
Haberi Dinleyin
Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haberi Dinleyin
Dinle
Duraklat
Devam Et
Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haber seslendiriliyor
Okuma duraklatıldı
Kalan
dk
sn
Varsayılan Ses
Okuma tamamlandı
Bu dil icin ses bulunamadi. Tarayiciniz veya cihaziniz bu dili desteklemiyor olabilir.
Dinle
Duraklat
Durdur
Hızı sağdaki menüden ayarlayın (0.75x - 2x)
Tarayıcınız destekliyorsa Ses menüsünden farklı bir ses seçebilirsiniz, tercihiniz hatırlanır
Okuma başladıktan sonra boşluk tuşu ile oynat/duraklat
Sayfadan çıksanız da Durdur a basmadığınız sürece kaldığınız yerden devam eder
5 sn geri
5 sn ileri
İlerleme çubuğuna tıklayarak veya sürükleyerek istediğiniz yere atlayın; ⏪ / ⏩ ya da ← / → tuşlarıyla 5 sn geri/ileri sarın
Sayfa çevrildiğinde yeni dil otomatik algılanır ve okuma yeniden başlar
🎧 Haberi Dinleyin
Haberi Dinleyin
Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube başkanı Haluk Bilgesay, Milli Eğitim Bakanlığını adındaki “Milli” ve “Eğitim” sözcüklerinin anlamına uygun davranmadığı için, Cumhuriyet savcılarını görevlerini yapmaya davet etti ve şu açıklamayı yaptı.
Şimdi de, İzmir ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüklerinin, İl Müftülükleri ile yürüttükleri ÇEDES projesi kapsamında okullarımıza “Manevi Danışman” sıfatıyla pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, Kuran Kursu öğreticisi gibi kişileri görevlendirdikleri duyumları alınmaktadır.
Daha önce de yüzlerce okulumuzu dinci vakıfların kullanımına açtığı hafızalarda tazeliğini koruyan “Milli” Eğitim Bakanlığı, yazık ki artık ülkemiz için ciddi bir beka sorunu haline gelmiştir.
İktidarın “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” gerçeğini yadsıyan, devletimizin laik niteliğini yok sayan bu tür uygulamaları Anayasamızın 2. ve 24. maddelerine olduğu gibi, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa ve 430 Sayılı Öğretim Birliği Yasasına da aykırıdır. Hal bu iken; varlık nedenleri Cumhuriyeti korumak olan Cumhuriyet Savcılarının olayları tepkisiz izlemeleri kabul edilemez.
Laiklik; demokrasinin olmazsa olmazı ve Cumhuriyet Kubbemiz’in kilit taşı, Ulusal Birliğimizin, İç Barışımızın ve bilimsel gelişmemizin en önemli güvencesidir, gözümüz gibi korunmalıdır.
Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, devletimizi yönetme yükümlülüğü üstlenmiş siyasi ve bürokratik kadroları Anayasa ve yasalara uymaya, muhalefet partilerini konunun takipçisi olmaya, Milli Eğitim Bakanlığını adındaki “Milli” ve “Eğitim” sözcüklerinin anlamına uygun davranmaya, Cumhuriyet savcılarını da görevlerini yapmaya davet ediyoruz.
💬 WhatsApp açılıyor...
📢 Haberle İlgili Bildirim & Paylaşım
Haberi WhatsApp'ta paylaşabilir, düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni haber paylaşabilirsiniz.






