Engelli ve Yaşlılar için mola evleri yapılacak
Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, engelli aileleri ile bir araya geldi. Ailelere, belediye başkanlığı döneminde engellilerin birinci önceliği olacağını sözünü veren Dr. Karaoğlu, “Unutmayalım, her insan bir engelli adayıdır.” Dedi.
CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, engelli bireylerin ailelere ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Dr. Karaoğlu, ailelerin yaşadığı zorlukların tartışıldığı toplantıda, engelliler ile ailelerinin yaşamlarına dair farkındalık oluşturmak gerektiğini savundu.
Unutmayalım, Her İnsan Bir Engelli Adayıdır
Engellilerin bağımsız birey olmaları gerektiğinin altını çizen ve ailelerin ise evde bakım ücretlerinin revize edilmesini hatırlatan Dr. Karaoğlu, “Engelli aileleri ile istişare toplantısına katıldık. Belediye başkanlığımızda engelliler birinci önceliğimiz olacak. Farkındalık yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin yaşadığı sorunları anlamamak için insan olmamak lazım. Biraz empati kurmanız halinde bu insanların yaşadığı zorlukları gözünüzün önüne getiriyorsunuz ve bir saniye olsun bu gerçeğe katlanamıyorsunuz! Oysaki bizim katlanamadığımız gerçeği yıllardır yaşayan ailelerimiz var. Biz seçilmemiz halinde engelli ve yaşlı kreşi diyebileceğimiz Mola Evleri Projesiyle, dışarıya çıkmak isteyen engellilerimizin ve yaşlılarımızın gün içinde zaman geçirebilecekleri, etrafında ve çevresinde yeşil alanı olan kompleksler oluşturacağız. Böylelikle bütün insanların engelli kardeşlerimizi de bir birey olarak görmelerine yardımcı olacağız. Yaşlılarımıza saygıyı daha da artıracağız. Kimsesiz engelliler için bakım evleri yapacağız. Ailelerimize ise psikologlar eşliğinde danışmanlık hizmeti vereceğiz. Sağlık eğitim rehabilitasyon ve istihdam ile ilgili sorunları çözeceğiz.” Şeklinde konuştu.