Avrupalı ve Türk öğrenciler müzikal’i Kayseri’de Osman Ulubaş Anadolu Lisesi’nde uyguladı
Avrupa Birliği’nin Türkiye’de yaşamı nasıl etkilediğini müzikal olarak anlatmaya hazırlanan Melikgazi Osman Ulubaş Anadolu Lisesi, bu projeyi ortak yürüttüğü 5 Avrupa ülkesinden gelen misafirlerini Kayseri’de ağırladı.
Türkiye Ulusal Ajansının desteği ile yürütülen, Erasmus+Okullararası Stratejik Ortaklık (KAZ) projesi ‘Join Us and Move!” yani Bize Katıl ve hareket et’ adındaki 26 bin 800 Euro hibe proje kapsamında, proje koordinatörlüğünü Almanya’dan bir okulun yaptığı, İtalya, İspanya, Polonya ve Litvanya’dan yarısı öğretmen 36 kişilik ekip, Osman Ulubaş Anadolu Lisesi’ne geldi. Bir hafta süresince okulda, Kayseri içinde ve Kapadokya bölgesinde, çeşitli konularda incelemelerde bulunan, okul velilerinin evlerinde misafir edilen konuklar, yeni dostluklar ve arkadaşlık köprüleri de kurdu.
Osman Ulubaş Anadolu Lisesinin diğer ortakları ile gerçekleştireceği proje şöyle.
“Türkiye ile 5 AB ülkesi öğrencileri Avrupa Birliği tarihi hakkında araştırma yapacak. Bu tarihsel süreçte Avrupa Birliğinin Türkiye’de yaşamda neleri değiştirdi bu bir müzikal olarak anlatılacak. Yani projenin ürünü Avrupa Birliğinin tarihsel gelişimini anlatan bir müzikal olacak. Projeye verilen bütçe doğrultusunda Osman Ulubaş Anadolu lisesinden toplam 25 öğrenci Almanya, İtalya, İspanya, Polonya, Litvanya’ya yurtdışına çıkacak. Bu öğrenciler karşılıklı olarak, kültürel etkileşim ve o ülkenin adetlerini tanımak adına misafir oldukları ülkenin öğrencileri tarafından, kendi evlerinde ağırlanacak. Sadece öğretmenlerin katıldığı ilk planlama 16-22 Kasım 2014 tarihleri arasında Litvanya’nın Klaipeda şehrinde gerçekleşti. Projeyi Osman Ulubaş Anadolu Lisesi’nden öğretmen Ahmet Yılmazlar, Cüneyt Dönder, Ali Gün ve Alper Ayer yürütüyor.”
Proje kapsamında 5 ülkeden gelen öğretmen ve öğrenciler, Kayseri’deki tarihi ve doğal güzellik merkezlerini gezerken, özellikle taş süslemelere, tarihi binaların güzelliklerine, Kapadokya bölgesinde çanak-çömlek-seramik-vitray yapımlarına, yeraltı şehri ve peribacalarına hayran kaldı. Ayrıca, gittikleri bölgelerde halaylar çektiler, Türk ve kendi müziklerinden örnekler verdiler, oyunlar oynadılar, Türk yemeklerine ve misafirperverlikleri ile kendilerini evlerinde hissettiler.