Artsmap oyun sektörünü AGÜ’de 7-8 Ekim’de bir araya getiriyor
ArtsMap’in Eğitmen Eğitimi programı kapsamında “Haydi Sürdürülebilir Kültür Oynayalım!” başlıklı etkinliği 7-8 Ekim’de Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
Kapasite geliştirme, tohum parası mikro desteği, ağ kurma, eğitmen eğitimi, bilgi paylaşımı ve müşterek projeler yollarıyla oluşacak sürdürülebilir bir kültür ve sanat ekosistemi yaratmayı amaçlayan ArtsMap, bu kez “Haydi Sürdürülebilir Kültür Oynayalım! başlığıyla, Abdullah Gül Üniversitesi iş birliğinde; 7-8 Ekim 2021’de iki günlük bir programla, oyun sektöründen farklı isimleri bir araya getiriyor. Hollandalı ve Türkiyeli profesyoneller, farklı deneyim ve bakış açılarından yararlanarak teknolojinin geleceğinde kültür ve sanatın sürdürülebilirliğinin yollarını birlikte hayal edecekler.
Kayseri’deki, açılışı Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz tarafından yapılacak olan iki günlük programda, oyun ve inovasyon endüstrisinin, kültür ve sanat sektöründe sağlanacak sürdürülebilir diyaloglar ve potansiyel yeni bağlantıları kurmak için oynadığı önemli rol ve bunun için kullanılabilecek yeni araçlar araştırılacak. Bu etkinlik boyunca, kültür ve sanat sektöründe kapsayıcı ve küresel tanışmaları için yeni bir yöntemin, oyun ve kültür-sanat sektörünün bir araya getirildiği co-design (müşterek tasarım) yöntemi ile bulunması amaçlanıyor.
7 Ekim’de, etkinliğin ilk günü 14:00-16:00 saatleri arasında, pandemi döneminde uygulanmaya başlanmış “İyi Uygulama Örnekleri”nin sunumuyla katılımcılar tecrübe paylaşımında bulunur ve birbirlerinden ilham alırken; bu sunumlar, Zoom uygulaması üzerinden canlı olarak izlenebilecek. 8 Ekim’de ise bu örnekleri deneyimleyen katılımcılar farklı çalışma gruplarına ayrılarak “Game Jam” oturumunda sürdürülebilir diyaloglar ve yeni bağlantıları kurmak için kullanılabilecek yeni araçları araştıracaklar. Çalışmanın sonunda, Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Erik Weststrate’nin de izleyeceği sunumlarla “en iyi yöntem” belirlenecek ve bu ArtsMap yöntemi olarak kullanılacak.
Abdullah Gül Üniversitesi, Dutch Culture ve Prince Claus Fund iş birliğinde gerçekleşecek olan program, ödül alacak çalışma gruplarının duyurulması ve akabinde gerçekleşecek ödül töreni ile sona erecek.
ArtsMap
ArtsMap, kültür ve sanatın birleştirici gücünü kullanarak sanatçılar, kurumlar, sivil toplum örgütleri, kamu ve bireyler arasında kültürel bağlar kurmayı amaçlayan sanat ve kültür aktörlerine yönelik bir dijital platformdur. Hollanda Ankara Büyükelçiliği, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve InogarArt iş birliği ile hayata geçen ArtsMap projesi ile sürdürülebilir diyaloglar yaratılmaktadır. www.artsmap.info adresi üzerinden kayıt olunabilen bu toplulukla, kültür sanat ve yaratıcı sektör aktörleri uluslararası bir ağa dahil olarak network ve kapasite geliştirme imkanı bulmaktadır.