Haberler

Elektrik faturalarına ayar

zBaşbakanlık, EPDK’nın yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’na ‘faiz’ ayarı çekti. Elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulanacak. Bu uygulamayı içeren ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’ Başbakanlık’a gönderildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Başbakanlık’ın uyarısı üzerine elektrikte faturasını zamanında ödemeyen ve temerrüde düşen aboneye, yıllık yüzde 16.8 yerine yüzde 9 faiz uygulayacak.

EPDK, elektrik sektöründe 35milyona yakın abone ile elektrik dağıtım(perakende) şirketleri arasında ‘hak, yükümlülük ve sorumlulukları’ düzenleyen yeni ‘Müşteri Hizmetleri Yönetmelik Taslağı’nı Başbakanlığa gönderdi.

Başbakanlık, faturasını zamanında ödemeyen, bu nedenle temerrüde düşen abonelerin yüklenecekleri faizlerle ilgili önemli uyarı ve öneridekiler de bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verdiği ‘görüşe’ de işaret eden Başbakanlık, özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmelerde ‘amme alacaklarına’ ilişkin mevzuatın işletilemeyeceğini vurguladı.

Gümrük Bakanlığı’nın TÜİK tarafından belirlenen aylık TÜFE oranlarının uygulanmasının ‘yerinde’ olacağını belirttiğine dikkat çeken Başbakanlık, temerrüde düşen abone için yüzde 9 faiz önerdi

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Davutgulec.com - Sosyal Medya Butonları
Sosyal Medya Hesapları
Telefon Et
Instagram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Çerez Politikası Şeridi