
“ÇARŞI MELİKGAZİ” ESNAF VE VATANDAŞA TANITILDI, KAZAN KAZAN MODELİ İLE 31 DAİRE YENİ SAHİPLERİNİ BULDU, ‘YÜZDE 100 EKOLOJİK PAZAR’ AÇILIYOR, DEMOKRASİ’YE BUTİK CAMİ, EĞLENİRKEN ÖĞRENEN NESİLLER
Kocasinan Belediyesi öncülüğünde, sağlıklı ürünlerin üretimini ve tüketimini teşvik amacıyla kurulan “Yüzde 100 Ekolojik Pazar”, 17 Ağustos Pazar günü açılıyor. İnsan ve toplum yararına çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Organik Pazar’da yer alan 30 çiftçinin her birinin sertifikalı olmasının ayrı bir değer ve önem taşıdığını vurgulayarak, doğal ürünlerin satıldığı pazarın Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı örneklerden biri olduğunu söyledi.
Kocasinan Belediyesi öncülüğünde; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR) ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan “Yüzde 100 Ekolojik Pazar”, bu yıl 13’üncü kez açılacak. Daha sağlıklı bir toplum, daha sağlıklı nesiller ve daha sağlıklı yarınlar oluşturmak amacıyla organik ürünlerin üretimi ile tüketimine destek veren Kocasinan Belediyesi, bu etkinliği her yıl hassasiyetle gerçekleştiriyor. “Ekolojik Pazar”da bu yıl, 500 dekarlık alanda ürünlerini yetiştiren 30 üretici, stantlarda organik ürünleri tüketicilerle buluşturacak.
Sağlıklı beslenmenin en iyi yolunun ekolojik pazarlar ve organik ürünlerden geçtiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Daha çevreci bir Kocasinan için çalışıyoruz. Daha güzel bir Kocasinan için, organik tarımın da içinde yer aldığı her türlü organizasyonu destekliyoruz ve bu organizasyonların her zaman yanındayız. Bizim insana hizmet eden belediyecilik anlayışımızın yanı sıra, en önemli görevlerimizden biri de insanımızın sağlığını korumaktır. Bu çerçevede, geleneksel hâle getirdiğimiz organik pazarımızda satışa sunulacak doğal ürünlerimizin hepsi sertifikalıdır. Üretici ile tüketicinin buluştuğu pazarımızı 17 Ağustos Pazar günü hizmete açacağız. Tüm hemşehrilerimizi, sağlıklı yaşam için organik pazara davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, 17 Ağustos Pazar günü açılacak olan “Yüzde 100 Ekolojik Pazar”, Erciyesevler Mahallesi’nde Kasım ayına kadar her hafta pazar günü, saat 07.00-17.00 arasında hizmet verecek.
MELİKGAZİ’YE DEĞER KATACAK OLAN “ÇARŞI MELİKGAZİ” ESNAF VE VATANDAŞA TANITILDI
Kayseri’ye yeni bir soluk, yeni bir vizyon getirecek olan Avrupa’da örnekleri bulunan, Türkiye’de ise ilk olan, alışveriş, restoran, gıda gibi birçok hizmetin bir arada olduğu Çarşı Melikgazi’nin tanıtım günleri başladı.
“Çarşı Melikgazi 7 Gün Boyunca Vatandaşlara Hizmet Verecek Bir Çarşı Olacak”
17 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek olan tanıtım günlerine yoğun bir ilginin olduğunu, bilgi almak için birçok kişinin çarşıyı gezdiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ince ince çalışıp büyük emek vererek tamamladığımız Çarşı Melikgazi’miz kapılarını araladı. Farklı konseptte Türkiye’deki ilk uygulamayı biz Melikgazi’mizde hayata geçirmiş olduk. Projemiz 7 bin metrekare alanda, 2 katlı olarak inşa edildi. Kayseri’deki esnaf kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız burayı gezerek bilgi aldılar. Çarşımız birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. İçerisinde farklı ticari birimlerin bulunacağı ve 7 gün açık olacak, Avrupa’da örnekleri bulunan, Türkiye’de ise ilk olacak Çarşı Melikgazi’miz çok sevildi, yakından takip edildi. Çarşı Melikgazi işlev ve amacının farklılığı ile özel bir proje oldu. Kayseri’ye yeni bir anlayış ve soluk kazandıracak inşallah. Çarsımız inşallah Kayseri’de ticaret hayatına farklı bir bakış açısı getirecek. Avrupai tarzı, modern mimarisi ile de oldukça dikkat çekti. Kayseri’nin yemeklerinin yeneceği güzel bir ‘Sofra Melikgazi’ adı altında bir restoranımızda içerisinde hazır bulunuyor. Çarşımızın içinde kafe, yeme içme mekanları, kuruyemiş, balık ürünleri, süt, et ve tavuk ürünleri, baharat, aktar, şekerleme, çikolata, helva, unlu mamulleri, pastane, tatlı, şarküteri, çiçekçi, pastırma, sucuk, turşucu, kahveci, manav, pasta malzemeleri ve çocuk gıda ürünleri olmasını planlıyoruz. 17 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek olan tanıtım günlerimiz saat 14.00 ve 22.00 arasında yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı ve esnaf kardeşlerimizi bekliyoruz. Melikgazi Belediyemizin kıymetli ve göz bebeği projeleri arasında gördüğümüz Çarşı Melikgazi, Kayseri’mize ve Melikgazi’mizi hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Çarşıyı gezmeye gelen esnaf ve vatandaşlar da projeden oldukça memnun kaldıklarını, Kayseri’de Avrupai tarzda bir eserin hayata geçmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.
MELİKGAZİ’NİN KAZAN KAZAN MODELİ İLE 31 DAİRE YENİ SAHİPLERİNİ BULDU
Melikgazi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt ve Kazım Karabekir Mahallesinde mülkiyeti kendisine ait olan 31 adet dairenin satışını ihale ile gerçekleştirdi.
Belediye, vatandaşlara yüzde 25 peşinat, 36 ay sabit taksit imkânı ile tamamen faizsiz ödeme kolaylığı sağlıyor.
Melikgazi Belediye Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ihaleye çok sayıda vatandaşın katıldığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İhalemiz tamamen kamuoyuna açık, şeffaf bir şekilde gerçekleştirildi. Melikgazi’de yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artması için ömrünü tamamlamış binalara yerinde dönüşüm yapıyoruz. Yıldırım Beyazıt ve Kazım Karabekir Mahallesinde kentsel dönüşüm sonucu tamamladığımız konutlarımızdaki 31 adet 3+1 ve 4+1 dairelerimiz satışa sunuldu. Mülkiyetimizdeki taşınmazların ekonomiye kazandırılması hem belediyemizin yatırım gücünü artırıyor hem de vatandaşlarımıza yeni fırsatlar sunuyor. Ev sahibi olmak isteyenler, modern ve konforlu evlerin sahibi oluyor. Satıştan elde edilen gelir yine ilçemizde yapacağımız yeni sosyal konut projeleri ve yeni yatırımlarımız için kullanılacak. Tamamen faizsiz, yüzde 25 peşinat, 36 ay eşit taksit imkânı ile ev sahibi olan vatandaşlarımıza evlerinin hayırlı olmasını ve huzurla oturmalarını dilerim.” dedi
DEMOKRASİ MAHALLESİ’NİN BUTİK CAMİSİ HIZLA TAMAMLANIYOR
Birçok alanda yaptığı projelerle ihtiyaçları bir bir gideren Melikgazi Belediyesi’nin, Demokrasi Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda hayata geçirdiği İlmi Ayet Aksoy-İsmail Aksoy Cami’nde sona yaklaşıldı.
“Butik Cami Demokrasi Mahallemize Çok Yakışacak”
Çevre düzenleme çalışmalarının başladığı caminin şirin butik bir cami şeklinde hizmet vereceğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İlçemizin her köşesinde hizmet üretiyor, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılamaya çalışıyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak okul, sağlık merkezi, sosyal tesis, parklar, yollar, kentsel dönüşüm gibi birçok projemizi hayata geçiriyoruz. Her mahallede, her sokakta vatandaşlarımızın yaşamına dokunan çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın talep ve önerilerine göre projeler üretiyoruz. Bu kapsamda TOKİ Demokrasi Mahallesi’nde vatandaşlarımızın ibadet ihtiyacını karşılamak ve mahalle kültürünü yaşatmak amacıyla butik bir cami yaptık, bitmek üzere. Şuan çevre düzenlemesi yapılıyor. Proje kapsamında modern mimari ile geleneksel cami dokusunun bir araya geldiği camimiz yaklaşık 175 kişilik kapasiteye sahip. Butik cami hem ibadet hem de mahalle kültürünün yaşatılması açısından önemli bir eser olacak. Melikgazi’mize hayırlı olsun.” dedi.
EĞLENİRKEN ÖĞRENEN NESİLLER KOCASİNAN’DA YETİŞİYOR
Kocasinan Belediyesi, yaz tatilinde öğrenciler için hazırladığı programlarla çocuk ve gençlere hem eğitici hem de eğlenceli bir tatil keyfi sunuyor. Yapılan yatırımlarla çocukları geleceğin güçlü Türkiye’sine hazırladıklarını ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin teminatı her bir çocuğumuz, bizim için ayrı bir değer ve zenginliktir.” dedi.
İlçede yaşayan çocuklar için önemli hizmetler ve projelere imza attıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, çocuklar için pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı. “Yaptığımız bütün çalışmalar, geleceğimizin teminatı yavrularımız içindir.” diye konuşan Başkan Çolakbayrakdar, yaz tatilinde öğrencilerin sosyal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanmaları adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerinin altını çizerek, “Geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik hazırladığımız birbirinden özel etkinlik ve kurslarla onlara keyifli bir tatil yaşatıyoruz. Çocuk Kulübümüzün etkinliklerindeki en büyük amacı, millî ve manevî değerlerimize bağlı nesiller yetiştirmektir. Bu noktada çocuklarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimlerle, gelecek nesillerimizi yetenek ve ilgi alanlarına göre yönlendirerek sosyal yaşama hazırlıyoruz. Bütün gayretimiz, büyük ve güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi yetişebilmesi içindir. Onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Bu vesileyle şimdiden 2025-2026 eğitim-öğretim yılı tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diler; sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum.” diyerek noktaladı.
Etkinliklere ve kurslara katılan çocuklar da mutluluklarını dile getirerek, kendilerine böyle bir hizmet sunulduğu için Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Öte yandan Kocasinan Belediyesi, yaz tatilinde çocuklara yönelik hazırladığı etkinlik ve kurslarla, öğrencilerin tatil günlerini en güzel şekilde değerlendirmelerini sağlıyor. Programlar kapsamında Kocasinan Akademi, Kocasinan Çocuk Kulübü Mimarsinan ve Ertuğrulgazi tesislerinde öğrencilere tiyatro, yüzme, bağlama, gitar, el sanatları, resim, halk oyunları ve zekâ oyunları gibi eğitimler veriliyor. Ayrıca gün ve haftanın önemine göre çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Eğitici, millî ve manevî değerlere bağlı sosyal mesajların verildiği etkinliklerde çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyor.