü’ye başarılar diledi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  Bilgilendirme Çalışmaları 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bilgilendirme çalışmaları kapsamında Gülşehir Kız KYK’ da üniversite öğrencilerine yönelik UYUMA Projesi, Narko Rehber, FotoBlok,  En İyi Narkotik Polisi Anne, Kolluk Kuvvetleri Modülü, Narko Nokta, Narko Kaan, Narko Göçmen, NARVAS ve Önleyici Faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

UMKE Geliştirme Kampı Damsa Barajı’nda Gerçekleştirildi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, 11. Bölge Kayseri UMKE 2025 yılı faaliyet planı kapsamında düzenlenen UMKE Geliştirme Kampı, 5–6 Kasım 2025 tarihlerinde Ürgüp Damsa Barajı mesire alanında gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar’ın katılımıyla düzenlenen eğitim kampı, doğa şartlarında kurulan çadırlarda bir gece konaklamalı olarak yapıldı. Katılımcı gönüllü UMKE sağlık personeli, iki gün boyunca medikal kurtarma uygulamaları, acil müdahale tatbikatları ve ekip koordinasyonu eğitimleri aldı.

Kampın ilk günü olan 4 Kasım’da ise Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda teorik eğitim düzenlenerek afet durumlarında medikal kurtarma prensipleri ele alındı.

Tartar, kamp alanında yaptığı açıklamada, UMKE personelinin her koşulda görev yapabilecek donanıma sahip olduğunu belirterek, “Bu tür kamplar, sahada karşılaşabileceğimiz zorluklara hazırlık açısından büyük önem taşıyor. Emeği geçen tüm ekibi kutluyorum.” dedi.

(Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak, Drift yapmak – Dini Değerleri Aşağılama)

Nevşehir İl J.K.lığı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı 1’inci Motorize Trafik tim Komutanlığı ve Siber Şube Müdürlüğü tarafından icra edilen sanal devriye faaliyetleri kapsamında 02.11.2025 günü Merkez İlçe J.K.lığı sorumluluk alanında bulunan Çardak köyü çevre yolunda bir şahsın üzerine cübbe ve takke giyerek aracı ile akrobatik hareketler ve drift yapan bir araç videosu tespit edilmiştir.

Siber Şube Müdürlüğünce Yapılan araştırmada bahse konu aracın 06 …. plakalı ve kullanıcısının H.Ö isimli şahıs olduğu tespit edilerek sürücü ikamet adresinde yakalanmıştır.

06 ….. plakalı araç sahibine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 36/3-b Yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanılmasına izin vermek maddesi gereği 18.677₺ idari trafik para cezası uygulanmıştır.

Araç kullanıcısı H.Ö isimli şahsa TCK 179 kapsamında Trafik Güvenliğinin Kasten Tehlikeye Düşürmek, TCK 216/3 kapsamında Dini değerleri aşağılama suçlarından adli, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında ihlal ettiği 2 maddeden ( 67/1-d, “Drift Yapmak” ve 36/3-b “Sürücü Belgesi Geri alındığı halde araç kullanmak”) suçlarından toplamda 65.069₺ idari para cezası uygulanmış, şahsın sürücü belgesine iki ay geçici olarak el konulmuştur. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla şüpheli şahıs hakkında adli işleme başlanılmıştır.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Trafik Jandarmaları tarafından kural tanımayan araç sürücülerine yönelik denetimlere yoğun bir şekilde devam edilmektedir.

Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar Nevşehir’de Başarılı Şekilde Tamamlandı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilerin gelişimini süreç odaklı takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla başlatılan “ülke geneli ortak yazılı sınav” uygulaması kapsamında 1. dönem 1. yazılı sınavlar Nevşehir’de başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ortak yazılı sınavlarda açık uçlu veya açık ve kısa cevaplı sorular kullanıldı. Öğrencinin konuyu anlama düzeyini, öğrenciye nasıl geri bildirim verileceğini ve öğrenme sürecinin nasıl şekilleneceğini belirlemesi açısından önem taşıyan açık uçlu soru kullanımı uygulamasıyla öğretmenler, sınıf ortamında öğrencilerin gelişim düzeyini takip ederken ülke genelindeki çalışmalarla da öğrencilerin ülke düzeyindeki gelişimleri tespit edilmektedir.

4 Kasım 2025 Salı günü 7. sınıf Türkçe dersinden yapılan ülke geneli ortak yazılı sınava Merkez ilçeden toplam 37 okuldan 2493 öğrenci, Nevşehir genelinde ise toplam 100 okuldan 4199 öğrenci katıldı.

5 Kasım 2025 Çarşamba günü 8. sınıf Türkçe dersinden yapılan ülke geneli ortak yazılı sınava Merkez ilçeden toplam 37 okuldan 2489 öğrenci, Nevşehir genelinde ise toplam 100 okuldan 4212 öğrenci katıldı.

6 Kasım 2025 Perşembe günü 9. sınıf matematik dersinden yapılan ülke geneli ortak yazılı sınava Merkez ilçeden toplam 26 okuldan 2434 öğrenci, Nevşehir genelinde ise toplam 55 okuldan 3699 öğrenci katıldı.

İl, ilçe ve okul bazında gerekli güvenlik tedbirleri alınarak ülke geneli ortak yazılı sınav yapılan her okula gözlemci görevlendirmesi yapılarak sınavlar başarılı bir şekilde uygulandı.

Nevşehir’de Esnafla Kahvaltı Buluşmalarımız Devam Ediyor

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Cami Cedit Mahallesi Modern Çarşı’da bulunan esnaflarla ile bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Arı, esnafların sorunlarını ve beklentilerini dinledi, yürütülen çalışmalar hakkında çarşı esnafına bilgiler aktardı. Geleneksel hale dönüşen ve her hafta farklı esnaf gurupları ve vatandaşlarla farklı mahallelerde bir araya gelmeye devam eden Belediye Başkanı Rasim Arı, bu sabah erken saatlerde Cami Cedit Mahallesi Modern Çarşının en üst katında esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti ve kahvaltı yaptı.

Çarşı esnafının talep ve önerilerini dinleyen Başkan Arı, esnaflara belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek sorularını cevaplandırırken kahvaltı programına Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çöler, Veli Kırşehirli ve Hasan İler katıldı.

Yasak ırk köpeklere elkondu

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Gülşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince müşterek yapılan çalışma neticesinde Gülşehir İlçesi, Yakatarla köyünde ikamet eden D.C isimli şahsın yasaklı ırk kategorisinde bulunan köpek bulundurduğu tespit edilmiştir.

Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Gülşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gülşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ele geçirilen (8) adet American Staffordshire Terrier melezi yasaklı ırk köpek Kapadokya İl Özel İdaresi ve Belediyeler Birliği Hayvan Bakımevi’ne teslim edilmiştir.

Arananlar yakalandı

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idame ettirmelerini temin etmek maksadıyla zehir tacirlerine yönelik mücadele faaliyetlerimize aralıksız olarak devam edilmektedir.Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde Nevşehir ili, Merkez ilçesinde ikamet eden (İ.T.), (A.K.) ve (R.G.) isimli şahısların uyuşturucu kullandıkları ve aynı adreste Uyuşturucu Madde İmal ve Ticaret suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (S.G.) isimli şahsın saklandığı yönünde bilgiler elde edilmiştir. Elde edilen bilgiler kapsamında adli makamlardan alınan arama kararına istinaden 04.11.2025 günü şahısların bulunduğu ikamette yapılan arama faaliyetinde TCK (191),TCK (188 ) suçları kapsamında olduğu değerlendirilen; 54 g. Sentetik Kannabinoid (Bonzai) 47 g. Kubar Esrar 1 Adet Esrar Öğütme Aparatı ele geçirilmiş, 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan G. isimli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili yakalanan (İ.T.), (A.K.), (R.G.) ve (S.G.) isimli şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Bulacak

“Kapadokya Değer Ödülleri” gazeteci, akademisyen, iş insanları ve çeşitli sektörlerden başvuruların ardından, bağımsız jürinin değerlendirmesiyle sahiplerini bulacak.

Kapadokya’yı kapsayan Nevşehir, Kayseri, Niğde ve Aksaray illerinde Kapadokya turizmine değer katan, haber, turizm projesi ve benzeri uygulamalarla başvurunuzu yaparak aday olabilirsiniz.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Kapadokya Alan Başkanlığı ve çeşitli kurumların desteği ile gerçekleştirilen “Kapadokya Değer Ödülleri”ne gazeteci, akademisyen, iş insanları ve çeşitli sektörlerden başvurular devam ediyor.

Bağımsız jürinin değerlendirmesiyle 12 kategoride verilecek ödüller, hem bölgeyi dünyaya tanıtan hem de Kapadokya’nın mirasına kalıcı katkı sağlayan isim ve kurumları kapsıyor.

– Kapadokya’nın marka etkinliği her yıl değer kazanacak
Bu ödüller, Kapadokya’nın eşsiz doğal ve kültürel mirasına değer katan, toplumsal ve sanatsal katkı sağlayan kişi ve kurumları onurlandırmayı amaçlamaktadır.
Nevşehir’in kültürel, sanatsal, turistik ve akademik değerlerini onurlandırmak amacıyla düzenlenen program kapsamında, gazetecilik, sanat, kültür, akademi ve turizm alanlarında Kapadokya’ya katkı sağlayan kişi ve kurumlar ödüllendirilecek.
– Bağımsız Jüri Değerlendirme Yapacak
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından farklı alanlardan akademisyen, gazeteci ve alanında uzman kişilerden oluşan bağımsız jüri tarafından değerlendirilecek başvuru sahiplerine düzenlenecek törenle ödülleri takdim edilecektir.

Başvuru ve öneri süreci başladı
Proje sahibi “Aday” olmak istediği, vatandaşlarımız ise “Aday göstermek” istediği kişi ve kurumun kategorisini seçip, hangi çalışmadan dolayı aday gösterildiği bilgilerini yazarak, hem aday olabilecek hem aday önerebilecek.
Akademisyen, gazeteci ve alanında uzman kişilerden oluşan bağımsız jüri, kategorilere göre ödül sahibi olacak kişi ve kurumların hangi kriterlere göre seçiminin yapıldığını kamuoyu ile basın-yayın kurumları aracılığıyla paylaşacak.

Başvurular 23 Kasım 2025 saat 23.59’da sona erecek.
www.kapadokyaodulleri.com.tr

“İlmek İlmek Türkiye” Halı Motifi Vali Fidan’a Armağan Edildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen “İlmek İlmek Türkiye” projesi 1001 ilmekten oluşan Şanlı Türk Bayrağı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından Nevşehir Valisi Ali Fidan’a hediye edildi. Bu anlamlı ve onurlu projeden dolayı Belediye Başkanı Arı’yı ziyaret ederek çalışmalarından dolayı kutlayan Vali Fidan, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hasan Hüseyin İyilikli ile Halı Atölyesi Hocası Fatma Turgut’a Belediye Başkanlığı Makamında teşekkür plaketi verdi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın olurları ve uhdesinde Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında tamamlanan Türk Bayrağı’na toplam 1001 ilmek atılmıştı.

Belediye Başkanı Rasim Arı, 1001 ilmeğin atıldığı halı motifi plaketini Spor Şube Müdürü İyilikli ve Halı Atölye Hocası Turgut’la birlikte Nevşehir Valisi Ali Fidan’a takdim etti.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Başkan Arı ve belediye yöneticilerine başarılı çalışmalarından ve İlmek İlmek Türkiye projesinden dolayı teşekkür ederek bir süre sohbet etti. Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın ilk ilmeği ile başlayıp Belediye Başkanı Rasim Arı’nın ilmeği ile son bulan proje kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve yöneticileri, bürokrasi ve siyaset kurumundan yetkililer, çeşitli kurumların idareci ve amirler, yöneticiler, öğrenciler ve vatandaşların attıkları ilmekler doğrultusunda Türk Bayraklı motif halıya 1001 ilmek atıldı.

Başkan Arı, Vali Fidan’a ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Nevşehir Belediyesi’nden Emlak Beyanı Çağrısı

Nevşehir Belediyesi tarafından 2026 yılı emlak vergisi beyan dönemi kapsamında vatandaşlara önemli bir hatırlatma yapıldı. Özellikle yeni taşınmaz sahibi olanlar ile taşınmazlarında değişiklik yapan vatandaşların, yasal süresi içinde emlak beyanlarını vermeleri gerektiği bildirildi. Emlak beyanında bulunma süreci, 2025 yılında edinilen taşınmazlar için yılsonuna kadar olarak ifade edilirken süre bitimine kadar beyanını yapmayan mükelleflerin, gecikme cezaları ve faiz gibi yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekleri vurgulandı.

Beyanlar Hem Belediyede Hem Online Olarak Alınıyor

Nevşehir Belediyesi, vatandaşların işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri için hem belediye hizmet binasında hem de www.nevsehir.bel.tr internet adresi üzerinden online beyan imkânı sunuyor. Ayrıca, beyan süreciyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, belediyenin Gelirler Müdürlüğü-Emlak Servisi ile iletişime geçebilir veya (0384) 213 12 20 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

Kimler Emlak Beyanında Bulunmalı?

2025 yılı içinde Nevşehir’de yeni taşınmaz edinenler,

Tapu devriyle mülkiyetinde değişiklik olanlar,

Yeni bina ya da yapı inşa edenler,

Mevcut taşınmazında fiziki veya kullanım değişikliği yapanlar (kat ilavesi, işyeri-daire dönüşümü vb.)

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları adına işlemlerini son güne bırakmadan tamamlamaları önem arz ediyor.

Nevşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı

Nevşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı olağan toplantısı Rasim Arı Başkanlığında yapıldı.

Nevşehir Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi gereği, gündem maddelerini görüşüp, karara bağlamak üzere Belediye Meclis Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya meclis üyeleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ahmet Çöler, Hasan İler ve Veli Kırşehirli katıldı.

Toplantının açılışında meclis üyelerini selamlayan Belediye Başkanı Rasim Arı “Alacağımız kararların şehrimiz, memleketimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Meclis Gündeminde;

Yurtdışı görevlendirmeler hakkında belediye meclisine bilgi verilmesi,

Kardeş Kent ilişkileri kapsamında yurtdışı görevlendirme,

İmar Komisyon raporunun görüşülmesi,

Belediyemize ait bazı mülkiyetlerin kiraya verilmesi,

Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere araç alımının görüşülmesi,

2026 Yılı Ek Gelir tarifesinin görüşülmesi ve Kadın Dostu kentler III Programı için görevlendirmenin görüşülmesi konuları karara bağlandı.

Nevşehirli Hemşehrilerimizin Dikkatine!

Nevşehir’de İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda Göktürk ve Erenler Caddesi kesişim alanı trafiğe kapatılırken, Mustafa Paslanmaz Caddesi’de çekici, tır, kamyon vb. araçların girişine yasaklandı.

Erenler Caddesi’nden Göktürk Caddesi kesişim alanında bulunan ve Jandarma Kavşağı’na çıkış amacıyla kullanılan geçiş kısmı şehir istikametinden gelen araçlarla Erenler Caddesi üzerinden gelerek Jandarma Kavşağı’na çıkmak isteyen ve Göktürk Caddesi üzerinden gelip Erenler Caddesi’ne dönmek isteyen araçların çakışması sebebiyle trafik güvenliğini tehlikeye attığı ve araç yığılmalarına neden olduğu için İl Trafik Komisyonu kararı gereği kapatıldı.

2000 Evler Mahallesi Mustafa Paslanmaz Caddesi’nde yoğun yaya ve araç trafiği olduğu; Mustafa Paslanmaz Caddesi’ni kullanan tır, kamyon vb araçların trafik güvenliğini tehlikeye düşürmesi sebebiyle İl Trafik Komisyonu kararı gereği çekici, tır, kamyon vb. araçların girişi yasaklandı. Söz konusu araçlar güzergâh olarak 50.yol üzerinden Medaş Kavşağı’nı kullanacaklar.

İl Trafik Komisyonu tarafından “Şehir İçi Trafik Kuralları” kapsamında alınan kararlar uygulanmaya başlanırken kararlara uymayan sürücülere Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

YAZAR AYTEKİN H. ASIM ATABİLEN İLOKULU’NDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU

Gazeteci yazar ressam Osman Aytekin Nevşehir Merkez Hacı Asım Atabilen Ilkokulu’nda öğrencilerle biraraya geldi.
Yazar Aytekin, yazar olmaya ortaokul öğrencisi iken kendisine hedef koyduğunu belirterek, “Babam, dergi, gazete ve kitap okurdu. Evimizde Kitaplar eksik olmazdı. O yıllarda dergiler, gazete ve kitaplar okuyarak, öğretmenlerimin de teşvikleriyle okuma alışkanlığı kazandım. Sürekli yazdım, okuduğum kitaplarla da kendimi geliştirmeye çalıştım”, dedi.
Yazar Aytekin, “iyi bir kitap okuyucusu olmak için kendi yaşınıza , ilgi alanınıza, seviyenize uygun kitaplar okuyun.”Dedi.
Yazar Aytekin, ayrıca tarihte başarılı olmuş Edison, İbni Sina, İbnül Heysem ve günümüz iş insanlarının yaşamlardan örnek verdi.
Söyleşi sonrası yazar Aytekin, öğrencilerin sorularını cevapladı,” Macera Peşinde Gizemli Orman” ve “İçimdeki Ressam” isimli öykü kitaplarını öğrencilere imzaladı. Yazar Aytekin, okul müdürüne ve öğretmenlere teşekkür etti.

Kaçak kazı yapanlara suçüstü

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idame ettirmelerini sağlamak, Anadolu Coğrafyasındaki tarihi ve kültürel mirasın korunması ile kaçakçılık suçlarına yönelik mücadele faaliyetlerimize aralıksız olarak devam edilmektedir.

Bu kapsamda; Komutanlığımız sorumluluk alanında bulunan Ürgüp ilçesi Aksalur köyünde  “Anadolu Mirası Operasyonları” kapsamında adli makamlardan alınan arama kararına istinaden 03 Kasım 2025 günü gerçekleştirilen operasyonda (M.S.) isimli şahsa ait eski ev ve eklentilerinde (M.A.G), (A.T.) ve (S.D.B.) isimli şüpheliler izinsiz kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalanmışlardır. İzinsiz kazı yapılan (8) odalı eski yapılı ev ve eklentilerinde yapılan kontrolde; (1,5) metre genişliğinde, (15) metre derinlikte kazı yapıldığı görülmüştür. Olayda 2863 sayılı kanun kapsamında değerlendirilen;

– (8) adet kazı malzemesi,

– (2) Adet hilti,

– (7) Adet hilti ucu,

– (4) Adet merdiven,

– (21) Adet aydınlatma malzemesi,

– (3) Adet  baret,

– (4) Adet muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Olay şüphelileri (M.A.G), (A.T.) ve (S.D.B.) isimli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatıyla soruşturma başlatılmıştır.

 

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup