EğitimMagazin-Yaşam

Melikşahlı öğrenciler Otizmli çocuklar ve aileleriyle buluştu

Melikşah Üniversitesi öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, otizmli çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek atölye çalışması gerçekleştirdi.
Otistik çocuklar için farkındalık oluşturmak, otizmin bir engellilik değil farklılık olduğunu insanlara anlatmak, otistik çocukların ailelerine moral kazandırmak ve otistik çocukların toplumdaki yerlerine dikkat çekmek amacıyla Melikşah Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tasarım stüdyosunda düzenlenen etkinlikte, otistik çocuklar, üniversiteli abi ve ablalarıyla atölyede origami ve hamurdan en sevdikleri objeleri yaparak hem eğlendi hem de el becerilerini çalıştırdı.
Otistik çocuklar ve aileleri ile etkinlik boyunca keyifli vakitler geçirdiklerini ifade eden Melikşah Üniversitesi İşletme bölümü ikinci sınıf öğrencisi Berna Şahin: “Otistik çocuklarımız ve aileleri için motivasyon etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz ve tüm bunların sonucunda da otizm için farkındalık oluşturarak, toplumun otizmlileri engelli değil farkı bireyler olarak görmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası