İçişleri-Adalet

Jandarma'ya Sosyal Medya Şube Müdürlüğü kuruldu

Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasının ardından başlatılan uyum ve yeniden yapılanma çalışmaları devam ederken bir yandan da yeni birimler oluşturuluyor.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde ‘Sosyal Medya Şube Müdürlüğü’ kuruldu. Başında Albay rütbeli özel eğitimli bir subayın bulunduğu bu birim, Jandarmanın sosyal medyadaki resmi ayağı olacak. Medya ve iletişim eğitimi verilen jandarma personelinin görev alacağı birim Twitter, Facebook ve Youtube’ta jandarmanın faaliyetleri, tanıtımı ve terörle mücadeleye ilişkin paylaşımlar yapacak.

Yakın zamanda faaliyete başlayacak olan Sosyal Medya Şube Müdürlüğü, daha önce sivil kişiler tarafından Jandarma adına Twitter ve Facebook’ta açılan hesap ve sayfa adlarını da geri almak için Twitter ve Facebook ile temasa geçti. Gerekli yazışmalar başlatıldı. Sürecin tamamlanmasının ardından Jandarma, sosyal medyada paylaşım yapmaya başlayacak.

Jandarma Genel Komutanlığı, 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminden sonra 27 Temmuz 2016 tarihli kararnameyle Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte İçişleri Bakanlığı’na bağlanmış, bu süreçte bazı alanlarda yeniden yapılanma ve uyum için de çalışmalar başlatılmıştı.(Milliyet)

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası