Gündem

Kurban bayramı mesajları

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ’IN MESAJI

Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Cuma namazını Yeni Sanayi Ahi Evran Caminde kıldı. Cuma namazı sonrası Kayseri Oto Sanatkârlar Odasını ziyaret eden Elitaş, tüm hemşerilerimizin yaklaşan kurban bayramını tebrik ediyorum dedi.

Elitaş, bugün Oto Sanatkârlar odasını hem ziyaret edelim hem de Cuma namazımızı eda etmek için yeni sanayideyiz. Mübarek kurban bayramı öncesi son cumamız. Burada esnaf kardeşlerimizle bir arada olmamızı sağlayan ve bizi davet eden Oto Sanatkârlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır Başkanıma ve değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.

Yarın Arefe, Pazar günü mübarek kurban bayramının ilk günü. Bayram ağız tadı ile, birlik ve beraberlik ile düzen içerisinde huzur içerisinde geçmesini Cenabı Hak dan niyaz ediyorum. Duaların kabul olduğu günlerdir bayramlar. Af edilme günlerinden en önemli günlerdir. Rabbim kul hakkı ile hesap sormasın. Rabbim işlediğimiz günahlardan değil bizim yaptığımız faydalardan taktıif ettiği kullardan olmayı nasip etsin. Tekrar Kayserimizin, Türk Milletinin ve İslam âleminin mübarek kurban bayramını tebrik ediyorum dedi.

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN’IN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Asırlardır millet olarak bizleri daha güçlü kılan, milli ve dini duygularımızın, örf ve adetlerimizin kuvvetlendiği birlik ve beraberliğimizin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güçlü şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramını daha birlikte idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Manevi duygularımızın yoğun yaşandığı bu günlerde insanlarımız aynı düşünce ve değerlerde buluşmakta, dargınlıklar, kırgınlıklar unutulmakta,  dostluk ve kardeşlik duyguları daha yoğun yaşanmakta, inançlarımız, gelenek ve göreneklerimiz kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Sevinçte ve üzüntüde hep birlikte olmamız bizleri farklı kılan özelliğimizdir.

Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde mutlu, güvenli, huzurlu, sağlıklı bu güzel atmosferi hayatımızın her gününe taşıdığımız takdirde varamayacağımız hedef, aşamayacağımız hiçbir engel olmayacaktır.

İdrak etmekte olduğumuz Kurban Bayramı vesilesi ile ailelerini ziyaret etmek için yola çıkacak vatandaşlarımızın, bayramlarını sevinç içinde geçirmesi için trafik kurallarına uymaları gerektiğini önemle ifade etmek isterim.

Her günümüzün bayram sevinci içerisinde geçmesi, nice bayramların hep birlikte yaşanması dileğiyle, bayram süresince görevi başında olan tüm çalışanlarımıza başarılar diler, bütün şehit ailelerimizin ve gazilerimizin, Kayserili hemşerilerimizin, İlimizde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımın, basın mensuplarımızın mübarek Kurban bayramını tebrik eder, bayramımızın ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olması temennisiyle, sevgi ve saygılar sunarım.

Başkan Büyükkılıç, Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu

“KALBİMİZE RAHMET, ŞEHRİMİZE BEREKET GETİRSİN”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı mesajında birlik beraberlik vurgusu yaparak Türk milletinin iyi günde de kötü günde de omuz omuza olabilen aziz bir millet olduğunu söyledi. Milletimizin farklılıklarının yanında pek çok ortak değeri bulunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kurban Bayramı’nın da en önemli ortak değerlerimizden olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de Kurban Bayramı’nın en güzel şekilde idrak edilmesi, kurban ibadetinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi ve huzur içerisinde bir bayram geçirilmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti. Kurban Bayramı’ndan aylar önce Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ilçe belediyeleri ve ilgili birimlerin katılımıyla toplantılar yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kurban komisyonumuzun yapmış olduğu toplantılarda bayram öncesi ve bayram süresince yapılması gerekenler ele alınmış ve ilgili birimlerce hayata geçirilmiştir. Halkımızın kurban ibadetini en güzel şekilde gerçekleştirmesi ve huzur içerisinde bayramını geçirmesi için tüm birimlerimiz görev başındadır” dedi.

Bayramların rahmet ve bereketin kaynağı olduğunu da ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramlar bizim ortak sevincimiz ve ortak değerimizdir. Elbette farklılıklarımız var ve biz bu farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Müştereklerimiz ise farklılıklarımızdan kat ve kat daha fazla. Kurban Bayramı da en önemli müştereklerimizden birisi. Bayram vesilesiyle ailemizle, yakınlarımızla, dostlarımızla bir araya gelerek ortak değerimizi hep birlikte idrak ediyoruz. Aile ve akrabalık bağlarını güçlendiren, birlik ve beraberliğimizi artıran, rahmet ve bereketin kaynağı olan Kurban Bayramı’nın kalbimize rahmet, şehrimize ve ülkemize bereket getirmesini diliyorum.”

Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketiyle sıkıntı ve sorunların geride kalması dileğinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbimden nice bayramlara huzur içerisinde eriştirmesini niyaz ediyorum” diye konuştu.

KAYÜ Rektörü Karamustafa’nın “Kurban Bayramı” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, başta ülkemiz ve tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bayram mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın yoğunlaştığı bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu, sevincini ve heyecanı yaşamaktayız. Kesilen kurbanlar, edilen dualar ve yapılan yardımlarla bu mutluluğu bir kat daha artıracağız. Dost, eş, akraba ve komşuya bayram ziyaretleri ile bayramın içimize verdiği huzuru zirveye çıkartacağız. Ayrıca bayramda yardıma muhtaç insanlar ve kimsesizleri de gözeterek, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın gereğini yerine getireceğiz.

Tüm insanların sevgiye, hoşgörüye, barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmeyerek, idrak edeceğimiz Kurban Bayramının herkese hayırlara vesile olmasını dileriz.

Yılda iki kez yaşanan dini bayramlarımız tüm iyi dilekler için fırsattır. Önemli olan bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve bayramların feyz ve bereketinden en iyi şekilde faydalanılmasıdır. Ayrıca birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin bayramlar vesilesiyle güçlendirilmesidir.

Başta üniversite camiam, ülkem ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini dilerim. Nice bayramlara kavuşulması temennisiyle, bereketli bayramlar dilerim.”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Kurban Bayramı mesajı

Dini ve resmi bayramların toplumda özel ve anlamlı bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılarak yardımlaşma ve dayanışma ruhunu dorukta yaşatan bayramlarımızdan Kurban Bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız. İnsanları birbirine yakınlaştıran, aynı duygu ve düşüncelerde buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran bu müstesna günler, birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine, insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağlarının artmasına katkı sağlamakta, birbirimizi hoşgörü ve sevgi ile kucaklamamıza fırsat tanımaktadır. Bizler de bu fırsatı kendi adımıza çok iyi değerlendirmeli; gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olmalıyız.

Geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışına sahip bir millet olarak, bizi biz yapan bu önemli değerlerimize sahip çıkmalı; toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği bu mutlu günde birbirimize daha fazla kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu bayramın;  dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularını her zamankinden daha çok pekiştirmesini, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlık için sevgi, barış ve hoşgörünün hüküm süreceği günlerin başlangıcı olmasını dilerim. Yapılan ibadetlerin hayırlı, kesilen kurbanların kabul olması temennisiyle, tüm üyelerimizin, hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum.”

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim: Geleneksel medya zor durumda”
Geleneksel medyanın içler acısı durumu endişe verici. Tirajlar düşüyor, reklam ve ilan gelirleri azalıyor, işsiz gazetecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu konuda acilen bişeyler yapmak gerekiyor ama ne yazıkki meslek örgütleri ayrı telden çalıyor” dedi.
Dim, dini bayramlarda toplumsal manada sevgi, hoşgörü, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığını belirterek, “Bayramlarımız herkesi bir araya getirmesi, birlik ve beraberliği arttırması, dayanışmayı sağlaması açısından en özel günlerimiz. Ülkemizin olduğu gibi sektörümüzün de birlik ve beraberliğe, dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” dedi. Geçtiğimiz aylarda açıklanan ve Türk medyasını da yakından ilgilendiren Adalet Reformu yasa taslağına da değinen Dim’in açıklaması şöyle:
Hem yaygın gazetelerimiz, hem de Anadolu basınında emek veren meslektaşlarımız, Ekim ayında yasalaşacağı açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde yer alan bir madde nedeniyle bu bayrama da endişeli girdiler. Daha önce vurguladığımız gibi, taslağı açıklanan ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde yer alan icra ilanları ile ilgili maddenin yasalaşması, yaygın gazeteler ile Anadolu basınını tümden bitme noktasına getirecektir.  Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımız olmak üzere ilgililerin bu hususu bir daha gözden geçirmelerini arzu ediyoruz. Bizler bu konuyla ilgili hassasiyetimizi Adalet Bakanımıza, TBMM Adalet Komisyonu başkan ve üyelerine de iletttik. Söz konusu maddeye ilişkin Türk basını lehine bir düzenleme yapılacağı inancıyla, meslektaşlarımızın ve halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlar, bayramın hepimize sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kardeşlik duygularının had safhaya ulaştığı, küskünlerin ve kırgınların barıştığı, sevgi ve merhametin her anlamda kalplere yerleştiği, komşu, akraba ve dostların ziyaret edildiği, öksüz, yetim ve ihtiyaç sahiplerinin sevindirildiği gün olan Kurban Bayramı’na bizleri bir kez daha ulaştırdığı için Yüce Allah’a hamd olsun.

Bayramlar, dini ve milli bağların daha da pekiştiği, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir.

Bayram paylaşmaktır, dostluktur, kardeşliktir, kucaklaşmadır, sevgi ve saygıdır. Bütün bunların farkında olmalı ve hayatımızı ona göre şekillendirmeliyiz.

Elbette, aziz milletimizin arasına fitne ve nifak sokmaya, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar olacaktır.

Ülke olarak, millet olarak, bir ve beraber olduğumuz sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı yoktur.

Bu münasebetle Kurban Bayramının, Dünyanın neresinde olursa olsun, baskı, zulüm ve şiddete maruz kalan tüm Müslümanların  kurtuluşuna  vesile olmasını Yüce Mevla’dan dilerim.

Kurban Bayramı’nın ülkemize, milletimize, şehrimize ve tüm İslam Âlemi’ne, hayırlar getirmesini temenni eder, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

Yönetim Kurulu Başkanımız Büyüksimitci’den Kurban Bayramı Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kurban Bayramı dolayısı ile yazılı bir açıklama yaparak, kurban bayramının ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bayramlar dayanışma ve paylaşma içerisine girdiğimiz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz en anlamlı günlerdir. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip, milletimizin manevi değerlerinin, paylaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günlerinden olan Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, yakınlarımız ile bir araya gelinmesini sağlayarak özlemleri gideren, her türlü dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, hoşgörü duygularını güçlendiren, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı en anlamlı günlerdendir. Bayramlarda olduğu gibi diğer günlerde de millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı en güzel şekilde sergileyecek, ülke olarak büyüyüp güçleneceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm üyelerimizin, hemşerilerimizin, iş camiasının ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tekrar tebrik eder, Cenab-ı Mevla’dan bizleri birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara kavuşturmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım”

Ayrıca Kayseri Sanayi Odası’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Meclis Başkanımız Abidin Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Büyüksimitci, Meclis Başkanlık Divanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz tüm KAYSO personelinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak kazasız belasız bir bayram temennisinde bulundular.

BAŞKAN TOK’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI 

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, “Yeni bir Kurban Bayramı’na yeniden kavuşmanın, üzerimize vacip bir görevi bir kez daha yerine getirmenin manevi değer ve hazzını milletçe yaşıyor, yaşatıyoruz. ” dedi.
Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan Başkan Tok, bayramların, sevgilerin yoğrulduğu, sevinçlerin yoğunlaştığı, hürmet ve hatırlamanın daha bir ön plana çıktığı müstesna gün ve dönemler olduğunu belirtti. Tok, “Bayram demek kucaklaşma ve kavuşma demektir. Bayram demek anlaşma, buluşma ve toparlanma anlamına gelmektedir. Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki mükellefiyeti bayramın gerçek anlam ve mesajında saklıdır. ” dedi.

Tok açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Yeni bir Kurban Bayramı’na yeniden kavuşmanın, üzerimize vacip bir görevi bir kez daha yerine getirmenin manevi değer ve hazzını milletçe yaşıyor, yaşatıyoruz. Kurban, Allah’a manen yaklaşmanın, ruhen yakınlaşmanın eşsiz bir fırsatıdır. Bayramlar; umutsuzluğun koyu sisini dağıtan, karamsarlığın kalın örtüsünü kaldıran, husumet ve kutuplaşmanın keskin ucunu törpüleyen birlik ve beraberlik meşalesi, dayanışma ve kardeşlik membaıdır. Kurban, aynı zamanda birbirimize daha yakın durmanın, birbirimizi tanıyıp önyargıları parçalamanın mübarek ve muazzez bir imkanıdır.

Sıkılı yumrukları açmak için bayramlaşmalıyız. Gerginlikleri yumuşatmak, küslükleri bitirmek, küskünleri barıştırmak için bayramı bir kucaklaşma vesilesi olarak değerlendirmeliyiz. Dargın yüzleri, solmuş duyguları, sönmüş ilişkileri, soğumaya terk edilmiş diyalogları eski havasına ulaştırmak, arzu ve temenni ettiğim seviyelere çıkarmak amacıyla bayramı ulvi bir milat, kutsi bir misak olarak görmeliyiz. Bilinmelidir ki, kavgada hayır yoktur, ayrılık ve bölünmede sonuç yoktur. Türk milleti Allah rızası için kestiği kurbanların ilahi mükafatıyla önündeki engelleri aşacak, daha güçlü bir şekilde bekasına, varlığına, kimliğine, kültürel ve tarihsel haklarına sonuna kadar sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz vatandaşlarımızın, yurt dışında yaşayan kardeşlerimizin, şehit ailelerinin, mazlum düşmüş Türk-İslam dünyasının mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyorum. Bayram süresince tatil, akraba ve aile ziyareti maksadıyla yollara düşen vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını yeni acı ve kayıpların yaşanmaması için önemli görüyorum. Hac faraziyesi için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramımız kutlu olsun, Rabbim büyük milletimizin yüzünü güldürsün, yar ve yardımcısı olsun.”ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında “Tüm Kayserili hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bir nevi Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu vesileyle milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki; daha güzel günlere ulaşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kayserili hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri’mize bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.”

ERÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış’ın mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Çalış Prof. Dr. Mustafa Çalış Kurban bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Mustafa Çalış; Sevgili öğrencilerim akademik ve idari kadromuzun değerli mensupları kıymetli Kayserili hemşerilerim “Bayramlar sevginin şefkatin merhametin dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günlerdir. Bizi birbirimize kardeş kılan yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. Bu ruhun ebediyen devam etmesi dileği ile kurban bayramınızı tebrik ediyor ülkemize milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyor birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı yüce Allahtan niyaz ediyorum.“ Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ 1 NOLU ŞUBE’DEN BAYRAM MESAJI

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Kurban Bayramı İle ilgili bir mesaj yayınladı. Mesaj da şu ifadelere yer verildi:

Bayramlar birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştiği özel günlerdir. Bu bayramda da üyelerimizle ve hemşerilerimizle birlikte ülkemizin ve milletimizin asırlar boyu uyguladığı güzel geleneklerimizi, adetlerimizi uygulayacağız. Yaz döneminde Eğitim camiası çok yoğun çalışmalar yaptı. Çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması için tüm eğitimcilerimiz yoğun çaba sarf etti. Kayseri’de 20 Bin’e yakın üyesiyle çok büyük bir aile olan eğitim camiamızın hemşerilerimizin ve aziz milletimizin Kurban bayramını tebrik eder. Barışa, huzura ve sevgiye vesile olmasını temenni ederiz.

Müftü Prof.Dr. Şahin Güven’in mesajı

Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi canlı tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan Kurban Bayramına 10 Ağustos 2019 Pazar günü kavuşmuş olacağız. Bu vesileyle Yüce Rabbimize hamd ediyor, Sevgili Peygamberimize salât ve selâmlarımızı arz ediyoruz.

Kurban; Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir.

Kurban ibadeti, Kur’an-ı Kerim’de ilahi simge ve dini sembollerden biri olarak ifade edilmekte, kurban kesme işlemi başlı başına bir kulluk davranışı olarak öngörülmektedir. Bu bakımdan Kurban Bayramında; bayram namazından sonra kurban kesmek, dini bir görevdir. Mukim ve zengin olan her Müslüman Allah’a yakın olmak ve Onun sevgisini kazanmak niyetiyle kurban kesmelidir. Kurban kesilirken özellikle besmele çekilmesi ve Allah için kesilmesi önem arz etmektedir. Her ibadetin bazı şart ve özellikleri olduğu gibi Kurban ibadetinin de belirli özellikleri vardır. Kurban özelliği taşıyan hayvanların kurban bayramının ilk üç günü içerisinde kesilmesi gerekir. Kurban kesilmeden bedelinin verilmesi ile kurban ibadeti yerine getirilmiş olmaz. Ayrıca kurban bayramı günlerinde kesilemeyen kurbanlıklar da fakirlere tasadduk edilmesi gerekir.

Bu ibadetin önemini belirten Hac Suresinin 37. ayetinde ise; “Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele.”  buyrularak her ibadette olduğu gibi kurban ibadetinde de insanın Allah’a karşı sorumluluk bilinci ve yalnızca Allah’ın rızasını gözetmenin ne kadar büyük bir önem arz ettiği özellikle belirtilmiştir.

Bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir.

Bayramlar, bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Dolayısıyla, bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet sarmalında kuşatılan dünyanın felaha kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak önemli bir vazifemizdir.

Bayramlar, bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvî zaman dilimleridir. Bu coşku, bayram sabahı, bayram namazı ile birlikte tekbirlerle gürleşir, gönülden gönüle, evlerden evlere taşınır; sokaklara, meydanlara taşar; müminlerin yüzünde ve sesinde hayat bulur. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslamî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramlar mutluluğun, sevincin, hakkını verme günleridir.

Onun için bu kutlu zamanları fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı,  sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız.

Ayrıca, milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir.

Başkanlığımızca organize edilen ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile yürütülmekte olan ve “KURBANINI PAYLAŞ KARDEŞİNLE YAKINLAŞ” teması ile başlatılan “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna” Türkiye’de ve Dünya’da 145 ülkede 500 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılması hedeflenmektedir. Kesilen kurbanların yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtılırken, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu mazlum kardeşlerimize dağıtılacaktır. Hedeflenen 500 bin kurban hissesinin yaklaşık 952 hissesi şehrimizde kesimi yapılıp dağıtılacaktır.  Kurbanlarını yurtiçinde 890 TL ve yurtdışında 725 TL’ye vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımızdan elden nakit olarak bağış yapmak isteyenler ve internet üzerinde online bağış yapmak isteyenler 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar İl ve İlçe Müftülüklerimiz ile din görevlilerimize müracaat edebilirler.

Özellikle; 10 Ağustos Cumartesi Arefe günü sabah namazından başlayan ve bayramın dördüncü günü ikindi namazında son bulacak olan teşrik tekbirlerini, her farz namazı sonunda getirmeyi de unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, bayram vesilesiyle araçlarıyla seyahat edecek vatandaşlarımızın araçlarının bakımını yaptırmalarını, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, daha nice sağlıklı, mutlu ve umutlu bayramlara kavuşma temennisi ile aziz milletimizin ve yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor; bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

TÜRKİYE HARP MALÜLÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BAŞKANI YILMAZ ÜÇKAN

Bu mübarek günlerin rahmetinin ve feyzinin tüm İslam Âleminin üzerine olmasını Cenab- ı Allah tan niyaz ediyorum. Rabbimize layık kul habibine layık ümmet olabilmek duasıyla tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum.  Bu mübarek günlerin  birliğimize beraberliğimize vesile olmasını Yüce Yaradan dan diliyorum.

Vatan uğruna, millet uğruna, bayrak uğruna canlarını feda etmiş, Peygamber efendimize komşu olmuş aziz şehitlerimizi bu mübarek günlerde rahmet ve minnetle anıyorum. Ebediyete intikal etmiş Gazilerimize Allahtan rahmet, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Vatan, millet ve bayrak için vatanın her köşesinde görev yapan kahraman asker ve polislerimizin mübarek kurban bayramlarını kutluyorum, Rabbim hepsinin yar ve yardımcısı olsun. Bilsinler ki Türk Milletinin duası onlarla beraberdir.

Başkan Hüseyin Per: Paylaşmak Berekettir

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, paylaşmanın bereket olduğuna dikkat çekerek, “ Milletimizin, Güzel ülkemizde asil Türk Bayrağımızın gölgesinde kutlayacağımız Kurban Bayramını tebrik ederim” dedi.

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Per, “  Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince paylaşmanın bereket olduğunu unutmadan hareket etmeli ve ona göre davranmalıyız.

Bu vesileyle milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kılarsak inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız.  İnsanı insan yapan ve bütün erdemlerin birlikte yaşandığı dini bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramı’nın sevgiye, barışa, kardeşliğe hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını diliyor. Başta ülkemiz, Milletimiz ve tüm İslam âlemine huzurlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

ADD ŞUBE BAŞKANI KEMAL CEYLAN’IN MESAJI

Bayramlar sevgi,  barış ve kardeşliğe yol açan kırgınlıkları ortadan kaldıran günlerdir.Büyük Önder Ülkemizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün en büyük ilkelerinden olan Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesi ile dünyadaki düşmanlıkların sona ermesi temennilerimizle, Kurban Bayramının bütün halkımıza  kardeşlik, sevgi getirmesini, bayramınızı sağlık, huzur ve mutlulukla geçirmenizi dileriz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel İletişim Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası