Yerel Haberler

BAŞKAN PALANCIOĞLU: “AYDINLIKEVLER MAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMINI ATTIK!”, ‘VATANDAŞ SORUYOR BAŞKAN CEVAPLIYOR’ BU KEZ 7/24 KÜTÜPHANEDE, KOCASİNAN, TARIMIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

BAŞKAN PALANCIOĞLU: “AYDINLIKEVLER MAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK ADIMINI ATTIK!”

Melikgazi Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarına Aydınlıkevler Mahallesi’ni de ekledi.

Aydınlıkevler Mahallesi’nde 2 blok 78 daireden oluşan kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Melikgazi Belediyesi, depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlar için zemin güçlendirme çalışmaları ile ilk adımı attı.

ZEMİN İYİLEŞTİRME YÖNTEMİ İLE SAĞLAM KONUTLAR KAZANDIRILIYOR

Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerine müjdeyi veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Aydınlıkevler Mahallemizde eskiyen yapılar çok fazla. Dolayısıyla Aydınlıkevler Muhtarımızın,  vatandaşın kentsel dönüşümle ilgili talebini dile getirmesi kapsamında Melikgazi Belediyesi olarak burada kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Aslında burada özel müteahhitler tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor; ancak vatandaşlarımız belediye ile biraz daha hızlı yol almak ya da anlaşamayanlar varsa anlaşmalarını yapması, aracı olması için belediyemizden böyle bir destek talep ediyorlardı. İlk ihaleyi yaptık ve müteahhit firmamız şimdi jet grout; yani zeminin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve sıvılaşmayı önlemek adına burada çalışma yapıyor. Zemin iyileştirme yöntemi, suyun zemine çok yakın olmasından dolayı bina yapıldıktan sonra kaymasını önlemek için yapılan bir sistem. Dolayısıyla burada bu yöntemi de uygulayarak vatandaşlarımızın huzur, konfor ve güven içerisinde oturmasını sağlayacağız. Hak sahiplerine Cenab-ı Allah hayırla, sağlıkla oturmayı nasip etsin, hayırlı olsun diyorum. Aydınlıkevler Mahallemizde kentsel dönüşümle ilgili 4-5 blok toplandığında, vatandaşlarımız anlaşıp Melikgazi Belediyemize geldiklerinde burada kentsel dönüşümle ilgili yeni projeleri başlatabileceğimizi duyurmak istiyorum. Yapacağımız çalışmalarımız Melikgazi’mize hayırlı olsun.”

‘VATANDAŞ SORUYOR BAŞKAN CEVAPLIYOR’ BU KEZ 7/24 KÜTÜPHANE’DE

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın ilçe sakinleriyle doğrudan buluşarak onların talep ve sorularını yanıtladığı “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” etkinliğinin bu seferki adresi belli oldu. Başkan Yalçın, bu kez Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane’de konuşacak.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın öncülüğünde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak hayata geçirilen programın Talas’taki dördüncü toplantısı, 16 Mayıs Cuma günü saat 16.45’de başlayacak.

“Milletle Bütünleşen Belediyecilik” mottosuyla düzenlenen ve Talas Belediyesi’nin şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışının bir yansıması olan bu etkinlikler, vatandaşların belediye hizmetleri, güncel projeler ve ilçenin geleceği hakkındaki görüşlerini Başkan Yalçın ile doğrudan paylaşmalarına olanak tanıyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Üç yılı aşkın süredir Şeffaf Oda’da hemşehrilerimizle bire bir görüşüyoruz. Şimdi de mahalle buluşmalarıyla bu iletişimi daha da güçlendiriyoruz. Belediye olarak en büyük gücümüz vatandaşlarımızla kurduğumuz samimi diyalog. Bu buluşmalar sayesinde talepleri ilk ağızdan dinliyor, şeffaf bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Hemşehrilerimizin sorunlarını ve önerilerini dinlemek, çözüm yollarını birlikte konuşmak için 7/24 Kütüphane’deki etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz.”

Daha önce ilçenin farklı bölgelerinde de gerçekleştirilen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programının 7/24 Kütüphane’deki ayağına yine katılımın yüksek olması bekleniyor.

KOCASİNAN, TARIMIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Köyümde Hayat Var” ve “Tarımda Dijital Dönüşüm” projeleri, Hububat Eleme ve Paketleme Tesisi, milli ve yerli tohum çalışmaları, tıbbi ve aromatik bitkiler ile aspir, siyez ve gacer buğdayı üretimi gibi pek çok projeyle Kayseri’yi tarım alanında önemli bir seviyeye taşıdıklarını vurguladı.
Kayseri’de tarım, hayvancılık ve ziraat faaliyetlerinin yüzde 20’sinin Kocasinan bölgesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, şehrin geleceği adına büyük ve stratejik yatırımlara imza attıklarını söyledi.
Başkan Çolakbayrakdar,  şunları kaydetti: “Kayseri’de yapılan tarım, hayvancılık ve ziraat faaliyetlerinin %20’si Kocasinan bölgesinde gerçekleştiriliyor. Geriye kalan %80’lik kısım ise şehrin diğer 15 ilçesi arasında paylaşılıyor. Bu nedenle her alanda projeler geliştiriyoruz. Metropol bir ilçe olmamıza rağmen kırsal mahallelerimizde tarım, ziraat ve hayvancılıkla yoğun şekilde ilgileniliyor. Bu durumu bir görev olarak kabul ettik ve çiftçi kardeşlerimize daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz diye çalışıyoruz. Sanayi, savunma ve enerji ne kadar değerliyse, gıda da en az onlar kadar önemlidir. Bu bilinçle yerel kaynaklarımızı kullanarak tarım potansiyelimizi daha geniş alanlara yaymak için yoğun çaba sarf ediyoruz.”

2/3
Başkan Çolakbayrakdar, tarım işletmelerinin büyük oranda aile işletmeleri olduğuna ve zamanla bu işletmelerin küçüldüğüne dikkat çekerek, “Tarıma olan ilgisi azalan gençlerimizin köyde kalmak istemediğini, hatta bazı genç çiftçilerin “Başkanım, kız vermiyorlar” şeklinde dert yanıyorlar. Bu soruna çözüm olarak, gençleri tarıma teşvik etmek amacıyla “Köyümde Hayat Var Projesi”ni hayata geçirdik.” dedi.
Tarımda geleneksel yöntemlerle teknolojinin buluşmasının en doğru yöntem olduğuna inandıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Her defasında tarımın stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getiriyorum. Günümüzde yaşanan olaylar, tarımın ne kadar önemli olduğunun ispatı niteliğindedir. Kocasinan Belediyesi olarak yıllardır yaptığımız hizmetlerle Kayseri’nin eşi benzeri olmayan yöresel lezzetlerinden olan Cırgalan Biberi, Yamula Patlıcanı, Gömeç Fasulyesi ve Erkilet’in Kedi Bacağı gibi değerlerinin tarımsal desteklerimizle yaşatmaya çalışıyoruz. Ayrıca yıllardır devam ettirdiğimiz ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’daki 32 çiftçimizin her birisinin sertifikalı olması ayrı bir değer ve önemlidir. Bunların hepsi ilçemizin hem tarımsal hem de ekonomik değerleridir. Ayrıca ilçemizde şeker pancarı, arpa, buğday, ayçekirdeği, patates, fasulye, nohut, ceviz gibi ürünlerin yanı sıra yerel değerlerimize sahip çıkarak, onların tanıtılması, gelecek nesillere aktarılması, markalaşması ve ekonomiye kazandırılması hususunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.
Projeler ile Türkiye’ye model olduklarını ve uygulamalarla Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yaşattıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlarla her geçen gün ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel İletişim Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası