CORENDON AIRLINES ERCİYES ULTRA SKY TRAIL DAĞ MARATONU TAMAMLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Avrupa’nın en yüksekte biten dikey koşusu Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu Vertical Kilometer (VK) yarışmasında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Büyükkılıç Erciyes’te, esnafları da ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciyes A.Ş. tarafından Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sene 6’ncısı düzenlenen Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu Ödül Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, sponsor firma yetkilileri ve sporcular katıldı.

“YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN DOĞRU OLDUĞU ANLAYIŞI İÇERİSİNDE KEYİF ALIYORUZ”

Kayseri Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde Middle Earth Travel organizasyonu ile Corendon Airlines isim sponsorluğunda ve Decathlon, Das3917 Otel, Megasaray Otel, Argeus Events, Zuber, Meysu, Hüma Hastanesi, SPX, Merrell destekleri ile gerçekleşen Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu’nun ödül töreninde, Erciyes’te yaptıkları yatırımların doğru olduğu anlayışı içerisinde keyif aldıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Artık Kayseri’miz ulusal ve uluslararası bazda değişik etkinliklere ev sahipliği yapmak suretiyle Erciyes’imiz sadece bir kayak merkezi olmaktan öte gerek bireysel, gerekse grup sporlarının merkezi haline getirme yönündeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bakın az önce Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün otobüsü geçti. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nden geliyoruz. Orada 5 tane lig takımı kamp yapıyor. Dolayısıyla bizler de yaptığımız yatırımların doğru olduğu anlayışı içerisinde keyif alıyoruz. Daha fazlasını yapmak adına da irade gösteriyoruz” diye konuştu.

“SPOR BARIŞ, KARDEŞLİK, DAYANIŞMA, HOŞGÖRÜ, DOSTLUK DEMEK”

Sporun, barış, kardeşlik, dayanışma, hoşgörü ve dostluk olduğunu ifade eden Büyükkılıç, dereceye hak kazanan, kazanamayan tüm yarışmacıları tebrik ederek şunları dile getirdi:

“Sizleri seviyoruz. Spor barış demek, kardeşlik demek, dayanışma demek, hoşgörü demek, dostluk demektir. O açıdan dereceye giren dostları tebrik ediyorum, inşallah Erciyes’imizin bu güzel havasını solumak ve depolamak üzere teşrif eden değişik ülkelerden dostlara ve ülkemizin içerisindeki değişik illerden gelen canlarımıza teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarıyla 5 kategoride yarış var, 200 civarında yarışmacı var, dolayısıyla bunlar bizi yüreklendiriyor, sağ olun var olun dereceye girenleri girmeyenleri, hepinizi tebrik ediyorum.”

Büyükkılıç, sponsor firmalara da teşekkür ederek Türkiye’den ve yurt dışından 200 yarışmacı içerisinde dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi. Büyükkılıç, Erciyes’te yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

BÜYÜKKILIÇ, ERCİYES ESNAFINI GEZDİ, VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Başkan Büyükkılıç, Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu Ödül Töreni dolayısıyla bulunduğu Erciyes’te esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla da sohbet etti. Tek tek esnaf ve vatandaşlar ile ilgilenen Başkan Büyükkılıç, esnafa hayırlı ve bereketli işler temennisinde bulunurken, vatandaşlara da keyifli vakit geçirmeleri dileklerini sundu.

CORENDON AIRLINES ERCİYES ULTRA SKY TRAIL DAĞ MARATONU TAMAMLANDI

 Dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizden 200 atletin katıldığı 6.Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ maratonu sona erdi. Sporcular iki gün boyunca Erciyes’in görkemli atmosferinde eşsiz bir koşu deneyimi yaşadı.

 Dünya standartlarda bir kayak merkezi haline gelen Erciyes, yaz mevsiminde de bisiklet, maraton, voleybol, futbol, yüksek irtifa antrenman kampı, gibi dağ ve tabiat sporları için geniş imkânlar sunmaya devam ediyor.

 Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu 1-2 Temmuz tarihleri arasında Kayseri Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde Middle Earth Travel organizasyonu ile Corendon Airlines isim sponsorluğunda ve Decathlon, Das3917 Otel, Megasaray Otel, Argeus Events, Zuber, Meysu, Hüma Hastanesi, SPX, Merrell destekleri ile gerçekleştirildi.

 Koşu camiasının gözlerini Erciyes’e çeviren ve ülkemizin en önemli koşularından biri haline gelen Erciyes Ultra Sky Trail yarışlarına Türkiye başta olmak üzere Fransa, Rusya, Tacikistan’dan 200 sporcu katıldı. Katılımcılar 2 gün boyunca 64K, 45K, 25K, 12K ve Vertical Kilometer VK olmak üzere 5 farklı etapta mücadele etti.

 Uluslararası Patika Koşuları Birliği (ITRA) ve Uluslararası Skyrunning Federasyonu takviminde de yer alan yarışların ilk günü Avrupa’nın en yüksekte biten dikey koşusu olan Vertical Kilometer (VK) etabı ile tamamlandı. Bu etapta erkeklerde Oğuzhan Emre Singer birinci, Hakan Akay ikinci, Abdullah Özdemir ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise Rezeda Galyamova birinci olurken Beyza Güzel ikinci, Serpil Budak üçüncü geldi.

 Yarışların ikinci gününde koşulan 64K etabında erkeklerde Cevdet Alyılmaz birinci, Mehmet Arslan ikinci, Mehmet Zahir Kül üçüncü olurken, kadınlarda birinci Deniz Çiçek, ikinci Beste Gün Aslan üçüncü ise Özden Sertkaya oldu. Atletler bu etapta Erciyes’in dört bir yanını 360 derece koşarak hem zorlu araziye hem de uzun mesafeye karşı direnç gösterdi.

45K etabında erkeklerde birinci Sergey Abramov,  ikinci Umut Çavuşoğlu, Selim Korkmaz üçüncü gelirken, kadınlarda birinci Rezeda Galyamova,  ikinci Büşra Genç üçüncü Halide Kaya geldi. Yarış takvimine ilk defa dâhil edilen 45 kilometre uzunluğundaki etapta atletler, Bizans’ın mistik kentlerinden olan ve Erciyes’in eteğinde bulunan Gereme antik kentinden koştu.

Sarıgöl’den başlayan ve Tekir Kapı bölgesinde tamamlanan 25K koşusunda erkeklerde Oğuzhan Emre Singer birinci, Abdullah Özdemir ikinci, Buğrahan Cemil Uslu üçüncü olurken,  kadınlarda birinci Serpil Budak, ikinci Beyza Güzel, üçüncü ise Alesya Livanova oldu.

 Hacılar Kapı’dan Tekir Kapı’ya kadar süren 12 kilometre koşusunda erkeklerde birinci Metin Keleş, ikinci Ali Akaydın, üçüncü ise Burakhan Öztaş oldu. Bu klasmanda kadınlarda Itır Atadiyen birinci, Yaren Demirdöğenler ikinci, Merve Köksel üçüncüğü elde etti.

 Müsabakalar sonunda dereceye giren atletlere düzenlenen ödül töreni madalya ve kupaları Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun Corendon Airlines Kurumsal İletişim ve Marketing Sorumlusu Beata Modrzejewska tarafından takdim edildi.

 Ödül töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ”Erciyes’imiz sadece bir kayak merkezi olmaktan öte gerek bireysel, gerekse grup sporlarının merkezi haline getirme yönündeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bizler yaptığımız yatırımların doğru olduğu anlayışı içerisinde keyif alıyoruz. Daha fazlasını yapmak adına da irade gösteriyoruz. Spor barış demek, kardeşlik demek, dayanışma demek, hoşgörü demek, dostluk demektir. O açıdan dereceye giren dostları tebrik ediyorum, inşallah Erciyes’imizin bu güzel havasını solumak ve depolamak üzere teşrif eden değişik ülkelerden dostlara ve ülkemizin içerisindeki değişik illerden gelen canlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri girmeyenleri, hepinizi tebrik ediyorum “dedi.

 Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, ise” Erciyes’te bizim açımızdan bir şey yapmak değil sürdürmek daha esas. Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu’nda da şimdiye kadar bu hedeflerimize ulaştık ve altıncısını da başarı ile gerçekleştirdik. Bu yarışa katılıp yarışı bitiren, bu cesareti gösteren herkesi tebrik ediyoruz. Gerçekten çok zor parkurlarda inanılmaz bir performans ve kondüsyon göstererek yarışı bitirmek herkesin harcı değil. Dereceye girenleri ayrıca kutluyoruz. Bu gibi organizasyonlara markalarımız sahip olduğu zaman hem sürdürülebilirliği hem kalitesi hem de tanınması daha yaygınlaşıyor. Bu sebeple Corendon Airlines başta olmak tüm destekçilerimize yanımızda oldukları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayserispor: 0 – Samsunspor: 1

Stad: RHG Enertürk Enerji HAKEMLER: Zorbay Küçük, Murat Tuğberk Curbay, Murat Temel BELLONA KAYSERİSPOR:Onurcan, Attamah, …