
Engelsiz Yaşam Merkezi, Tarımsal Üreticiye Destek, Merkez Halk Kütüphanesi’ni Yeniliyor, Millet Kütüphanesi’nde Anadolu Selçukluları Sergisi,
BÜYÜKŞEHİR’İN ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, ÖZEL BİREYLERİN YENİ YAŞAM ALANI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ücretsiz hizmet veren Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını desteklemek için sunduğu kaliteli eğitim ve terapilerle, Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin, Türkiye’nin yatay mimariyle inşa edilmiş en büyük engelsiz yaşam merkezi olduğunu vurgulayarak, merkezde engelli bireylere yönelik sağlanan üst düzey hizmetlerin olduğunu kaydetti. Başkan Büyükkılıç, “Alanında uzman kadromuzla, özel bireylerimize en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Özderici ailesinin iş birliğiyle hayata geçirilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Türkiye’nin en kapsamlı engelsiz yaşam alanlarından biri olarak, “Hizmette Engel Tanımıyoruz” sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor. 4 bin metrekarelik kapalı alanda, 50 personel ile 330 öğrenciye ücretsiz eğitim ve tedavi imkânları sunuluyor.
Merkezde engelli bireylerin bağımsız, üretken ve kendine yetebilen bireyler olmaları hedefleniyor. 3 blok, çok amaçlı konferans salonu, kütüphane, spor salonu, yüzme ve hidroterapi havuzu, duyu bütünleme odası, kafeterya gibi sosyal alanların yanı sıra müzik, spor ve İngilizce atölyeleri de öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor. Açık alanlarda ise spor sahası, hobi bahçesi, sera ve kum havuzu gibi etkinlik alanları bulunuyor.
Merkezde bireysel ve grup eğitimlerinin yanı sıra, müzik, spor ve mutfak atölyeleriyle öğrencilerin fiziksel ve zihinsel becerileri destekleniyor. Ayrıca, psikologlar tarafından sosyal ve bilişsel gelişime yardımcı olacak rehberlik hizmetleri de sunuluyor. Ailelere yönelik eğitimler ile çocuğun okulu ile iş birliği yapılırken, aile ve çocuk arasındaki bağ güçlendiriliyor.
Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve onları topluma, bağımsız bir şekilde kazandırmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
BÜYÜKŞEHİR, 7/24 MERKEZ HALK KÜTÜPHANESİ’Nİ YENİLİYOR
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 7/24 hizmet veren Merkez Halk Kütüphanesi’nde yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Büyükşehir kütüphaneleri, modern dokunuşlarla daha konforlu hale getiriliyor.
Okuyan ve okutan şehir Kayseri’de, Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphaneleri modernize edilerek bilgiye erişim daha kolay hale getiriliyor. Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla kütüphaneleri modernize etmeye devam ediyor. Şehir genelinde vatandaşlara bilgiye erişim imkânı sunan kütüphaneler, konforlu ve nezih alanlarla zenginleştiriliyor. Bu kapsamda, 7 gün 24 saat açık olacak şekilde hizmet veren Merkez Halk Kütüphanesi’nde yenileme çalışmaları sürdürülüyor.
Büyükşehir Belediyesi, İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı çalışmalarını yürüten Teknik Bakım, Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Merkez Halk Kütüphanesi’nin 2 bin metrekare taban fayansı yenilenirken, kütüphane içerisindeki WC’lerin de tadilatı tamamlanıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Teknik Koordinatörü Vedat Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla merkez kütüphanemizi yeniliyoruz. Bir hafta gibi kısa sürede tamamlayıp, öğrencilerimizin hizmetine sunarak, daha konforlu bir alan oluşturuyoruz. Durmak yok, hizmete devam” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere ve tüm ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve internet hizmeti sunarak, kütüphaneleri ev sıcaklığında bir ortama dönüştürüyor. Ekiplerin, özverili çalışmalarıyla kütüphaneler, hem öğrencilerin hem de kitapseverlerin buluşma noktası olmaya devam ediyor.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN TARIMSAL ÜRETİCİYE 783 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, üretenin her zaman yanında olduklarını söyleyerek, üreteni ‘baş tacı’ şeklinde niteleyen anlayışla sahip çıktığı tarımsal üreticilere, bu zamana kadar gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla 783 milyon TL’lik dev destekte bulundu.
Ekibi ile birlikte, gerek besi yapan üreticilere gerekse bitkisel üretim yapan çiftçilere yönelik birbirinden farklı, faydalı ve sürdürülebilir projeler oluşturarak üretimlerine katkıda bulunan Başkan Büyükkılıç, çeşitlendirerek arttırdığı destek ile hizmetlerini sürdürüyor.
Sürdürülebilir Projeler Başta Olmak Üzere Her Konuda Tarımsal Üreticiye Destek
En son ‘Kovan Sizden Arı Bizden Projesi’ne başvuru duyurusunda bulunulan Büyükşehir Belediyesi, imza attığı sürdürülebilir projelerden koyun, tavuk, arı ve damızlık manda dağıtımını ile üreticinin yanında oldu. Büyükşehir ayrıca sürdürülebilir anlamda bitkisel üretimi arttırma amacıyla başta aspir tohumu olmak üzere nohut, buğday, korunga, yonca ve yem bitkileri tohumu dağıtımı da gerçekleştirdi. Araç, gereç ve ekipman noktasında da üreticiye destek veren Büyükşehir Belediyesi traktör, kurutma, paketleme, işleme tesisleri, gölet şeklinde sulama proje ve destekleri, sıvat, onarım ve bakım ile buna benzer pek çok faaliyeti gerçekleştirerek kırsal alanlardaki tarımsal üreticiye ve üretime sahip çıktı.
Çiftçi ve Besiciye 783 Milyon TL’lik Katkı
Çiftçi ve besiciler ile her fırsatta buluşan, taleplerini ve görüşlerini öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hemen her konuda Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları ile tarımsal üreticinin yanında oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde en çok destek aldığı dönemi yaşayan Kayseri, Başkan Büyükkılıç’ın özverisi ile geride kalan 6 yılda toplam 783 milyon 86 bin 400 TL’lik destek aldı.
Özverili Gayretler Meyvelerini Verdi, Kayseri Tarım Şehri Oldu
Başkan Büyükkılıç’ın gayretleri ile tarım şehri haline gelen Kayseri, büyükşehirler arasındaki işlenen tarım alanları miktarında, 4’üncü sırada yer aldı. Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kocasinan Ziraat Odası iş birliğinde Türkiye’de ilk ortaklaşa uygulanan Mera Islah Projesi kapsamında 400 dekar Beydeğirmeni, 200 dekar Molu olmak üzere toplam 600 dekar araziye mera vasfı kazandırıldı. Ayrıca Kayseri, Türkiye’de en çok üretimi yapılan tarımsal ürünlerin yetiştirilmesinde ilk ondaki ürün sayısını 18’e yükseltirken, 3 ürün üretiminde de Türkiye 1’incisi oldu.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MİLLET KÜTÜPHANESİ’NDE ANADOLU SELÇUKLULARI SERGİSİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Anadolu Selçukluları Sergisi’nin açılışına katıldı. Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sergiye katkılarından dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve davetliler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Bakan Ersoy, serginin ziyaretçilere bu köklü devletin siyasi, sosyal, kültürel ve sanatsal yönlerini bütünlüklü bir şekilde görme imkânı sunacağını belirterek, “Bu serginin hayata geçirilmesinde büyük katkıları bulunan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’muza, Kayseri ve Konya Büyükşehir belediyelerimiz ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ekibimize teşekkür ederim” dedi.
Başkan Büyükkılıç da Anadolu Selçukluları Sergisi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Selçuklu şehirlerinden biri olan ve Selçuklu mirasını günümüzde de yaşatan kadim kent Kayseri olarak böyle anlamlı bir sergiye katkı sunmuş olmaktan onur duyuyoruz. Anadolu’muzun her karışına mührünü vuran eşsiz medeniyetimizin mirasını geleceğe taşıma azmiyle çalışmaktan şeref duyuyoruz. Anadolu Selçuklularına dair önemli eserlerin yer aldığı serginin hayırlı olmasını ve önemli katkılar sunmasını diliyorum” diye konuştu.
Anadolu Selçuklu mirasını sekiz bölüm altında inceleyen sergide egemenlik, güç ve hâkimiyet, eğitim hayatı, tasavvuf, ticari hayat, çinicilik, takılar ve mimari sanat başlıklarının altında çok özel eserler yer alıyor.
Sergide, 12. yüzyılın sonlarından kalma nadir bir Kur’an-ı Kerim, kabartma yazılar ve motiflerle süslü ceviz ağacından yapılmış siyah renkli rahle, Şems-i Tebrizi’den izler taşıyan serpuş ve yine Hz. Mevlânâ’ya atfedilen bir hırka, Muhiddin Arabî’nin kendi el yazısıyla kaleme aldığı Fütuhâtül Mekkiyye gibi eserler dikkat çekiyor.