Kültür-Turizm

“Kudüs: Ey Hüzünler Şehri” Fotoğraf Sergisi

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşan “Kudüs: Ey Hüzünler Şehri” fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Demircan, “Dünyada huzur olacaksa, birlik ve beraberlik olacaksa bu Kudüs’ten başlayacak. Dolayısıyla insanların Kudüs’e sahip çıkma duygusu anlaşılabilir bir duygu. Bu sürece ithaf olmuş bir sergi olarak adlandırabiliriz.” dedi.

 Beyoğlu Belediyesi, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz’ün “Kudüs: Ey Hüzünler Şehri” sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda hazırlanan serginin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler, Malta İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina ve serginin sahibi Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz’ün yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Kudüs’ün barış ve esenlik yurdu olarak kalmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen sergi ilk gününde yoğun ilgi gördü.

KUDÜS TÜM MÜSLÜMANLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kudüs’ün tüm Müslümanlar için çok önemli bir nokta olduğunu belirterek, “Diyebiliriz ki, dünyada huzur olacaksa, birlik ve beraberlik olacaksa bu Kudüs’ten başlayacak. Dolayısıyla Türkiye’nin, İslam dünyasının bütün iyiliklerin tarafı olan insanların Kudüs’e sahip çıkma duygusu anlaşılabilir bir duygu. Bu sürece ithaf olmuş bir sergi olarak adlandırabiliriz. Bu anlamda Süleyman Gündüz hocanın emeklerine sağlık diyorum” dedi.

AMACIMIZ KUDÜS’ÜN BARIŞ VE ESENLİK YURDU HALİNE DÖNÜŞMESİNİ SAĞLAMAK

Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz de, sergide Kudüs’ü anlatan önemli fotoğrafların yer aldığını ifade ederek, “Bugün Kudüs’ün barış ve esenlik yurdu oluşundan çıkışının yüzüncü yılı. Bizler daha önce Beyoğlu Belediyesi ile birlikte sergi tasarlamıştık ama daha ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün sadece Yahudilere ait bir başkent olduğunu ilan etmesinden sonra sergi daha anlamlı oldu. Bizim bütün amacımız Kudüs’ün barış ve esenlik yurdu haline dönüşmesini sağlamak” şeklinde konuştu.

Usta Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler ise, “Fotoğraflar çok güzel. Bu serginin birincisi bundan beş sene önce açılmıştı. Şimdi yeniden açıldı. Yeniden fotoğraflarını çekmiş, sanatçımız” ifadelerini kullandı.

GÜNDÜZ, KUDÜS İLE İLGİLİ İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI

Açılışın ardından düzenlenen söyleşide, Fotoğraf sanatçısı Gündüz, Kudüs ile ilgili izlenimlerini paylaştı. Sergi, 21 Aralık 2017-31 Ocak 2018 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü