FETÖ’nün bylock’tan son mesajı
FETÖ elebaşısının yaklaşık 3 yıl önce örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’tan “Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek.” şeklinde mesaj attığı ortaya çıktı.
Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, bir tanığın, ifadesinde, FETÖ elebaşı Fethulah Gülen’in 2014 yılında şifreli haberleşme programı ByLock’tan “Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. Onu da şanlı Türk subayları yapacak” mesajını paylaştığını, tanığın mesajın ne anlama geldiğini 15 Temmuz darbe girişiminden sonra anladığını söyledi.
FETÖ/PDY Terör örgütü davalarına 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak baktığını belirten Paça, FETÖ/PDY davalarında tanık ifadelerinin önemine değindi. Paça yapı içerisinde memurların maaşlarından bekar olanlardan yüzde 15, evli olup da evi kendisine ait olanlardan yüzde 10, evli olup evi kira olanlardan yüzde 5 tutarında para toplandığı yine tanık ifadelerinde yer aldığını söyledi. Paça, yapı içerisinde ‘renklenmek’ teriminin kendini saklamak için alkol almak, askerlerinin eşlerinin başını açması, yada polislerin silahlarına 3 hilal yapıştırarak kendini ülkücü gibi göstermesi anlamına geldiğini belirtti.
Paça bir tanığın ise, “2014 yılında ByLock’ta Fetullah Gülen tarafından gelen mesajda ‘Allah bu milletin ordusuna büyük bir fetih daha nasip edecek. Onu da şanlı Türk subayları yapacak’ yazıyordu. O zaman ne olduğunu anlamamıştım. 15 Temmuz’da bu mesajın ne olduğunu anladım. 17-25 Aralık sürecinde 1 ABD doları cezaevine girenlerin ailelerine dağıtılmıştı. Bu plaket, bir nişane gibi bir şeydi. Zaten Fethullah Gülen’den gelen her ne ise o eve şeytan girmeyeceği anlamına gelirdi” ifadesini verdiğini belirtti.