Köşe Yazıları

Hak davada hakka yürümek (Köşe yazısı)

Mustafa TEMİZER      

Hak ve doğru davaya samimiyetle bağlanmak, sebat etmek, gayret göstermek büyük bir kahramanlıktır. Bu kahramanlığı gösterenlerden biri de 14 Ocak 2022 Cuma günü Hakka yürüyen Yeniden Milli Mücadelecilerin ağabeyi ve hocası Millet Partisi Genel Başkanı, Millet Derneği Kurucu Genel Başkanı, bilge insan sayın Aykut Edibali’dir.

Davamız parti davası değildir. Davamız medeniyet davasıdır. “İslam Barış Medeniyeti”nin yeniden inşası davasıdır diyen Edibali’nin seksen yıllık ömründe davası için yaptığı çalışmaları bir köşe yazısına sığdırmak mümkün değildir. Yaptığı çalışmalardan öne çıkarmak istediklerimizi başlıklar halinde ifade edecek olursak şunları söyleyebiliriz.

Edibali 1970’den itibaren milletin yanlış yönlendirilmesine karşı çıktı. Milletin birliği, vatanın bütünlüğünün korunması, halkın barış ve huzur içinde yaşaması için büyük bir mücadele verdi. “Milletim uyan!” çağrısında bulundu.

”Ben size, ” -Allah’ın hazineleri benim yanımda, gelin paylaşalım demiyorum. Ben size – Zorlu ve ıstıraplı bir yola çıkıyorum, benimle var mısınız diyorum diyerek yanına çağırdığı, birlikte olduğu arkadaşlarını yetiştirmek ve ülke sorunlarına çözümler üretmek için mübalağasız binlerce kitap inceledi. Kendi adına kütüphane kurulacak kadar kitabı bulunan tek lider olan Aykut Edibali çalışmalarını Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Gerçek ve Bayrak dergileri ekseni etrafında gerçekleştirdi. Hem insan yetiştirdi hem de zamanın ülke sorunlarına çözümler üretti.

1970’de Milli Mücadelede Kadroların Vazifeleri – Milli Mücadelenin Stratejisi – İlmi Sağ – İnkılap İlmi. 1972’de Kominist İhtilale Karşı Tedbirler. 1974’de Kıbrıs Politikamız Ne Olmalıdır. 1979’da Sosyal Sistemlerin Temelleri. 1991’de Milli Siyasetin Meseleleri ve Birlik Davamız. 2000-2006’da Kur’an’ın Aksiyon Öğretisi. 2011’de Milli Birlik ve Doğu Meselemizin Çözüm Esasları. 2016’da Hakikatin İzinde İlmi Sağ. 2017’de “Türk milletinin evlatlarına yeryüzünde ne için yaşadığını, davasının ne olduğunu hatırlatan, Millet Davası’na hizmet etmek isteyenlere bir rehber, yol gösterici, bir kılavuz olan Millet Davası Büyük Değişim Stratejisi gibi önemli eserler ve yazdığı binlerce makale ile ülke sorunlarının çözümü için önerilerde  bulundu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Her türlü gelişme ve başarının ancak milletin birliğinin sağlanmasıyla mümkün olacağına inanan  Edibali’nin birlik çağrıları 1973’de “Milli Partiler Arası İttifak” çağrısıyla başladı.   Birliğin sağlanması için ekibiyle birlikte büyük çaba sarf etti. Ama insanların nefisleri, mevki ve makam hırsları arzu edilen birliğin sağlanmasına engel oldu.

Edibali ve Yeniden Milli Mücadeleciler yılmadı. 1986’da “ Birlik Davası Hakk’ın Emri, Halkın Arzusudur.” dedi.  2 Şubat1986’da ” Tüm Partileri Milli Dayanışma ve İşbirliğine Çağırıyoruz.” diyerek tarihi bir çağrı yaptı. “Devlet, millet ve vatan için kucaklaşalım” dedi.

Aykut Edibali, yeni Türk asrını birlikte hazırlamanın, dayanışma ve iş birliğinin, karşılıklı saygı ve ortak politikalar belirlemenin şartlarını ve yollarını ortaya koydu…                                                                                                                                                                                                                   Rahmetli Necmettin Erbakan ile rahmetli Alpaslan Türkeş’in bir araya gelmesini, 1991 seçimlerinde birlikte hareket etmesini sağladı.

Edibali, ittifakın genişleyerek devam edeceği konusunda millete verilen sözün yerine getirilmesini ısrarla hatırlattı ama bilinen ve bilinmeyen nedenlerden dolayı sonuç alınamadı…

Edibali ve ekibi yılmadı. Samimi birlik çağrılarına ve çalışmalarına devam etti. Bütün partilere çağrı yaptı. “ Gelin, kendimize davet edip durmayalım. Bütün partilerin düşmüş olduğu hata particilik putudur. Bu insanları kişilikten uzaklaştırır, insanı şirke düşürür. Kendimize değil Allah’a davet edelim.

Biz ne Edibali’nin yoluna, ne Tayip’in yoluna, ne Bahçeli’nin yoluna, ne Kılıçtaroğlu’nun yoluna, ne de başkalarının yoluna çağırıyoruz. Biz Hakkın yoluna çağırıyoruz. Millet Partisi bir çağrı, bir tebliğ görevi yapmaktadır. Ülkenin yönetimi için faziletli ihtisaslı her şeyin ehli insanlar var. Biz yönetimi ehil insanlara bırakacağız. Bize göre Türkiye’nin bütün dertlerinin devası bellidir. Adı da İslam’dır. Ehil insanlarla gerçekleştirilecek İslam Rönesansıdır.” uyarısında bulundu.

Yıl 2007 Millet Partisi, birlik çağrısını bir kez daha yenileyerek “Milli Demokratik ve Çağdaş Partiler Daimi Konseyi Temel Mutabakatı”nı önerdi. Öneride özetle şu söyleniyordu: Gelin partiler üstü bir kurul oluşturalım. Bu tüm parti başkanlarının saygınlığının korunduğu başkanlar kurulu da olabilir. Kurulda ülke yönetimi ve izlenecek siyasetle ilgili temel esasları birlikte belirleyelim. Bunu vatandaşlarımıza açıklayalım. Her parti faaliyetlerini bu ilkeler doğrultusunda yapsın.

Ama ne yazık ki kısır particilik zihniyetiyle yapılan seçim atmosferinde bu çağrıya pek kulak veren olmadı.

Edibali ve Millet Partililer, bu çağrının mutlaka anlaşılacağı ve milletin yüzyıllar boyu devam edecek birliğinin sağlanacağı inancıyla birlik davalarından asla vazgeçmedi.

Yıl 2017 Ülkemiz çok tehlikeli iç ve dış tehditle karşı karşıya. Edibali, çözüm; “Milli Siyasettir”. Milli siyasetin temeli de samimiyettir.” uyarısında bulundu. Milli birlik çağrısını yeniledi.

Türk milleti bu çağrıyı duymalı. Tüm siyasilerimiz milleti ve diğer partileri kendilerine katılmaya çağırmaktan vazgeçmeli. Edibali’nin Yeniden Milli Mücadele, milli irade, milli siyaset çağrısına, “Muhteşem Türkiye” yi birlikte kuralım çağrısına kulak vermeli.

Yenden Milli Mücadele “Milli Siyaset” talebinde bulunmak sadece mücadelecilerin, Millet Partisinin görevi değil tüm vatandaşlarımızın görevidir.  Birbirimizden, mensubu bulunduğumuz siyasi partilerden, vekillerimizden bu çağrıya kulak vermelerini istemek hepimizin görevdir.

Edibali diyordu ki “ İştirak etmediğimiz, çilesini çekmediğimiz bir kurtuluş mümkün değildir.”Birliğimiz, dirliğimiz, geleceğimiz tehlikede! Millet olarak bu çağrıya kulak vermek zorundayız.

Bu çağrıya kulak verileceğine inanıyor Millet Partisi Genel Başkanı merhum Aykut Edibali’ yi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Hakka yolculuğun ardından öğrencilerinden şair Özcan Kartal tüm sevenlerinin duygularına tercüman olacak şekilde şöyle sesleniyor.

“Kanayan yarayı, sarmak istedin. Milli, güçlü devlet kurmak istedin. Kadronla hedefe, varmak istedin. Hakkını helal et, git güle güle. İlimle donatıp, bir kadro kurdun. Milletin derdiydi, hep senin derdin. Yüce davan için, bir ömür verdin. Hakkını helal et, git güle güle. Bilge lider, başımızda taç idin. Milletin derdine sen ilaç idin. Fitneye tok, bir olmaya aç idin. Hakkını helal et git güle güle. diyor.

 Ve şu sözleri veriyor:

Dönmem asla bu davanın yolundan. Uğruna ölmezsem namert desinler. Kurşun yağsa sağımdan hem solumdan. Yolumdan dönersem namert desinler. İmanlı azınlık üstündür çoktan. Ayrılmak yakışmaz doğrudan Hak’tan. Haklıya can kurban gelse çıraktan. Uymazsam sözüne namert desinler. Bağımda güllerim solarsa solsun. Kimi dalkavuklar serveti bulsun. İsteyen güçlünün kölesi olsun. Davadan dönersem namert desinler. Yetim hakkı yeyip, devletten doyup. Para, şöhret makam hırsına uyup. Çıktığım hak yoldan pişmanlık duyup. Nefsime uyarsam namert desinler. Pul üstün gelirmiş, davadan meğer. Zulmü alkışlayıp verirsem değer. Mazlumun yanında olmazsam eğer. Doğruyu yazmazsam namert desinler. Vatan bayrak için yapalım yarış. Çıkmam yoldan gitmesem de bir karış. Şerle savaş olur, hak ile barış. Haktan sapar isem namert desinler. Sevgi saygı eksik olmaz özümden. Name name dava çınlar sazımdan. Dostlar bilir şiirimden yazımdan. Mücadele çizgisinden, izinden. Çıkar isem dönek, namert desinler.

Milletimizin ve yöneticilerimizin uyanması basiretle hareket etmesi (Yanılmadan gerçekleri görebilmesi, gelecekle ilgili sezgi, uyanıklık, anlayış, kavrayış ve vizyon sahibi olması) dilek temenni ve duasıyla

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası