17.12.2016 günü ilimizde meydana gelen hain terör saldırısı sonucu 14 askerimiz şehit olmuş, 54 asker ve 1 sivil olmak üzere toplam 55 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu yaralılardan 34 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar dileriz.
Menfur eylem ile ilgili 15 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Haklarında başlatılan adli tahkikat devam etmektedir. Bu olayla bağlantılı olarak, sosyal medya üzerinden terör örgütüne yönelik propaganda yapan şahıslara yönelikte operasyonlar aralıksız devam etmektedir.
Vatandaşlarımızın teröre karşı gösterdikleri tepkilerde sağduyulu davranmaları, şiddete başvurmamaları, topluluğu şiddet eylemlerine yönelten provokatörlere uymamaları, olumsuz ve saldırgan tavır, tutum ve davranışlarda bulunan şahısları en yakın Polis veya Jandarma Merkezlerine bildirmeleri, 155 polis ya da 156 jandarma ihbar hattını arayarak ihbarda bulunmaları, çalışmalarımıza katkı sağlayacaktır.
Terör eylemlerinde önemli olan husus, eylemlerin büyüklüğü değil, yarattığı veya yaratacağı etkinin büyüklüğüdür. Kayserili hemşerilerimizden beklediğimiz terör örgütünün oyunlarına gelmeden sağduyulu davranmalarıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
-ERÜ Hastanelerinde Tedavisi Devam Eden Yaralı Askerlerin Durumu
Kayseri’de geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen hain bombalı terör saldırısı sonrası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerlerden tedavisi bitenler taburcu edilmeye devam ediliyor. Dün itibari ile 18 yaralı askerin taburcu işleminin ardından, bugün de Göğüs Hastalıkları Servisinde tedavi gören Erdal Köse, Beyin Cerrahi Servisinde tedavi gören Arif Özkara, Ortopedi Servisinde tedavi gören Ufuk Uysal ile Yusuf Ergün adındaki askerler taburcu edildi.
Anestezi Yoğun Bakım Servisinde 3, Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisinde 1, Dahiliye Yoğun Bakım Servisinde 2, Ortopedi Servisinde 3, Dermatoloji Servisinde 2, Göz Servisinde 5, Genel Cerrahi Servisinde 1 ve Beyin Cerrahi Servisinde 1 asker olmak üzere toplam 18 askerin tedavisi sürüyor.
Anestezi Yoğun Bakım ile Dahiliye Yoğun Bakım Servisinde tedavisi olan 3 askerin ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.



