Yerel Haberler

Melikgazi’de yeşillendirme ve başkana ziyaret

“Melikgazi yeşillenmeye devam ediyor”

5 Haziran Dünya çevre günü dolayısıyla ağaç dikim etkinliği yapan Melikgazi Belediyesi Abdülhamit Han Bulvarı üzerinde 250 adet farklı türde ağacı toprakla buluşturdu.

Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 60 farklı noktada 4000 adet yapraklı ağaç ve yine 60 farklı noktada 5500 adet ibreli ağaç dikimi yapıldı.

Çevreci ve doğa dostu belediye olarak 5 Haziran Dünya Çevre Gününde ağaç dikimi yaparak gelecek nesillere daha yeşil bir Melikgazi mirası için çalışma yaptıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “2021 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız en önemli çalışmaların başında çevre ağaçlandırma geliyor. Bugün yapılan etkinlik ile Abdülhamit Han Bulvarı üzerinde oluşturulan yeşil kuşak alanında 250 adet ağacı toprak ile buluşturduk. Bugün dikilen ve bir hafta önce diktiğimiz ağaçlarla 3 bine yakın ağaç dikerek yeşil bir Melikgazi oluşturuyoruz. Ağaçlandırma çalışması ile sistemli, düzenli ve koordineli bir yeşil alan oluşturuyoruz. Fidanlığımızdaki 25 bin ağacı da toprakla buluşturacağız. Göreve geldiğimizden beride 600 bin metrekare alanı yeşillendirdik. Bölge bölge yapılan ağaçlandırmalar sonucunda bölgelerde küçük orman alanları oluşturulmaktadır. İş merkezlerin çevresi ile şehre giriş ve çıkış güzergâhlarında yeşil kuşak alanları oluşturuyoruz. Bugün yaptığımız çalışma bunlara iyi bir örnektir. Dikilen tüm fidanların bakım ve sulanmasını yapıyoruz. Ancak ağaçlarımızı korunması ve kollanması açısından Melikgazililere zimmetledik. Ayrıca Melikgazi’mizde 13 farklı noktada 7000 adet süs bitkisi dikimi ve 5 farklı noktada 5000 metrekare alanda çim ekimi yapıldı.” dedi.

İLİM YAYMA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ ÜYELERİ BAŞKAN PALANCIOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hızır Aslıyüksek, Genel Müdür Adem Yavuz, Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İdris Sarısoy ve İlim Yayma ödülleri komisyon üyeleri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

İlim Yayma Vakfının Melikgazi Belediyesinin eğitim ve öğretime yaptığı çalışmaları ile Kayseri iline ve Anadolu’nun kültür yaşamına katkı sağlamasını ve tarihi mekanlara sahip çıkmasını yakından takip ettiklerini belirten İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hızır Aslıyüksek, İlim Yayma Vakfının 1973 yılında kurulduğunu ve kamu yararına bir kuruluş olarak gerçekleştirilen çalışma ve etkinlikler sergileyerek takdir topladığını söyledi.

Bu anlamlı çalışmalara katkı sağlayacak ziyaretten son derece memnun olduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile dayanışmayı her zaman önemsediklerini söyledi.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, İlim Yayma Vakfı’nın ülkemize zenginlik ve farkındalık oluşturduğunu belirterek Vakfın çalışmalarını yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü