Politika

Hakan Fidan Kayseri’de

Bir dizi çalışma ziyareti kapsamında Kayseri’ye gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Vali Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Vali Gökmen Çiçek, nazik ziyaretlerinden dolayı Dışişleri Bakanı  Hakan Fidan’a teşekkür ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ertelenen Kayseri ziyaretini dün gerçekleştirdi. Havalimanında Vali Gökmen Çiçek, Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Fidan, ilk olarak Valiliği, ardından da Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Bakan Fidan hem valilikte hemde Büyükşehir’de ilin sorunlarıyla ilgili brifing aldı. Bakan Fidan, daha sonra partisinin Kadir Has Kültür Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan toplantısına katıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN’DAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı Büyükşehir Belediyesi’nde ağırladı.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı kapsamında Kayseri’ye gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde çiçeklerle karşılanan Bakan Fidan, Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki heyetle birlikte başkanlık makamına geçti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sayın Bakanımızı şehrimizde ve Büyükşehir Belediyemizde ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Dünya Spor Başkenti adaylığı ve Türk Dünyası Kültür Başkenti adaylığının kadim kente çok yakıştığını anlattı. Büyükkılıç, Kayseri’nin, değişik medeniyetlere ev sahipliği yaparak, zenginlikler şehri olarak anıldığını belirterek, büyükşehirlerin konforunu yaşayan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan şehir olarak hizmet etmeye devam ettiklerini vurguladı.

Ulaşımdan altyapıya, kültür sanattan spora, sağlıktan gençliğe, tarımdan hayvancılığa yönelik yaptıkları yatırım ve hizmetlerden bahseden Başkan Büyükkılıç, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği kapsamındaki çalışmalarla, gönüllerde taht kurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Erciyes Kayak Merkezi’nin 3 milyonu aşkın ziyaretçi ile rekor kırdığını da söyleyen Büyükkılıç, “Erciyes Kayak Merkezi’miz gündemden düşmüyor. Erciyes’i 12 aya yayma adına Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’miz hizmet veriyor. Dünyadaki en iyi kayak merkezleri arasında Türkiye’den sadece Erciyes var” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Kayseri’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şeref Defteri’ni imzaladı ve Kayserililere selam ve sevgilerini iletti.

Ziyarette; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan ile ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.

FİDAN’DAN BÜYÜKKILIÇ’A HİZMET ÖVGÜSÜ: “BAŞKANIMIZIN ORTAYA KOYDUĞU VİZYON, HİZMET HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜSTÜNDE”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile birlikte AK Parti Kayseri Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Başkan Büyükkılıç, Bakan Fidan’a Kayseri’ye teşriflerinden dolayı teşekkür ederken Fidan ise Büyükkılıç’ın hizmetlerinden övgüyle söz ederek, “Başkanımızın ortaya koyduğu vizyon, hizmet her türlü takdirin üstünde” dedi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Kayseri Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Başkan Büyükkılıç, Bakan Fidan ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ın yanı sıra AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekillileri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ile teşkilat mensupları katıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, salonda günlerde sosyal medyada popüler olan Celal Karatüre’nin ‘Kabe’de Hacılar’ ilahisiyle karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda teşkilat mensuplarına hitap etti. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin 16 ilçesinden gelerek salonu dolduran teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Büyükkılıç, Bakan Fidan’a Kayseri’ye teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, “Çok değerli Dışişleri Bakanımızın onurlu, kararlı, cesur ve deneyimli, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, yüz akımız çalışmalarından dolayı takdir ediyor, dualar ediyor, teşekkür ediyoruz. Yerli ve milli, şahsiyetli dış politikanın en güzel temsilciliğini yapmak suretiyle adeta dünyada huzurun sağlanmasına, Sayın Cumhurbaşkanımızla ele ele vererek, bu çalışmaları yapan bu güzel ekibe huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyoruz. Alnımız ak, başımız dik elhamdülillah” diye konuştu.

Düzenlenen toplantıdan dolayı AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan’a teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, birlik beraberlik vurgusu yaptı ve ayrıştırmadan, ötekileştirmeden 16 ilçede hizmetten hizmete koştuklarını vurguladı.

“Bu Güzel Şehir Anlatılmaz, Yaşanır”

Büyükkılıç, Kayseri’nin huzur şehri, güvenli bir liman, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış hoşgörü merkezi, âlimler şehri bir kent olduğunu dile getirerek, “Kayseri’miz ay yıldızlı Türk bayrağına bağlı, vatanına, milletine, devletine bağlı. İşte bu güzel şehir anlatılmaz, yaşanır. Kayseri büyükşehirler arasında insanların yaşamını zorlaştıran değil kolaylaştıran, kolay şehir. Büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan yegâne şehir. Yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşarak 30 büyükşehir içerisinde yatırıma en çok pay ayıran, verdiği sözleri en çok hayata geçiren şehir olarak anılırken yine aynı şekilde içme suyu ücret tarifesinde en uygun şehir olarak ikinci sırada yer alıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Dünya Spor Başkenti ve TÜRKSOY Türk Dünyası Kültür Başkenti adaylıklarına da değinerek, ticaret ve sanayi şehri Kayseri’nin savunma sanayii alanında yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’ye değer katacağını belirtti.

“Beni Bugün Bağrınıza Bastığınız İçin Çok Teşekkür Ediyorum”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sıcak karşılamaları ve samimi misafirperverliklerinden dolayı Kayserililere teşekkür ederek, “Aziz Kayserililer beni bugün bağrınıza bastığınız için size çok teşekkür ediyorum sağ olun, var olun” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayserililere selamlarını iletti.

AK Parti Kayseri Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın bir aile havasında geçtiğini ifade eden Bakan Fidan, “Bu aile havasının içerisinde bulunmak benim için de ayrıca bir gurur kaynağı. Sizlerle bir araya gelmek, bu enerjiyi, bu bereketi, bu rahmeti, bu birlik, beraberliği burada görmek gerçekten benim için çok özel. Tekrar teşekkür ediyorum il teşkilatına bu organizasyonu yaptığı için” dedi.

Bakan Fidan’dan Başkan Büyükkılıç’a Hizmet Övgüsü

Toplantıya katılmadan önce Başkan Büyükkılıç’ın makamında olduklarını hatırlatan Fidan, “Yıllar içerisinde çeşitli vesilelerle Kayseri’ye gelir giderim. Gerçekten sayın başkanımızın ortaya koyduğu vizyon, hizmet her türlü takdirin üstünde. Hem Ankara’dan verilen destek hem milletvekillerimiz, başta sayın bakanımız olmak üzere, hem il teşkilatı el ele vererek Kayseri’de hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşa hizmet götürmenin çok güzel bir örneğini vermiş. Ben bunun için kendilerine çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, teşkilat çalışmalarının önemine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine dikkat çekti. Fidan, dünyada olağan üstü gelişmeler meydana gelirken Türkiye’nin risklere karşı durabilmek ve fırsatları yakalayabilmek için her zamankinden daha hazır, daha güçlü, daha birlik, beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın konuşması salondaki coşkulu gençler tarafından sık sık alkışlar ve sloganlarla kesilirken Bakan Fidan gençlere teşekkür ederek, tüm katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise teşriflerinden dolayı Bakan Fidan’a teşekkür ederek, Kayseri’nin tüm yönetici, idareci ve bürokratlarının el ele vererek Türkiye’nin ve Kayseri’nin kalkınmasına gayret gösterdiğini söyledi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Türkiye için ortaya koyduğu özverili çalışmalara değinerek, Fidan’a teşekkür etti.

Büyük ve güçlü Türkiye vurgusu yapan Akar, “Terörsüz Türkiye çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda bu terör belasından kurtulacağız. Hep birlikte Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Zaza’sıyla hep beraber çalışmak suretiyle 86 milyon tek yumruk, tek yürek bütün engelleri aşacağız” ifadelerinde bulundu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Kayseri’deki gelişim ve atılımlardan da bahsederek kentin Anadolu’nun parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini kaydetti.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan da Kayseri’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı çok sevdiğini dile getirerek Bakan Fidan’a Kayseri’ye teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve milletvekilleri iftar sofrasında teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

📢 Haberle İlgili Bildirim

Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Yukarı Çık Butonu - Siyah Halka
Modern GDPR Çerez Popup