EğitimSanayi-Teknoloji

Eğitim-teknoloji haberleri (02.08.2020)

Kapadokya’da Diş Hekimleri Yetişecek

İddialı olduğu havacılık ve sağlık programları ile adından ve başarılarından sıkça söz ettiren Kapadokya Üniversitesi, 2020 – 2021 akademik yılında Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alımına başlıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş tek yüksekokul unvanı ile Uçak Teknolojisi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçuş Hareket Yöneticiliği gibi havacılık bölümlerinde sektörün lokomotif eğitim kurumu olarak iş garantisi veren, eğitim ve istihdamdaki iş birlikleri ile sağlık programlarında binlerce öğrenciyi aktif sektörel yaşama hazırlayan, Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Montessori Anaokulları ile okul öncesi eğitime farklı bir bakış açısı getiren Kapadokya Üniversitesi, önümüzdeki akademik yılda açılacak Diş Hekimliği Fakültesi ile ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, gençlerin Kapadokya’da nitelikli diş hekimliği eğitimi almasını hedefliyor.

Nevşehir’de açılan ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak bu yıl bölüme 22’si yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam 68 öğrenci alacak olan Kapadokya Üniversitesinin bölüm için tam burslu kontenjanı da mevcut. Başta Nevşehir olmak üzere, Kapadokya bölgesinde yaşayan öğrencilere bölge bursu ile tercih, mesleki eğilim bursları gibi çeşitli burs imkânları da sağlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Kapadokya Üniversitesi Yayınında

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kapadokya Üniversitesinin Youtube kanalı üzerinden yapılan “Alev Alatlı ile Murakabe Günleri” yayınının konuğu oldu.

Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı tarafından hazırlanan ve üniversitenin Youtube kanalından Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar moderatörlüğünde canlı olarak yayınlanan “Alev Alatlı ile Murakabe Günleri”, 23 Temmuz 2020 tarihli yayınında Fatma Şahin’i ağırladı.

Fatma Şahin’in, ender üreticilerden birisi olduğunu vurgulayarak söze başlayan Alev Alatlı, “Fatma Şahin, her daim üreten, konu ya da iş ne olursa olsun asla kolaya kaçmayan birisidir. Başta bizim üniversitemizdeki kız öğrencilerimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm kız öğrencilerimizin Fatma Şahin ismini özellikle tanımalarını istiyorum. Gaziantep gibi Anadolu şehrinden genç yaşta gelip, olağanüstü gayretleri ile çok güzel işler başaran Fatma Şahin’i tanıyanlar, bu müstesna ismi tanıdıktan sonra hayatlarında güzel işleri yapmak ve başarmak için bahane bulamayacaklardır.” şeklinde konuştu.

 Kapadokya bölgesinin kendisini çok etkilediğini ifade ettikten sonra üniversite ile ilgili konuşan Fatma Şahin, “Kapadokya bölgesi ve özellikle Kapadokya Üniversitesi beni çok etkiledi. Üniversite hayatında en çok istediğim şey olan teorik ile pratik hayatın beraberliği, Kapadokya Üniversitesinde birleşmiş durumda ve yaşamın içinde. İşte bu, bizlere her anlamda örnek olan Alev Alatlı hocamızın vizyonudur. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Fatma Şahin: “En Büyük Hedefim Kapadokya Ruhunu Fırat’a Getirmek”

En büyük hedefinin Kapadokya’ya gelen Asya turistini Fırat’a da çekmek olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, “Kültürel mirası gezme isteğiyle ülkemize gelen Asya turistine Fırat’ı, Göbeklitepe’yi, Zeugma’yı, oradan da Kahramanmaraş ve Hatay hattındaki mozaik hattını göstermek en büyük hedefim. Bu anlamda önemli çalışmalarımız vardı ama pandemi dolayısıyla biraz kesintiye uğradı.  İnşallah biz de bu bölgeye Kapadokya ruhunu getirebilirsek bölgede oluşturulan ekonomi sonrası ne terör kalır, ne uyuşturucu kalır, ne işsizlik kalır. Kapadokya’da büyük bir başarı hikayesi var ve bunu tüm Türkiye, Anadolu hikayesine döndürmek lazım.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak neleri başardıklarını ve projelerini anlatan Fatma Şahin, canlı yayında daha sonra izleyicilerin sorularını da cevapladı.

BERLİN KREUZBERG’TE KLİP ÇEKTİ

Selda Bağcan ile Çıkarttığı Albümün İkinci Hit Şarkısı ‘Ah ulan’ Selda Bağcan ile gerçekleştirmiş olduğu düetle hızlı bir çıkış yakalayan Ferhat Güneyli, aynı albümde yer alan ‘Ah Ulan’ şarkısına Berlin’de klip çekti. beSound production etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlanan şarkı, 17 Temmuz 2020de eşzamanlı Net-d, beSound ve sanatçının kişisel YouTube kanalında yayınlanacak. Sanatçının bu klibi aynı zamanda yabancı bir yönetmenin yönettiği ve Berlin Kreuzberg’te çektiği ilk klibi oldu.

‘Ah Ulan’ şarkısının klibinde Flamenko danscı Marion Heinz Flamenko Dansını cesurca Özgün Müzik tınılarıyla serpiştirdi. Flamenko dansı İspanyada yaşayan çoğunluğu madencigöçmen İspanyol çingenelerinin kültür mirasıdır. ‘Ah Ulan’ şarkı sözü ve müziği ise dramatik bir öyküyü özgün müzik tınılarıyla anlatmakta. Klibinde iki kültürü birarada buluşturan sanatçı Ferhat Güneyli gerçek bir Kültür elçisi rolünü üstlenmiştir.

FERHAT GÜNEYLİ BİR KÜLTÜR ELÇİSİ TÜRK – ALMAN – İSPANYOL – KOLOMBİYALI – KANADALI-RUMEN – AMERİKALI – HEPSi BiRARADA !!

Yaptığı aranjelerle pek çok sanatçıyı zirveye taşıyan ve bu yapıtlarla kendinden söz ettiren Osman İşmen’in düzenlemelerini yaptığı ‘Ah Ulan’ şarkısı ile Güneyli müzik listelerindezirveyi zorlamaya hazırlanıyor. Yönetmenliğini Sebastian Rodrigeuz’in üstlediği klibin prodüksiyonunda 7 ülkeden insan yer aldı. Klip Berlin Kreuzberg semtinde uluslararsı ünlü müzik gruplarının sahne aldığı meşhur ‘LIDO’ konser salonunda bir günde çekildi.Yurtiçi ve yurtdışında menajerlik çalışmaları Kınay Production tarafından yürütülen Ferhay Güneyli avrupada bir çok müzik fuarı ve festivalinde sahne almıştır.

Genç nüfusun yüzde 24,4’ü iş, sanayici ise kalifiye eleman arıyor

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Yülek: Eğitim içeriği ile sanayinin ihtiyacı arasındaki uyumsuzluk işsizliği arttırıyor

Kalifiye iş gücü sorununun çözümü için geliştirilen sanayi – üniversite iş birliklerinin kapsamı her geçen gün artıyor. Türkiye’nin ve sanayinin teknoloji partneri Tezmaksan Makine tarafından kurulan Tezmaksan Akademi ve OSTİM Teknik Üniversitesi arasındaki iş birliği teorik ve uygulamalı eğitimler ile staj imkanlarını kapsıyor. Akademi tarafından düzenlenen  “Üniversite Gözünden Türkiye’nin Büyümesinde Sanayinin Önemi”  başlıklı webinarda konuşan OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek,  “Eğitim sistemimizin gerçek dünyayla olan uyumsuzluğu işsizlik oranlarına yansıyor” dedi.

Türkiye’de 15-29 yaş aralığındaki işsiz sayısı 5,6 milyona ulaşırken, genç nüfus iş, sanayici ise aradığı niteliklere uygun çalışan bulamamaktan şikayet ediyor. Bu durum sanayi – üniversite işbirliklerini daha önemli bir hale getirirken, pandemi iş yapma biçimleri ve çalışan donanımında çok daha köklü değişikliklere neden olacak. Türkiye’nin ve imalat sanayisinin teknoloji partneri Tezmaksan Makine tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan Tezmaksan Akademi, eğitim iş birliği yaptığı OSTİM Teknik Üniversitesi ile konuyu ele aldığı bir webinar düzenledi.

 “Üniversite Gözünden Türkiye’nin Büyümesinde Sanayinin Önemi” başlıklı webinarın moderatörlüğünü Tezmaksan Makine Kurumsal Müşteri İlişkileri ve Operasyonel Kiralama Direktörü Yalçın Paslı yaparken, gençlerin ve sanayicilerin sorularını OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek cevapladı. Bir ülkenin ekonomik büyümesi ve kalkınmasının ancak sanayinin gelişmesi ile mümkün olabileceğinin ifade edildiği webinarda, ihracat artışında yeni ürünlere geçilmesinin önemine dikkat çekildi. Bu noktada kalifiye mühendisler ve müteşebbisler yetiştirme gerekliliğine vurgu yapıldı.

 “İş dünyasına uygun profilde öğrenci yetiştirmek gerekiyor”

Öğrencilerin ve sanayicilerin katılımına açık olan etkinlikte konuşan Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, genç nüfusun yüzde 24.4’ünün iş, sanayicinin de çalışacak eleman bulamamaktan şikayet ettiği gerçeği üzerine şunları kaydetti: ”Ekonomideki işsizlik seviyeleri biraz eğitimle de alakalı diyebiliriz. Eğer bizim sistemimiz kamunun, sanayinin profiline uygun bir eğitim sistemi düzenlerse işsizlik azalacaktır. Üniversiteden gelen gencin profili ile şirketin aradığı profil başka olunca, iş dünyası öğrenciyi alıp hammadde gibi işleyip kendi istediği kıvama getirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda hem para ödeyip, hem de eğitmiş oluyor. Bu uyumsuzluk, eğitim sistemimizin gerçek dünyayla olan uyumsuzluğunu ortaya çıkartan bir örnek. Bu durumda 24-29 yaş aralığındaki gençler, işsizlik oranlarına çok yüksek olarak yansıyor. Ancak gençlerin, topu sisteme de atmamaları lazım. Üniversitelerin de gençleri doğru eğitmeleri gerekiyor. İş dünyasına uygun profilde öğrenci yetiştirmek gerekiyor.”

Eğitimleri yapay zekaya ve yüksek teknolojili sanayiye yoğunlaştırmalıyız

Prof. Dr. Yülek, üniversite tercih döneminin yaklaşması nedeniyle son dönemin en popüler başlığı olan “geleceğin meslekleri” konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Yülek,  “Gençlere, ‘Gelecek 50 yılda hangi mesleklerle para kazanacak?’ diye baktığımızda soft bir alan görüyoruz. Örneğin, insan ömürleri uzuyorsa sağlık alanında, sağlık destek sistemlerine ihtiyaç olacak. Bu sistemi de entegre edecek olan sanayi sektörü. Japonya ve Amerika’daki şirketler bunu görüyor. O nedenle bizde de öğrencilerin akıllı şehir teknolojileri, enerji teknolojileri, uzay bilimleri, sağlık destek teknolojileri, robot gibi alanlara yönelmeleri lazım. Artık mühendislerin çoğunun programlamayı öğrenmeleri şart” dedi.

‘Mesleki teknik lise eğitimi çok önemli’

Tezmaksan Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu ise küçük yaşlarda başlayan mesleki yönlendirmenin önemine vurgu yaparak teknik liselerin burada üstlendiği büyük sorumluluğa dikkat çekti. Aydoğdu, konuşa ilişkin olarak şunları kaydetti: “Tezmaksan Akademi olarak Alman eğitim kurumu Christiani ile bir işbirliği görüşmemiz oldu. Yaptığımız toplantıda bize mühendislik eğitimi için üniversite dönemini beklemenin geç olduğunu söylediler. İlkokul öğrencilerine fizik dersleri verdiklerini, Legolardan oluşan akıllı telefon uygulamaları ile basit PLC programları öğrettiklerini anlattılar. İlkokul  döneminden başlayarak geleceği yaratacak olan gençlere ulaşmak, doğru donanımlar edindirerek kendilerine en uygun bölüme yönelmelerini sağlamak son derece önemli. Türkiye olarak buralarda güzel çalışmalar yapıyoruz; ama henüz istediğimiz seviyede değil. Hızla oradaki yapıyı yeniden düzenlememiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor.”  Aydoğdu, akademi olarak mesleki teknik lise işbirliklerinde hem yeni teknolojileri öğrettiklerini hem müteşebbislik konusunda mentörlük desteği sunduklarını hem de maddi destek verdiklerini kaydetti.

Tezmaksan Akademi ile Ostim Teknik Üniversitesi işbirliği

 Sanayinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm olmak için kurulan ve 2015 yılından bu yana 40 bin teknik lise öğrencisine seminerler veren, her yıl ilgili liselere 50 bin ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştiren, 62 ildeki meslek lisesi ile üniversitelerle işbirlikleri geliştiren Tezmaksan Akademi, Kasım 2019’da OSTİM Teknik Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokole göre, sanayinin ihtiyacı olan kimi donanımlara ilişkin mesleki eğitim Tezmaksan Akademi tarafından öğrencilere detaylarıyla anlatılacak. Akademinin eğitmenleri, Makine Mühendisliği Bölümü ve Makine Programı öğrencilerine yönelik olacak ve yeni teknolojilerin kullanımı ile CNC eğitimlerini içerecek. Ayrıca iş birliği kapsamında iki kurum; uygulamalı eğitim, işbaşında eğitim, staj uygulamaları, kariyer ve rehberlik merkezi ile istihdam çalışmaları alanlarında ortak projeler gerçekleştirecek. Üniversitede gerçekleştirilecek bu eğitimlerin yanı sıra sanayi çalışanları da OSTİM Teknik Üniversitesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerden yararlanma imkanına sahip olacak.

Eğitimde dijital dönüşüm hızlandı Online eğitim pazarı vites yükseltti
Koronavirüs salgını ile birlikte online eğitime yönelim arttı. 2019 yılında 200 milyar doları aşan küresel e-öğrenme pazar büyüklüğünün 2026 yılında yaklaşık 2 katına ulaşması beklenirken; Cambly Türkiye Ülke Müdürü Emre Şimdi, pandemi dönemi ile hız kazanan e-öğrenme pazarındaki yükselişin devam edeceğini söyledi.
Koronavirüs salgını dijitalleşme sürecini hızlandırırken, tüketici alışkanlıklarını da değiştiriyor. Pandemi sürecinde hem öğrenciler hem de çalışanlar tarafından online eğitime ilgi artarken, 2019 yılında 200 milyar doları aşan küresel e-öğrenme pazar büyüklüğünün 2026 yılında yaklaşık 2 katına çıkması bekleniyor. Türkiye’de de pazar büyüklüğünün 2023’te 200 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İngilizce eğitim uygulaması Cambly’nin Türkiye Ülke Müdürü Emre Şimdi “COVID-19 salgınının pandemi olarak ilan edilmesinin ardından hükümetlerin attığı ilk adımlardan biri okulların kapatılması oldu. Bu karar ile birlikte dünya genelinde pek çok çocuk uzaktan eğitime geçiş yaparken, ebeveynler de e-eğitim hizmeti veren şirketlere yöneldi. Ayrıca bu süreçte sadece ebeveynlerin ve çocukların değil; kendine yatırım yapmak, vaktini verimli şekilde değerlendirmek isteyen kişilerin/çalışanların da tercihi yine e-eğitimler oldu” dedi. Pandemi döneminde Türkiye’deki mevcut kullanıcılarının Cambly kullanımında artış oranının yüzde 21 olduğuna işaret eden Emre Şimdi, salgın sürecinde Cambly Türkiye’de yeni kullanıcılardan gelen organik trafiğin de yüzde 25 arttığını söyledi.

“Ücretsiz ders içerikleri de sunuyoruz”
Cambly’nin bu süreçte yaptığı çalışmalara da değinen Emre Şimdi “Cambly olarak COVID-19 ile ilgili gelişmelerin yanı sıra hem öğrencilerimiz hem de eğitmenlerimiz üzerindeki etkilerini yakından takip ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Hizmet ettiğimiz topluluğu önemsiyor, bu dönemde evlerimizde daha fazla zaman geçirdiğimiz için farklı fırsatlar sunmaya çalışıyoruz. Kullanıcılarımızın zamanını verimli kılmak, dünyanın dört bir yanından insanlarla iletişim kurup fikir alışverişi yapmalarını sağlamak, kişisel gelişimlerine destek olmak istiyoruz. “Cambly ile İngilizce Öğren” YouTube kanalında ücretsiz ders içerikleri paylaşırken, Spotify kanalımızda ise dinleme becerilerini geliştiriyoruz. Yine okurken hem eğlenip hem öğrenebileceğiniz Cambly Blog’da İngilizce kendini tanıtmaktan özgeçmiş hazırlamaya birçok içerik sunuyoruz. Aynı zamanda COVID süresince tek geçim kaynağı Cambly’de çalışarak para kazanmak olan, başka geçim kaynağı olmayan değerli eğitmenlerimize desteğimizi de sürdürüyoruz” diye konuştu. Emre Şimdi ayrıca, Cambly’nin ilk kez uygulamayı deneyecekler için “12ingilizce” koduyla 15 dakika ücretsiz deneme dersi sağladığını belirterek, sınırlı sayıda kişi için geçerli olan aynı kod ile 12 aylık aboneliklerde de yüzde 45 oranında indirimden faydalanma imkânı sunduklarını kaydetti.

Türkiye’de 2023 yılı için beklenti 200 milyon dolarlık pazar büyüklüğü
Öte yandan yapılan araştırmaların koronavirüs salgınının neden olduğu e-öğrenme pazarının yükselişinin kalıcı olacağını gösterdiğine işaret eden Emre Şimdi, Türkiye’deki e-öğrenme pazarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Türkiye’de yapılan araştırmalara göre e-öğrenme pazar büyüklüğü 2013-2018 yılları arasında çift haneli büyürken, Türkiye’de pazar büyüklüğünün 2023 yılının sonunda 200 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bunun en önemli nedenleri arasında online eğitimin kişiselleştirilebilir olması, kullanıcılara zaman kazandırması, global bilgi paylaşımını desteklemesi ve sürekli kendini güncellemesi gibi önemli noktaları gösterebiliriz. Ayrıca Türkiye özelinde baktığımızda genç nüfusun yoğun olması, artan internet penetrasyonu, son yıllarda okul sayılarındaki yükseliş ve evden çalışma düzenine geçen şirket sayısındaki artış ile birlikte çalışanların kendini geliştirmek için arayış içerisinde olmaları da Türkiye açısından büyük bir potansiyel olduğunu ortaya koyuyor.”

E-Ticaretsektörü, pandemi dolayısıyla evde geçirilmesi beklenen KurbanBayramı’nda 1 milyar liralık ciro hedefliyor.

Türkiye’ninilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı GüçlüKayral, önceki yıllarda e-ticaretin bayram cirolarını ağırlıklı olarak tatilsatışlarının oluşturduğunu anımsattı.

Bu yılise hem pandemi hem de tatilin kısa olmasından dolayı KurbanBayramı’nın ağırlıklı olarak evlerde geçirileceğini kaydeden Kayral, şunlarısöyledi:

“Yıllarsonra ilk kez evde geçirilecek bayram öncesi alışverişler erkenden başladı. AVMve çarşı, pazar ziyaretleri konusundaki kaygılar hala tam olarak giderilmişdeğil. Bu yüzden bayram alışverişlerini, hediye alımlarını online mağazalardanyapan çok geniş bir kitle var. Ayrıca dini vecibelerini yerine getirmekisteyen, ancak hayvan alım ve kesim yerlerinin hijyen açısındangüvenirliliğinden endişe duyanlar da marketlerin online kurban satışlarınayöneldi. Bu yıl bayramda e-ticaret sektörü 1 milyar liralık ciro hedefliyor”dedi.

4,5günlük bayram iznini tatil yaparak değerlendirmek isteyenlerin de online kurbansatışlarına yöneldiğini anlatan Kayral, “Eskiden uzun tatillere rast gelenKurban Bayramı’nda insanlar bir yerlere gitmeyi tercih ettiğinden dolayıkurbanlık satışları düşerdi. Marketler kurban etlerini en fazla 2-3 günbeklettiğinden online kurban satışları olumsuz etkilenirdi. Bayram izni kısaolacağından bu olumsuz durum da ortadan kalkmış oldu. İnsanlar tatil ya dakurban kesimi arasında tercih yapma derdinden kurtuldu” diye konuştu.

Online Kurban Satışının Avantajları
Kayral, kurbanlıklarını marketlerden online satın alanların sahip olacaklarıavantajları da şöyle sıraladı:
Kurban alımındaki karmaşadan kurtulunması: Son yıllarda modernhayvan pazarları kurulsa da bu yerlere ulaşımın zorluğu, bütçeye uygun birkurbanlık bulmak için saatlerce dolaşmak zorunda kalınması, insanları onlinepazarlara yönlendirmekte. Oturduğun yerde birkaç “tık” ile istediğin cinstekurbanlığı satın alabiliyorsun.
En uygun fiyata kurbanlık alınması: Online kurbanlık satışınınyaygınlaşması internette fiyat araştırması yapmayı kolaylaştırdı. İstediğiniztürdeki bir kurbanlığı en uygun fiyatla nereden satın alacağınızı birkaç tıklaöğrenmek mümkün. Ayrıca alışveriş yapan herkese para veren Avantajix.comgibi cashback siteleri üzerinden marketlerin internet sitesinegirilmesi halinde kurban alımı benzersiz şekilde ucuza gelebiliyor..
Dini vecibelere uygun, hijyenik kesim yapılması: Marketlerin kurbankesim işlemleri son derece profesyonelce yapılıyor. Kurban kesim yerlerindenoter, din görevlisi ve veteriner hekim görev yapıyor. Bu kişiler kasaplarınhijyenik koşullarda İslamı usullere uygun şekilde kurban kesimiyapılmasını sağlıyor. Kesilen kurbanlıklar, istenilen şekilde parçalaraayrılıyor. İstenirse randevu alınarak, kurban kesilirken başında durabiliyor.İsteyenler de vekalet vererek kurbanlıklarını kestirebiliyorlar.
Teslimat kolaylığı sağlanması: Kurbanlıklar parçalara ayrılıppaketlendikten sonra Bayramın son gününe kadar mağazalardan alınabiliyor. Ya dakoli halinde adrese teslim edilebiliyor.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası