
ERÜ Oğuz Boyları Sempozyumu’na Destek Verecek, Prof. Dr. Altun, Tıp Fakültesi Öğrencileri ile Bir Araya Geldi
ERÜ Oğuz Boyları Sempozyumu’na Destek Verecek
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Oğuz Boyları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Oğuz Boyları Derneği tarafından düzenlenecek “Oğuz Boyları Sempozyumu”na ERÜ destek verecek.
ERÜ Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisinde olmaya önem verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Üniversitelerin en temel görevlerinden birisi bilim camiasına katkı sağlamak olduğu gibi toplumsal olarak da katkılar ortaya koyabilmektir. Biz bu süreçlerde sivil toplum kuruluşları ile her daim ortak projelerde bir arada da olmaya katkılar sunmaya önem veriyoruz. Ben bunun da değerli olduğunu düşünüyorum. Erciyes Üniversitesi olarak bizim akademik olarak ciddi bir bilimsel insan kaynağı potansiyelimiz var. Erciyes Üniversitesi kendini kanıtlamış bu konularda fiziki koşullarını çok iyi bir noktaya getirmiş bir üniversite. Ben bu süreçlerde birlikte hareket ederek, katkı sağlamak imkanı olacağından dolayı da bu iş birliği protokolünü çok önemsiyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Güzel bir birliktelik olur.”
ERÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç da imza töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’den 28, yurtdışından uluslararası boyutta ise 14 üniversiteden katılımcı ile Kayseri’de “Oğuz Boyları Sempozyumu”nun düzenleneceğini söyledi.
Oğuz Boyları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Arslankaya da konuşmasında ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a iş birliği protokolüne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ve Oğuz Boyları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Arslankaya tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında “Oğuz Boyları Sempozyumu” ERÜ ile Oğuz Boyları Derneği iş birliğinde 24-25-26 Ekim 2025 tarihlerinde “Kayseri’de gerçekleştirilecek.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Altun, Tıp Fakültesi Öğrencileri ile Bir Araya Geldi
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Tıp Fakültesi öğrencileri ile yemekte bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Altun, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.
Rektör Prof. Dr. Fatih Altun beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Afşın Alper Cerit ve Dr. Oktay Musa Kayırga ile birlikte öğrenci yemekhanesinde Tıp Fakültesi öğrencileri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
Öğrenciler ile tabldotta yemek yiyen Rektör Prof. Dr. Altun, yemek masalarını tek tek dolaşarak öğrencilerin talep ve isteklerini dinledi.
Uzun süre öğrenciler ile sohbet eden ve 2025-2026 Akademik yılında öğrencilere başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Altun, “Öğrencilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Bizim gençlerimize ve gençlerimizin yeni fikirlerine ihtiyacımız var. Bugünde Tıp Fakültemiz öğrencileri döneme erken başladıkları için onlar ile bir araya geldik. Bugün onlar ile dertleşip onların talep ve isteklerini dinledik. Tüm öğrencilerimize 2025-2026 eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.