Türkiye’nin mobilyasını üreten Kayseri trend_works için toplandı
Türkiye mobilya modasına yön veren Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı ZOW, her sene farklı bir konseptle kapılarını açıyor. Bu yıl gerçekleşecek ZOW Fuarı’nda sergilenmesi planlanan trend_works alanının Kayseri lansmanı, ZOW Türkiye Genel Müdürü Aykut ENGİN ve Trendsetter Adnan SERBEST, katılımıyla 25 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirildi. İlk kez 9-12 Şubat 2015 tarihinde Almanya’da ZOW Bad Salzuflen’de, Tasarımcı ve Trendsetter Lidewij Edelkoort öncülüğünde gerçekleştirilen trend_works konsepti, Mart ayında gerçekleştirilecek ZOW Türkiye’ye taşınıyor. Almanya’dan 5 hafta sonra Türkiye’de sergilenecek trend_works konseptini uygulamak da amacıyla Türkiye’de mobilya sektöründeki yeniliklerin öncüsü Trendsetter Adnan Serbest ile işbirliği gerçekleştirildi.
ZOW Türkiye Genel Müdürü Aykut Engin, trend_works konseptinin İzmir lansmanında yaptığı konuşmada; 1990 yılından bu yana, hızla gelişmekte olan mobilya sektörünün üretim merkezi olan Kayseri’nin önemini vurgulayarak; “Kayseri, Türkiye’nin en büyük 20 mobilya fabrikasından 11’ine ev sahipliği yapıyor, 400’ü fabrikasyon seri üretim olmak kaydı ile 3500’ü aşkın üreticisi ile mobilya sektörünün 10 Milyar Dolar’lık 2023 ihracat hedefinin gerçekleştirilmesinde en önemli üretim bölgelerinin başında geliyor. ZOW Fuarları adına bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz trend_works konseptinin tanıtıldığı lansman toplantılarının son ayağını Kayseri’de gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.” dedi.
VIP Yaklaşımla Tasarlanan Bir Fuar
ZOW Fuarlarının, diğer fuarlardan farklı olduğunun altını çizen Engin; “Sektörün alışık olduğu
fuarlardan farklı olarak ZOW, teknik destekten, catering hizmetlerine kadar tam bir VIP yaklaşımla tasarlanıyor ve fuar alanında markaların ziyaretçileri ile ofis rahatlığından buluşmalarını hedefliyoruz. Fuara katılan markalara, fuar alanında büyük küçük marka gözetmeksizin aynı ayrıcalıkları sağlıyoruz. Tüm firmalar, eşit büyüklükteki alanlarda markalarını değil, kaliteli ürünlerini sergiliyorlar. ZOW Fuarları ziyaretçi sayısı odaklı bir fuar
olmaktan öte kaliteli ve ekonomik hacmi büyük işbirliklerinin gerçekleştiği bir fuar olarak sektörde dikkat çekiyor. Niceliksel bir büyümeden öte niteliksel olarak bir büyümek en büyük hedefimiz.” dedi.
Yeniliklerin Öncüsü trend_works Almanya’dan 5 Hafta Sonra Türkiye’de
ZOW Fuarı, ziyaretçilerinin ve katılımcılarının mobilya sektöründeki trendleri yakından öğrenmeleri amacıyla her sene farklı bir tema ile kapılarını açıyor. Mobilya sektöründe üretimin satışa dönebilmesi açısından trendlerin takibi ve uygulamasının öneminin farkındalığı üzerinde duran Engin; “Her yıl farklı gruplarla projeler geliştirdik. Bu yıl da yepyeni bir projeye imza attık. İlk uygulaması geçtiğimiz günlerde ZOW Bad Salzuflen’de, Tasarımcı ve Trendsetter Lidewij Edelkoort öncülüğünde gerçekleştirilen trend_works konsepti, Mart ayında da Türkiye’ye taşınıyor. Almanya’dan 5 hafta sonra Türkiye’de sergilenecek trend_works konseptini uygulamak amacıyla Türkiye’de mobilya sektöründeki yeniliklerin öncüsü Trendsetter Adnan Serbest ile anlaştık. trend_works alanımız ile yılın mobilya trendlerine yön vermeye hazırlanıyoruz ve bu konseptin her yıl, mobilya modasına yön vereceğine inanıyoruz.” dedi.
Trend_works konseptinin Trendsetter’ı Adnan Serbest tanıtım konuşmasında ise; “Türkiye’de mobilya sektörünün en önemli merkezi olan Kayseri, Türk mobilya modasına yön veriyor. Türkiye mobilya modasını dünyaya tanıtan Kayserili üreticiler ve tasarımcılar için trend_works konseptini Türkiye’ye getirdik. ZOW Fuarları hem Türkiye’de hem de dünyada takip edilen fuarlardır. Hepimiz biliyoruz ki artık samimi duruş, güzel çirkin değerlendirmesinin dışında; iyi olan, yeni bir anlam kazandıran, yepyeni öngörüler olan fikirlerde saklı. Artık mobilya olmaktan öte yeni yepyeni bir tasarım biçimine sahip olma bilinci yerleşiyor. Müşteri tarafından talep edileni değil, müşterinin hayal bile edemediğini ona sunmak ve bunun için mobilya ve yan sanayinin el ele verip bilgi alışverişini hızlandırdığı, paylaştığı yeni bir döneme giriyoruz.” dedi.
“Dünyada Olup Biten Öncü Tüm Fikirleri Kendi Yaşam Kültürümüze Göre Harmanlamalıyız”
Yeni dönemde ZOW Fuarlarına önemli görevler düştüğünü belirten Trendsetter Serbest; “Yeni oluşum fuarın ötesinde bir paylaşım platformu olacak. Günümüzde trendler; moda, kavramlar ve çözümlerden öte sosyokültürel tüm yaşam alanlarını ilgilendiren biçimsel bir tavır. Bu anlamda trendlerin içeriğini yeniden kurgulamak, gerçek anlamını kazandırmak gerekiyor. Artık dünyayı izleyen endüstrilerden olmaktansa yenidünya gerçeğine katılmak, izleyenden katılana yeni bir dönemi başlatmak için bu etkinliği çokça önemsiyorum. Artık yalnızca trendsetter anlamında değil tüm endüstrilerde emek harcayan her birey, sezgisel anlamda gelecek adına fikirler üretebilmeli. Dünyada olup biten öncü tüm fikirleri kendi yaşam kültürümüzle harmanlayıp sentezleyerek Türk diline uyarlanması gereken yeni bir dönemin eşik noktası Mart’taki ZOW Trend Günleri olacak.” diyerek Trend_works konseptinin önemini vurguladı.