Yerel Haberler

Mimar Sinan Evi İçin İmzalar Atıldı, Esentepe Mustafa Ulubaş İlkokulu temel atma töreni, Yemlihalılardan “Hizmet” Teşekkürü, meclis toplantıları, Kentsel dönüşüm,

VALİ ÇİÇEK VE BÜYÜKKILIÇ’TAN KÜLTÜREL MİRAS HAMLESİ:  MİMAR SİNAN EVİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun’un katılımıyla Mimar Sinan Evi’nin kullanım protokolü imzalandı. Yapı, 20 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi.

Kayseri’nin yetiştirdiği eşsiz deha Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas Mahallesi’ndeki evi, iş birliğiyle kültürel mirasa kazandırılıyor. Kayseri Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol töreniyle, Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 20 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

Protokole, Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun imza attı.

Protokol kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, yapının restorasyonunu üstlenerek Mimar Sinan’ın evi olarak düzenleyecek ve ziyarete açmaya devam edecek.

Başkan Büyükkılıç, Mimar Sinan’ın sadece bu toprakların değil, insanlık tarihinin en büyük mimarlarından biri olduğunu belirterek, “Bu sürece destek veren başta Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza, Sayın Valimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, Mimar Sinan gibi bir dehayı yetiştiren bu topraklara sahip çıkmanın herkesin sorumluluğu olduğunu kaydederek, “Büyükşehir Belediyemizin bu konuda gösterdiği vizyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle Kayseri’nin kültürel mirasına çok kıymetli bir katkı sağlanıyor. Emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Protokolle birlikte, Mimar Sinan’ın evi hem restore edilecek hem de kültürel bir merkez olarak ulusal ve uluslararası ziyaretçilere tekrar açılacak. Yapının özgün kimliğini koruyarak gelecek kuşaklara aktarılması, Kayseri’nin kültürel turizm rotasında önemli bir durak olması hedefleniyor.

YENİ OKULLARLA GELECEĞİ İNŞA EDEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ, ESENTEPE MAHALLESİ’NDE YİNE BİR OKULUN DAHA TEMELİNİ ATTI

Okul inşa etmenin geleceğe yapılan en değerli yatırım olacağı bilinciyle ilçedeki okul sayılarını artıran Melikgazi Belediyesi, Esentepe Mahallesi’nde Mustafa Ulubaş İlkokulu’nun temel atma törenini gerçekleştirdi.

Mahallesine yapılan birçok proje için Başkan Palancıoğlu’na teşekkür eden Esentepe Mahalle Muhtarı Nejdet Tosun, ” Melikgazi Belediyemizin çalışkan başkanının hizmetleri saymakla bitmez. Kendilerine bu hizmetlerden dolayı şahsım ve Esentepe halkı adına teşekkür ediyorum. Mahallemize sağlık ocağı ve kütüphane açıldı. Oyun grupları yenilendi, sahalar yapıldı, camimizin temeli atıldı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Temelini atacağımız ilköğretim okulumuzun mahallemize hayırlı olmasını dilerim. ” dedi.

Hizmet Üreten Belediyeden 18 Adet Açılış ve 8 Adet Temel Atma Töreni Daha…

Bir ülkenin en önemli ve kıymetli eserinin yetiştirdiği nesiller olduğunu söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Esentepe Mahallemizde bulunan Mumcular Okulu çok eski bir okul. Dolayısıyla yeni bir okul yapmamız lazımdı ki Mumcular’ı taşıyalım. Bu okulun arsası belediyemize ait hizmet alanıydı. Burada bir ilave alan olmadığı için imar planını değiştirerek okul alanına dönüştürdük. Ulubaş ailesini buraya okul yapmaları konusunda teşvik ettik. Şimdi çok şükür buraya Mustafa Ulubaş adına okulumuzu yapıyoruz. Okulumuzun yaklaşık 60-70 milyon TL maliyeti var. Burada sadece okul yapmakla kalmıyoruz. 30 metrelik yolu da açmış bulunmaktayız.  İnşaatın bitmesiyle yolu Girne Şehitler Caddesi’ne de bağlamış ve yeni aksın ortaya çıkmasına zemin hazırlamış olacağız. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. Havacılık Lisesi bu okullar arasındaki en önemli lise.  Önümüzdeki günlerde de yeni okulların hem temel atmasını hem de açılışını yapacağız. Çocuklar bizim geleceğimiz. Ailelerin en önem verdiği konuların başında çocuklarının eğitimi geliyor. Biz de çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için altyapılar hazırlıyoruz. Yakın zaman önce yine bu mahallemizde Akıl Küpü Kütüphanesi ve sağlık merkezinin açılışını yapmıştık. Şimdi yine buraya bir cami temeli atıyoruz. Buradan yeni talepler, ihtiyaçlar var. Bütçe ve arsa ayarladıkça o ihtiyaçlarını da yerine getireceğiz. Ulubaş ailesine, Adnan Bey’e, Mustafa Bey’e ve Bilal Bey’e teşekkür ederim. Rabbim kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin. Burada yetişecek çocukların Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olan gençler olmasına niyet ediyorum. Şu an tam 15 adet okul, cami, sağlık ocağı, kütüphane, gençlik merkezi açılışımız var. 8 adet de temel atma programımız var. Rabbim nazardan saklasın. Fazlasıyla yapıyoruz. Hayırseverlerimiz bize güveniyor. Hem hayırsever hem de belediye bütçemizle güzel işler ortaya çıkarıyoruz. Okulumuzun Esentepe Mahallesine ve Melikgazi’mize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

Hayırsever Adnan Ulubaş adına konuşan şirket temsilcisi Ahmet Yariz ise, “Adnan Ulubaş’ın selamını iletiyorum. Bu topraklardan kazandığını yine bu topraklarda harcayan, hayırda birbiriyle yarışan Kayseri’ye selam olsun. İnşallah açılışını da yapmak nasip olur. Okulumuzun hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de bir konuşma yaparak, “Melikgazi Belediyemizin yapacağı bu okul ilimizin önemli bir mahallesinde eğitim adına ortaya çıkacak sorunu giderecek niteliktedir. Şüphesiz eğitimin niteliği neyse ülke insanının da niteliği odur. Çocuğu inşa edecek olan şey eğitimdir. Kayseri eğitimde güçlü olan şehirlerdendir. Belediyenin kendine ait olan hizmet alanını, okul yatırımına dönüştüren Mustafa Başkanımıza çok teşekkür ederim. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy da bir konuşma yaparak, “Maşallah Mustafa Başkanımızın hızına yetişemiyoruz. Melikgazi’de birçok temel atma ve açılışlar yapıyoruz. Hep birlikte yine bu okulumuzun açılışını da yapmak nasip olur inşallah. Eğitim çok önemli. Bu okullara ve nitelikli eğitimlere çok ihtiyacımız var. Bu vesile ile tüm gençlerimize ve çocuklarımıza başarılar diler, okulumuzun hayırlı olmasını dilerim.” dedi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise şunları söyledi:

“Kayseri’de 325 bin öğrenci var. 23 bin öğretmen var. Kayseri’de bir eğitim ordusuna sahibiz. Kentleşmenin hızla gelişmesi okul ihtiyacını da artırıyor. Kayseri’de bizim bir şansımız da hayırseverlerimizin olması. Kayseri, sürekli vefasıyla anılan bir şehir. Mustafa Ulubaş Amca’ya Allah rahmet etsin. Allah sizlerden razı olsun. Türkiye’nin en çok okul yapan belediyesi Melikgazi. Hayırseverlerimiz Başkanımıza ve Melikgazi’mize güveniyor ve bu hayırları beraber yapmak istiyor. Mustafa Başkanımızı da tebrik ediyor ve kendisini alkışlıyoruz. Mustafa Ulubaş İlkokulu’nun Esentepe’ye, Melikgazi’ye ve Kayseri’ye hayırlı olmasını dilerim.”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A YEMLİHALILARDAN “HİZMET” TEŞEKKÜRÜ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 50 milyon TL’lik yol ve 15 milyon TL’lik KASKİ yatırım hizmeti başta olmak üzere Yemliha Mahallesi’ne yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan Yemlihalı vatandaşları makamında misafir etti.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç yönetimde son dönemlerin en büyük kırsal bölge yatırımlarına imza atarken, Kayseri’nin dört bir yanını kalkındıran bu hizmetler kırsal ilçe ve mahallelerde yaşayan vatandaşlardan takdir topluyor.

Bu çerçevede, Kayseri’nin merkezinden kırsalına her bir köşesinde yürüttüğü hizmet atağında hız kesmeyen Büyükşehir Belediyesi tüm ilçe ve mahallelerde olduğu gibi Kocasinan ilçesi Yemliha Mahallesi’nde de hizmetlerini hayata geçirirken mahalle sakinleri bu hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletmek üzere Büyükkılıç’a ziyarette bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yemliha Mahallesi sakinlerinden Necmettin Yılmaz, Veysel Alkan ve Mustafa Duru’yu makamında misafir ederek, sıcak ve samimi bir ortamda konukları ile sohbet etti.

Yılmaz, Alkan ve Duru, 22 mahalleyi Ankara yoluna bağlayacak yaklaşık 50 milyon TL maliyetlli, 7 kilometre uzunluğundaki yeni yol yapım çalışmaları ve 15 milyon TL’lik KASKİ altyapı ve hizmet binası inşa çalışmalarından dolayı Başkan Büyükkılıç’a mahalleli adına teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak Yemliha’da birçok noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirmek için Yemliha’dan kalkıp belediyemize ziyarete gelen değerli hemşehrilerim Necmettin Yılmaz, Veysel Alkan ve Mustafa Duru’ya bu samimi ziyaretleri için gönülden teşekkür ediyorum. Bizim tek gayemiz; hemşehrilerimizin memnuniyeti ve dualarını kazanmaktır. Hizmet yolunda en büyük motivasyonumuz da halkımızla kurduğumuz bu gönül bağıdır” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, misafirleri aracılığıyla Yemliha Mahallesi’ne sevgi ve selamlarını iletti.

KOCASİNAN’DA KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocasinan Belediyesi Kasım Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılışında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Daha güzel, daha yaşanabilir bir Kocasinan için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda gündemde bulunan toplam 13 madde görüşüldü. Meclis toplantısında Erkilet Generalemir, Yakut, Yemliha, Erciyesevler, Mimarsinan ve Boyacı Mahallesi’nde imar plan maddeleri görüşülerek, karara bağlandı. Mülkiyeti Kocasinan Belediyesi’ne ait Şeker Mahallesi 7582 ada 1 parsel ile 11445 ada 2 parselin, Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında modern bir sera kurmak ve burada tarımsal ürün yetiştirmek amacıyla Türk Kızılay Talas Şube Başkanlığı adına tahsis edilmesi görüşüldü.

Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşın huzurunu ve refah seviyesini yükseltmek için çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan, büyüyor, gelişiyor, yenileniyor ve güzelleşiyor. Şükür Allah’a Kocasinan’ımızın her bir noktasında çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Bütün çabamız, hemşehrilerimizin mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri içindir. Onun için gece-gündüz demeden her koşulda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kocasinan’da sadece bugünü değil, geleceği de planlıyoruz. Her mahallemizde hem alt yapı hem de üst yapı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bununla birlikte; gençlerimize, kadınlarımıza, engelli bireylerimize ve dezavantajlı gruplara yönelik projelerimizle sosyal dokuyu güçlendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çolakbayrakdar’ın alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.

KOCASİNAN’DA DEĞİŞİM RÜZGÂRI DEVAM EDİYOR

Vizyon projelerini bir bir hayata geçiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Uğurevler Mahallesi’nde etap etap çalışmalar devam ediyor. Pazar yeri, okul, aile sağlığı merkezi, parklar ve yolların yanı sıra bölgeye sosyal donatıları da bir bir kazandıran Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Uğurevler Mahallesi’nde 129 dairenin 4 Kasım Salı günü saat 14.00’te kat karşılığı ihalesi gerçekleştirilecek.

İhaleye yatırımcıları davet eden Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projeleriyle yeni, çağdaş mahalleler inşa ederek ilçeye yeni bir kimlik ve yeni bir yüz kazandırmaya devam ettiklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; “Uğurevler Mahallesi kentsel dönüşüm alanı içerisindeki gecekonduların büyük bir kısmını yıktık ve geriye kalan gecekondularda inşallah bu yıl ve önümüzdeki yıl yıkımı tamamlayarak bu bölgedeki inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 4 Kasım Salı günü saat 14.00’te iki bloğun toplamda 129 dairesinin kat karşılığı ihalesi gerçekleştirilecek. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. ‘Kocasinan’ denilince ilk akla kentsel dönüşüm gelir. Kocasinan, eşittir kentsel dönüşümdür. Yani kentsel dönüşüm bizim olmazsa olmazımızdır. Çünkü bizler biliyoruz ki; yarınlarımız ve çocuklarımız için uygun çevre şartları olan okulu, parkı, yeşil alanı, pazarı, camisi, sosyal donatıları yapılmış, her türlü belediye hizmetlerinin olduğu çağdaş standartlarda bir mahalle inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür. Bunun için vatandaşlar için fırsat olan dönüşümü, ihtiyaç olan her mahallemizde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Özellikle mahallelerimizde hemşehrilerimizin yaşamlarına dokunarak onlara daha güzel yaşam ortamı sunuyoruz. Mahallelerimiz kentsel dönüşümle güzelleşiyor ve değer kazanıyor. Yaptığımız hizmetlerle çocuklarımız daha iyi bir Kocasinan’da yetişmiş olacaklar. İnsana yakışır, hizmet verebileceğimiz, mahalle kültürünün korunduğu, insanların bir araya gelebildiği huzurlu yaşam alanları oluşturmak için kentsel dönüşüm projeleri üretiyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek olmak üzere yediden yetmişe tüm hemşehrilerimin sosyal ihtiyaçlarının karşılanabildiği; huzur içerisinde, mutlu ve mesut yaşayabilecekleri, kendilerini ayrıcalıklı görebilecekleri bir Kocasinan’ı kurmak için çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Uğurevler Mahallesi’nde 4 Kasım Salı günü saat 14.00’te kat karşılığı ihalesi gerçekleştirilecek. Kat karşılığı ihalenin şartname ve eklerinin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden temin edilebileceği gibi, 0 (352) 222 70 00 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alınabileceği kaydedildi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü
Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup