Yerel Haberler

HULUSİ AKAR’DAN YALÇIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ, DÜNYA MS GÜNÜ, ÇERKES EL SANATLARI SERGİSİ, MAHARETLİ ELLER KADIN ÜRETİCİ PAZARI

HULUSİ AKAR’DAN YALÇIN’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ve il yürütme kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Başkan Yalçın’a yeniden belediye başkanı olarak seçilmesinin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Karşılıklı görüş alış verişinin gerçekleştiği ziyarette Hulusi Akar, Başkan Yalçın’a belediye faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu belirterek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Başkan Yalçın da heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

TALAS’TA DÜNYA MS GÜNÜ SÖYLEŞİSİ

Talas Belediyesi tarafından vatandaşlara yönelik sağlık bilgileri programları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak 30 Mayıs Dünya MS Günü’nde Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Yetkin ve Kayseri Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Bolattürk, MS tanı ve tedavilerini anlattı.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen programa MS hastası ve yakınları katıldı.

BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Programın açılışı konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kayseri MS Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yetkin, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, halk arasında MS olarak bilinen Multiple Skleroz hastalığının beyin ve omuriliğin tam olarak bilinmeyen nedenden iltihaplanması olduğunu söyledi.

“HASTALIK KONTOROL ALTINA ALINMAYA BAŞLANDI”

Doç. Dr. Yetkin, günümüzde yapılan araştırmalarla hastalığın daha kontrol altına alınmaya başlandığını belirterek, “Kayseri’de üniversitemizde polikliniğimizin yanında Şehir Hastanemizde de poliklinik hizmeti veriliyor. 2023 yılı sonunda da Kayseri MS Derneği’ni kurarak hastalarımıza daha iyi iletişim imkanı sunmaya başladık. Tedavilerle hastalığın ataklarını ve yeni lekelerin oluşması ile plakların alevlenmesini engelliyoruz. Bu sonuçla hastanın yaşam kalitesini artırıyor. Sigara çok önemli bir risk faktörü. Hem hastalığın kötü gidişine hem de yorgunluğa sebep oluyor.” dedi.

HASTALIK BELİRTİLERİNE DİKKAT!

Kayseri Şehir Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Bolattürk ise MS hastalığının tam olarak belirgin bir nedeninin bulunmadığını ifade ederek, “Genetik sebepler, viral enfeksiyonlar ve çevresel sorunlar hastalığına neden olabilir. Dünyada yaklaşık 3 milyon MS hastası varken Türkiye’de 50-55 bin civarında hasta olduğu düşünülüyor. Ortalama 15-50 yaş aralığında görülüyor. Kadınlarda daha sık ortaya çıkıyor. Güneş ışığından az yararlanma, obezite ve sigara kullanımı hatta pasif içicilik bile hastalık nedenleri arasında yer alıyor. En çok his kaybı ve karıncalanma, kuvvetsizlik, yorgunluk, halsizlik, yürümede zorlanma, beceri kaybı, boyun hareketinde elektriklenme, denge kaybı, baş dönmesi, görme kaybı, konuşma bozukluğu, idrar, büyük abdest ve cinsel bozukluklar şeklinde belirtiler görülüyor.” ifadelerini kullandı.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

“ÇERKES KARDEŞLERİMİZLE KOMŞU OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri’de Çerkeslerin yoğun olduğu ilçelerin başında Talas geldiğini belirterek, “Çerkes kardeşlerimizle komşu olmaktan onur duyuyoruz.” dedi.

Başkan Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve meclis üyeleriyle birlikte Kayseri Kafkas Derneği tarafından düzenlenen Çerkes El Sanatları Sergisinin açılışını yaptı.

Kiçiköy Mahallesi Osmanlı Kültür Sokağında Talas Belediyesi tarafından düzenlenerek Talas Sanat Galerisine dönüştürülen salondaki serginin açılışında konuşan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, “Bizden sonraki nesillerin bu güzellikleri görmesi açısından bu sergi çok önemli. Bu eserleri el emeği göz nuru olarak hazırlayan kursiyerleri tebrik ediyorum. Kurs hocalarımıza, dernek yöneticilerimize ve özelikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız her zaman olduğu gibi Çerkeslerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“ÇAĞLAR ÖNCESİNDEN ÇAĞLAR SONRASINA GEÇİŞ”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Talas Sanat Galerisinin kadim bir mekan olduğunu ifade ederek, “Burada birçok sergi düzenlendi. Hakikaten bugüne kadar yapılanların içinde en fazla önem arz eden bu sergi oldu. Çünkü burada bir kültür, sanat ve el emeği göz nuru var. Uluslararası düzeyde olduğu gibi çağlar öncesinden çağlar sonrasına geçiş için bir adım var. Sıradan bir el emeği göz nuru değil, bu serginin başka anlamları var.” şeklinde konuştu.

“BU TİP ETKİNLİKLER TALAS’A ÇOK YAKIŞIYOR”

Kayseri Kafkas Derneği ile sürekli ortak projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Yalçın, “Kendileriyle sürekli bir araya geliyoruz. Birçok projelerde birlikte hareket ediyoruz. Bu tip etkinlikler Talas’a daha çok yakışıyor. Şehrimizde en fazla Çerkes nüfusu Talas’ta bulunuyor. O nedenle kendimizi ev sahibi olarak değil komşu gibi görmekten onur duyuyoruz. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Nurşah Özyürek de sergiye ev sahipliğinden dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çerkes El Sanatları Sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Ardından sergideki ürünler tek tek incelendi.

Program serginin hazırlanmasında emeği geçen kursiyerlere plaket ve sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

BU PAZAR DA MAHARETLER SERGİLENECEK

Talas Belediyesi’nin Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ 2 Haziran Pazar günü misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

İlçenin tarihi güzelliklerini barındıran Harman Mahallesi Meydanına her ayın birinci ve üçüncü pazar günü kurulan pazarda bu hafta da birbirinden kıymetli el emeği ürünler alıcılarını bekleyecek.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da sık sık ziyaret ettiği, el işi tekstil ürünlerinden ahşap ürünlerine kadar pek çok el emeği ürünü vatandaşlarla buluşturacak pazarda, ayrıca ev yemeklerinden süs eşyalarına kadar birçok ürün satışa sunulacak.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası