Yerel Haberler

Mimar Sinan anma, belediye meclisleri, Anlamlı fidanlar, Talas’tan milli gurur, Akıl Küpü Kütüphaneleri, bağ sezonu, kentsel dönüşüm, kurban hizmeti, tiyatro, modern tesisler,

MİMAR SİNAN MELİKGAZİ’DE SANATLA ANILDI 

Kayseri’de 06-10 Nisan Mimar Sinan’ı Anma Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Sanat Melikgazi’de Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile gerçekleşen resim sergisi ve resim atölyesinde Mimar Sinan’ın eserleri sanatseverlerle buluştu.

Mimar Sinan’ın eserlerinin resmedildiği atölye ve Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf öğrencilerinin yapmış oldukları eserler, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Etkinliğe Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Kayseri Kent Konseyi Başkanı Serdar Altuntuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy katıldı.

“Mimar Sinan Dünyanın Sayılı İsimlerinden Biri.”

Sanat Melikgazi’nin böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mimar Sinan’ın dünyada sayılı isimlerden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sanat Melikgazi’mizde güzel bir sanat sergisini açmış bulunuyoruz. Mimar Sinan bizim için son derece önemli bir şahsiyet. Yalnızca ülkemizin ve şehrimizin değil; dünyanın sayılı isimlerinden biri. Mekanı cennet olsun. Birçok padişahla çalışıp yüzlerce eser ortaya çıkarmış. Bugün Sanat Melikgazi’de bu eserleri gençlerimizin emekleriyle görüyoruz. Gençlerimizin sanatla ilgili yapmış olduğu çalışmalar, gençlerimizin sanata olan ilgilerinin artması noktasında bizleri ümitlendiriyor. Yetenekli gençlerimizin olması son derece önemli. Bu gençlerin arasından da isim yapacak, nam salacak, gelecekte hatırlanacak birçok sanatçı çıkacaktır. Sanat Melikgazi, Kayseri’nin kalbinde sanatın daha iyi aşamalara gelmesine katkı sağlayacaktır. Sanat Melikgazi’de farklı atölyelerde sanat eğitimleri verilecek, uygulamalar yapılacak. Seramikten çiniye, takı tasarımından tekstile, grafik tasarımcılığından fotoğrafçılığa kadar sanatla alakalı üst düzey eğitimlerin burada verileceği gibi böyle güzel sergilere de ev sahipliği yapacak. Burası tüm kaygılarımızı, farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak sanat çerçevesinde buluştuğumuz güzel bir mekan olacak. Burada yapılacak olan çalışmalar sadece Kayseri için değil; Türkiye için önemli çalışmalar olacaktır, diye düşünüyorum. Bu güzel sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyor; öğrencilerimizi kutluyorum.”

Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise, “Kayseri çok güzel bir şehir. Hem doğa güzellikleri hem de yetiştirmiş olduğu şahsiyetlerle, tarihi ve gastronomisiyle özel bir şehir. Mimar Sinan’ı Anma Etkinlikleri kapsamında Sanat Melikgazi’de bir aradayız. Başkanımıza bu güzel tesisi Kayseri’ye kazandırdığı için ayrıca teşekkür ederim. Tesisin içi ve dışarıdaki park önemli bir görevi ifa edecek. Etkinliklerimizin ve bu yeni mekanın hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Kayseri Kent Konseyi Başkanı Serdar Altuntuğ, “Yıllardır yapılan Mimar Sinan Haftası kapsamında liseli gençlerimizin de etkinliğimize dahil olması, Mimar Sinan’ı tanıyarak onun eserleri hakkında bilgi sahibi olması çok önemli. Sanat Melikgazi’nin ve sergimizin hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Başkan Palancıoğlu’na sanat merkezini kazandırmasından dolayı teşekkür eden İl Kültür Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, “ Öğrencilerimizin şehrimizin yetiştirdiği deha Mimar Sinan ile ilgili eserleri yapmaları çok anlamlı. Bu hafta kapsamında emeği geçen herkese, tüm kurumlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Mehmet Aksoy, okul faaliyetleri hakkında bilgi vererek öğrencilerin yeteneklerinin sergilendiği etkinlik için Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti.

Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu 50 eser, 10 Nisan Cuma gününe kadar Sanat Melikgazi’de sergilenmeye devam edecek.

‘ORMANLAR KRALI AĞUSTOS BÖCEĞİ’ OYUNU MELİKGAZİ’DE ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Melikgazi Belediyesi’nin, 08-13 yaş arası çocuklara özel sergilediği ‘Ormanlar Kralı Ağustos Böceği’ adlı çocuk tiyatrosu çocuklar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

İki seans halinde sahnelenen oyun ile küçüklere güzel ve eğlenceli bir gün yaşattıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İlçemizde her yaşa hitap eden kültür sanat etkinliklerimiz devam ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatlarına destek olduğumuz gibi onların sanat ve kültürle dolu bir hayatı olması için etkinliklerimize hız verdik. Tiyatro, çocukların hayal gücünü, ifade becerisini ve sosyal etkileşimini artıran çok güçlü bir araçtır. İzledikleri oyunlar, çocukların bakış açısına yeni bir kapı aralıyor. Bu kapsamda düzenlediğimiz eğlenceli diyalogları ve mizahi sahneleriyle çocukların ilgisini çeken oyun ‘Ormanlar Kralı Ağustos Böceği’ adlı oyunumuz büyük bir ilgi ve heyecanla izlendi. Müzikli, danslı tiyatro gösterisinde, oyunu izleyen çocukların da zaman zaman etkinliğe katıldığı programda çocukların çok sevdiği bilmeceler ve danslar da yer aldı. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi ve mutlu olması bizleri de ayrıca mutlu ediyor. Onlar için farklı alanda etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm oyuncularımıza ve belediye personelimize teşekkür ederim.” dedi.

Oyunu çok seven çocuklar da oyun sonunda Başkan amcaları Mustafa Palancıoğlu’na bu eğlenceli oyun için teşekkür ettiler.

Hacılar’da son bir yıllık çalışmalar masaya yatırıldı

Hacılar Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Bilal Özdoğan riyasetinde gerçekleştirildi. Toplantıda 2025 yılı faaliyet raporu değerlendirilirken, Encümen ve Komisyon üyelikleri için de seçimler yapıldı. Başkan Bilal Özdoğan, 2025 yılı boyunca ilçede hayata geçirilen hizmet ve yatırımları değerlendirerek, yeni dönemde de Hacılar’ın gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Toplantının açılışında konuşan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, meclis toplantısının ilçe, şehir ve ülke adına hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Hacılar’ımıza layıkıyla hizmet etmenin gururunu yaşadığımız, projelerimizle geleceği tasarladığımız 2025 yılı çalışmalarımızı kapsayan faaliyet raporumuzu değerlendirdik. Aynı zamanda yeni dönemde görev yapacak Encümen ve Komisyon üyelerimizi belirledik. Bu toplantının ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Özdoğan, konuşmasında geride kalan bir yılın genel değerlendirmesini de yaparak, kış döneminin vatandaşların desteğiyle sorunsuz şekilde tamamlandığını ifade etti. Özdoğan, nisan ayının bereketli geçmesini temenni ederek, özellikle tarımla uğraşan vatandaşların zirai dondan etkilenmemesi yönündeki duasını paylaştı.

Hacılar’da yaz dönemiyle birlikte birçok alanda çalışmaların yeniden hız kazanacağını belirten Başkan Özdoğan, “Kış ayını sizlerin desteğiyle güzel bir şekilde tamamlamış olduk. Bahar ayının gelmesiyle birlikte ilçemizi ilgilendiren, vatandaşlarımızı ilgilendiren ve Kayseri’mize değer katacak pek çok iş ve hizmette yeni bir döneme giriyoruz. Geçtiğimiz hafta Ankara ziyaretlerimiz oldu, bazı bakanlıklarımızla temaslarda bulunduk. İnşallah oralardan da olumlu dönüşler bekliyoruz. Sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık ilçesi olan Hacılar’ımızda yaz ayları boyunca tüm bu başlıklarda faaliyetlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Devam eden yatırımlara da değinen Başkan Özdoğan, devlet yatırımlarının ve hayırsever destekli projelerin ilçe adına büyük önem taşıdığını belirterek, “Taşkın kanalı başta olmak üzere devlet yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz de çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Gençlik merkezimizden 112 Acil Sağlık Hizmetleri Merkezimize kadar hayırsever destekli yatırımlarımızda temel atma aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Lisemizle ilgili protokolümüzü de imzaladık. İnşallah önümüzdeki süreçte orada da temel atma aşamasına hayırseverimizle birlikte ulaşacağız. Biz de ilçe belediyesi olarak yol, kaldırım, park-bahçe ve kentsel dönüşüm çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Başkan Özdoğan, yürütülen hizmetlerde emeği bulunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Başta meclis üyelerimiz olmak üzere, iktidarıyla muhalefetiyle tüm üyelerimize ve kıymetli birim müdürlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Savaş ve zulüm politikalarını kınıyoruz”

Konuşmasında dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Bilal Özdoğan, barışın hâkim olduğu bir dünya temennisini dile getirerek, “Dünyada hukukun değil, maalesef gücün hukukunun öne çıkarılmaya çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Savaş ve zulüm politikalarını bir kez daha kınıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin barışın tesisi için ortaya koyduğu kıymetli çabaları da takdirle takip ediyoruz. İnşallah mazlum coğrafyalar başta olmak üzere tüm dünyada barış hâkim olur” ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında ayrıca Encümen ve Komisyon üyelikleri için seçimler de gerçekleştirildi. Yeni dönemde görev yapacak üyelerin belirlenmesiyle birlikte, Hacılar’da sürdürülecek hizmet ve yatırımların yol haritası da netleşmiş oldu. 

Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan Başkan Özdoğan, “Meclis üyelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde ilçemiz için çalışacağına inancım tam. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olmasını temenni ederek, yeni dönemin ilçe adına güzel gelişmelere vesile olmasını diledi.

GELECEĞE NEFES, KARDEŞLİĞE KÖK; TALAS’TAN ANLAMLI ETKİNLİK

Talas Belediyesi, Kayseri Bosna Türkleri Derneği ile birlikte anlam yüklü bir etkinliğe imza atarak doğaya nefes, topluma umut oldu. Kayseri-Sivas yolu Lalebeli Geçidi bölgesinde gerçekleştirilen ağaç dikme programı, birlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birine sahne oldu.

Doğaya duyulan sevginin ve kültürel bağların güçlü bir şekilde hissedildiği etkinlikte, katılımcılar hem çevre bilincine katkı sundu hem de köklerine sahip çıkmanın anlamını bir kez daha ortaya koydu. Dikilen her fidan, geleceğe bırakılan bir miras olurken, aynı zamanda kardeşlik duygularını da pekiştirdi.

SOYKIRIM ŞEHİTLERİNE FİDAN

Program kapsamında yalnızca doğa için değil, hafızalar ve gönüller için de anlamlı bir adım atıldı. Geçmişten günümüze soykırıma uğrayan şehitler ile yakın zamanda hayatını kaybeden büyükler adına da fidanlar toprakla buluşturuldu. Bu anlamlı jest, hem vefa duygusunu hem de ortak acıların unutulmadığını gözler önüne serdi.

“BÜYÜYEN FİDANLAR DAYANIŞMANIN SİMGESİ”

Etkinlikte konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yapılan çalışmanın sadece bir ağaç dikme faaliyeti olmadığını vurgulayarak, “Bugün burada sadece fidanları değil; umudu, kardeşliği ve ortak geçmişimizin izlerini toprağa emanet ediyoruz. Bu topraklarda büyüyecek her ağaç, birlik ve dayanışmamızın simgesi olacaktır” dedi.

BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Kayseri Bosna Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Beyaz ise etkinliğin taşıdığı anlamın çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, “Bosna ile Anadolu arasındaki gönül köprüsü asırlardır dimdik ayakta. Bugün burada diktiğimiz her fidan, hem geçmişte yaşanan acıların unutulmaması hem de geleceğe umutla bakılması adına büyük anlam taşıyor. Bu anlamlı organizasyonda bizlerle birlikte olan Talas Belediyesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YALÇIN’A ONUR BERATI

Programda ayrıca Başkan Yalçın’a, Bosna Türkleriyle kurduğu gönül bağı ve desteklerinden dolayı “Fahri Bosna Türkü Onur Beratı” takdim edildi. Başkan Yalçın, bu anlamlı ödül dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek Boşnak kardeşlerine teşekkür etti.

Talas Belediyesi, çevreye duyarlı projeleri ve toplumsal değerleri ön planda tutan yaklaşımıyla, doğaya ve insana dokunan çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Hacılar Büyük Su Projesi, bağ sezonu başlamadan tamamlanacak

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ın girişimleriyle DSİ Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Hacılar Büyük Su Projesi kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Başkan Bilal Özdoğan, proje çerçevesinde yürütülen Ören, Aksu ve Lara Dereleri Yukarı Havza ve Mansap Islahı 2. Kısım Yapım İşlerini yerinde inceleyerek son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Beğendik bölgesinde devam eden çalışmaları sahada takip eden Başkan Bilal Özdoğan, taşkın riskini azaltmaya yönelik yatırımların Hacılar açısından büyük önem taşıdığını belirterek şu açıklamada bulundu:

“Beğendik bölgesindeyiz. Aksu 2. Kısım taşkın koruma kanalı çalışmalarımız devam ediyor. Bulunduğumuz istikamette şu ana kadar 354 metre imalat tamamlanmış durumda. Geçtiğimiz yıl kalan kısımda 1. etap tamamlanmıştı. İnşallah bu bölümden güneye doğru, Söğütlüpınar diye bilinen alanımıza doğru yaklaşık 2 kilometrelik kısmın da yaz başlamadan tamamlanması planlanıyor. Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığımıza, bölge müdürlüğümüze ve yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Ayrıca anlayışlarından dolayı bölgedeki vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar sayesinde ilçemizi taşkın risklerine karşı daha güçlü hale getirmiş olacağız.”

Başkan Özdoğan, çalışmaların hızlı şekilde sürdüğünü vurgulayarak, özellikle bağ sezonu başlamadan imalatların tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Özdoğan, “Vatandaşlarımızın bağ mevsimi başlamadan, tozdan, gürültüden ve çalışma sürecinin oluşturabileceği olası sıkıntılardan etkilenmeden bu işin tamamlanması en büyük hedeflerden biridir. Firmamız ve bölge müdürlüğümüz bu doğrultuda yoğun gayret gösteriyor. Ayrıca belediyemiz fen işleri ve imar işleri ekiplerine de bölgedeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Hacılar Büyük Su Projesi hangi aşamaya geldi?

Hacılar Büyük Su Projesi’nin ilk etabında Aksu Deresi’nde önemli imalatlar hayata geçirilmişti. Birinci etap kapsamında menba bölümünde 1.869 metre çift taraflı beton ağırlık taşkın kontrol kanalı ile 11 adet menfez, mansap bölümünde ise 595 metre kanal, 3 adet menfez ve 450 metrelik ara beton ile çit uygulaması tamamlandı. Böylece toplam 2.500 metrelik taşkın kanalı ile Hacılar’da taşkın riskinin azaltılması yönünde çok önemli bir adım atıldı.

İkinci etapta ise çalışmalar daha kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor. Proje kapsamında 2.000 metre beton ağırlık kanal, 10 adet menfez, 4.000 metre pano panel tel çit ve 1 adet tersip bendi inşa edilecek. Yürütülen bu çalışmalarla birlikte hem taşkın riski kontrol altına alınacak hem de tarım alanları ile yerleşim bölgelerinin korunmasına önemli katkı sağlanacak.

Başkan Bilal Özdoğan, projenin Hacılar’ın altyapı gücünü artıran stratejik yatırımlardan biri olduğunu belirterek, “Bu dev projede emeği geçen başta Tarım ve Orman Bakanlığımıza, DSİ Genel Müdürlüğümüze, bölge müdürlüğümüze, yüklenici firmamıza ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hacılar’ımız için yürüttüğümüz bu tür projelerle hemşehrilerimizin huzurunu, refahını, can ve mal güvenliğini korumaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özdoğan, Hacılar’da altyapı yatırımlarının planlı ve kararlı şekilde devam ettiğini vurgulayarak, gerçekleştirilen her çalışmanın ilçenin geleceğine yapılan güçlü bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

GENÇLER, MELİKGAZİ’NİN AKIL KÜPÜ KÜTÜPHANELERİNDE, GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYOR

Gençlerin sosyal, kültürel, eğitim hayatlarının yanı sıra kariyerlerine de destek olarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında önemli merkezler olan Melikgazi Belediyesi’nin Akıl Küpü Kütüphanelerine ilgi her geçen gün artıyor.

Ayrıca gençlere bir kolaylık daha sağlayan Melikgazi Belediyesi, yeni geliştirdiği sistem ile kayıt ve üyelik işlemleri, bakiye kontrolü ve giriş-çıkış bilgileri gibi işlemlerin artık online olarak yapılabileceğini hatırlattı.

Akıl Küpü Kütüphanelerine Üye Olmak Artık Bir Tık Uzakta!

İlçeye 18 adet kütüphane kazandırdıklarını ve gençlerin de bunları büyük bir memnuniyetle kullandığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak bilginin ışığında geleceğe daha sağlam yürüyen donanımlı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Kitaplar ve kütüphaneler bizim en büyük hazinelerimizdendir. Belediye olarak eğitime ve gençlerimize büyük önem veriyoruz. Bunu yalnızca okullara ve öğrencilere verdiğimiz destek ile değil gençlerimizin uğrak noktası haline gelen Akıl Küpü Kütüphanemizle de sürdürüyoruz. İlçede bulunan 18 adet Akıl Küpü Kütüphanemiz sessiz ve nezih ortamıyla ders çalışmak ve kitap okumak isteyen öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. En çok kütüphane yapan belediyelerden biriyiz. İlçemizde gençlerimizin rahat çalışması, vatandaşlarımızın okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmasını sağlamak üzere kütüphanelerimizin sayısını artırıyoruz. Melikgazi’mizi kültürel ve entelektüel altyapısıyla da güçlendirmeye devam ediyoruz. Gençlerimizin faydalanması, güvenli ve nezih mekanlarda ders çalışıp kitap okumaları için kütüphanelerimizin sayısını artırmak ve geliştirmek belediyeler olarak ortak sorumluluğumuzdur. Özellikle genç nesillerin kitapla daha fazla buluşturulması, modern kütüphane imkanlarının artırılması lazım. Ayrıca artık Akıl Küpü Kütüphanelerimize üye olmak isteyen gençlerimizin sıra beklemeden kayıt olması giriş-çıkış saatlerini takip etmesi ve üyelik işlemlerini yönetmesi artık çok daha kolay oldu. Gençler tesisler.melikgazi.bel.tr adresinden online olarak hızlıca işlemlerini yapabilecekler. Herkesi kütüphanelerimize bekleriz.” dedi.

TALAS BELEDİYESİNİN 2025 FAALİYET RAPORU ONANDI

Talas Belediye Meclisi toplanarak gündeminde bulunan maddeleri karara bağladı. 2025 yılı faaliyet raporunun onandığı meclis oturumunda çeşitli komisyonlara üye seçimi de yapıldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleşen oturumda Talas Belediyesi’nin 2025 yılı faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi. Meclis üyelerinin söz alarak görüşlerini aktarmasının ardından yapılan oylama sonucuna göre Talas Belediyesi’nin 2025 yılı faaliyet raporu onanmış oldu.

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ

Meclis oturumunda ayrıca başkan vekili, meclis katipliği, encümen üyeliği ve komisyonlar için seçim yapıldı.

Yapılan seçimler sonucunda; Kemalettin Cengiz Tekinsoy 1. Başkan Vekili, İbrahim Ata ise 2. Başkan Vekili olarak belirlendi.

Harun Ünal ve Murat İlhan’ın asıl meclis katibi seçildiği meclis oturumunda Taner Afşar ve Selim Gümüş de yedek meclis katibi oldu.

Ahmet Tural, Osman Kutay Altuntaş ve Selim Gümüş, yeniden Encümen üyesi olarak belirlenirken Hami Türkyar, Mustafa Özaşır, Murat İlhan, Murat Özdemir ve Şahin Ülker de İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu; Alaaddin Canıpek, Emine Timuçin, Mehmet Akbulut, Aaattin Can Akkılınç ile Ramazan Bülbül’den oluşurken Emine Timuçin, Kerem Ekici, Müjdat Yılmaz, Hülya Yüksel ve Bünyamin Türkmen de Çevre, Kültür ve Turizm Komisyonu’nda yer aldı.

Duygu İnce, Taner Afşar, Müjdat Yılmaz, Hülya Yüksel ve Yaşar Tuğrul Ercan’ın Gençlik, Kadın ve Aile Komisyonu üyesi olarak seçildiği meclis oturumunda Harun Ünal, Taner Afşar, Mehmet Akbulut, Musa Cingöz ve Mücahit Kısmet, Ticaret ve Sanayi Komisyonu üyesi oldu.

Eğitim, Spor ve Sağlık Komisyonu; Duygu İnce, Kerem Ekici ve Mehmet Akbulut, Mustafa Çalıksoy ve Yaşar Tuğrul Ercan’dan, Bilik Teknoloji ve Halkla İlişkiler Komisyonu Osman Kutay Altuntaş, Harun Ünal, Mehmet Akbulut, Alaattin Can Akkılınç ve Mücahit Kısmet’ten oluştu.

TALAS SPORCU FABRİKASI’NDA MİLLİ GURUR

Talas Belediyesinin spora ve gençliğe yaptığı yatırımların en somut meyvelerinden biri daha filiz verdi. Talas Belediyesporun altyapısından yetişen genç yetenek Necati Yılmaz, U14 Millî Takım seçmeleri kapsamında Türkiye genelinde başvuran 28 bin sporcu arasından sıyrılarak son 130 oyuncu arasına kalmayı başardı.

Talas Belediye Başkanı ve Talas Belediyespor Onursal Başkanı Mustafa Yalçın, genç futbolcunun bu önemli başarısını büyük bir gururla karşıladıklarını belirterek, Talas’ta kurdukları “sporcu fabrikasının” meyvelerini vermeye devam ettiğini ifade etti.

BAŞKAN YALÇIN’IN ELİNİ ÖPTÜ

Başkan Yalçın, “Necati evladımız, Talas Belediyespor bünyesindeki 425 futbolcumuzdan biri. U14 kategorisinde gösterdiği başarıyı yakından takip ediyorduk. Bu başarının milli takım seçmelerini yapacak yetkililerin de dikkatinden kaçmaması bizleri ayrıca mutlu etti. 28 bin aday arasından son 130’a kalmak büyük bir başarıdır. Kendisi seçmelere gitmeden önce bizleri ziyaret etti, elini öptü. Bu da onun terbiyesini ve değerlerine bağlılığını gösteriyor. Necati’yi, ailesini ve emeği geçen hocalarımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

“İNŞALLAH GURURUMUZ OLACAK”

Altyapıya verdikleri önemin altını çizen Başkan Yalçın, bu sezon U14 ve U15 takımlarından Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor, Alanyaspor ve Erciyes FK gibi önemli kulüplere futbolcular kazandırdıklarını belirterek, “Bu bizim için büyük bir gurur. İnşallah Necati de bu başarıların en güzel örneklerinden biri olacak” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZIN ÇOK BÜYÜK DESTEĞİ OLDU”

Genç savunma oyuncusu Necati Yılmaz ise İzmir’de gerçekleştirilecek seçmeler öncesinde heyecanını dile getirerek, “İzmir’e gideceğim için çok mutluyum ve gururluyum. İnşallah devamı milli takım olur. Başkanımızı çok seviyoruz, bize çok büyük destek oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Necati’nin babası Yaşar Yılmaz da Talas Belediyesinin spora verdiği katkıya dikkat çekerek, “Evladımıza destek veren başkanımıza, hocalarımıza ve kulüp yönetimine teşekkür ediyorum. Son 130’a kaldığında büyük bir gurur yaşadık. İnşallah milli takıma seçilir ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eder” dedi.

İZMİR’DE KRİTİK KAMP

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen kamp sürecinde, bölge karmaları seçmelerinde belirlenen 130 oyuncu İzmir’de bir araya gelecek. Oluşturulacak takımlar arasında oynanacak değerlendirme maçlarını, Teknik Koordinatör Samet Aybaba başta olmak üzere Genç Millî Takım teknik heyeti yakından takip edecek.

Karşılaşmaların ardından yapılacak değerlendirmelerle U14 Millî Takımı’nın ana kadrosu şekillenecek. Talas’ın genç yeteneği Necati Yılmaz ise bu zorlu süreçte hem şehrini hem de ülkesini temsil etmenin heyecanını yaşayacak.

KOCASİNAN BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocasinan Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilçe belediyesi olarak tamamen kendi imkânlarıyla, kendi personeli ve teknik kapasitesiyle, dışarıdan hiçbir destek almadan kentsel dönüşüm yürüten tek belediye olduklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 20 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında 2025 yılı Başkanlık Faaliyet Raporu görüşüldü. Kayseri için yapılan hizmetler konusunda bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kentsel dönüşümle özellikle vatandaşların yaşamına dokunarak onların daha uygun şartlarda yaşamalarını ve hayallerini gerçekleştirebilme imkânı sunduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Şehrimizi 10 farklı bölgede dönüşüm projeleriyle yeniliyoruz. Özellikle imarsız ve gecekondu yapılaşmaların bulunduğu alanlarda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Mevcut projeleri tamamlayıp yeni alanları da ekleyerek gayretlerimize devam ediyoruz. Özellikle vatandaşımızın en çok beklediği Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi ise geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla başlayan süreçte planlama aşamasında belli bir aşamaya geldik. Türkiye’de ilçe belediyesi olarak tamamen kendi imkânlarıyla, kendi personeli ve teknik kapasitesiyle, dışarıdan hiçbir destek almadan kentsel dönüşüm yürüten ikinci bir ilçe belediyesi bulunmamaktadır. Bu da bizim için büyük bir gurur kaynağıdır.” ifadelerine yer verdi.

Mecliste Komisyon Seçimleri Gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan oylama sonucunda encümen ve komisyon üyeleri belirlendi. Komisyon seçimlerinde şu isimler görev aldı: Encümen Üyeleri: Ali Oymakapu, Muammer Topsakal, Seyhan Arifoğlu. İmar Komisyonu: Mustafa Dulda, Ali Öz, Kaan Sabri Çöl, Yusuf Yavrum, Suat Yıldırım. Plan ve Bütçe Komisyonu: Nuriye Çetin, Şerife Bozdoğanlı, Osman Yeniay, Enes Arısüt, İhsan Aydın. Eğitim, Kültür, Sosyal İşler, Gençlik ve Spor Komisyonu: Mutlu Önal, Ahmet Aydın, Seyhan Arifoğlu, Mahmut Anıklar, Ümit Tugay Koca. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Muammer Kılıç, Ramazan Eren, Ercan Çiçek, Seyit Ali Bulut, Zeki Gümüş.

Toplantıda daha sonra Pervane, Erkilet Camikebir, Saraybosna, Erkilet Generalemir, Oruçreis, Mimarsinan, Gömeç ve Zümrüt mahallelerine ait imar planları görüşüldü. Gündemdeki diğer maddeler ilgili komisyonlara havale edilerek toplantı sona erdi.

KAYSERİ’DE TEK, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN PROFESYONEL HİZMETTE İHALE SÜRECİ

Kocasinan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaptığı hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmeleri için ihale sürecini başlattı. 12 yıllık birikimle 13’üncü bayrama güçlü bir hazırlık süreci yürüttüklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesinin kurban hizmetinin Kayseri’de tek olduğunu, Türkiye’de ise sayılı belediyelerden biri olduğunu söyledi.

Erkilet Bülbül Pınarı Mezarlığı ilerisinde yer alan modern kurban satış ve kesim yeriyle Türkiye’ye örnek olduklarını kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan hizmetlerle vatandaşların kurban ibadetlerini daha huzurlu bir şekilde yerine getirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Başkan Çolakbayrakdar şunları kaydetti: “Erkilet Bülbülpınar mevkiindeki kurban kesim ve satış alanındayız. Öncesinde 12 yıl boyunca vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için hizmet veren bu tesisimiz, şimdi de 13. Kurban Bayramı’na hazırlanıyor. Allah nasip ederse, hazırlıklarına şimdiden başladığımız bu süreçte vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde kurbanlarını kesebilmeleri için büyükbaş ve küçükbaş kesim üniteleriyle hizmet vereceğiz. Burada ciddi bir tecrübe söz konusu. 12 yıldır gerçekleştirdiğimiz bu hizmeti şimdi 13’üncüsü için tüm ekiplerimizle birlikte yeniden sahadayız. Bu tecrübenin üzerine yenilerini ekleyerek vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz.”

Kurban kesim organizasyon hizmeti için 27 Nisan Pazartesi günü belediye ihale salonunda ihale olacağını aktaran Başkan Çolakbayrakdar,  “Hem sahada yürüttüğümüz faaliyetler hem de bayram günlerinde sunacağımız desteklerle tüm hazırlıklarımızı yerinde kontrol ederek ardından planlı bir şekilde uygulamaya geçeceğiz. Kurban satış noktalarımız, kurban kesim ünitelerimiz, vatandaşlarımızın bekleme alanları, hayvanların sağlık kontrollerini gerçekleştirecek olan Veteriner Müdürlüğümüzün denetimleri ve alandaki temizlik faaliyetleri ile birlikte vatandaşlarımızın kurbanlarını son derece hijyenik ve çevreye zarar vermeyecek bir ortamda kesmeleri sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların “Kurbanımızı nerede keseceğiz, nereden alacağız?” gibi sorularına da açıklık getiren Başkan Çolakbayrakdar, “Tüm bu soruların cevabı Kocasinan Belediyesinin Bülbülpınar mevkiinde sunduğu kurban kesim ve satış alanında mevcuttur. Tüm hemşehrilerimizi gönül rahatlığıyla buraya davet ediyoruz.” diye konuştu.

TALAS’TA DÖNÜŞÜM HIZ KESMİYOR: HARMAN MAHALLESİ’NDE 3. ETAP BAŞLADI

Talas Belediyesi tarafından Harman Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının 3. etabı, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Hak sahiplerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, proje süreci tüm detaylarıyla ele alındı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye genelinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekerek, devlet ve yerel yönetimlerin uyum içinde çalıştığını vurguladı.

“En üst çatımız devlet. Devletimiz bu noktada güzel çalışıyor, belediyeler de elinden gelen gayreti gösteriyor” diyen Başkan Yalçın, Harman Mahallesi’ndeki dönüşüm sürecinin etaplar halinde planlandığını belirtti.

İlk etapta 66 dairenin tamamlandığını hatırlatan Başkan Yalçın, ikinci etapta ise 34 dairenin temelinin atıldığını ifade ederek, “Üçüncü etapla birlikte dönüşüm çalışmalarımızı daha da ileri taşıyoruz. Son etapta ise Başarı Sitesi, Arzu Evler ve Çiğdem Evler için planlama çalışmalarına başlayacağız” dedi.

“NE KADAR HIZLI HAREKET EDERSENİZ O KADAR HIZLI BİTER”

Kentsel dönüşümde vatandaşların sürece aktif katılımının önemine dikkat çeken Başkan Yalçın, “Siz ne kadar hızlı hareket ederseniz süreç o kadar hızlı ilerler. Hak sahiplerinin yüzde 100 uzlaşmasıyla işler çok daha kolaylaşıyor. Amacımız sizleri en kısa sürede sağlıklı ve güvenli konutlara kavuşturmak” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın’ın konuşmasının ardından teknik ekip tarafından 3. etap kentsel dönüşüm projesine ilişkin sunum gerçekleştirildi. Toplantıda hak sahipleri, merak ettikleri soruları doğrudan yetkililere ileterek detaylı bilgi alma imkânı buldu.

90 DAİRE YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Üçüncü etap kapsamında 22 blokta bulunan toplam 90 daire yıkılarak, yerine modern mimariye sahip, depreme dayanıklı ve sosyal yaşam standartlarını yükselten yeni konutlar inşa edilecek.

Talas Belediyesinin şehircilik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen proje, ilçede sadece yapı stokunu yenilemekle kalmayıp, daha güvenli ve nitelikli yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor.

KAYSERİ’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN 46 MODERN SOSYAL TESİS

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, insanı merkeze alan ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla ilçeye kazandırılan sosyal yaşam alanlarının şehrin çehresini değiştirmeye devam ettiğini söyledi. Kayseri’nin geleceğine yönelik hayata geçirilen projeler kapsamında ilçenin sosyal tesislerle donatıldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, bu doğrultuda bugüne kadar toplam 46 modern sosyal tesisin vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

“KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK TESİSİ, HER ALANDA HİZMET VERİYOR”

Kocasinan’ı her geçen gün daha modern ve konforlu bir ilçe hâline getirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların hayatına renk katmak amacıyla modern sosyal tesisler yaptıklarını vurgulayarak, “Kayserililerimize daha iyi imkânlarda hizmet verebilmek için durmadan çalışıyoruz. Yaptığımız modern sosyal tesisler, mahallelerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatına büyük bir canlılık katıyor. Mahallelerimizi cazibe merkezi hâline getiren tesislerimizin sayısını her geçen gün artırıyoruz. Vatandaşlarımızın tesislerimize olan yoğun ilgisi ve memnuniyeti, bizi yenilerini kazandırma konusunda teşvik ediyor. Bu çerçevede toplam 46 sosyal tesisi ilçemize kazandırdık. Özellikle iki yıl önce kazandırdığımız Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Kocasinan Akademi Sosyal Tesisi, Kayseri’nin en büyük ve her alanda hizmet veren tesisidir. Tesisimizde tam olimpik kadın ve erkek olmak üzere iki yüzme havuzu; fitness, pilates, aerobik gibi sporların yapıldığı bir spor merkezi ve çocuklar ile gençlerin farklı aktiviteler yaptığı alanlar bulunuyor. Ayrıca hizmete sunduğumuz Kuşçu Su Sporları Merkezi ile Kayseri’mizde su sporlarının yapılabildiği, nitelikli ve her türlü donanıma sahip tesisi kazandırdık. Geçen yıl ise Erkilet Hacı Mustafa Tarman Kültür Merkezi ile Uğurevler Aile Sağlığı Merkezi’ni hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

“KOCASİNAN’DAN HER YAŞ GRUBUNUN İLGİSİNİ ÇEKECEK YAŞAYAN BİR KÜTÜPHANE”

“Gençlerimiz bizim göz bebeğimizdir. Gençlerimiz için ne yapsak azdır.” diyen Başkan Çolakbayrakdar, ihtiyaç olan bölgelere Sinan Kütüphanesi kazandırdıklarının altını çizerek, “Fevziçakmak Mahallesi’nde açtığımız Sinan Kütüphanesi ile gençlerimizin ders çalışabilecekleri ve verimli vakit geçirebilecekleri bir tesis daha kazandırdık. Osmangazi Mahallemizdeki kültür merkezimiz de kütüphane olarak hizmet vermeye başladı. Ayrıca burada bebek ve çocuk kütüphanesi bölümleri ile farklı bir merkez oldu. Tesisle birlikte bir de Kafe Sinan’ı bölgeye kazandırmış olduk. Yenişehir Kütüphane’mizde ayrı bir bölgeye değer kattı. Yaptığımız hizmetlerle her bir mahallemize renk ve heyecan katıyoruz. Bütün gayretimiz, hemşehrilerimizin mutlu ve huzurlu vakit geçirebilecekleri mekânları inşa etmek ve hayata geçirmektir.” diye konuştu.

“KOCASİNAN’DA YAŞAMAK AYRICALIKTIR” DEDİRTENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı hak ettiği şekilde daha ileriye taşımak için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayarak, “Kocasinan’da yaşamak ayrıcalıktır” dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup